Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
barvin
|
Wysłany: 19:01 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Też chętnie dołożę tysiaka i do Wa-wy pojadę. Takiego sku..wysyństwa to dawno nie było. Dziś w centrum telefony się rozdzwoniły z ubojni. Proponowali 3,75. Myślę że cena w najbliższych dniach zdrowo podskoczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łysy
|
Wysłany: 18:34 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Problem oczywiście jest ogromny z tą specustawą MMX-ie ale z tymi prockami to nie strasz ludzi. To co podałeś to jest wykrywalność na podstawie próbek pobieranych urzędowo i badania dotyczyły wszystkich serotypów salci a jest ich ponad 2500, zaś objętych ustawowym programem zwalczania salmonelloz było znacznie mniej co nie oznacza że można spać spokojnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
graża
|
Wysłany: 18:22 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Wipasz proponował dzisiaj 3,60 netto, a Górny- Giżycko 3,50, więc kto sprzedaje Kondratowiczowi -Olsztyn po 3,30!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 17:42 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Witam
Proponuję skontaktować się z Panem Andrzejem Danielakiem a przede wszystkim zrzucić się na składkę aby Miał za co działać. Zadeklarować również przyjazd do W-wa na każdy sygnał Pana Andrzeja. W przeciwnym wypadku nic z tego nie będzie.
Pozdr.-tadek g. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmx
|
Wysłany: 16:40 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Witam
Jestem nowy ale od jakiegoś czasu śledzę debaty na tym forum. Pewnie większość z was wie,że problem salmonelli prędzej czy później każdego dosięgnie ,uświadomiłem to sobie w momencie gdy przeczytałem dane dotyczące wykrywalności salci i włos mi się zjeżył -średnio 56 % w Polsce w Małopolsce skąd jestem 56,6%!!!!!!!!!!!!!!Teoretycznie więc wszyscy jesteśmy w czarnej DUPIE bo jeżeli nie teraz to w następnym rzucie.Dziś dostałem ujemny z jednego stada w czwartek wiozę następne ale tak się nie da pracować Trzeba diałać macie mój 1000,- i pełne poparcie. Sam myślę od jakiegoś czasu jak temat ugryść i wydaje mi się ,że najlepiej zaskarżyć ustawę bo wywalić padlinę przed sejm to kusząca propozycja ale obawiam się, że może ustawić sprawę w złym świetle tak jak już napisał kolega MEDOX.
CENA o jakiej słyszałem na dziś w Małopolsce to 3,7 netto- wielu się wstrzymało ze sprzedarzą. Ubojnie wydzwaniają.
Pozdrawiam :Rzeźnik |
|
Powrót do góry |
|
 |
addam
|
Wysłany: 16:09 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Klaudia napisał: | jaka cena na kaszubach ?? |
w piątek i sobotę 3,70 netto. dzisiaj 3,80. jutro nie sprzedawać taniej jak 3,90 bo kur niewiele, a zejście bardzo dobre. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 15:16 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
kol napisał: | No to paru do zżuty jest. Brakuje kogoś kto to wszystko zorganizuje, należy jeszcze puścić wici do znajomych których nie ma na forum a którzy też widzą problem. To powinna być ogólnokrajowa akcja bo jednego czy dwóch zaraz zamkną. No i oczywiście nagłośnienie tego protestu w mediach. Parę punktów jest do zrealizowania i nie wiem czy to się nie skończy tylko pisaniem na forum. |
Żeby tylko nie skończyło się komentarzem w mediach,że rolnicy protestują bo Państwo nie pozwala im sprzedać chorych i niebezpiecznych dla konsumenta kur...I jakiś (słowo zostało usunięte) wyjdzie i powie że trudno ,jesteśmy przecież w Unii mamy XXI wiek i rolnicy muszą przywyknąc ,że muszą produkować towar bezpieczny,a czas poświęcony na manifestację powinni lepiej wykorzystać do poprawy poziomu higieny w swoich obejściach ,żeby salcia im nie wychodziła....
Nie mówię ,że tak będzie przestrzegam tylko,żeby takiego protestu nie obrócono przeciw nam.Wywalić kury w Warszawie nie sztuka, trzeba je tak wywalić ,żeby to przyniosło jakiś skutek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Klaudia
|
Wysłany: 12:57 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
jaka cena na kaszubach ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin siedlce
|
Wysłany: 12:55 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
tez się dokładam i jade |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 12:53 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Może mieli na podorędziu jakiś tani towar np z salcią i im nie zależało |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam kurak
|
Wysłany: 12:46 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
no to mnie wyjebali na pół kurnika jeśli to prawda |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 12:23 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
No to paru do zżuty jest. Brakuje kogoś kto to wszystko zorganizuje, należy jeszcze puścić wici do znajomych których nie ma na forum a którzy też widzą problem. To powinna być ogólnokrajowa akcja bo jednego czy dwóch zaraz zamkną. No i oczywiście nagłośnienie tego protestu w mediach. Parę punktów jest do zrealizowania i nie wiem czy to się nie skończy tylko pisaniem na forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 11:04 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Właśnie z małopolski dzwonią 3.75 netto proponują | Niech sobie te 3,75 w odbyt wsadzą frajerzy . A ja mogę dać i 2000PLN , i chętnie do W-wy też pojadę , i chętnie padliną też będę rzucał w tych darmozjadów z sejmu i rządu . |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:23 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Właśnie z małopolski dzwonią 3.75 netto proponują |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam kurak
|
Wysłany: 09:51 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
witam w tamtym tygodniu sprzedałem po 4,20 brutto a dziś po 3,60 drugą połowe znowu zmowa żeby nas wyjebać. a co do tego tysiąca to jest i mój pozdrawiam małopolska |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:36 Pon 6 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Trzymajcie sobie rękę na pulsie bo dzwonią za kurą.Mnie od rana 4 ubojnie pytały czy nie mam.Chłodniej się zrobiło i zaczyna się powrót do normalności. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tytan
|
Wysłany: 22:29 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Z ochotą dam tysiąc żeby piznąć kurakiem w ten biały ull z trutniami no i inicjatywa słuszna |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 20:44 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Słuszna inicjatywa,tylko mleko już się rozlało...
Przy okazji można zaprotestować przeciw ustawie o podatku bo da ona fatalne efekty i nie chodzi o samo opodatkowanie.Nie można rolnika tratować jak firmy z bardzo wielu powodów
Upały za nami , maks 25 stopni a od wtorku 19, tak więc myślę,że możecie śmiało przestać dawać robić się w wała  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 18:23 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
1 aga1 napisał: | donciu napisał: | jacek44 napisał: | witam wszystkich, czy ktoś może podać adres konkretnej ubojni drobiu przyjmującej z dodatnim salmo? .Podobno wcale nie jest latwo taką znaleźć a ludzie mówią że i tak placą w nich 15 groszy za sztukę!!! |
... a może tak zrobimy składkę - kupimy te kurczaki za jakies w miare normalne pieniadze ( np.zwrot kosztów ) zapłacimy za transport i na WARSZAWE ,wysypać to wszystko żywe pod dzwi temu kto tą ustawę podpisał - ja jadę chocby jutro i daję np.1000 zł - co wy na to ? ? ? |
NO TO ZROBMY SKŁADKĘ , W KOŃCU MUSIMY COŚ Z TYM ZROBIĆ A NAJLEPIEJ JAK NAJSZYBCIEJ |
Chętnie się dokładam oraz przyjadę do Warszawy.
Pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
1 aga1
|
Wysłany: 18:13 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
donciu napisał: | jacek44 napisał: | witam wszystkich, czy ktoś może podać adres konkretnej ubojni drobiu przyjmującej z dodatnim salmo? .Podobno wcale nie jest latwo taką znaleźć a ludzie mówią że i tak placą w nich 15 groszy za sztukę!!! |
... a może tak zrobimy składkę - kupimy te kurczaki za jakies w miare normalne pieniadze ( np.zwrot kosztów ) zapłacimy za transport i na WARSZAWE ,wysypać to wszystko żywe pod dzwi temu kto tą ustawę podpisał - ja jadę chocby jutro i daję np.1000 zł - co wy na to ? ? ? |
NO TO ZROBMY SKŁADKĘ , W KOŃCU MUSIMY COŚ Z TYM ZROBIĆ A NAJLEPIEJ JAK NAJSZYBCIEJ |
|
Powrót do góry |
|
 |
donciu
|
Wysłany: 14:58 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
jacek44 napisał: | witam wszystkich, czy ktoś może podać adres konkretnej ubojni drobiu przyjmującej z dodatnim salmo? .Podobno wcale nie jest latwo taką znaleźć a ludzie mówią że i tak placą w nich 15 groszy za sztukę!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacek44
|
Wysłany: 10:23 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich, czy ktoś może podać adres konkretnej ubojni drobiu przyjmującej z dodatnim salmo? .Podobno wcale nie jest latwo taką znaleźć a ludzie mówią że i tak placą w nich 15 groszy za sztukę!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
donciu
|
Wysłany: 07:56 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | medox napisał: | Ale was robią Standardzik taki...
A u nas w małopolsce i na śląsku chłodno i na przyszły tydzień baaardzo mało kurek.
A przy okazji medox pisał już dawno ,że po 25 czerwca spadnie cenka.Było 4.30 netto nawet.Najniżej u nas w tej chwili 3.80netto najwyżej 3.90 netto | A pasza od 1 lipca znów do góry HaGe podniosło o całe 50 PLN!!! na tonie . |
Provimi też podnosi cene paszy od ponidziałku lub wtorku ,tylko niewiem o ile |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 07:00 Nie 5 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
dziadzia napisał: | 3.70 ? Kondratowicz - Olsztyn 3.30!!! | No to sporo w plecki!!! Kto tam daje kurę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziadzia
|
Wysłany: 23:32 Sob 4 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
3.70 ? Kondratowicz - Olsztyn 3.30!!! |
|
Powrót do góry |