Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hybro3
|
Wysłany: 06:42 Czw 5 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
A21 napisał: | tak masz ssanie jak zatrudnisz na kurniku tirówe :lol: cena 3.10 i nie ma gadania i będzie niżej :!: |
Witam.Zapuściłeś bojlera w stodole na lato nieboraku?Powiedz jak jak im wentylujesz,uchylasz wrota czy jakoś inaczej?Nie ma gadania zawiąż sobie spodnie przy gumofilcach to nic nie wypadnie.Świętokrzyskie 3.3b. |
|
Powrót do góry |
|
 |
cobbross
|
Wysłany: 21:22 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Zalewo -3.10, Ilczak-3.10,Gomak-3.15- ceny netto pozostale ubojnie podobnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MD
|
Wysłany: 20:36 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
3,2 do 3,3 br. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 19:48 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
A21 napisał: | tak masz ssanie jak zatrudnisz na kurniku tirówe :lol: cena 3.10 i nie ma gadania i będzie niżej :!: |
Nie ma takiej opcji.No chyba że ubojnia ci powie że od dziś po złotym bo brakuje właścicielowi na Porsche dla syna i oddasz to tak może być.
Ale tak wogóle to wstawiajcie,wstawiajcie dalej na maksa.W De Heus kumpel mówił zamówienie musi tydzień wcześniej składać żeby mu przywieżli a najchętniej to mogliby nie wozić bo nie mogą się wyrobić.
Zobaczycie po 15sierpnia jazdę golymi jajami po nie heblowanej desce w dół,ale to itak nikogo niczego nie nauczy.Jazda bez trzymanki do brankuctwa.Gratulacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
gęsia skórka
|
Wysłany: 19:10 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Mistrzostwa Europy w pilce mowie wam!!!!!!!!!!!!!!! Tam jada cale tiry kurczaczkow na grilla!!!!!!!!!! |
Jadą tiry duńskie i hiszpańskie a my mamy się taplać w tuskowym cudzie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
A21
|
Wysłany: 18:56 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
tak masz ssanie jak zatrudnisz na kurniku tirówe cena 3.10 i nie ma gadania i będzie niżej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:09 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Mistrzostwa Europy w pilce mowie wam!!!!!!!!!!!!!!! Tam jada cale tiry kurczaczkow na grilla!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 15:10 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Zaczynamy konkrety , po pierwsze jakie ceny , po drugie cena tuszki na promocjach 7.99 zl , po trzecie Małopolska wolny rynek żywca nie za dużo , wszyscy znajomi poszli na umowy , po 3.60 brutto ,wiec dobrze się rozeznajcie przed sprzedażą , kontaktujcie się ze znajomymi którzy oddają w tym samym czasie co wy do ubojni , zejście dobre towaru |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 13:24 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Zaczynają się Mistrzostwa Europy tam będzie dopiero ssanie.Tyle wiary,napewno i od nas wezmą |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chicken Exam
|
Wysłany: 12:54 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
p112 napisał: | Barbara ma racje tak dzieje sie zawsze gdy zapowiadają upały. |
Od lat ciągle się mówi o zmniejszeniu obsady w lato ale do niektórych to nie dociera. I efekt jest taki o czym piszą moi poprzednicy.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
p112
|
Wysłany: 12:27 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Barbara ma racje tak dzieje sie zawsze gdy zapowiadają upały. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 12:13 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Medox , wyrazaj sie jakos bardziej precyzyjnie , bo ja nie wiem o co Ci chodzi z tymi kontaktami , wiem na swoim przykladzie od lat , ze jezeli tylko zapowiadaja upaly , to od razu ubojnie leca z cena w dol , bo hodowcy dzwonia do ubojni i blagaja aby przebrac stado i to tacy co wogole nie byli ujeci w planach ubojni do bicia . |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 11:05 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Ja to się tak zastanawiam czy naprawdę nikomu nie przeszkadza że jest rąbany w dupe i wszyscy się z niego śmieją????? (oczywiście mam na myśli kontakty ubojnia hodowca) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 09:42 Sro 4 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
koniec paniki , upaly maja byc , ale nie wiadomo kiedy , bo wszystkie prognozy pogody na ten tydzien i przyszly zmienione , prognozowane temperatury grubo nizsze od poprzednich przewidywanych dla calego kraju , spadek ceny zywca spowodowany panika hodowcow , a teraz odbijac od dna . |
|
Powrót do góry |
|
 |
miszka01
|
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 19:34 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Ale kogo to jest wina? Nas czy ich! |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 19:27 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Nad rosnącymi cenami żywności debatują w Luksemburgu ministrowie finansów państw Unii Europejskiej.Wyczytałem na PPR i słyszałem w tv.
Ja jakoś k.u.r.w.a nie mogę zarobić na drożejącej żywości
Producenci żywności prawie bankrutują a oni debatują nad rosnącymi cenami żywości,niezłe jaja.
No chyba że zakłady przetwórcze już tak się rozbestwiły że ceny wyrobów gotowych takie wysokie,na kurczaku non-stop to widać w końcu.Nas je.b.i.ą jak psów a na sklepach po 8zł |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 18:49 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
witam jaka cena w lubuskim? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 18:27 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
p112 napisał: | Brawo panowie kazdy temat i sposób jest dobry,żeby się poszarpać. |
no bo nie lubie jak ze mnie ktos robi glupiego..jak mowie jak jest to jest....a najlepiej to nie prowadzic komentarzy tylko produkowac do upadlego jak co niektorzy tu uwazaja....ja piernicze nie wstwiam i robie sobie dlugie wakacje zreszta to moj pierwszy jak dotychczas wstaw w tym roku wiec nie mecze urzadzen i siebie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
p112
|
Wysłany: 17:50 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Brawo panowie kazdy temat i sposób jest dobry,żeby się poszarpać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 16:46 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | ksiaze napisał: |
i dzis na 6 tyg i 6 dni zdejmuje ptaka srednia waga stada 2,88 potrrafisz tak:P moze chcesz zadzwonic do ubojni ktorej odstawilem wlasnie teraz odjechal ostatni samochod:P wilgotnosciomierz zrypany smiac mi sie chce z Ciebie...nie zajmuj rynku tylko zmien branze dzis robie sobie wczasy do lipca:P zadzwon do Skova i popros o katalog branzowy to zobaczysz troche wiecej na oczy i jakie mozliwosci daje ich sprzet... | Chłopcze na 6 tygodni i 6 dni normą są ptaki powyżej 3 kg . Już napisałem , że sprzet skova znam od 11 lat więc uszka po sobie , właśnie więcej pokory , więcej podstawowej szkolnej wiedzy z fizyki i będzie dobrze Proponuję na wczasy wziąć książki z klas 7-8 szkoły podstawowej . |
jak sraja kury niz dalej widza to pewnie masz kolo 80% o tej porze roku wilgotnosc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 16:41 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
ksiaze napisał: | Brojler kurzy napisał: | ksiaze napisał: |
i dzis na 6 tyg i 6 dni zdejmuje ptaka srednia waga stada 2,88 potrrafisz tak:P moze chcesz zadzwonic do ubojni ktorej odstawilem wlasnie teraz odjechal ostatni samochod:P wilgotnosciomierz zrypany smiac mi sie chce z Ciebie...nie zajmuj rynku tylko zmien branze dzis robie sobie wczasy do lipca:P zadzwon do Skova i popros o katalog branzowy to zobaczysz troche wiecej na oczy i jakie mozliwosci daje ich sprzet... | Chłopcze na 6 tygodni i 6 dni normą są ptaki powyżej 3 kg . Już napisałem , że sprzet skova znam od 11 lat więc uszka po sobie , właśnie więcej pokory , więcej podstawowej szkolnej wiedzy z fizyki i będzie dobrze Proponuję na wczasy wziąć książki z klas 7-8 szkoły podstawowej . |
jak mowie ze w poludnie mi pokazuje 0-5% to taak mamna fermie a w nocy i podwieczor mam ~50% i to nie jest zepsuty wilgotnosciomierz bo i podczas zraszania reaguje i nie mialem z nim nigdy klopotu...poprostu mam sucho an fermie a nie bagno:P
jojo kaszuby jak zwykle nosy do gory:P ale to wasza mentalnosc:) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 16:40 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | ksiaze napisał: |
jojo kaszuby jak zwykle nosy do gory:P ale to wasza mentalnosc:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
p112
|
Wysłany: 16:24 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Wilgotność już znamy,a jakie są ceny-łódzkie3,2 |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 15:54 Wto 3 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Ja na każdym obiekcie mam po dwa czujniki temperatury i wilgotności,niezależnie od siebie działające.Wczorajsze odczyty minimalne wilgoci na wszystkich to 38%.Tolerancja między nimi 1-3%. ALE NIE ZERO jak u kolegi z sahary. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|