Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gawor333
|
Wysłany: 18:04 Wto 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Medox jestem pewien, że wszyscy na forum to by z Ciebie polewkę mieli jakby z ostatniego roku twoje faktury sprzedażowe zobaczyli!!! ubaw byłby pewnie nie mały! Twoje teorie kontra fakty sprzedażowe.
Ty to pewnie dla forum, które próbują organizować Mojekurczaki i koledzy mówisz trzy razy głośne NIE NIE NIE!!!
Bo tam jawność i prawda będzie, a nie ściema, obrażanie i ten Twój populizm.
Obgadałem pomysł forum z kilkoma kumplami, którzy tu często bywają, ale nie mają nerwów na komentowanie niektórych wypocin.
Generalnie większość jest mocno zaciekawiona i gotowa do RZETELNEJ współpracy.
Tak więc może na ten temat pogadamy, a nie na obrażaniu i na żenujących komentarzach czas będziemy tracić.
P.i.e.p.r.z.y.ć i nic nie robić jest najłatwiej.
P.S. 2,95zł w war-mazurskim na czwartek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasza307
|
Wysłany: 17:03 Wto 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Alllleeee kaaasssssaaaa buuuuuuhhaaaaa | z czego Ośle sie śmiejesz za chwile ty będziesz łapał |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:56 Wto 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Kontraktacją 3.0 Po co ona jest?Żeby od chłopków roztropków odebrać co wyhodowali ? Wy tylko tyle chcecie i nic więcej, dlatego to tak wygląda jak wygląda.Osły.Nie chcecie ani pieniedzy ani szacunku, chcecie tylko zeby ktos odebral od was kury.Dlatego moga was rabac w du.p.e do konca swiata i jeden dzien dluzej |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:40 Wto 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Alllleeee kaaasssssaaaa buuuuuuhhaaaaa |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 13:21 Wto 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Mazury 2,8 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
puzon brojlerowski
|
Wysłany: 09:03 Wto 10 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj sprzedalem po 3.00zl netto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:55 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Jak nie ma miejsca na działeczce, to grunt na głebokości 1.5- 2.0m ma stałą temperaturę.Latem klima , zimą mniej grzania.Dobre miejsce dla kurek! |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:49 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Eeeeee tam Łysy , coś ty kurek jest mało , za mało przecież.Jest wręcz niedobór
Budujmy nowe hale,a przynajmniej wkładajmy do istniejący ile się da (zima idzie,co by nie było szkoda grzać) ,gęsiarze niech całkiem zrezygnują z gęsi - tylko kurki-biznes będzie aż miło.Nioskarze niech też nie wkładają nowego sprzętu dla nioski tylko dla brojlera.Mówię wam kasa jak byk dla wszystkich Kupą mości Panowie,kupą.
Mierzcie działeczki, czy coś jeszcze się zmieści
I wszyscy razem na styczeń , na drugą połowę głownie , bo wtedy się ruszy, bo to już po świętach wszyscy wszystko wyjedzą i zgłodnieją i będą jeść same kurki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 20:58 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Ty jesteś głupi czy udajesz???
Jedź sobie do ubojni , stań na taśmie jak biją i zobaczysz kiedy jest ładny ptak , a kiedy nie .
Jeżeli Tobie wszystkie ptaki wydają się takie same , to może czas zmienić branżę
[/quote]
Medox czytaj ze zrozumieniem . mmx źle zacytował i tak mi jakoś wyszło wszystko sklejone . To co napisałem było do mmx , a nie do Ciebie . Główkuj chłopie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasza307
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łysy
|
Wysłany: 16:36 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Byłem dziś w sporej ubojni i nóż mi się w kieszeni otwierał jak co kilka sekund telefony od hodowców pragnących wcisnąć choć jeden samochodzik. Pewnie wszyscy oczekiwali wzrostu ceny i nie kwapili się ze sprzedażą a cenka stoi w miejscu i brojlerki śpią już piętrowo. Za 2,80 to oni mogli dziś kupić z 0,5 mln kuraków. Jeśli wyraźnie nie rozluźni się w handlu to górka kurczęca potrwa jeszcze minimum dwa tygodnie. Może na święta będzie jakiś wystrzał? Pobawię się w konkurenta medoxa i napiszę że moim zdaniem na święta będzie git cena i zbyt  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rybka543
|
Wysłany: 15:27 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: Cena brojlera |
|
|
Dziś Małopolska 2.95 netto /oddaję/, no i niewielkie transporty po 3.00 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 11:08 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
W tym wypadku argumentacja jest słuszna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paktofonikas
|
Wysłany: 10:48 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Poszukaj dobrze to znajdziesz analitykow ktorzy beda twierdzic ze za rok euro bedzie o 40 gr drozsze. Internet ma to do siebie ze mozna opublikowac w nim wszystko. A analitykow ktorzy wszystko przewiduja nie brakuje. Szczegolnie w naszym kraju. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:03 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Brojler i inni , ja się staram zachęcić ludzi do jedynego możliwego rozwiązania (zmniejszenie obsad) a wy mi kłody pod nogi rzucacie
A przy okazji nie wiecie co to ładny ptaszek?Ladny ptaszek to ptaszek nie odparzony,równiutki z czystymi łapkami,czystymi piórkami,noszący głowę wysoko a bujną pierś do przodu.Jak wsadzisz jednego to nie wiem , może mu być smutno-nie próbowałem.
Zmniejszcie obsady!!! Bo za 3zł będziecie tyrać jeszcze ze 3 rzuty!!!
Na przyszłość też nie szalejciehttp://waluty.wp.pl/kat,107796,wid,11669202,raportwiadomosc.html?ticaid=1912a |
Sorry link się zle wkleił
http://waluty.wp.pl/kat,107796,wid,11669202,raportwiadomosc.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:01 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Brojler i inni , ja się staram zachęcić ludzi do jedynego możliwego rozwiązania (zmniejszenie obsad) a wy mi kłody pod nogi rzucacie :lol:
A przy okazji nie wiecie co to ładny ptaszek?Ladny ptaszek to ptaszek nie odparzony,równiutki z czystymi łapkami,czystymi piórkami,noszący głowę wysoko a bujną pierś do przodu.Jak wsadzisz jednego to nie wiem , może mu być smutno-nie próbowałem.
Zmniejszcie obsady!!! Bo za 3zł będziecie tyrać jeszcze ze 3 rzuty!!!
Na przyszłość też nie szalejciehttp://waluty.wp.pl/kat,107796,wid,11669202,raportwiadomosc.html?ticaid=1912a |
|
Powrót do góry |
|
 |
puzon brojlerowski
|
Wysłany: 09:46 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Panowie jakie ceny na poludniu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 07:31 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Medox jesteś niesamowity...powiedz jak wygląda "ładny ptak" bo mnie one wydają się wszystkie takie same no i co się stanie jeżeli wsadzę jednego ptaka na jedną halę czy też będzie taki ładny jak piszesz???[/quote]
tak to miało być! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 07:29 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
mmx napisał: | , przy okazji zobaczysz jak na 5tyg będziesz sprzedawał 2.5kg ptaka na 1.75spożyciu i do tego jakiego ładnego |
Medox jesteś niesamowity...powiedz jak wygląda "ładny ptak" bo mnie one wydają się wszystkie takie same no i co się stanie jeżeli wsadzę jednego ptaka na jedną halę czy też będzie taki ładny jak piszesz???[/quote]Ty jesteś głupi czy udajesz???
Jedź sobie do ubojni , stań na taśmie jak biją i zobaczysz kiedy jest ładny ptak , a kiedy nie .
Jeżeli Tobie wszystkie ptaki wydają się takie same , to może czas zmienić branżę
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmx
|
Wysłany: 22:42 Nie 8 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
, przy okazji zobaczysz jak na 5tyg będziesz sprzedawał 2.5kg ptaka na 1.75spożyciu i do tego jakiego ładnego[/quote]
Medox jesteś niesamowity...powiedz jak wygląda "ładny ptak" bo mnie one wydają się wszystkie takie same no i co się stanie jeżeli wsadzę jednego ptaka na jedną halę czy też będzie taki ładny jak piszesz??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łysy
|
Wysłany: 12:03 Nie 8 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Rozumiem że Sasza żartował z tym zmniejszeniem z 27 na 22 szt./m2 Moim zdaniem zmniejszać obsady powinni ci, którzy wsadzają 20 sztuk i więcej na metr, natomiast w pozostałych przypadkach zdecydowanie korzystniej wyjdzie wydłużenie przerwy lub wyłączenie hali. Osobiście nigdy nie wstawiam więcej niż 17,5 szt./m2 i do tego na 5tyg. ubióreczka reszta 42-45 dni i wyniki są po prostu rewelacyjne. Przy takim systemie produkcji otrzymuję tyle samo kg z metra co przy zwiększonej obsadzie ale przy zdecydowanie niższych kosztach. Rachunek ekonomiczny przemawia za takim systemem ale oczywiście każdy ma coś wypracowane i broni tego jak niepodległości, z tym że niekoniecznie słusznie. Rację zawsze ma kalkulator  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 12:02 Nie 8 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
sasza307 napisał: | MEDOX ja też zmniejszyłem obsade z 27 na metr na 22 szt. na metr kwadratowy , tak lużno jeszcze niemiałem |
ja zmniejszyłem z 17 na 13 i mi w 42dni 3-3,2 średnia na haku. zużycie max 1.82. i już do obsady pow 17 raczej nie wrócę |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasza307
|
Wysłany: 09:29 Nie 8 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
MEDOX ja też zmniejszyłem obsade z 27 na metr na 22 szt. na metr kwadratowy , tak lużno jeszcze niemiałem |
|
Powrót do góry |
|
 |
paktofonikas
|
Wysłany: 00:39 Nie 8 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
Medox takie wyniki nono gratuluje. Ty to masz dobrze
]
n.a.j.e.b.a.n.e we łbie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Samsam
|
Wysłany: 23:25 Sob 7 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | ......przy okazji zobaczysz jak na 5tyg będziesz sprzedawał 2.5kg ptaka na 1.75spożyciu i do tego jakiego ładnego |
O ja per......ole, Ty na prawdę jesteś moim idolem
Kur....a, debil, normalnie debil !!!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|