Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
barvin
|
Wysłany: 12:22 Wto 14 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Kolonia Zawada- 3,9
Piórkowscy-3,8
Gomak-3,8
Ceny netto i do negocjacji , tendencja wzrostowa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam kurak
|
Wysłany: 10:48 Wto 14 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
witam cena w małopolsce to dzień dzisiejszy to 4,05 brutto wiadomość 100% to minimum ale od jutra wyżej POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
baca60
|
Wysłany: 21:58 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
G.....noga to oszust a jego mamusia to dopiero agentka nie wolno ani jednego kurczaka dawać!@!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
to_i_ovo
|
Wysłany: 21:04 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: Re: GRZEBINOGA OSZUST |
|
|
otis7680 napisał: | KOLO70 napisał: | Uwazajcie .... o reszte!!!!!!! |
o kim kolego mówisz -jeśli ma to być przestroga to podaj więcej szczegółów |
W temacie postu napisał. G...noga. |
|
Powrót do góry |
|
 |
otis7680
|
Wysłany: 20:34 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: Re: GRZEBINOGA OSZUST |
|
|
KOLO70 napisał: | Uwazajcie na gnoja bo nie placi a jak ma gotowke to niezawsze calosc a potem niemozna sie doprosic o reszte!!!!!!! |
o kim kolego mówisz -jeśli ma to być przestroga to podaj więcej szczegółów |
|
Powrót do góry |
|
 |
KOLO70
|
Wysłany: 19:52 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: GRZEBINOGA OSZUST |
|
|
Uwazajcie na gnoja bo nie placi a jak ma gotowke to niezawsze calosc a potem niemozna sie doprosic o reszte!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
sarius
|
Wysłany: 17:56 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
świętokrzyskie potwierdzone 3.9 chociaz koledze udało sie wyrwac po 4,0 w nocy niedziela poniedziałek |
|
Powrót do góry |
|
 |
janek777
|
Wysłany: 15:40 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
A na mazurach cena syf. Górny dzis 3.60 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmx
|
Wysłany: 14:32 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Obdzwoniłem dzisiaj 7 ubojni Śląsk-Małopolska wszędzie to samo ,jest mowa o jakiejś zwyżce ale nie na dziś może jutro. Jest to dowód na to ,że coś się dzieje na + ,lecz realia to 3,8 jak nie to dziękujemy. Hurt Hurtem ale jest jeszcze coś takiego jak bezwładność cenowa całego łańcuszka. W każdym razie rzyczę udanych transakcji po 4,2 i wyżej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 12:25 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Mam ci podać adres telefon powiedzieć jak płaci tak?
Siekierkarze? Nie wiem ,nie znam się .Mówię o takich bijących około 15-20tys na dobę, to nie wiem ,może to siekierkarze w/g ciebie,mnie tam wszystko jedno,zwał jak zwał ważna cena.Zobacz ile podrożał kurczak w hurcie między czwartkiem ostatnim a dziś to może zrozumiesz :lol: |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmx
|
Wysłany: 11:40 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Co za głupki znowu sprzedają kurczaka po 4 brutto?????????Podzwońcie trochę zanim dacie się wyprostować
Śląsk,małopolska,świętokrzyskie 4.20 |
Jak wiesz kto placi 4,2 to się pochwal ,cena na dziś w małopolsce 3,8 netto max chyba ,że chodzi Ci o ubojnie typu "siekierka" . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Klaudia
|
Wysłany: 09:03 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: kaszuby |
|
|
kto na kaszubach placi 3,90 ?? konkol i mielewczyk placa 3,80  |
|
Powrót do góry |
|
 |
janek777
|
Wysłany: 08:42 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Ktos sie orientuje jaka cena w war-maz ?? W piatek Gorny placil 3,7 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 08:11 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Co za głupki znowu sprzedają kurczaka po 4 brutto?????????Podzwońcie trochę zanim dacie się wyprostować
Śląsk,małopolska,świętokrzyskie 4.20 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 22:21 Nie 12 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
jacek44 napisał: | witam, od kilku dni na forum wlasciwie tylko" bicie piany " ; a może by to ,albo to... i nic z tego dalej nie wynika .
wydaje mi sie , ze tu jest miejsce aby podzielic sie praktycznymi radami w sytuacji sprawie salmo / chodziaż niżej jest taki osobny wątek , ale prawie martwy./.
Sensowna wypowiedż to ta o rozmowach w GIW , ale co dalej konkretnbie z tego wynika? ktoś ma innne wiadomosci? |
No właśnie. Prawie martwy. Mam inne pomysły ale nikt ze mną nie chce gadać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chikara
|
Wysłany: 20:26 Nie 12 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
pawell3131 napisał: | ..... Propozycja rozwiązania bieżących problemów polegać ma na tym, że pierwszy przypadek w danej fermie, wystąpienia dodatniego wyniku ze środowiska nie będzie powodował konieczności przeznaczenia mięsa z danego stada do przetwórstwa termicznego. Mięso to ma być dopuszczone do handlu bez specjalnych oznaczeń i jakichkolwiek restrykcji. |
witam
Mnie to nie uspokaja.
Bliski znajomy, o którym pisałem, że w 20dni po wejściu ustawy miał pierwszy na pomorzu przypadek - na pewno nie jest spokojny. drży na taką ustawę.
czy nam się to nie przydarzy ?
nie godzimy się na takie restrykcje, że po pierwszym przypadku można jeść a po drugim - do utylizacji.
czy podrugim wystąpieniu, kury są bardziej chore, a po pierwszym zdrowe ??
parodja...
nie popierajmy takich rozwiązań !!!
3,9 kaszuby |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacek44
|
Wysłany: 11:31 Nie 12 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
witam, od kilku dni na forum wlasciwie tylko" bicie piany " ; a może by to ,albo to... i nic z tego dalej nie wynika .
wydaje mi sie , ze tu jest miejsce aby podzielic sie [u]praktycznymi [/u]radami w sytuacji sprawie salmo / chodziaż niżej jest taki osobny wątek , ale prawie martwy./.
Sensowna wypowiedż to ta o rozmowach w GIW , ale co dalej konkretnbie z tego wynika? ktoś ma innne wiadomosci? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 21:56 Sob 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
KPSylwia napisał: | widzę że nie bardzo orientujecie się w przepisach,
co do zwalczania salmonelli to po pierwsze nie bardzo wiadomo co ma ten program zwalczac, chyba tylko hodowców ( czy ktoś słyszał o przypadku zatrucia salmonellą z mięsa drobiowego w ciągu ostatniego roku?? ja nie znalazłam takiego przypadku.Jaki to program urzędowy jeśli sami musimy za wszystko płacic??- Dlaczego za nioski dostaja odszkodowania a za brojlera nie?? jesteśmy gorszą kategorią- to jest sprzeczne z konstytucją !! brak przepisów co do oceny takiego mięsa a obecną sytuację wymyślili sobie powiatowi, wojewódzcy lek. wet. nie słuchając często poleceń z góry czyli Głównego lek wet!!.
Co do pobierana prób to nie jest badanie drobiu tylko środowiska- nigdy nie wiadomo co wjedzie ze ściółką, myszy muchy i inne robactwo. Słyszałam o przypadku jednego hodowcy u którego wyszła Salmonella i zrobił badanie ptaków w których nic nie wyszło w powiecie zarzadał wystawienia świadectwa albo sąd- ale nie wiem jeszcze co wyszło. Co do samych badań twierdzą że nie można ich wykonywac w prywatnych laboratoriach- kiedy rozporządzenie mówi że laboratoria zatwierdzone mogą badac. U nas w powiecie nawet jeden nieświadom zrobił badanie w prywatnym i powiedzieli mu że uznają ale oststni raz  |
Bez urazy koleżanko ale zadajesz pytania retoryczne na które jest odpowiedź w ustawie i tu problem jest co z tą ustawą zrobić. O tym co piszesz to wszyscy wiemy tylko pytanie co dalej? Pytałem w ministerstwie rolnictwa co z tymi odchodami a on nie wie co to odchody, więc mówię, że to gówno a on żeby mu nie ubliżać. I co zrobisz mając takich pajaców w rządzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
KPSylwia
|
Wysłany: 20:02 Sob 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
widzę że nie bardzo orientujecie się w przepisach,
co do zwalczania salmonelli to po pierwsze nie bardzo wiadomo co ma ten program zwalczac, chyba tylko hodowców ( czy ktoś słyszał o przypadku zatrucia salmonellą z mięsa drobiowego w ciągu ostatniego roku?? ja nie znalazłam takiego przypadku.Jaki to program urzędowy jeśli sami musimy za wszystko płacic??- Dlaczego za nioski dostaja odszkodowania a za brojlera nie?? jesteśmy gorszą kategorią- to jest sprzeczne z konstytucją !! brak przepisów co do oceny takiego mięsa a obecną sytuację wymyślili sobie powiatowi, wojewódzcy lek. wet. nie słuchając często poleceń z góry czyli Głównego lek wet!!.
Co do pobierana prób to nie jest badanie drobiu tylko środowiska- nigdy nie wiadomo co wjedzie ze ściółką, myszy muchy i inne robactwo. Słyszałam o przypadku jednego hodowcy u którego wyszła Salmonella i zrobił badanie ptaków w których nic nie wyszło w powiecie zarzadał wystawienia świadectwa albo sąd- ale nie wiem jeszcze co wyszło. Co do samych badań twierdzą że nie można ich wykonywac w prywatnych laboratoriach- kiedy rozporządzenie mówi że laboratoria zatwierdzone mogą badac. U nas w powiecie nawet jeden nieświadom zrobił badanie w prywatnym i powiedzieli mu że uznają ale oststni raz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szefcio
|
Wysłany: 13:27 Sob 11 Lip 2009 Temat postu: cena swietokrzyskie |
|
|
3,7 netto. na trzech kurnikach salmonella kieldrob bartkow 2-2,7 netto za chora kure a animex nawet 3 net. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sarius
|
Wysłany: 10:03 Sob 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Świętokrzyskie 4.0 i wiecej zamawiaja kurczaka nawet na czwarek
Cena jeszcze pójdzie w góre |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 06:04 Sob 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
hybro3 napisał: | adam kurak napisał: | witam interesuje mnie jedno nazwisko które wymyśliło 15 groszy za kurczaka z salcią lub kto się pod tym podpisał. jeśli ktoś zna powinien podać na forum. |
Witam.A po co ci nazwisko,lepiej walnij bombkę.Nawet jak się o jedno b iurko pomylisz to i tak wymierzysz z grubsza sprawiedliwość.Pozdrawiam. |
Jak chodzę po tym świecie a chodzę już kilkadziesiąt lat to nie wierzę w to że znalazł się hodowca który puścił kurczaka za 15 gr.Jeżeli taki jest to pogratulować mu głupoty i niewiedzy.Bez wahania powinno podać się nazwę tej wspaniałomyślnej ubojni na cały kraj.To za utylizację gość musiałby bulić więcej.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 21:47 Pią 10 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
adam kurak napisał: | witam interesuje mnie jedno nazwisko które wymyśliło 15 groszy za kurczaka z salcią lub kto się pod tym podpisał. jeśli ktoś zna powinien podać na forum. |
Witam.A po co ci nazwisko,lepiej walnij bombkę.Nawet jak się o jedno biurko pomylisz to i tak wymierzysz z grubsza sprawiedliwość.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam kurak
|
Wysłany: 21:13 Pią 10 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
witam interesuje mnie jedno nazwisko które wymyśliło 15 groszy za kurczaka z salcią lub kto się pod tym podpisał. jeśli ktoś zna powinien podać na forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hubI
|
Wysłany: 20:16 Pią 10 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
hybro3 napisał: | Witam.Nareszcie, oczekiwana przez wszystkich ustawa o zwalczaniu niektórych serotypów salmonelli weszła w życie.W Świętokrzyskim są już pierwsze ofiary tzn.fermy z wynikiem dodatnim.Kurczęta mozna srzedac do Dębicy (bo ta posiada przetwórstwo) niestety po 15gr za kilogram.Unia wyłożyła dużo środków na ten program i oczekuje że z pomocą głównego beneficjęta czyli weterynarii RP uda nam się znacznie ograniczyć produkcję.Zapewne tak sie stanie bo hodowla bardzo ryzykowna do tej pory stanie się odmianą Rosyjskiej rulety.Kurczak w detalu ma kosztować 3-4 euro za kilogram i basta( jak całej Europie) .Będziemy nie tylko producentem ale i rynkiem zbytu.Przy tym ryzyku rentowność produkcji na poziomie 100% nie powinna nikogo dziwic a szczególnie zakładów ubojowych.Bez żadnego zażenowania sądzę,że cena żywca 6.2 netto za kilogram nie jest wcale wygórowana.Pozdrawiam. |
No to teraz sie te rzeznie obłowia naszym kosztem K...a "Ptaki Hitchcock'a" A w kwestii podatku to ostatnia nadzieja w prezydencie On i tak wszystko wetuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
|