Witamy, aby siďż˝ zarejstrowaďż˝ lub zalogowaďż˝,
skorzystaj z opcji dost�pnych po prawej stronie.
Obecny czas to 19:56 Nie 20 Sie 2017


Internet Radiowy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adamkramer



Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: 21:01 Nie 6 Sie 2017    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdybym nie miał możliwości na Internet po kablu, to pewnie wziąłbym radiowy, ale jeśli mam wybór to zawsze po kablu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pens



Dołączył: 18 Lip 2013
Posty: 20

PostWysłany: 17:27 Czw 18 Lip 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iPlus ładnie śmiga na HSPA i zasięg ma razem nadajnikami Aero praktycznie największy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
angiejka



Dołączył: 01 Lut 2013
Posty: 5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 12:19 Pon 4 Lut 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prędkość Aero jest faktycznie kiepska, już lepiej założyć radiowy. Sama miałam dopóki nie było innej możliwości podpięcia się pod internet. Zawsze to jakieś wyjście. Co do tej pierwszej opcji, to fakt że jest to tanie i jeśli chodzi o samo czytanie wiadomości to może warto rozważyć tą opcję?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam13



Dołączył: 22 Wrz 2011
Posty: 197

PostWysłany: 21:41 Czw 31 Sty 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mają go przedłużyć do 2016, coś czytałem, ale predkość mała filmów nie poogląda sie normalnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 921

PostWysłany: 09:52 Pon 5 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie przesadzajcie z tymi zachętami. To jest zabawka dla ludzi, którzy korzystają z internetu tylko wchodząc na PPR. Do niczego innego się to nie nadaje. Zresztą jak sami piszą w Regulaminie w 2014r kończy się dostęp darmowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 13:57 Sob 3 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

więcej informacji: aero2.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mojemaszynyrolnicze



Dołączył: 02 Lis 2012
Posty: 9

PostWysłany: 23:44 Pią 2 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do przeglądania www wystarczy AREO 2 to BEZPŁATNY INTERNET kupujesz kartę za 30 zł i modem na allegro za około 90zł i masz przez 5 lat internet za freee.

ale jest haczyk, pierwszy rok jest ograniczony transfer do 256kb/s po tym na stałe wzrastam do 512kb/s
jest ok bo brat ma, ale strony z ruchomymi elementami i dużymi zdjęcia długo wczytują się

plus jest taki że zasięg ma wszędzie i można jeździć z tym po Polsce, mapa pokazuje 99% pokrycia kraju
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
JaśFasola



Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 1
Skąd: Pobiedziska

PostWysłany: 18:45 Czw 26 Maj 2011    Temat postu: Internet radiowy Pobiedziska (wielkopolskie) Odpowiedz z cytatem

Nie rozpoczynam nowego wątku tylko podłączam się pod ten istniejący. W najbliższym czasie (około miesiąca) przenoszę się do Pobiedzisk (no prawie jakieś parę kilometrów "od". Mam problem, bo od ręki będę potrzebował internet (niestety jak na chwilę obecna nie miałem czasu zająć się takimi "drobiazgami" a teraz okzauje się że czas goni). Sprawdzałem pewne oferty w necie (ogólnie, bez rozeznania odnośnie czy dany operator jest na tym rynku). Interesuje mnie tylko internet radiowy-najłatwiejsza sprawa do zrobienia mini-sieci), mobilny odpada. Zaciekawiła mnie oferta prezentowana przez www.airmax.pl. Stosunkowo niskie ceny w stosunku do transferu, mozliwość bezproblemowa zrobienia sieci (router przy antenie z lan i wifi). W związku z tym mam pytanie. Czy spotkaliście się z tym operatorem w okolicach Pobiedzisk (według jak danych ze strony jak ich nie ma to stawiają antenę-ale nie chce do nich pisać na razie z pytaniem czy są bo teoretycznie według mapy sygnał powinien być w całej Wielkopolsce). Czy on tam działa. Jeżeli działa to jak wygląda sprawa z łącznoscią z netem "na co dzień" Dodatkowo mam pytanie do użytkowników airmaxa z innych rejonów (jeżeli w Pobiedziskach ich nie ma i byłaby konieczność postawienia anteny) jak wygląda współpraca z tą firmą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1637
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 09:09 Czw 30 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

512 pobieranie,128 to jest prędkość wysyłania.Nie ma limitów przesyłania.Tak jak pisze na załączonej stronie.Do tej pory miałem abonament Tps.na telefon stacjonarny za 50zł.Obecnie złożyłem podanie o przeniesienie do Orange(za 35 zł,miesięcznie 70minut bezpłatnie w ramach abonamentu)plus abonament za internet.Prędkość do przeglądania str.jest wystarczająca,z filmami to już trochę gorzej(zatrzymują się).Ale na to radą jest przejście na większą prędkość przesyłania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2102
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 08:39 Czw 30 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A masz tam jakieś limity czy jest bez ograniczeń co to znaczy 512/128? 128 to jest minimalna prędkość?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1637
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 08:23 Czw 30 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Nie wiem czy sprawdzałeś zasięg http://www.cyfrowypolsat.pl/internet/mapa-zasiegu.cp Bo jeżeli trafisz gdzieś na granicę zasięgu,to będziesz miał jeszcze gorzej.Ja mam Orange Fredom za 44 zł 512/128 a teraz jest już nowa oferta http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_freedom_discover i jestem w trakcie przechodzenia z telefonem stacjonarnym do Orange z abonamentem za 35zł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2102
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 23:19 Sro 29 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie tpsa zaczeła mi śmierdzieć z netem chcą mi zmniejszyć prędkość mimo podpisanej umowy na 1 MB zastanawiam się nad przejściem do polsatu kozta ktoś z takiego neta? Za internet 21mega na s chcą 70zł ale jest limit scągania 30GB czy to wytarczy?? Byłbym bardzo wdzięczny za każdą informacje na temat tego internetu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
bogus56



Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 92
Skąd: z daleka!!

PostWysłany: 20:15 Wto 16 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mieszkam około 6 km od nadajnika mam 77% sygnału strenght i około 95-100% quality. Płace 39 zł za stała prędkość 256 kb/s, burza, śnierzyca nie mam żadnego problemu z odbiorem sygnału. Mój admin jest spoko i zna się na rzeczy wiec jestem w 100% zadowolony.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Otomi
Administrator


Dołączył: 01 Sty 1970
Posty: 14

PostWysłany: 19:05 Pon 15 Sty 2007    Temat postu: Re: prosze o odp to pilne!!! Odpowiedz z cytatem

jacko napisał:

najczęsciej sieci są zabezpieczone
- sieć szyfrowana - to musisz znać klucz i sposób szyfrowania (raczej nie do przejścia * chociaż jak zawsze s ą i tacy spece)


WEP - czyli najczestsze zabezpieczenie to kwestia jednego dnia i publicznie dostępnego oprogramowania,
WPA2 - to nieco większe wyzwanie

Generalnie szyfrowaniu w sieciach bezprzewodowych nie warto zawierzac poufności własnych danych

jacko napisał:

- sieć może Cie rozpoznawać po MAC-u - wtedy musiałbyś sklonować adres (na akceptowany - też trudne)


kwestia odpowiedniego sterownika tylko i wylacznie

natomiast jesli chodzi o podłączanie się na "lewo" to nawet po złamaniu klucza i zmianie adresu MAC bardzo szybko taki delikwent zostanie złapany jeśli administrator ma jakiekolwiek pojęcie o swojej sieci...

Zupelnie inna kwestią dotyczącą sieci bezprzewodowych w technologii 802.11 a/b/g pracujących na znaczne odległości (tzn powyżej parudziesięciu metrów) jest tak zwany problem ukrytego nadajnika którego uniknięcie wymaga znacznych inwstycji w sprzęt czego większość "operatorów" takich sieci nie robi co odbija się negatywnie na użytkownikach takowej sieci. Jednym z objawów wystąpienia tego problemu jest drastyczny spadek przepływności całej sieci przy wysyłce dużej ilości małych pakietów z więcej niż jednego węzła sieci.


Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen WP Kontakt
robern



Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 1732
Skąd: Mazury

PostWysłany: 00:22 Nie 26 Lis 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sieć radiowa to dobry sposób rozprowadzania sygnału w miejscach gdzie kable wyjdą drogo lub jest to niemożliwe. Jednocześnie większość sieci działa w paśmie 2,4 MHz (kuchenki mikrofalowe), które jest bezpłatne. Wadą tego jest to że anteny (nadawcza i odbiorcy) muszą się fizycznie widzieć - czyli nie może być przeszkód po drodze.
jakość sieci zależy od rzetelności operatora, wydajności łącza, sprzętu użytego do budowy sieci itp.
Więcej wiadomości można znaleźć np. na skretka.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Miki z Rawicza



Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 246
Skąd: Rawicz

PostWysłany: 19:59 Czw 16 Lis 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

escort tomek napisał:
u mnie na wiosce necik radiowy jest na topie jak i w całej gminie 300zł aktywacja z instalacją sprzętu i po 30zł miesięcznie.Nawet fajna rzecz tańsza od neostrady czy innych tam wynalazków,ciut wolniejszy ale to szczegół

ja za aktywacja+instalacje płaciłem 170zł i tez mam 30zł na miesiąc a prędkosc około 400
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
escort tomek



Dołączył: 02 Paź 2006
Posty: 66
Skąd: lubelskie. roztocze

PostWysłany: 22:00 Wto 14 Lis 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie na wiosce necik radiowy jest na topie jak i w całej gminie 300zł aktywacja z instalacją sprzętu i po 30zł miesięcznie.Nawet fajna rzecz tańsza od neostrady czy innych tam wynalazków,ciut wolniejszy ale to szczegół
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jacko



Dołączył: 28 Cze 2005
Posty: 101

PostWysłany: 23:32 Sro 24 Maj 2006    Temat postu: Re: prosze o odp to pilne!!! Odpowiedz z cytatem

jacek282 napisał:
wiec tak w moim city maja zakladac radiowy internet-zglosiła si jakas firma swiadczaca takie usługi i władze zgodzi.y sie wiec cała sprawa ruszy ..uj wie kieddy ale wole byc przygotowany wczesniej wiec sie pytam ludzi {kazdego kogo spotkam} bo ktos tam mi cos kiedys mówił ze pod taki necik to sie mozna pod[piac przy urzyciu małych nakładów{ jakas antenka i karta w kompie} tak legalnie inaczej:) Embarassed jak byś cie cos wiedzieli to dajcie znać NRD Shocked


to zależy jak jest sieć zabezpieczona

niekiedy nie ma nic - wtedy możesz teoretyczne, jest to nielegalne (a nie legalne inaczej) - to jak wchodzenie do czyjegoś domu tylkdlatego, że drzwi otwarte

najczęsciej sieci są zabezpieczone
- sieć szyfrowana - to musisz znać klucz i sposób szyfrowania (raczej nie do przejścia * chociaż jak zawsze s ą i tacy spece)

- sieć może Cie rozpoznawać po MAC-u - wtedy musiałbyś sklonować adres (na akceptowany - też trudne)


a dobry admin daje szyfrowanie+mac+ip i wtedy tylko wysokiej klasy mogą to przejść


więc moja rada - zapytaj się o koszty i nie bądź mądrzejszy inaczej

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
michal



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 43
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 18:47 Sro 24 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znałem gościa, który tak zrobił. Trzeba znać użytkownika i hasło na serwerze. Jeśli administrator jest dobry to szybko Cię odetnie. Lepiej legalnie go mieć. Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomb2



Dołączył: 16 Maj 2005
Posty: 222
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 14:43 Sro 24 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj wątpie czy dasz rade nie lepiej dać te pare złoty mi mieć wolne sumienie... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek282



Dołączył: 24 Maj 2006
Posty: 2

PostWysłany: 14:33 Sro 24 Maj 2006    Temat postu: Internet Radiowy Odpowiedz z cytatem

wiec tak w moim city maja zakladac radiowy internet-zglosiła si jakas firma swiadczaca takie usługi i władze zgodzi.y sie wiec cała sprawa ruszy ..uj wie kieddy ale wole byc przygotowany wczesniej wiec sie pytam ludzi {kazdego kogo spotkam} bo ktos tam mi cos kiedys mówił ze pod taki necik to sie mozna pod[piac przy urzyciu małych nakładów{ jakas antenka i karta w kompie} tak legalnie inaczej:) Embarassed jak byś cie cos wiedzieli to dajcie znać NRD Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach