Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
medox
|
Wysłany: 07:01 Czw 17 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Może jeszcze powinien ci sprzedać tego kurczaka co? |
|
Powrót do góry |
|
 |
asia6751
|
Wysłany: 21:24 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
A czy mogłbyś mi podać jakieś bliższe informacje o tym chlebowskim?Z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 21:10 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
asia6751 napisał: | Skoro nie jestem hodowcą to po jakiego proszę cię żebyś mi pomógł.Jeśli nie masz zamiaru to po co wypisujesz te głupoty.Nie mam czasu ani nawet humoru na zabawę w kotka i myszkę. |
powiem ci tyle chlebowski wczoraj płacił 3,36brutto długi termin płatności znajomy sprzedawał ( pasuje ) jeżeli jesteś wolnorynkowcem i bez hrmonogramu
radź sobie sam/a następnym razem |
|
Powrót do góry |
|
 |
K59
|
Wysłany: 21:09 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Jizin oczywiście masz rację ,cala reszta oprócz hodowców robi kaskę i ciagną ile się da .oni zarobią na następnę lata i kiędy my będziemy bankrutami oni będą myśleć w co zainwestować zarobioną kasę żeby dalej zarabiać. ,,,Budować inwestować brać kredyty jak daja trzeba brać ile sie da a co tam jakoś tam będzie, czym więćej baranów inwestujących w kurniki tym lepiej ,,,,,/Nie mówię o praczach pieniędzy/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
asia6751
|
Wysłany: 21:02 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Skoro nie jestem hodowcą to po jakiego proszę cię żebyś mi pomógł.Jeśli nie masz zamiaru to po co wypisujesz te głupoty.Nie mam czasu ani nawet humoru na zabawę w kotka i myszkę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sebek www
|
Wysłany: 20:54 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Jizin z bazin napisał: | właśnie wróciłem z dalekiej podróży, po drodze wstąpiłem do auchant przy gierkówce za częstochową w stronę katowic i zobaczyłem tam kurczaka pakowanego na tackach z trzech firm .....: w promocji(z gazetki) 1 firma rowex cena za kg 5,69 zł , 2 kurczak zwany "zagrodowym" cena 6,79 zł za kg i ostatni 3 fenomen medialny i marketingowy ostatnich czasów czyli kurczak bez GMO!!!! (NON GMO) chyba ze szczecina UWAGA!!! po 7,99 zł za kg!!!!!!!
pozostawiam bez komentarza .
jaki jest sens wstawien w okresie drożejącej paszy , beznadziejnego jakościowo i bardzo drogiego pisklaka, braku jakiejkolwiek perspektywy na poprawę opłacalności i stabilizację produkcji wzrostu wszystkich składników kosztów produkcji przy beznadziejnie niskiej cenie sprzedaży żywca???????
to forum czytają wszyscy od chowajacych kurczaki przez ubojnie ,wylęgarnie ,hurtownie ,mieszalnie i kogo tam jeszcze i wiecie co? sami strzelamy sobie w kolano!!! my nie wyciagamy z tego forum wniosków a oni tak !! krecimy bat na siebie!! |
widzę że są jeszcze myślący hodowcy ( przed takimi hyle czoła ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 20:51 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
asia6751 napisał: | Podam Ci nr gg 2960199.Jeśli możesz to bardzo proszę.Z góry dziękuję. |
ale ja dalej nie wiem czy ty jesteś hodowcą czy nie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jizin z bazin
|
Wysłany: 20:44 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
właśnie wróciłem z dalekiej podróży, po drodze wstąpiłem do auchant przy gierkówce za częstochową w stronę katowic i zobaczyłem tam kurczaka pakowanego na tackach z trzech firm .....: w promocji(z gazetki) 1 firma rowex cena za kg 5,69 zł , 2 kurczak zwany "zagrodowym" cena 6,79 zł za kg i ostatni 3 fenomen medialny i marketingowy ostatnich czasów czyli kurczak bez GMO!!!! (NON GMO) chyba ze szczecina UWAGA!!! po 7,99 zł za kg!!!!!!!
pozostawiam bez komentarza .
jaki jest sens wstawien w okresie drożejącej paszy , beznadziejnego jakościowo i bardzo drogiego pisklaka, braku jakiejkolwiek perspektywy na poprawę opłacalności i stabilizację produkcji wzrostu wszystkich składników kosztów produkcji przy beznadziejnie niskiej cenie sprzedaży żywca???????
to forum czytają wszyscy od chowajacych kurczaki przez ubojnie ,wylęgarnie ,hurtownie ,mieszalnie i kogo tam jeszcze i wiecie co? sami strzelamy sobie w kolano!!! my nie wyciagamy z tego forum wniosków a oni tak !! krecimy bat na siebie!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
asia6751
|
Wysłany: 20:43 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Podam Ci nr gg 2960199.Jeśli możesz to bardzo proszę.Z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 20:18 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
asia6751 napisał: | 2Pac sorry ale głupi jesteś!!!!!ja mam problem a (słowo zostało usunięte) o jakichś dwoch niciach.A Ty po ile sprzedajesz? |
jeżeli masz wielki problem podaj mi numer telefonu to ci powiem kto płaci 3,3brutto ,oczywiście stacjonarny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 19:43 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
o ubojnie sie nie martwcie , bo jak pisalam tydzien temu one juz inwestuja w inna dzialalnosc gospodarcza podpierajac sie naszymi pieniedzmi , pieciotygodniowe terminy platnosci dla nas , a jak nas nie bedzie dowiedzialam sie z jednej ubojni i to zarobia na rozbiorze kupionego gotowego kurczaka , czy my jestesmy az takimi idiotami , aby sie tak dac rypac , co z nami , przestanmy sie klocic i klamac , martwmy sie o siebie i o nasze miejsca pracy , po tyl latach ciezkiej stresujacej pracy , maja nas tak wykonczyc , kto sie poddaje idzie do niewoli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 19:34 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Lubuskie 3,0.Miala byc cena 3,6 bedzie 2,9,paszarnie ceny wyciagnely na maksa,wylegarnie tez, inwestycje za nasze pieniadze piskleta najdrosze w europie i jak miec zysk.......Kupic tanio =zysk [/code] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 19:30 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
ja na pewno gdzies jutro podzwonie , nawt Francja z sarkozim zaczyna sie buntowac przeciwko kontyngentom z Ameryki i Brazyli , chce chronic wlasne rynki i skandalem nazwal Sarkozii uzaleznienie sie europy od Stanow Zjednoczonych w dostawach zboza 40 procnt swiatowej produkcji zboz to Ameryka , a nasz mn ronictwa mowi , ze nasza zywnosc jest nie knkurencyjna , bo zamalo wnie chemii , wiec trzeba ja wstrzyknac do naszych wyrobow i sama kasa do rolnikow poplynie , ta mysl ma przyszlosc na papierze w ministerstwie i zeby udawac ze cos sie robi nie robiac nic , jedyna dochodowa produkcja w rolnictwie w obecnej sytuacji wedlug wiadomosci rolnych to uprawa zboz jezeli idzie o polske. |
|
Powrót do góry |
|
 |
asia6751
|
Wysłany: 19:27 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
MD do jakiej ubojni oddawałeś po 3.15,3.20? |
|
Powrót do góry |
|
 |
MD
|
Wysłany: 19:19 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Nie jest dobrze,nie jest nawet na zero ale dzisiaj płacili 3,15 do 3,2 br.Idzie weekend i z pewnością zapotrzebowanie wzrośnie,zaczynają się grile,komunie,może nie będzie do przodu ale trzeba być dobrej myśli.Jedno jest pewne nie można wiecznie dokładać albo wychodzić na zero,coś musi pęknąć.wiem że w takiej sytuacji jak ja jest wielu, wielu tego nie przetrzyma ale wiem też że wraz z nami na dno prędzej czy póżniej pójdą ubojnie.Kiedy hodowcy się wykruszą, a to jest nieuniknione, ubojnie nie będą miały co bić,zostaną te większe, które będą współpracować z molochami.Upadek tego sektora dla jedno czy dwu kurnikowców i małych ubojni jest nieunikniony.TAKA JEST POLITYKA,tam gdzie są ogromne pieniądze,są też podejmowane decyzje POLITYCZNE.Gdzie tu sens i logika GMO a z drugiej strony import mięsa którego nawet psy nie powinny jadać.To wszystko pada na pysk.Wiem jedno ten rzut jest moim ostatnim,nie mam więcej zamiaru oddawać swoich pieniędzy obcym ludziom.Pozdrawiam wytrwałych i tych którzy dalej chcą pracować na innych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
asia6751
|
Wysłany: 19:15 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
2Pac sorry ale głupi jesteś!!!!!ja mam problem a (słowo zostało usunięte) o jakichś dwoch niciach.A Ty po ile sprzedajesz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 19:12 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Więc niech każdy na własną rękę ruszy d.u.p.e i zadzwoni gdzie mu przyjdzie na myśl - do prasy ,radia ,telewizji , ministerstwa rolnictwa itp.Samo biadolenie tutaj niczego,ale to kompletnie niczego nie zmieni, a tak może uda się komuś w coś trafić |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 19:09 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
droga kolezanko
ja tez odchowalam 2 stada , moi koledzy i kolezanki ograniczyli wstawienia na maxa , jedni odchowali od zimy po jednym rzucie i dalej stoja , pisklat brak podobno w calej europie , daja wszystko co sie wylegnie , wiec piskleta marnej jakosci , pasza tez slabsza , rozmawialam zwieloma hodowcami i to sie potwierdza prawie u wszystkich , duza upadkowosc dluzsze chowanie coraz drozsze leczenie , za duze przewartosciowania paszy , no i co te ograniczenia daja , jezeli cena ciagle po nizej kosztow produkcji , jezeli ceny nie ma teraz to kiedy bedzie , nie skonczyli nas ptasia grypa , to skoncza nas nadmiernym importem, bo to tylko moze byc przyczyna tak taniego udka , bo nawet duze ubojnie nie sa wstanie wpuszczac na ryne tak taniego kurczaka , jezeli na mowach maja ceny duzo wyzsze niz wolny rynek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 19:08 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Barbara napisał: | Amerykanie , biora swoje jedzenie i kucharzy na olimpiade , bo jak zbadali chinskie jedzenie , a w szczegolnosci kurczaka to byl tak napakowany sterydami , ze stwierdzili wysoka jego szkodliwosc dla ludzi , to co my mamy chowac ekologicznie , wedlug wszystkich norm unijnych , a gdzie normy na kurczaka chinskiego , bazylijskiego , amerykankiego , jakimi pawami sie o rzadzi , teraz nie robi ie alarmu z niby salmonelli , fimu sensacyjnego w tvn 24 p.t.ptasia grypa , tylko truja konsumento po cichu , a nas chca wykonczyc MAFIA. |
I tu Basiu zgoda 1000%.A próbował ktoś kiedyś zainteresować prasę takim tematem?Dlaczego my musimy spełniać normy unijne a w statkach szczury z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.j.a po chińskim kurczaku hodowanym na nikt ,ale to kompletnie nikt nie wie na czym???Kto mógłby odpowiedzieć na takie pytanie.Może Departament Bezpieczeństwa Żywności.Kiedyś tam dzwoniłem z takim pytaniem ,ale nie było osoby odpowiedzialnej a potem jakoś cenka ruszyła i wyszło z głowy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 19:01 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
asia6751 napisał: | Popieram Misia.Jeśli rzeczywiście ktoś z was sprzedaje po 3.4 to napiszcie gdzie.A skoro mam cały kurnik zapchany kurczakami to jak mogłabym odkładać słuchawkę kiedy dzwoni ubojnia.Nie mam zamiaru się buntować bo zadzwonią do kogoś innego a mi kurczaki się poduszą.To bujdy,że w Małopolsce płacą 3.4.Obdzwoniłam prawie wszystkie ubojnie. |
misio jedziesz na dwa nici dzisiaj sie zalogowałeś |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 18:57 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
misio napisał: | piekna jazda sie zaczyna cena jest odlot i nie chca brac nawet opole z kontraktacji a na wolnym rynku 2,9 - 3,0 netto cza s.p.i.e.r.d.a.l.a.c. z kurczakiem ale gdzie chyba do piwnicy.to forum podobno ma nam pomagac wzajemnie to jak piszecie ze ktos placi 3,4 to podajcie nazwe ubojni bo oplaci sie najac transport i na wlasny koszt im zawiesc.ale nikt nie poda bo po co a z drugiej strony sprzedaje jeden po 3,0 a na forum napisz ze po3,4 bo on jest gosc a reszta nie umie negocjowac tylko budowac i h...... |
misio nas nie interesuje po ile ty chcesz kupować żywiec, nawet w piwnicy chłodnie zrobiłeś, no tak tanio kupić |
|
Powrót do góry |
|
 |
asia6751
|
Wysłany: 18:48 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Popieram Misia.Jeśli rzeczywiście ktoś z was sprzedaje po 3.4 to napiszcie gdzie.A skoro mam cały kurnik zapchany kurczakami to jak mogłabym odkładać słuchawkę kiedy dzwoni ubojnia.Nie mam zamiaru się buntować bo zadzwonią do kogoś innego a mi kurczaki się poduszą.To bujdy,że w Małopolsce płacą 3.4.Obdzwoniłam prawie wszystkie ubojnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
moree
|
Wysłany: 18:46 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
nieistotne, faktycznie kłotnie nic nam nie dadzą... walczcie i ograniczjcie wstawienia... ja w tym roku tylko 4 rzuty zrobie, kończe we wrześniu, nie ma co sobie flaków wypruwać i nabijać kieszenie ubojni. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 18:45 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
kurczak581 napisał: | macie rację że z pomorza płynie tani kurczak na całą polskę,bo właśnie wpłyneły staki z mrożonym kurczakiem z chin i jest wywozony na południe(pewna wiadomość z portu) a od 1 maja podatek vat 7% na pasę,i chyba po nas |
vat wzrasta na żywiec 6% pasza zostaje bez zmian 3% |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 18:32 Sro 16 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
czy ktos aby nie celowo sieje panike? |
|