Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:56 Pią 4 Gru 2020


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 2230, 2231, 2232 ... 2499, 2500, 2501  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krulik



Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 38
Skąd: kuj.pomorskie

PostWysłany: 10:27 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak mam do sprzedania 20tyś.
do mnie jeszcze zadna ubojnia nie dzwoniła. a wiesz cos jak płaca
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
donciu



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 111

PostWysłany: 10:01 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krulik napisał:
donciu a masz na sprzedanie?


Tak mam do sprzedania 20tyś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krulik



Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 38
Skąd: kuj.pomorskie

PostWysłany: 09:46 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

donciu a masz na sprzedanie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
donciu



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 111

PostWysłany: 08:32 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam hodowców.Bardzo proszę o podanie po ile płacą dzisiaj za brojlera na dolnym śląsku:Langner, Frankoski itp.Za odpowiedz z góry bardzo dziękuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krulik



Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 38
Skąd: kuj.pomorskie

PostWysłany: 00:09 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krulik napisał:
jaka cena w kuj-pom. na poniedziałek nie sprzedaje niżej jak 3.8 netto. ceny idą wgure. jak mówiłem wystarczy sie nie dać. pwiadomic wystarczy kolegów żeby krzyczeli nie mniej niż 3,8 i będzie ok. oni kupować muszą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krulik



Dołączył: 02 Mar 2007
Posty: 38
Skąd: kuj.pomorskie

PostWysłany: 00:03 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaka cena w kuj-pom. na poniedziałek nie sprzedaje niżej jak 3.8 netto. ceny idą wgure. jak mówiłem wystarczy sie nie dać. pwiadomic wystarczy kolegów żeby krzyczeli nie mniej niż 3,8 i będzie ok. oni kupować muszą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jizin z bazin



Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 288
Skąd: Z bagien

PostWysłany: 22:23 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kol napisał:
Oczywiście Ci wierzę. Ja też kupiłem gdy poważnie się wystraszyłem a agregaty 10 letnie, dobrej firmy co przepracowały z 40 godzin to nie złom. Po prostu nie są automatyczne.


Szukając nowego agregatu ( brak polskich konstrukcji na rynku oferowane są tylko składaki) rozmawiałem ze "starym fachowcem" który pracował dla jednej z firm polskich montujących z silników i prądnic nowe "agregaty" .
Powiedział że żywotność techniczna ( niezawodnośc)agregatów to max 15 -20 lat póżniej wszystko moze zawieść ( mimo oczywiście wykonywanych w trybie wojskowym przegladów) , oczywiście mogą pracować niezawodnie 100 lat i dawać super stabilny prąd , ale granica bezpieczeństwa to max 20 lat dla konstrukcji z lat 70 -80 XX wieku . mówił że większość z nich będzie niezawodnie pracować i odpalać ale wystarczy drobny błąd obsługi czy niewykonanie czynnosci przegladowych i maszynka staje sie złomem, stare agregaty polskie czy "ruskie "to super sprzet ale trzeba o nie dbać i miec mechanika który wie wszystko o nich .
Sterowanie automatyczne do nowego agregatu to ok 2,5tyś do 6,0 tyś zł i działa super tak jak wasza plazma !!!

ale jeśli ktoś woi na sznurki.............
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jizin z bazin



Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 288
Skąd: Z bagien

PostWysłany: 22:06 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OJ zaśpiewać mozna nie jedną balladkę o braku prądu!!
Elektrony swobodne potrzebne są bardzo i przeważnie dowiadujemy się o tym w chwilach gdy ich z elektrowni braknie i nagle dostaniemy olsnienia że wszystko "chodzi" na elektrony.
Hodowcy z miasta co jeździli tramwajami myślą że jakoś sie sieć przełączy a ci co pamiętaja jak "ojce " opowiadali jak to po wojnie "elektryki prund zakładały" wiedza że może elektrona swobodnego braknąć!!!
...Znam producentów 50000szt. , 100000szt. ,......... gdzie nie ma kompletnie zabezpieczenia w prąd..
A ja sam pewnego razu ,...ok 10 lat temu(ten years ago) posiadajac agregat
8 kW, 20 kW i 50 kW wszystkie produkcji ( w kolejności) NRD/PRL, PRL(na korbę 2xS silnik) , ZSSR( z armii) doznałem wrażeń nastepujących: brak prądu ...... 17 minut nerwowego odpalania 20-stki.. odpaliła z akumulatorów,.. uf! ...burza trwa.... , minęło jakieś 3-4.. coś sie dzieje!!!!! cos śmierdzi!!!! paski od wentylatora!!!! ...(mówiłem zmienić bo naderwane!,... ale przecież agregat chodzi raz na ruski rok, po co zakładać nowe paski!!!? )
No dobra odpalać 50 -siątkę!!!! ..... a gdzie sa te wielkie akumulatory , czy ktoś je ładował w ostatnim miesiacu???? a może z ciagnika wziaść?!! jak z ciągnika , z ciągnika nie pasują!!! to z ciężarówki!!! O!!!!Ku..a!!Tomek dzis wziął ciężarówkę na 2 godziny i złapał gumę , stoi jakieś 15 km stąd...

i sprawę uratował 8kW odpalany z akumulatora samochodowego........
..... po trzech godzinach pracy zapchał się filtr paliwa i podczas dramatycznej próby zastapienia ...... włączyli prąd .....
Następny brak prądu nastapił za jakieś 6 miesięcy.

Brak prądu jest gorszy od braku gotówki!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 840
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 16:47 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy Pewnie,że muszą dostać amku w postaci Toxanu bo załatwiły by wszystkie kable. Raz wlazły mi w puszkę silnika, cacy gniazdeczko zrobiły a przy okazji kabelki poprzegryzały. Ścierwa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sifsoon



Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 42
Skąd: Podlaskie

PostWysłany: 15:32 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brojler kurzy napisał:
Sifsoon napisał:
Brojler kurzy napisał:
kol napisał:

Siedzę i piszę sobie bo znów mi prąd szlag trafił z sieci i pilnuję generatora.
To trzeba sobie kupić ze sterowaniem ! Sam się włączy , sam wyłączy . Luksus panie , luksus Very Happy


i co? zaryzykujesz fermę bez opieki w ogóle, bez przynajmniej minimum troski?
ostatnio słyszałem, jeden założył w kurnikach kamery na podczerwień, bo się nie chciało chodzić i pilnować i co? fajnie było. do czasu. eska od alarmu zaszwankowała w niedzielę i poszło 1500 msztu bo kamery pokazywały czy kury są , a nie czy są żywe..... (wentylacja siadła).
A kto powiedizał , że bez dozoru? Shocked Po pierwsze to mieszkam "na miejscu" , po drugie to mam dwa systemy alarmowe , a po trzecie to nie drżę o to czy klamot zapali czy nie! Czy szczotki się zawieszą , czy nie! Czy w automacie 12/24 zaśniedzieją styki czy nie! Poprzedniej nocy przez kilka godzin nie było prądu . Nie musiałem pilnować czy agregat zapali czy nie . Nawet nie wiem kiedy "przyszedł" orąd i agregat się wyłączył . Gdyby było coś nie tak to jak napisałem wczesniej są jeszcze dwa systemy i mają bardzo głośne syreny . Może zamiast w te mercedesy czy jakieś inne leksusy trezba było za=inwestować w porządny agregat? Wiem , że to boli jak trezba wydać na takie urządzenie kilkadziesiąt tysięcy PLN , ale czyż nie warto? Oczywiście wszystko może się zepsuć , ale z takim podejściem to nawet nie ma co z domu wychodzić bo przecież na chodniku można sie przewrócić Laughing



tak tak ! automatyka rozleniwia.....- o to mi chodziło

a tak na marginesie czy dajecie jeść myszom w pomieszczeniu agregatu? - polecam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 840
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 14:49 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście Ci wierzę. Ja też kupiłem gdy poważnie się wystraszyłem a agregaty 10 letnie, dobrej firmy co przepracowały z 40 godzin to nie złom. Po prostu nie są automatyczne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radas



Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 577

PostWysłany: 13:26 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kol napisał:
Wszystko prawda ale jeden jeździ wypasionym, nowym mercem a inny kilku letnim oplem. Ważne żeby bez stresu bezpieczne dojechać na miejsce. Mam zdublowane alarmy, 10 letnie agregaty Honda i mi wystarcza. Ja nie wyrzucę kilkadziesiąt tysięcy na sprzęt potrzebny raz na 2 lata i to na 2-3 godziny. Nic mi się nie stanie jeżeli troszkę popilnuję i przy okazji browarka wypiję i w necie pobuszuję. Jakoś nie bardzo wierzę pełnej automatyce. To jest tylko sprzęt i nie zastąpi dozoru człowieka. A wygoda? No cóż.

Masz rację..... i masz szczęście że tylko tak rzadko nie miewasz prądu. Im bardziej się ktoś przestraszy sytuacji kiedy nawala sprzęt i widzi widmo strat tym łatwiej podejmuje decyzję. Ja przeliczyłem, że nowy agregat 100 KW kosztuje ok. 5% wartości żywca w wieku 40 dni jaki wtedy miałem. Jak stałem w nerwach nad dwoma starymi agregatami i nie miałem pojęcia jak ratować duszące sie ptak,i to decyzja zapadła natychmiast po włączeniu prądu.....wiedziałem, że drugi raz opatrzność nie da mi takiej szansy wyjścia z tragedii, którą tego feralnego dnia widziałem oczami wyobraźni.
Wole już o tym nie pisać bo mi ciarki przez grzbiet przebiegają.
Niech każdy oceni ryzyko awarii wg własnego uznania i potrzeb. Ja oceniłem tak i teraz zrobiłbym to samo bez zastanowienia. Za bardzo byłem posrany żeby ryzykować raz jeszcze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 840
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 12:37 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko prawda ale jeden jeździ wypasionym, nowym mercem a inny kilku letnim oplem. Ważne żeby bez stresu bezpieczne dojechać na miejsce. Mam zdublowane alarmy, 10 letnie agregaty Honda i mi wystarcza. Ja nie wyrzucę kilkadziesiąt tysięcy na sprzęt potrzebny raz na 2 lata i to na 2-3 godziny. Nic mi się nie stanie jeżeli troszkę popilnuję i przy okazji browarka wypiję i w necie pobuszuję. Jakoś nie bardzo wierzę pełnej automatyce. To jest tylko sprzęt i nie zastąpi dozoru człowieka. A wygoda? No cóż.

Miłej niedzieli.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brojler kurzy



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 1036
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: 11:36 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kurka złotopiórka napisał:
BROJLER KURZY napisz jaki masz ten agregat? chodzi mi o konkretne namiary gdzie kupiłes itp.
http://www.allegro.pl/item313436746_agregat_pradotworczy_nowe_agregaty_rozne_moce_.htmlFirma PRODI - ja mam 50KVA z silnikiem perkinsa Very Happy Radas!!! Moje motywy były dokładnie takie same!!! Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurka złotopiórka



Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 231
Skąd: z zamieścia

PostWysłany: 11:18 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BROJLER KURZY napisz jaki masz ten agregat? chodzi mi o konkretne namiary gdzie kupiłes itp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Radas



Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 577

PostWysłany: 11:11 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taki agregat w pełnym automacie to teraz już podstawa. Sam dopiero rok temu go kupiłem, ale najpierw o mało nie ugotowałem się z kurczakami kiedy stary agregat zawiódł. Trzeba zobaczyć to widmo bankructwa przed oczami i przeżyć to osobiście, żeby decyzje o takim agregacie podjąć w mgnieniu oka.
Kamery to też super rzecz, jeśli sie nie mieszka na fermie, a chce się mieć pełną kontrolę non-stop. Warunek oczywiście... stały dostęp do szybkiego internetu DSL na fermie. No i podstawa moim zdaniem, to program monitorujący parametry na kurniku, który również podłączamy do internetu i mamy wszystko jak na dłoni z każdego miejsca na świecie, gdzie tylko jest dostęp do internetu.
Mając to wszystko i tak większość dojdzie to tego wniosku co ja, że poza tym wszystkim pracownik musi być na fermie i robić to samo co ja z domu, tyle że szybciej. Bo co to za bycie w domu i odpoczynek kiedy i tak połowę czasu spędzam przed monitorem kontrolując, czy wszystko jest pod kontrolą....ale to juz mój wybór profesji jaką się zajmuję i tylko moje zmartwienie.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Avilo



Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 92

PostWysłany: 11:06 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Luksusowy automatyczny agregacik ,,he,he dobre Brojler :D
A "Typowy Polak" to bardzo zastawiające pojęcie ......??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Brojler kurzy



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 1036
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: 10:46 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sifsoon napisał:
Brojler kurzy napisał:
kol napisał:

Siedzę i piszę sobie bo znów mi prąd szlag trafił z sieci i pilnuję generatora.
To trzeba sobie kupić ze sterowaniem ! Sam się włączy , sam wyłączy . Luksus panie , luksus Very Happy


i co? zaryzykujesz fermę bez opieki w ogóle, bez przynajmniej minimum troski?
ostatnio słyszałem, jeden założył w kurnikach kamery na podczerwień, bo się nie chciało chodzić i pilnować i co? fajnie było. do czasu. eska od alarmu zaszwankowała w niedzielę i poszło 1500 msztu bo kamery pokazywały czy kury są , a nie czy są żywe..... (wentylacja siadła).
A kto powiedizał , że bez dozoru? Shocked Po pierwsze to mieszkam "na miejscu" , po drugie to mam dwa systemy alarmowe , a po trzecie to nie drżę o to czy klamot zapali czy nie! Czy szczotki się zawieszą , czy nie! Czy w automacie 12/24 zaśniedzieją styki czy nie! Poprzedniej nocy przez kilka godzin nie było prądu . Nie musiałem pilnować czy agregat zapali czy nie . Nawet nie wiem kiedy "przyszedł" orąd i agregat się wyłączył . Gdyby było coś nie tak to jak napisałem wczesniej są jeszcze dwa systemy i mają bardzo głośne syreny . Może zamiast w te mercedesy czy jakieś inne leksusy trezba było za=inwestować w porządny agregat? Wiem , że to boli jak trezba wydać na takie urządzenie kilkadziesiąt tysięcy PLN , ale czyż nie warto? Oczywiście wszystko może się zepsuć , ale z takim podejściem to nawet nie ma co z domu wychodzić bo przecież na chodniku można sie przewrócić Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 840
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 10:31 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciał bym też doczekać takiej współpracy hodowców.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sifsoon



Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 42
Skąd: Podlaskie

PostWysłany: 10:17 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="kol"][quote="K59"]

A teraz za moją wypowiedź czekam na ataki.
Ceny nie podaję bo mam ją gdzieś. O cenie będę się martwił za tydzień a potem za trzy , a potem za...
Miłej niedzieli[/quote

Typowy Polak.....niestety Crying or Very sad rzeczywiście nie wszytkie grupy działają dobrze i sens ich powstania kiedyś się zatarł, ale mam przykład: w okolicy jest grupa brojlerzystów, powstała już dość dawno temu. kupili zbankrutowaną ubojnię. teraz mają własną ubojnię, chłodnie, przetwórstwo, logistykę, dobre ceny pasz, piskląt itp. generalnie okoliczny duży zakłład ubojowy z kapitałem i tradycją ma w nich niezłą konkurencję.
a przykłądowo: np. powstała grupa i podczas grypy mając własną chłodnię zamiast oddawać drób za darmo usługowo ubić i we własnej mroźni przetrzymać.( chłodnia sę pewnie zwróci po zaistnieniu pierwszego takiego przypadku). no ale trzeba traktować członków grupy jak partnerów a nie jak wrogów, ktorych koniecznie trzeba zrobić w konia. (takie przypadki rolniczej spółdzielczości też znam).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sifsoon



Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 42
Skąd: Podlaskie

PostWysłany: 10:04 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brojler kurzy napisał:
kol napisał:

Siedzę i piszę sobie bo znów mi prąd szlag trafił z sieci i pilnuję generatora.
To trzeba sobie kupić ze sterowaniem ! Sam się włączy , sam wyłączy . Luksus panie , luksus Very Happy


i co? zaryzykujesz fermę bez opieki w ogóle, bez przynajmniej minimum troski?
ostatnio słyszałem, jeden założył w kurnikach kamery na podczerwień, bo się nie chciało chodzić i pilnować i co? fajnie było. do czasu. eska od alarmu zaszwankowała w niedzielę i poszło 1500 msztu bo kamery pokazywały czy kury są , a nie czy są żywe..... (wentylacja siadła).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brojler kurzy



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 1036
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: 08:43 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kol napisał:

Siedzę i piszę sobie bo znów mi prąd szlag trafił z sieci i pilnuję generatora.
To trzeba sobie kupić ze sterowaniem ! Sam się włączy , sam wyłączy . Luksus panie , luksus Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 840
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 02:32 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak na marginesie to jestem za stary żeby się stresować, że dzisiaj zarobię na jakieś auto czy wczasy a jutro połowę tego będę musiał oddac. I tak mi jeszcze zostanie te pół.
Na tym forum to jest tak. Gdy jest w miarę dobrze to cisza a gdy dokładka zagląda do tyłka to zgrzytanie zębów i czepianie się A to jakiś książek budowlanych czy innych bzdetów. Ktoś już napisał, że w takim wypadku powinno się zamknąć wszystko a zostaną tylko ZUS, KRUS, (izb skarbowych nie będzie bo nie będzie z kogo ściągać podatków), rząd ruszy swoje "oszczędności" z kont w bankach szwajcarskich i pójdą w pi...zdu.
Czaść

Siedzę i piszę sobie bo znów mi prąd szlag trafił z sieci i pilnuję generatora.
Chciałem być psem to muszę szczekać jak on. Stara prawda. Ale skomlec nie mam zamiaru.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 840
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 02:12 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

K59 napisał:
Myślę że lekarstwem na część problemów związanych z uczciwą ceną i jakakolwiek stabilnością wolnorynkowców jest tylko jedno , zrzeszanie sie hodowców kilku czy kilkunastu w jedną instytucję /zrzeszenie,związek,spółdzielnię itd./Tych wielkich raczej nie interesuje rynek zbytu do prywatnych ubojni boją się ryzyka jakie się z tym wiąrze ,często zbyt mały ubój oraz nie odbieranie w terminie w razie np. górki. Natomiast hodowca hodujący 10 czy 20 tyś. w pojedynkę ubojni nie przestraszy a nawet nie będzie mocno stawiał z obawy przed zemstą ubojni w razie kryzysu.Natomiast tych kilku czy kilkunastu razem handlując z jedną ubojnia pod jednym szyldem może mieć szanse na jakiekolwiek negocjacje

Znam taką grupę i co oni osiągają? Skoczkowie. Jest ich 10. Każdy sprzedaje gdzie chce, pisklęta każdy kupuje gdzie chce i z paszą to samo. Powiedz. Co oni mogą zrobić jako grupa? Taniej kupić a drożej sprzedać niż ja?
Konsolidacja, jedność, wspólna walka...Frazesy bez pokrycia. Jeżeli ja zrobię błąd to za niego płacę i nie muszę zwalać winy na grupę która jest pusta, która jest tylko jako zapis w sądzie. Sorki. Najlepiej się ma ich prawnik Very Happy

A teraz za moją wypowiedź czekam na ataki.
Ceny nie podaję bo mam ją gdzieś. O cenie będę się martwił za tydzień a potem za trzy , a potem za...
Miłej niedzieli
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agrrik



Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 136
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 01:36 Nie 24 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drosed po spaleniu Torunia sprzedaje "swoje" kurczaki na Kaszubach po 3,7 i jakoś nie narzeka na brak chętnych...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 2230, 2231, 2232 ... 2499, 2500, 2501  Następny
Strona 2231 z 2501

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach