Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 11:18 Czw 1 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Na śląsku ponoć 2.90 netto proponują niektórzy | Wystarcz\y , że jeden sprzeda i dalej już pójdzie . A do tych "mądrych" co budują: budujcie , budujcie . Koszt takiego 1500m2 z wypasem pewnie jakieś 800-900 tys. Kredycik i w kosztach trzeba ująć dodatkowo 20-25 gr. Przy cenie 3,20 i bez obsługi bankowej jest g.wno , a z obsługą to już dno . No i im taniej tym większe dno . Mysleliście , że 3,6-3,7 bedzie do końca świata???
He,he zobaczymy za 2-3 michy jak będziecie płakać i wyciągać ostatnie grosze ze skarpet . |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:36 Czw 1 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Na śląsku ponoć 2.90 netto proponują niektórzy |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 11:40 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | 1.Zmniejszyć obsady w słąbych okresach cenowych.
2.NIE USTAWIAĆ SIĘ TAK JAK NP.TERAZ, WSZYSCY NA STYCZEŃ BO W ZESZŁYM ROKU W STYCZNIU BYŁA CENA.
3.Nie myśleć o budowie następnego obiektu po pierwszym zarobku
To tak z grubsza |
Jeszcze nie mam mocno ugruntowanego zdania w sprawie;"nie buduj obiektu " bo jestem do Was leszcz ,ale powiem co mi się wydaje :"ja buduje i to duży obiekt ,mój kolega też 2 szt małe po 1000m2 i jeszcze jeden kolega buduje 1 szt.Wszyscy z jednej gminy. Rozwijamy się (tak się nam wydaje i na tej szali kładziemy swoje życie).Dla obony też coś mam: w przeciągu 2 lach 2 kurniki zburzono w mojej okolicy i dodatkowo 5 stoi nie używane w promieniu 3 km ,nawet w czasie prosperity które minęło właśnie.
Myślę że namawianie kolegów i koleżanek do zaniechania rozwoju jest błędne u samej podstawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jizin z bazin
|
Wysłany: 10:59 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
niestety odwolać wszystkie wstawienia i zamówione pasze i to dziś wykreślić wszystkie zejścia kurczaków anarchia, anarchia!!!A tak poważnie to odwołać wszystkie nie wstawione pisklęta jedyny sposób aby brakło na rynku i aby rynek piskląt i pasz się ocknął. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jizin z bazin
|
Wysłany: 10:55 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
puzon brojlerowski napisał: | proponuja mi 1.27 brutto !!!! ech az boli |
kto? konkretnie !! obnaż zbawcę!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mojekurczaki.pl
|
Wysłany: 10:46 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Witam,
tak jak mówiłam od dzisiaj na liście mamy województwo dolnośląskie. Do akcji przyłączyła się ubojnia Franek z Targoszyna. Zapraszam na stronę www.mojekurczaki.pl
Ceny chwilowo się zatrzymały, ale tendencja nadal jest zniżkowa i chyba niestety się to utrzyma.
Pozdrawiam
Beata
www.mojekurczaki.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
puzon brojlerowski
|
Wysłany: 10:36 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
proponuja mi 1.27 brutto !!!! ech az boli |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:32 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
I tyle może być ...tak za rok...jak wszyscy oddadzą co zarobili i braknie na nowe wstawienia bo póki co popyt ogromny , w przypadku paszy również.A pasza to już kuriozum , wystarczy spojrzeć na ceny komponentów....włos się na głowie jezy.Ale , jest popyt to i cena się trzyma,jak ze wszystkim :lol: :lol: |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 10:20 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Dużo za drogo na dziś max 0,95 zł powinno być brutto  |
|
Powrót do góry |
|
 |
puzon brojlerowski
|
Wysłany: 09:04 Sro 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Koledzy w jakiej cenie wstawiacie teraz piskleta? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 22:08 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Już nawet się nie chce wchodzić ba to forum. Chyba trzeba nawet z zakładek wykasować. Wiecznie to samo.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 20:42 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
I właśnie o to chodzi Sasza,wszyscy tak myślą
A na razie uciekać,ostatni gasi swiatło , zaraz będzie 2 z przodu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 20:29 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
wiecznie to samo normalnie zwieracze puszczaja i jest wesolo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasza307
|
Wysłany: 20:10 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Ponoć pod koniec tygodnia zmiana kodu na 2,
Teraz popatrzta w kalendarz i zobaczta co będzie jak ta cała masa wsadzi między około 5 a 15 pażdziernika.Potem wyjdą pod koniec listopada ,wsadzą koło 5-10-15grudnia i wyjdą w styczniu , a wszystko dlatego bo raz czy dwa była w tym czasie cena Typowe i jak zawsze od wielu lat
A na święta braknie towaru i 4.4netto,ale się zdiwią  | Hej pszestań pierdolic kiedy na swięta brakowało? zawsze było ful i tym razem tez tak będzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 19:13 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
misiek a kiedy na swieta miales dobra cene...w tamym roku mialem najnizsza cene w calym roku....cos Ci sie zaczyna krecic w glowce
książę potrafisz czytać tekst pisany ze zrozumieniem?Właśnie o to chodzi ,że nie było ceny na święta więc teraz nikt nie wkłada na święta tylko na styczeń stąd taki wysyp kurczaka teraz,który potem powtórzy się końcem listopada i w styczniu.Kumasz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 18:05 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
[quote="ksiaze"][quote="medox"]Ponoć pod koniec tygodnia zmiana kodu na 2,
Teraz popatrzta w kalendarz i zobaczta co będzie jak ta cała masa wsadzi między około 5 a 15 pażdziernika.Potem wyjdą pod koniec listopada ,wsadzą koło 5-10-15grudnia i wyjdą w styczniu , a wszystko dlatego bo raz czy dwa była w tym czasie cena :lol: :lol: :lol: :lol: Typowe i jak zawsze od wielu lat
A na święta braknie towaru i 4.4netto,ale się zdiwią :lol: :lol:[/quote]
misiek a kiedy na swieta miales dobra cene...w tamym roku mialem najnizsza cene w calym roku....cos Ci sie zaczyna krecic w glowce[/quote]
Witam.Medox załatwia własne geszefty a Wielki Brat Patrzy.Widzę że się księciunio nie orientuje w temacie i poważnie traktuje te bajania i rozgrarnianie mgły.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 17:36 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Ponoć pod koniec tygodnia zmiana kodu na 2,
Teraz popatrzta w kalendarz i zobaczta co będzie jak ta cała masa wsadzi między około 5 a 15 pażdziernika.Potem wyjdą pod koniec listopada ,wsadzą koło 5-10-15grudnia i wyjdą w styczniu , a wszystko dlatego bo raz czy dwa była w tym czasie cena Typowe i jak zawsze od wielu lat
A na święta braknie towaru i 4.4netto,ale się zdiwią  |
misiek a kiedy na swieta miales dobra cene...w tamym roku mialem najnizsza cene w calym roku....cos Ci sie zaczyna krecic w glowce |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:09 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Ponoć pod koniec tygodnia zmiana kodu na 2,
A na święta braknie towaru i 4.4netto,ale się zdiwią  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mojekurczaki.pl
|
Wysłany: 11:37 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie,
znowu kiepskie wiadomości - pojawiła się cena 3,00 ! Po szczegóły zapraszam na www.mojekurczaki.pl
koks napisał: | Do pani Beaty podaje województwo dolnośląskie pan Frankowski czyli ubojnia "Franek" 076/872 86 83 oraz ubojnia "Brojlex" w Iwinach 075/738 93 42.Również zdecydowanie pozdrawiam hodowca z dolnośląskiego. |
Rozmawiałam, od jutra będę prezentować cenę z ubojni "Franek" !
"Brojlex" wstępnie na nie, ale w przyszłym tygodniu wrócimy do tematu.
Dziękuję za typowanie!
Ciepło pozdrawiam
Beata
www.mojekurczaki.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam kurak
|
Wysłany: 11:30 Wto 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
[quote="medox"][b]1.Zmniejszyć obsady w słąbych okresach cenowych.[/b]
[b]2.NIE USTAWIAĆ SIĘ TAK JAK NP.TERAZ, WSZYSCY NA STYCZEŃ BO W ZESZŁYM ROKU W STYCZNIU BYŁA CENA.[/b]
[b]3.Nie myśleć o budowie następnego obiektu po pierwszym zarobku[/b]
To tak z grubsza[/quote] a z cieńsza po czwarte dbać o potrzeby ubojni godnie wspomagać ich właścicieli |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:05 Pon 28 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
1.Zmniejszyć obsady w słąbych okresach cenowych.
2.NIE USTAWIAĆ SIĘ TAK JAK NP.TERAZ, WSZYSCY NA STYCZEŃ BO W ZESZŁYM ROKU W STYCZNIU BYŁA CENA.
3.Nie myśleć o budowie następnego obiektu po pierwszym zarobku
To tak z grubsza |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kikal
|
Wysłany: 20:15 Pon 28 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Medox to po co SAM produkujesz sprzedaj wszystko .... . A co My mamy robić (to co Ty też robisz) hodujemy ... Jak jesteś taki mądry to powinienieś mieć już własną ubojnie ....albo wylęgarnie ( chyba ze juz masz i w pracy się Tobie nudzi) Pozdrawiam normalnych ludzi z forum . |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 19:10 Pon 28 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
No i znów nastąpi reakcja łańcuchowa.Tylko wymaga to czasu aż każdego to dotknie.Niska cena za żywiec - ograniczenie produkcji - problem ze sprzedażą paszy i piskląt - niska cena tych nośników - powolny rozruch w hodowli - dobry czas dla hodowców - wysyp.No i tak od jakiegoś czasu non stop w kółko.Fajnie czy kijowo?
A można by żyć spokojniej.Tylko się dogadać a nie pożerać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:42 Pon 28 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Czyli jak zawsze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:36 Pon 28 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
A będzie jeszcze taniej,pisałem pół roku temu ,ale wy nawkładaliście tyle kurczaka ,że jak mi pokazywali w ubojni to mają po po 7-8osób na dzień pozapisywane a mogą wziąść od 2 -3.Masakra,nie do wybicia to jest mówią.
Ale paszarnie z paszą ponad 1000zł się cieszą,wylĘgarnie z ceną po 1.30 się cieszą ,oni zarobili kupę |
|
Powrót do góry |
|
 |
|