Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 00:46 Pią 16 Kwi 2021


Wszystko o Ursus C-360
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 184, 185, 186  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamkon



Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 8
Skąd: Kiniki \ok. Płocka

PostWysłany: 12:22 Sob 28 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adrianekg1990 napisał:
Trzeba mieć na wyposażeniu klucz "17" i śrubokręt i to tyle jak dla tej przypadłości.
Ale nie w kazdym modelu sie blokuja
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
adrianekg1990



Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 8
Skąd: Polska

PostWysłany: 12:03 Sob 28 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba mieć na wyposażeniu klucz "17" i śrubokręt i to tyle jak dla tej przypadłości.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adamkon



Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 8
Skąd: Kiniki \ok. Płocka

PostWysłany: 08:59 Sob 28 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam pytanie: dlaczego w ursusie c-360 blokuja sie biegi? Co zrobic zeby sie nie blokowaly?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
miccao



Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 943
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 11:29 Pon 23 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MarcinC-360 napisał:
Noooo wreszcie wymieniłem te pompę hydrauliczną. I podnosi lux Very Happy
A ja oringi za 4 złote i nie mogę podnosić na dużych obrotach bo aż ciągnikiem telepie jak dobija na samą górę Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1587
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 17:20 Pią 20 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Noooo wreszcie wymieniłem te pompę hydrauliczną,leżała ze 2 miechy zanim wymieniłem ale wczoraj i dziś czas sie znalazł,dziś jeszcze musiałem kupić nową tą rurkę co odchodzi od pompy bo była pęknięta z wierzchu(40zł takie coś Shocked ) i napęd pompy bo był już wytłuczony (chyba 70-80zł). I podnosi lux Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jkustalik



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 17
Skąd: biala

PostWysłany: 18:29 Pon 16 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie to się ściąga doskonale tylko nie wiedziałem czym to rozpakować
a o niemożliwości ściągnięcia w całości to przez przypadek w cytat załadowałem czyjąś wypowiedz
a w ogóle to jemu się to niechce ściągnąć w całości bo pewnie ma dysk przeładowany
dzięki za podpowiedż o winrarze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
bambino56



Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 24
Skąd: Wola Uhruska

PostWysłany: 17:32 Pon 16 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niewiem dlaczego Ci nie chce tego ściągnąć mi idzie normalnie. Niewiem może trzeba być tam zalogowanym albo coś nie prubowałem bez logowania.
A po ściągnieciu to Winrar -em to trzeba rozpakować do jakiegoś folderu. Winrar możesz sobie pobrać z sieci za darmo i to zresztą też.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
jkustalik



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 17
Skąd: biala

PostWysłany: 22:58 Nie 15 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gremlin napisał:
bambino56 napisał:
No i wreszcie udało mi się.

Książke:
KOŁOWE CIĄGNIKI ROLNICZE URSUS C-360 I 3P
INSTRUKCJA NAPRAW

MOŻNA SOBIE POBRAĆ:
http://tonet.wrzuta.pl/pliki/dVNtQW1J3w/
Może bedzie przydatna...
POZDRAWIAM



A mi ściąga 1.5MB i wyrzuca że archiwum się skończyło

a jakim programem to otwierasz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 10:38 Nie 15 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maskin napisał:
ok przerabiaj... chlopu i tak nir przegada Shocked
Do chłopa to mi daleko ....... Laughing ale jestem przynajmniej reformowalny ..... Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1053
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 08:42 Nie 15 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok przerabiaj... chlopu i tak nir przegada Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 20:16 Sob 14 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maskin napisał:
ha... ha... ha...przeciez na halogenach nie jezdzisz non stop, jak by policzyc to wyjdzie pewnie z 10-20 godzin w roku to czy to zbrodnia, jezeli jest wszystkow porzadku i jexdzisz na wyzszych obrotach i ladowanie jest na poziomie 14,2 v wiec w czym problem? co akumulator zepsujesz?, predzej spieprzysz go czestym zapalaniem, jezeli gasisz go na kazdego papierosa, ja wiem jedno przeróbki sa do dupy i pochlaniaja czas, no chyba ze przeróbka to mus... za pare lat zmienisz instalacje i znowu bedziesz przerabial... jak mowi moj wuj "lepiej posluchac starego rad, jak patrzec na mlodego robote"

P.S. nie mam zamiaru nikogo obrazac, ani docinac, tylko mowie jak jest po to jest to forum Wink
Na 10- 20 godzin to szkoda halo... zakładać ... lepiej mistrzu do latarki jeździć ........... a tak na marginesie to przeróbka zajmuje chwilkę .... a jest ta jak karta mastercard ...........bezcenna Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1053
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 19:44 Sob 14 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ha... ha... ha...przeciez na halogenach nie jezdzisz non stop, jak by policzyc to wyjdzie pewnie z 10-20 godzin w roku to czy to zbrodnia, jezeli jest wszystkow porzadku i jexdzisz na wyzszych obrotach i ladowanie jest na poziomie 14,2 v wiec w czym problem? co akumulator zepsujesz?, predzej spieprzysz go czestym zapalaniem, jezeli gasisz go na kazdego papierosa, ja wiem jedno przeróbki sa do dupy i pochlaniaja czas, no chyba ze przeróbka to mus... za pare lat zmienisz instalacje i znowu bedziesz przerabial... jak mowi moj wuj "lepiej posluchac starego rad, jak patrzec na mlodego robote"

P.S. nie mam zamiaru nikogo obrazac, ani docinac, tylko mowie jak jest po to jest to forum Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 17:27 Sob 14 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="krzant"Małorolny ma racje -matematyka jest okrutna ale prawdziwa- natomiast jesli kolega maskin twierdzi ze wszystko mu działa i nie rozładowywuje akumaltorów to bardzo dobrze. [/quote] Kolejny cud .............. ? Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 17:23 Sob 14 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chłopaki naprawdę szkoda dyskusji na ten temat. Małorolny ma racje -matematyka jest okrutna ale prawdziwa- natomiast jesli kolega maskin twierdzi ze wszystko mu działa i nie rozładowywuje akumaltorów to bardzo dobrze. Założenie altka zamiast prądnicy nie jest żadną wielka kombinacją i problemem. Mnie tylko denerwuje swiecenie kontrolki na niskich obrotach ale spróbuje jeszcze założyć tą mocniejszą żarówkę i zobaczymy. Zreszta na prądnicy też mi się świeciła kontrolka na niskich i jakos z tym żyłem Very Happy Very Happy .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 16:40 Sob 14 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maskin napisał:
krzant napisał:
Musiałem wymienic juz całą instalację elektryczną bo po 20 latach to sie cała sypała więc przy okazji zmieniłem też prądnicę na altka bo światła już były liche. Na pewno przyjacielu prądnica nie jest w stanie zasilić 4 halogenów 2 lamp z przodu i do tego jeszcze żarówek na błotnikach i postojowych z tyłu. Nie mam takiej mozliwości chyba że wszędzie masz żarówki 21 watt Very Happy . Jeżeli akumlatory ci sie nie rozładowują to albo mało uzywasz tego dodatkowego oswietlenia albo masz jakieś super akumlatory. Ale zapewniam cie że jelsli kupiłeś nowe aku 5-6 lat temu to jak kupisz teraz to wytrzymia max. połowę tego co stare. Pracowałem w firmie co produkuje akumlatory i wiem co mówię. Po prostu przy obecnych cenach ołowiu muszą na czyms zaoszczędzić. Więc oszczędza sie na trwałości. Alee szkoda siię tu kłócic bo każdy chwali to co ma i co mu się dobrze sprawuje i oto przecież chodzi. Very Happy


Nie chwale sie ale po prostu stwierdzam fakt, uzywam tyle ile trzeba zazwyczaj gdy koncze siewy w nocy i szcegolnie przy opryskach, mam zalozone 4 halogeny, nie wiem ile watt maja zarówki ale sa to H3 w malych kwadratowych halogenach. Oczywiscie dlugich równie nie zaluje. Mam tak juz 3 lata, a akumulatory to zwykle 2*6 Piastów. Nie ma zadnych problemów. Naprawde szkoda kombinacji
Anim mądry anim głupi tylko przygłupi........... 4 halogeny to tylko 4 x 55w + 2 X 45 mijania + 4 X 5w (pozycyjne albo jak kto woli postojowe ) policz sumę ......... i pokaż mi taką prądnicę która za spokoi to pragnienie ............ Zyczę aby akumulatory wytrzymały następne 3 lata ......... Rolnika oszukasz..... matematyki niestety nie ....... a pamiętaj że któregoś pięknego ranka wspomnisz moje słowa .........
i Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1053
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 21:09 Pią 13 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzant napisał:
Musiałem wymienic juz całą instalację elektryczną bo po 20 latach to sie cała sypała więc przy okazji zmieniłem też prądnicę na altka bo światła już były liche. Na pewno przyjacielu prądnica nie jest w stanie zasilić 4 halogenów 2 lamp z przodu i do tego jeszcze żarówek na błotnikach i postojowych z tyłu. Nie mam takiej mozliwości chyba że wszędzie masz żarówki 21 watt Very Happy . Jeżeli akumlatory ci sie nie rozładowują to albo mało uzywasz tego dodatkowego oswietlenia albo masz jakieś super akumlatory. Ale zapewniam cie że jelsli kupiłeś nowe aku 5-6 lat temu to jak kupisz teraz to wytrzymia max. połowę tego co stare. Pracowałem w firmie co produkuje akumlatory i wiem co mówię. Po prostu przy obecnych cenach ołowiu muszą na czyms zaoszczędzić. Więc oszczędza sie na trwałości. Alee szkoda siię tu kłócic bo każdy chwali to co ma i co mu się dobrze sprawuje i oto przecież chodzi. Very Happy


Nie chwale sie ale po prostu stwierdzam fakt, uzywam tyle ile trzeba zazwyczaj gdy koncze siewy w nocy i szcegolnie przy opryskach, mam zalozone 4 halogeny, nie wiem ile watt maja zarówki ale sa to H3 w malych kwadratowych halogenach. Oczywiscie dlugich równie nie zaluje. Mam tak juz 3 lata, a akumulatory to zwykle 2*6 Piastów. Nie ma zadnych problemów. Naprawde szkoda kombinacji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emil



Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 308

PostWysłany: 08:06 Pią 13 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzant napisał:
emil napisał:
Zmień żarówkę na 4 W i wtedy będzie dużo wcześniej ładował.


A są takie małe żarówki otakiej mocy żeby weszła w obudowę kontrolki? Question


Są takie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gremlin



Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 1

PostWysłany: 07:58 Pią 13 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bambino56 napisał:
No i wreszcie udało mi się.

Książke:
KOŁOWE CIĄGNIKI ROLNICZE URSUS C-360 I 3P
INSTRUKCJA NAPRAW

MOŻNA SOBIE POBRAĆ:
http://tonet.wrzuta.pl/pliki/dVNtQW1J3w/
Może bedzie przydatna...
POZDRAWIAM



A mi ściąga 1.5MB i wyrzuca że archiwum się skończyło
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 07:18 Pią 13 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emil napisał:
Zmień żarówkę na 4 W i wtedy będzie dużo wcześniej ładował.


A są takie małe żarówki otakiej mocy żeby weszła w obudowę kontrolki? Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 07:16 Pią 13 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musiałem wymienic juz całą instalację elektryczną bo po 20 latach to sie cała sypała więc przy okazji zmieniłem też prądnicę na altka bo światła już były liche. Na pewno przyjacielu prądnica nie jest w stanie zasilić 4 halogenów 2 lamp z przodu i do tego jeszcze żarówek na błotnikach i postojowych z tyłu. Nie mam takiej mozliwości chyba że wszędzie masz żarówki 21 watt Very Happy . Jeżeli akumlatory ci sie nie rozładowują to albo mało uzywasz tego dodatkowego oswietlenia albo masz jakieś super akumlatory. Ale zapewniam cie że jelsli kupiłeś nowe aku 5-6 lat temu to jak kupisz teraz to wytrzymia max. połowę tego co stare. Pracowałem w firmie co produkuje akumlatory i wiem co mówię. Po prostu przy obecnych cenach ołowiu muszą na czyms zaoszczędzić. Więc oszczędza sie na trwałości. Alee szkoda siię tu kłócic bo każdy chwali to co ma i co mu się dobrze sprawuje i oto przecież chodzi. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
maskin



Dołączył: 05 Cze 2007
Posty: 1053
Skąd: Płd.-Wsch.

PostWysłany: 21:03 Czw 12 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem po co kombinowac... ja mam sprawna pradnice, sprawny regulator ze 4 halogeny i nie mam zadnych problemów, akumlatory srednio co 6 lat wymieniam... lepiej klemy dobrze poprzeczyszczac zamiast zmiany w instalacji robic Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emil



Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 308

PostWysłany: 13:29 Czw 12 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zmień żarówkę na 4 W i wtedy będzie dużo wcześniej ładował.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Izydor



Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 355
Skąd: wielkopolska, Wysoka

PostWysłany: 11:05 Czw 12 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koło pasowe na altku musi być dużo mniejsze. Nie ma co patrzeć na prądnice to inna bajka. A żarówka musi być 4,5 W bo altek sie w ogóle nie wzbudzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 19:44 Sro 11 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Porównywałem z kołem z prądnicy i jest prawie takie samo. Kiedyś gdzieś wyczytałem żeby dać na kontrolkę żarówkę 2 watt że niby altek będzie się wcześniej wzbudzał ale nic to nie pomogło. Chyba to oleje w końcu na tych wolnych obrotach niewiele silnik pracuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2685
Skąd: wlkp

PostWysłany: 19:13 Sro 11 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norma altek musi mieć obr jak masz możliwość to pokombinuj z mniejszym kołem pasowym na altku
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 184, 185, 186  Następny
Strona 63 z 186

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach