Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bywka
|
Wysłany: 20:19 Sob 8 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
pióro napisał: | jasne że sie nic nie zmieni i nie ma co sie oszukiwac . bo miby jak maja zmiejszyć wstawienia? zmiejszac obsadę na kurniku , czy co drugi obiekt ma stać pusty? to jest nierealne bo maja kredyty za pobudowanie nowych kurników , cena nie cena obrót pieniędzy jest na koncie i jakos musi sie kręcić .nikt na to nic nie poradzi, chyba ze wykączy nas salmonella czy nowy program zwalczania colli. |
Witam serdecznie - kontraktacja z ceną i tylko kontraktacja z ceną!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
pióro
|
Wysłany: 08:06 Sob 8 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
jasne że sie nic nie zmieni i nie ma co sie oszukiwac . bo miby jak maja zmiejszyć wstawienia? zmiejszac obsadę na kurniku , czy co drugi obiekt ma stać pusty? to jest nierealne bo maja kredyty za pobudowanie nowych kurników , cena nie cena obrót pieniędzy jest na koncie i jakos musi sie kręcić .nikt na to nic nie poradzi, chyba ze wykączy nas salmonella czy nowy program zwalczania colli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 21:56 Pią 7 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Przeczytane.......
- Dylemat polskiego rolnictwa z grubsza polega na tym, że polska ziemia może wyżywić 80-milionowy naród, a nas jest niecałe 40 mln. Podobny problem mają inne kraje.
I podobnie jest z drobiem co się okaże zaraz jak waluty zaczną iść w drugą stronę niż szły dotychczas
Widzieliście po ile są komponenty do produkcji pasz ? Przecież obecne ceny paszy to już zwykły rozbój.Ale jest popyt więc jest i cena.Poważnie mówię po raz któryś o znacznym ograniczeniu (a nie zwiększaniu bo chłodno!!)produkcji począwszy od jesieni |
Bo tu jest potrzebny kaptur na głowie, prześcieradło z krzyżem na grzbiecie i pochodnia w garści. Gadką nic nie wskórasz.Mądrale mają po kilka czy kilkanaście obiektów i im wystarczy z 0,1 zł na plus. Jeżeli zejdzie na minus to wtedy proszą o zapisywanie się do związków i wpłacanie składek Szlag by to trafił. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 21:23 Pią 7 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Przeczytane.......
- Dylemat polskiego rolnictwa z grubsza polega na tym, że polska ziemia może wyżywić 80-milionowy naród, a nas jest niecałe 40 mln. Podobny problem mają inne kraje.
I podobnie jest z drobiem co się okaże zaraz jak waluty zaczną iść w drugą stronę niż szły dotychczas
Widzieliście po ile są komponenty do produkcji pasz ? Przecież obecne ceny paszy to już zwykły rozbój.Ale jest popyt więc jest i cena.Poważnie mówię po raz któryś o znacznym ograniczeniu (a nie zwiększaniu bo chłodno!!)produkcji począwszy od jesieni |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 15:35 Pią 7 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
leszczaczek napisał: | Tey!
Brojleru Kurzy troche kultury
W barze nie jesteś
Nie obrażaj ludzi jakimi by nie byli , słowo "durny łeb" to już przegięcie .Powinni ciebie usunąć z forum za to. To tak na marginesie
P. | Czytałem na tym forum znacznie gorsze wyzwiska i jakoś wtedy nie piałeś o usunięciu z forum . Przegięciem są takie komentarze jak twój . Ogólnie masz następne ZIEWWWWWWWWWWWWWWWW.................. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro8038
|
Wysłany: 11:10 Pią 7 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Tak na marginesie (często zaglądam do Was - nigdy nie piszę, teraz się wypowiem); żadnego wpływu nie ma powrót pracujących na obczyźnie na kurs walut w Polsce, to po primo. Kursy walut są strasznie uzależnione od spekulacji na rynkach finansowych i żadnego wpływu nie ma sytuacja gospodarki polskiej z kursami walut - to już chyba zauważyliście. Po drugie to Niemcy już od dwóch tygodni rozładowują tzw. nóżki i filety z indyka zaimportowane z "kolonii" francuskiej w Brazylii.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
leszczaczek

|
Wysłany: 10:19 Pią 7 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Tey!
Brojleru Kurzy troche kultury
W barze nie jesteś
Nie obrażaj ludzi jakimi by nie byli , słowo "durny łeb" to już przegięcie .Powinni ciebie usunąć z forum za to. To tak na marginesie
Pozdrówka dla drobiarzy . Euro poszło do 4,16 . Ponoć duzo euio zwieźli nasi młodzi co wrocili z Anglii z roboty na wakacje. Normalna sprawa, kupią to i tamto i zaraz sie unormuje, Żeby te mafiozy sobie nie pomyślały znów importować brazylijskie nóżki . |
|
Powrót do góry |
|
 |
pióro
|
Wysłany: 07:13 Pią 7 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
miałem raz przyjemnosc wspólpracować z goszem i więcej nie zamierzam! róznica wag moich samochodow a jego wynosila miedzy 200-500 kg. pieniądze wypłaca tylko na czs a ale co ma nie płacić skoro swoje dodatkowo wyciaga. droczyłem się tylko bo ostatnio na forum było nudno! a co do zalewa to ostatnio im się polepszylo . wiem że ciagle satakie informacje ale zobaczymynarazie dzilaja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 23:20 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
pióro napisał: | BROJLER KURZY-ty się nie zajmuj moimi błędami tylko sprawdzaj informacje. GOSZ ćwoku płaci 3.7 - własnie z nim rozmawiałem jak przeczytałem twoje wypociny . zalewo ma kupe telefonów bo znów na weekend goraco ale cena potwierdzona 3,85 |
Zalewo ma telefony? To Zalewo dzwoni jak w amoku. Skończ ściemniać. Ale żeś sobie to całe Zalewo znalazł  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 23:16 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
No i znowu miło się zrobiło na forum. Bardzo normalnie. Super  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chicken Exam
|
Wysłany: 20:05 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
sasza307 napisał: | witam oco chodzi z tym DE-HEUSEM ? też mam od nich pasze |
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasza307
|
Wysłany: 19:23 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
witam oco chodzi z tym DE-HEUSEM ? też mam od nich pasze |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 18:18 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
pióro napisał: | o jakim ty wizerunku mowisz? przeczytaj jeszcze raz swój post ,jakich używasz słów wzgledem PANA GOSZA - ciekawe gdzie zdawałeś do tej pory ? | Żeby być PANEM / w tym także Goszem / trzeba postępować jak PAN . Nie będę pisał o tym co wyprawia na rynku , jak odpowiada na telefony , jakich sprzecznych informacji udziela itd. Dlatego pisałem - durny łeb i pieprzony kłamca . Tyle . Nic na wyrost samo życie i fakty . Zresztą po co ja się tłumaczę . Wspołpracujący z nim doskonale wiedzą o czym piszę i tyle. A ty co? Z rodziny? Lizodup? Masz jakieś udziały za kreowanie pozytywnego wizerunku? Kto tu jest pajacu ćwokiem co? Ogólnie na takich adwersarzy to Zieewwwwwwwwwwwwwww.............. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pióro
|
Wysłany: 18:09 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
o jakim ty wizerunku mowisz? przeczytaj jeszcze raz swój post ,jakich używasz słów wzgledem PANA GOSZA - ciekawe gdzie zdawałeś do tej pory ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 14:50 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
pióro napisał: | BROJLER KURZY-ty się nie zajmuj moimi błędami tylko sprawdzaj informacje. GOSZ ćwoku płaci 3.7 - własnie z nim rozmawiałem jak przeczytałem twoje wypociny . zalewo ma kupe telefonów bo znów na weekend goraco ale cena potwierdzona 3,85 | Nie dość , że jesteś totalny analfabeta to jeszcze przy tym nie potrafisz cztać ze zrozumieniem.Podałem ośle , że płaci 3,70 więc o co kaman? Spadaj warchole na kurnik gnój wywalać bo tylko do tego się nadajesz . Jak mamy być postrzegani przez innych skoro takie miernoty jak ty usiłują tworzyć wizerunek drobiarza- analfabety . Nie patrz w lustro bo zawału dostaniesz . Co za (słowo zostało usunięte)! |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin siedlce
|
Wysłany: 13:59 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
siedlce 4 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
pióro
|
Wysłany: 12:04 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
BROJLER KURZY-ty się nie zajmuj moimi błędami tylko sprawdzaj informacje. GOSZ ćwoku płaci 3.7 - własnie z nim rozmawiałem jak przeczytałem twoje wypociny . zalewo ma kupe telefonów bo znów na weekend goraco ale cena potwierdzona 3,85 |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:23 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
:lol: :lol: też słyszałem taką opinię o DE Heus.
Około 3 tygodnie temu pisałem też ,żeby uważać ze wstawieniami na jesień bo spadnie Eur i już mamy niecałe 4.10 za Eur , a może być znacznie poniżej 4 a wtedy..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 08:50 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
DE HEUS DOJARKA STULECIA. |
|
Powrót do góry |
|
 |
antoniozoli
|
Wysłany: 08:42 Czw 6 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Łysy napisał: | Ale teraz wytwórnie pasz mają kokosy. S...syny doją hodowców bez skrupułów. Od ostatnich podwyżek spadła cena soi o ponad 200 zł a zboża bardzo tanie bo poniżej 500 zł za pszenicę paszową, nie mówiąc już o tegorocznych zbiorach gdzie propozycje są poniżej 400 zł. Do tego jeszcze kurs zmienił się na korzyść importerów dodatków paszowych. Są słuchy o planowanych obniżkach ale dokładnie kiedy to nie wiadomo i najpewniej skala obniżek będzie olbrzymia, tzn. 20-30 zł. To nie jest już biznes tylko rozbój w biały dzień. |
Na Pomorzu pszenica paszowa maksymalnie 360 zł za tonę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łysy
|
Wysłany: 21:06 Sro 5 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Ale teraz wytwórnie pasz mają kokosy. S...syny doją hodowców bez skrupułów. Od ostatnich podwyżek spadła cena soi o ponad 200 zł a zboża bardzo tanie bo poniżej 500 zł za pszenicę paszową, nie mówiąc już o tegorocznych zbiorach gdzie propozycje są poniżej 400 zł. Do tego jeszcze kurs zmienił się na korzyść importerów dodatków paszowych. Są słuchy o planowanych obniżkach ale dokładnie kiedy to nie wiadomo i najpewniej skala obniżek będzie olbrzymia, tzn. 20-30 zł. To nie jest już biznes tylko rozbój w biały dzień. |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 18:47 Sro 5 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | R2 napisał: | Info od przedstawiciela mieszalni : brakuje żywca na ten tydzień i lekki wzrost ceny . Wydusiło się sporo kurczaka po 2- 4 tyś. w niedzielę. | Mieszalnie niech się zajmą produkcją DOBREJ paszy , a nie cenami żywca . Jeżdżą , pieprzą bzdury i tylko sieją zamęt. |
" Tyz prowda " ale moje informacje potwierdziły się ,dziś było już szukanie kury a jeszczce wczoraj "na fali upałów " próby dołowania ceny. Niech wypowiedzą się hodowcy którym coś padło w niedzielę i uciekali z kurą z niedzieli na poniedziałek , jakie mieli propozycje cenowe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gultrax
|
Wysłany: 17:46 Sro 5 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
Witam, nie wiem jak tam gosz, ale Konkol płacił dzisiaj 3.8, a wczoraj miał 3.9! Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 17:32 Sro 5 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
R2 napisał: | Info od przedstawiciela mieszalni : brakuje żywca na ten tydzień i lekki wzrost ceny . Wydusiło się sporo kurczaka po 2- 4 tyś. w niedzielę. | Mieszalnie niech się zajmą produkcją DOBREJ paszy , a nie cenami żywca . Jeżdżą , pieprzą bzdury i tylko sieją zamęt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 17:30 Sro 5 Sie 2009 Temat postu: |
|
|
pióro napisał: | co się dzieje z hodowcami drobiu? od jakiegoś czasu krótkie , zwięzłe odpowiedzi rzadnych mądrości kąśliwych uwag no i frekfęcja na forum słaba . wszyscy powyjeżdzali na urlopy czy walcza z salmonella? zalewo 3,8 mielewczyk 3.9 a kondratowicz szukał kurczaka ale płaci 3,7 |
Ty Pióro naostrz sobie stalówkę może będziesz mniej błędów popełniać Nie wypisuj bzdur - Kaszuby na jutro propozycje 3,70 netto ponieważ Gosz / ponoć jak zawsze / jako pierwszy obniżył więc inni też . Olejcie Gosza nie się bije po tym durnym łbie - pieprzony kłamca . Zadzwoń to usłyszysz , że płaci 3,50 sic!!! Z drugiej strony prosi hodowcę o sprzedaż kilku zestawów . Więc jak to jest ? Ma dużo i obniża czy mało i gra w ch--ja śmiejąc się do rozpuku jaką to zadymę robi na rynku . Chyba to drugie . A głupi hodowcy i inne ubojnie wk----ją się na maksa , na hurra obniżają ceny . SPOKOJNIE!!! Myślę , że może dwa , trzy telefony bo goraco i facet w skowronkach zaczyna przytulać więcej . OLEJCIE GO> Rynek wchłonie . Jka nie u Megiera to Konkola , Mielewczyk lub jeszcze innych ościennych . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|