Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jola1
|
Wysłany: 13:43 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Frustracja (łac. frustratio - zawód, udaremnienie) – zespół przykrych emocji związanych z niemożnością realizacji potrzeby lub osiągnięciu określonego celu. Czasem frustrację definiuje się jako każdą sytuację, która wywołuje nieprzyjemne reakcje: ból, gniew, złość, nudę, irytację, lęk i inne formy dyskomfortu. Frustracja może być na przykład reakcją na przeszkodę w osiąganiu celu, do którego się dąży.
Czyżby cię dopadła "brojler kurzy"? Głowa do góry - ja się sporowokować do czczej polemiki nie dam - ocenę pozostawiam forumowiczom - moje zdanie jest tu i w tym miejscu nieistotne.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alutkaa
|
Wysłany: 13:36 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: Do Brojlera kurzego |
|
|
Szukaj w " żeldrob na prezessa" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 13:11 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Jola1 napisał: |
P.S. Fajnie , że ktoś ma takie zdolności moim zdaniem. |
Każda sroczka swój ogonek chwali prawda ???  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 13:09 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Jola1 napisał: | Drogi kolego wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje - poezja to nie jest moja dobra strona - potrafię wiele- gotować pierogi , pisać pisma do ministerstwa ale wiersze to nie ja ? To tylko petyka - czemu tak boli? Pozdrawiam
P.S. Fajnie , że ktoś ma takie zdolności moim zdaniem. | Jasne! A świstak siedzi i ....................
Boli? A niby co ? Dlaczego za głupotę innych mam się mścić na własnym organizmie ?
To jest po prostu żałosne i tyle w temacie.
P.S.
Jak wcześniej drażliwe i jak mniemam baaaaaaaaaaaaardzo niewygodne wątki z mojego postu zostały pominięte milczeniem . Ale już się przyzwyczaiłem.,  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jola1
|
Wysłany: 12:33 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Drogi kolego wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje - poezja to nie jest moja dobra strona - potrafię wiele- gotować pierogi , pisać pisma do ministerstwa ale wiersze to nie ja ? To tylko petyka - czemu tak boli? Pozdrawiam
P.S. Fajnie , że ktoś ma takie zdolności moim zdaniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 12:29 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
A Moderatora jeżeli tu jest bardzo proszę o wywalenie Jędruli i Alutki poza margines tego forum bo ich posty niby takie dowcipne , a w rzeczywistości żałosne nie służą budowaniu dobrej atmosfery .
Na marginesie to wstyd "aktywiści" ze starego związku , że tak pajacujecie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 12:24 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: Re: siła rejestracji federacji |
|
|
Alutkaa napisał: | "wzhdopole". 16 kwietnia wnosimy dokumenty rejestrowe Federacji i nie tak wyobrażamy sobie realizację deklaracji współpracy .
Koleżanki i koledzy !
Chcę wam podać trochę wiedzy
Bo w sobotę 16-tego
Kwietnia, roku bieżącego
Wielka sprawa się szykuje
Federacja się rejstruje
Taką władzę wielką mają
Że urzędy otwierają
Zadufani w swej próżności
Nieświadomi swej prostoty
Chcą otwierać sąd w soboty ! | Tak się zastanawiałem dlaczego ze starym związkiem większości hodowcom nie po drodze . I już wiem . Bo tak działają między innymi tacy ludzie jak Alutkaa vel Jola1. Całe lata siedzieli cicho i raptem w styczniu br. roku na wieść o chęci stworzenia nowej organizacji drobiarskiej stali się aktywni , że ho ho ho . Śmieszne i zarazem żałosne. Ironizowanie , dyskredytowanie ludzi , którzy chcą stworzyć coś nowego , mam nadzieję , że zdecydowanie lepszego , de.bilne wierszyki świadczą tylko o tym jacy ludzie działali w starych strukturach . Piszę , że działali bo zgodnie ze statutem PZZHiPD tej organizacji od lat już nie ma!!!!!!!
Nie wiem dlaczego grupa ludzi uzurpuje sobie prawo do reprezentowania całej branzy drobiarskiej nie mając ku temu żadnych podstaw prawnych ??? Już napisałem , że byłe władze PZZHiPD zachowują się jak dyktatorzy polityczni . Stanowiska w związku są kadencyjne to znaczy , że po 4 latach MUSZĄ być wybory . Niech się ludzie z PZZHiPD przyznają kiedy władze były ostatni raz wybierane? Kiedy raczyli i czy w ogóle kiedykolwiek spotkali się z jakimikolwiek drobiarzami ze swoich struktur? Nie piszę o "towarzystwie wzajemnej adoracji" .
To jakaś kpina , że kadencja trwa lat blisko 10 . Setki drobiarzy w Polsce nie życzy sobie żeby stary związek wypowiadał się w imieniu całej branży .
Alutkaa vel Jola podaje linki do notatek informujących o spot6akaniach z władzami . Podaje linki do dwóch zrzeszeń rzekomo najbardziej aktywnych i chyba jedynie aktywnych w Polsce . Koledzy z Opola już jej odpowiedzieli . Ja tylko dodam , że jest chyba głucha i ślepa jeżeli nie widzi ludzi , którzy przyjeżdżają na różne posiedzenia z całej Polski i niekoniecznie identyfikują się ze starymi strukturami .
Tak wygląda wspaniała idea skonsolidowania środowiska wg Alutki vel Joli. Innych również .
Nawet teraz p[łaczą jaki to aktyw terenowy jest be , nie chce działać , ale sami poza odwiedzaniem W-Wy / już chyba z przyzwyczajenia / cóż takiego wielkiego robią dla branzy? Fajnie napisać , że wzięliśmy udział w takim czy innym spotkaniu i co z tego wynika???? Kto w ogóle drobiarzy w Polsce traktuje jak partnerów? Sawicki? Związek? Tusk? Wolne żarty . Jak na razie to 99% spotkań , posiedzeń sprowadza się do OZNAJMIENIA przybyłym , że jest taki projekt , jest takie rozporządzeni KE , są czy będą wprowadzone takie przepisy . I tyle. Wszelkie uwagi , wnioski to tylko pobozne zyczenia . Te wszystkie spotkania jak na razie nie służą wypracowaniu pewnych wspólnych projektów . Te spotkania to informacja dla czynników społecznych , że jest tak , a tak i inaczej być nie może bo .....bo unia , bo komisarze unijni etc.etc.
A dlaczego tak się dzieje? Bo rządzący wiedzą ,że jak do tej pory polscy drobiarze to te kilka osób , które czasami uczestniczą w życzeniowych spotkaniach z nimi . Temat jest odfajkowany , spotkanie z czynnikiem społecznym było i już . A , że czynnik społeczny miał i ma g.ówno do powiedzenia tego już w protokołach nie ma . Żeby nie było tak jednostronnie to faktem jest , że My , polscy drobiarze całe lata wszystko olewaliśmy , a już po wstapieniu do unii myśleliśmy , że Pana Boga za nogi złapaliśmy . Prysznic w ostatnim kwartale ubr. był wyjątkowo zimny ., Stąd zrodził się pomysł , że zbudować nowe struktury branżowe , które spojrzą na branżę świeżym spojrzeniem i nie będą miały niechlubnych zaszłości .
Koleżanko Alutko vel Jolu rejestracja związku wiążę się z pewnymi uwarunkowaniami w tym zgromadzeniem szczegółowej dokumentacji związków wchodzących w skład Federacji . Są to między innymi aktualne wyciągi z KRS-u .To niestety musiało trwać , a spotkanie 16 kwietnia ma służyć właśnie zgromadzeniu całej dokumentacji , przedyskutowaniu wielu istotnych spraw. W szczegóły nie będę Ciebie wprowadzał bo jak widzę dla Ciebie to pozywka do pajacowania .
Myslę , że to forum także stanie się platformą informacyjną dla Federacji z korzyścią dla całej branzy . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jędrulaa
|
Wysłany: 12:20 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: Rozważania Jędruli po lekturze |
|
|
"wzhdopole" Nieładnie . 16 kwietnia wnosimy dokumenty rejestrowe Federacji i nie tak wyobrażamy sobie realizację deklaracji współpracy .
Oj , nieładnie, nieładnie
I do tego nieskładnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alutkaa
|
Wysłany: 10:55 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: siła rejestracji federacji |
|
|
"wzhdopole". 16 kwietnia wnosimy dokumenty rejestrowe Federacji i nie tak wyobrażamy sobie realizację deklaracji współpracy .
Koleżanki i koledzy !
Chcę wam podać trochę wiedzy
Bo w sobotę 16-tego
Kwietnia, roku bieżącego
Wielka sprawa się szykuje
Federacja się rejstruje
Taką władzę wielką mają
Że urzędy otwierają
Zadufani w swej próżności
Nieświadomi swej prostoty
Chcą otwierać sąd w soboty ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklak1525
|
Wysłany: 10:35 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: cena |
|
|
kurczaki ma umówione na przyszły tydzień
ubojnie dzwonią, pytają o wagę i czy dało by się coś wybrać w tym tygodniu i zaraz by chczieli się umówić na kiedy
widocznie muszą być duże braki |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 09:19 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
coś się forum zawirusowało, moderator odsypia na klawiaturze?
czy oriętujecie się jak dużo jest ptaka przed swiętami?ostatni dzien ubojowy to czwartek , wiec pare dni odchodzi , no i co będzie zaraz po świętach a długim weekendem
/[/quote][/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 09:17 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
o o o pióro ale zaszalałeś, od rana poszukiwania kury kto ma 3 kilogramowe bez problemu wynegocjuje 4,5 netto
czy oriętujecie się jak dużo jest ptaka przed swiętami?ostatni dzien ubojowy to czwartek , wiec pare dni odchodzi , no i co będzie zaraz po świętach a długim weekendem
/[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
pióro
|
Wysłany: 08:53 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
czy oriętujecie się jak dużo jest ptaka przed świętami
/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
indykzMazur
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CHUDY
|
Wysłany: 08:40 Pon 11 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
świętokrzyskie na dziś 4,40 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 17:26 Nie 10 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Koledzy na poniedziałek 4,4 netto do środy 4,5 jak nic |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stachu
|
Wysłany: 22:12 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
4.30 Kaszuby na poniedziałek 4.40  |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 19:09 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
To nie moje były, ale tam wszystkie ubojnie mają podobną cenę poszło do ubojni bliżej Grodziska, więcej mogę napisać tylko na PW. Ale w naszym regionie cena jest w tych okolicach lub więcej jeśli na wadze cię wytną to mogą dawać 4.0 ale w sumie to wychodzi to samo.
Radas napisał: | s69 napisał: | 3.90 plus Vat w okolicach Wolsztyna poszło, Tendencja w regionie do góry. |
Oddawałeś do Kulusa ??? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 16:17 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
s69 napisał: | 3.90 plus Vat w okolicach Wolsztyna poszło, Tendencja w regionie do góry. |
Oddawałeś do Kulusa ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 15:36 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Poczekaj chwilkę |
Co by o tobie Medox by ględzono lub czy miałeś wizje dobre czy złe, ja tam jestem zadowolony, że cena od paru tygodni interesująca i jakoś nie zamierza przestać być interesująca. Ja lubię jak czarne wizje medoxa się mijają z prawdą.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 12:19 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
No daj spokój stary bo wyjdzie,że trzymasz kciuki za spadek cen i forum cię zadziobie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:32 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Poczekaj chwilkę |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 10:10 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Witam.Zasiedlenie po 20 lutego to był bardzo dobry pomysł.Zrobiło się przyjemnie lużno.Większość postarała się jak najbardziej przyśpieszyć i wyszła 2 do 1.5 tyg. temu.Medox chłopie,wykonałeś kawał dobrej roboty.Jaki jest następny najbardziej parszywy termin?Chyba 20 kwietnia ale jeszcze potwierdz.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 22:26 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
s69 jak już poszło po tyle to po frytkach trzeba było sprzedać gdzie indziej i nadwyżkę przeznaczyć na adwokata .bo to była cena na umowę kontraktacyjną. prawda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 22:17 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
dziunia cena brojlera przydałaby się 6pln muszę nowe narty kupić bo mam stare RX 4-ki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|