Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pióro
|
Wysłany: 08:43 Sob 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
czy ktoś zdaje z niedzieli na poniedziałek, jaka cenę ustaliliscie?kondratowicz ma awarię na ubojni i poodwoływał hodowców ,ciekawe jak to się przedłoży pożniej na zdawanie jak raptem rusza ci przetrzymani? |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 07:36 Sob 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Medox troche te terminy wtawien co podajesz to mijaja sie z prawda ,bowiem znam takich co wstawili po 20 grudnia ,a dokladnie w przerwie swiatecznej i sprzedawali po 3,70 wiec wyszli na zero.I znam takich co wstawili 6 grudnia poczym golili po 3, 30 i dołozyli sporo ,moje pytanie jest nastepujace jak sie ma to twoje pisanie ze po 20 nie wstawiać bo sie nie oplaci do wyzej napisanego tekstu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tolek
|
Wysłany: 00:56 Sob 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
CHŁOPY -- dużo piszecie by wuładować złość po nieudanym rzucie (3.00-3.70zł.) po to by wstawić kolejny rzyt.
A teraz posłuchajta , zrobiłam dwa rzuty w ubieglym roku i zarobiłem nie będę pisał kiedy bo ludzie co są w tym interesie wiedzą, na trzecim rzucie (20000szt.) został mi pomiot jako zarobek (1500zł.) I do tej czekam ,pie -prze taki interez
nie będę robił dla kogoś ,to tak trudno Z R O Z U M I E Ć .
Dużo było pisane o protestach , nawych związkach lub innych organizacjach -to nic nie da.
Skuteczność negocjacji zależy od poparcia - nie mocherowych beretów czy kogoś tam jeszcze ,,,,...----- to my musimy zrobić manifestacje-protest w Warszawie po to by się cała polska dowiedziała się że każdy zjadacz kurczaka jest sponsorowany przez hodowcę o określoną ilość groszy.
Postulatów proponowałbym wiele nie wytaczać bo jak się chce dużo to się nic nie osiąga. Proponował bym:
ceny minimalne
zakaz importu kurczaka z krajów gdzie jest skarmiama mączka
oraz każda partia kurczaka powinna być badana przez inspekcje weteraryjną
Brałem udział już w kilku protestach w warszawie pod wodzą Lepera i niestety ten człowiek zrobił bardzo dużo dla rolników ,proponuje wziąć przykład z niego i walczyć o swoje i przestać być białymi murzynami.
Pomimo swojego wieku chętnie wziął bym udział w takim proteście a gdyby termin był zaplanowany w czasie gdy polska będzie rezydować UE sukces jest murowany dadzą nam wszystko co będziemy chcieli .
Ale znając drobiarzy komu by się chciało jechać do Warszawy może inni pojadą i zrobią to za nas -TCHÓRZE.
Przepraszam za chaotyczne pismo ale trudno się opanowac jeśli ktoś mnie wkłada łapy do kieszeni.
Jeszcze jedna sprawa czy ktoś może mi powiedzieć czy siostra Kąkola produkuje za cene 3.00-3.70 Będę wdzięczny .
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:52 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
ross1 napisał: | medox co ty na wywody dziuni i łapaczy powiesz bo ze świętami to mogą mieć rację ,na ten termin na wylęgarniach niema piskląt. |
Powiedziałem już dawno-nie wstawiać po 21 lutym ,czytaj częściej forum ,może zarobisz To konsekwencja kolejnych wstawień 20sierpnień,20pazdziernik,20grudzień,20luty.Zawsze wtedy w h..j kury.Gratuluje 4 wstawienia w h...owym okresie
Tak, złość minęła i se popisuje czasem,jakoś to polubiłem przez ten długi już czas i się nie mogę odzwyczaić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukasz111
|
Wysłany: 22:27 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Pamiętacie jak medox zrezygnowal niedawno z wypowiadania się na forum, a potem nagle powrócił???? Wiecie jaka jest prawda. Medox wtapia rzut pod koniec stycznia, ma dokładkę, ale juz wcześniej zaplanował sobie wczasy i z ostatnich pieniedzy wyjeżdza. Pretekstem do chwilowego jak się później okazuje opuszczenia forum było obrzydzenie cała branżą. Wraca z wczasów szykuje obiekty do wstawienia. I co sie okazuje?? Że prawdopodobnie znów wtopi. I znów zaczyna ględzić i smęcić. Medox wstawiłes w tym tygodniu czy wstawiasz w przyszłym?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
k1005
|
Wysłany: 21:41 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Madox a kiedy się zacznie ta zima stulecia w marcu a może w kwietniu?
W tym kraju nikt nie wie, co będzie jutro a Ty przepowiadasz
miesiące do przodu |
|
Powrót do góry |
|
 |
ross1
|
Wysłany: 21:39 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
medox co ty na wywody dziuni i łapaczy powiesz bo ze świętami to mogą mieć rację ,na ten termin na wylęgarniach niema piskląt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 19:29 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
gdzie jest obcy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 19:23 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Łapacze maja rację bardzo dużo hodowców przesunęło wstawienia na połowę marca więc początek kwietnia cena powyrzej 4,00 netto, święta i maj 3,00, czerwiec i lipiec 4,2 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łapacze
|
Wysłany: 19:18 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
pisałem miesiąc temu że tylko 1/4 kurników ma na zdaniu kurczaka 2/4 stoi pustych a wy mówicie że oszukuje zaczną wstawiać w marcu a wysokie ceny będą w czerwcu:-)
łapanie kurczaków szybko sprawnie bez żadnych problemów wystarczy jeden telefon z okolic międzyrzeca podl. do 150 km tel 721 515 320
Pozdrawiam i życzę wysokich cen:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 19:17 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Pozdrawiam wszystkich kumatych importerów brazylijskiego syfu |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 19:14 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
teken napisał: | Zrozum to że kurniki ida całą parą mało kto przestał produkowac różnica jest tylko taka że zamiast 6 rzutów hodowcy organizują 5 co jak widac zaowocowało lepszą ceną lekie rozlużnienie i jest lepiej pisałem o tym już dawno by mniej rzutów robić widocznie kilku posłuchało i subcio oby tak dalej.5 w roku i cena bedzie powyżej 4 zł pozdrawiam wszystkich kumatych. |
teken coś mi się wydaje że to nie zależy od tego czy ktoś jest kumaty czy nie,
pomyśl co się działo w 2009 wszyscy wstawiali na maxa wylegarnie nie wyrabiały a dlaczego a dlatego że nie było takiego importu to wszystko jest sterowane przez mafię za dużo krzyczeliście i dali na wstrzymanie ale nie łudźcie się za niedługi czas zaleje rynek syf i znów będzie 3,00. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 18:47 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Zrozum to że kurniki ida całą parą mało kto przestał produkowac różnica jest tylko taka że zamiast 6 rzutów hodowcy organizują 5 co jak widac zaowocowało lepszą ceną lekie rozlużnienie i jest lepiej pisałem o tym już dawno by mniej rzutów robić widocznie kilku posłuchało i subcio oby tak dalej.5 w roku i cena bedzie powyżej 4 zł pozdrawiam wszystkich kumatych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 18:42 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Z CZEGO SIĘ CIESZYSZ MEDOXIE  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:31 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
No właśnie.Ta wzmianka tym się różni od tego co ja piszę,że jest z datą dzisiejszą ,czyli po fakcie ,a ja mówiłem to początkiem grudnia.Poza tym piszą dokładnie kropka w kropkę to samo
Niewielu ma dar...........  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 17:56 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
17 lutego 2011
Sytuacja na rynku - drób
Niskie ceny zbytu przy coraz wyższych kosztach zniechęciło wielu drobiarzy. Lepiej przeczekać z pustymi kurnikami niż ciągle dokładać – mówią hodowcy. A mniejsze wstawienia w styczniu to główny powód obecnych kłopotów z zakupem żywca.
Żywca szukają nie tylko niewielkie ubojnie z wolnego rynku, ale i firmy, które zabezpieczały się umowami kontraktacyjnymi. Jedni i drudzy kuszą cenami.
BROJLERY
ceny skupu zł/kg
umowy kontraktacyjne 3,35-3,60
wolny rynek 3,60-3,70
źródło: ZD
I na tym prawdopodobnie nie koniec. Choć zakłady mają coraz mniejsze pole do popisu, jeśli ceny tuszek nie wzrosną do 6 zł, bardzo trudno będzie nam utrzymać wysokie stawki skupu - tłumaczą przetwórcy.
Ale hodowcom też daleko do euforii, bo do opłacalnych cen za żywiec jeszcze daleka droga. Ich zdaniem dopiero 4 zł za kilogram, gwarantuje zwrot kosztów produkcji.
Agrobiznes TVP, 17 lutego 2011
Tylko produkcja na 50-75% pozwoli utrzymać opłacalność, rynek nie wchłonie dużej ilośc i tuszki po 6,50 -7,00 netto w hurcie. Każda chwilowa nadprodukcja zbije cenę .Czyli trzymać tak jak teraz luźniej wolniej spokojniej a z zyskiem. Z zyskiem czyli żywiec min. 4 netto.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 17:01 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Savik! napisał: | medox napisał: | Drogi brojlerze , parę dni po Sylwestrze była 1/3 wstawień grudniowych stąd rośnie cena.Powiedziałbym kiedy zacznie spadać ,ale nikt nie lubi jak mówię więc nie powiem Mówiłem znowu opóżnić ,nie wkładać wszyscy w grudniu.Było posłuchać byście golili po 4zł.Pamiętajcie tylko Medox Global Investment Chicken Group powie wam kiedy zarobić  |
No cóż ja, aż wstyd się przyznać opóźniłem nieco, chyba za twą sugestą i...... miałem sylwestra i święta w końcu wolne...... |
I jak na tym wyszedłeś?(oczywiście poza tym ,że Święta i sylwestra balowałeś ) |
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
eddie
|
Wysłany: 15:52 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Coś w tym jest, że w.pasz jak będą mieć mnóstwo drobiu to wykończą nas cenami pasz i tyle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 15:40 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Savik! napisał: | medox napisał: | Drogi brojlerze , parę dni po Sylwestrze była 1/3 wstawień grudniowych stąd rośnie cena.Powiedziałbym kiedy zacznie spadać ,ale nikt nie lubi jak mówię więc nie powiem :roll: Mówiłem znowu opóżnić ,nie wkładać wszyscy w grudniu.Było posłuchać byście golili po 4zł.Pamiętajcie tylko Medox Global Investment Chicken Group powie wam kiedy zarobić :lol: |
No cóż ja, aż wstyd się przyznać opóźniłem nieco, chyba za twą sugestą i...... miałem sylwestra i święta w końcu wolne...... |
I jak na tym wyszedłeś?(oczywiście poza tym ,że Święta i sylwestra balowałeś :lol: ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 14:00 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
poniedziałek pokaże magiczne 4 zł |
|
Powrót do góry |
|
 |
buba76
|
Wysłany: 12:10 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Panowie woełać 4 min. ,bo cedrob zaczyna szukac kury,pewnie puste mrozni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nowy32
|
Wysłany: 11:59 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Witam kurnikarze ,jestescie niby elita Polskiego rolnictwa .,ja jako producent zboz mowie wam nie kupujcie pasz od tych co malo im z pasz kabzy to jeszcze kurniki na milion szt buduja i ziemie na zboza ,to wpertoli nas wszystkich te koncerny paszowo zbozowo miesne i h wie co jeszcze .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 11:58 Pią 18 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Drogi brojlerze , parę dni po Sylwestrze była 1/3 wstawień grudniowych stąd rośnie cena.Powiedziałbym kiedy zacznie spadać ,ale nikt nie lubi jak mówię więc nie powiem Mówiłem znowu opóżnić ,nie wkładać wszyscy w grudniu.Było posłuchać byście golili po 4zł.Pamiętajcie tylko Medox Global Investment Chicken Group powie wam kiedy zarobić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|