Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wama
|
Wysłany: 21:31 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: Re: cena brojlra |
|
|
[quote="Brojler kurzy"][quote="DROBIARZ 150"] na razie wstawiłam ,umów nie podpisuje sprzedam gdzie dadzą więcej[/quote] i to wszystko już tłumaczy [/quote]
Racja Brojlerku , racja...niestety.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 20:59 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
CHLEBOWSKI ,KULUS |
|
Powrót do góry |
|
 |
TOM-JOK
|
Wysłany: 20:18 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Leśiu napisał: | Lubuskie 3,1 nie odawajcie kto może. Wylęgarnie i paszarnie trzeba zbojkotować niech sami sobie hodują zdziercy. | A KTO DOKŁADNIE? |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 20:11 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Ukraina od dziś zniosła embargo na naszego kurczaka |
zniosła i olała go z góry , bo jest za drogi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 19:24 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Lubuskie 3,1 nie odawajcie kto może. Wylęgarnie i paszarnie trzeba zbojkotować niech sami sobie hodują zdziercy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:18 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Ukraina od dziś zniosła embargo na naszego kurczaka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 10:12 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: Re: cena brojlra |
|
|
DROBIARZ 150 napisał: | na razie wstawiłam ,umów nie podpisuje sprzedam gdzie dadzą więcej | i to wszystko już tłumaczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneczka
|
Wysłany: 09:49 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
wama napisał: | Myślę,że ubojnie prowadzą jakąś niezrozumiałą dla nas hodowców ,,politykę". Napewno się zdzwaniają w kwestii cen i dyktują nam warunki sprzedaży...
I wychodzi na to,że nie potrzeba nadprodukcji aby nie bylo opłacalnośći hodowli... Przecież żywca nie ma za dużo....A moze my wszyscy nie jesteśmy wobec siebie szczerzy??? |
Nie, po prostu ubojnie, przetwórcy są zrzeszeni w Krajowej Radzie Drobiarskiej. Pierwotne zachowania życia w stadzie wśród ubojni się zachowały - i jest im z tym lepiej, w przeciwieństwie do hodowców (...)
Sorry, wcześniej zaznaczyłam zły cytat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneczka
|
Wysłany: 09:47 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
R2 napisał: | zejście towaru normalne nie ma zastoju w sprzedaży żywca mało ,nie mam pojęcia dlaczego takie marne ceny!!!! |
Nie, po prostu ubojnie, przetwórcy są zrzeszeni w Krajowej Radzie Drobiarskiej. Pierwotne zachowania życia w stadzie wśród ubojni się zachowały - i jest im z tym lepiej, w przeciwieństwie do hodowców (...) |
|
Powrót do góry |
|
 |
DROBIARZ 150
|
Wysłany: 09:29 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: cena brojlra |
|
|
Wama mam pytanie do kogo odstawiasz w Wielkopolsce ,ja też z Wielkopolski na razie wstawiłam ,umów nie podpisuje sprzedam gdzie dadzą więcej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 09:11 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Ale ceny w sklepach to poziom od około 6,30 do ponad 8 ! Elementy również na bardzo wysokim poziomie bo chciażby filet to poziom ponad 16 złotych . Sklepy zarabiają świetnie i wiem , że to duże sieci dyktują ceny ubojniom , robią ich kosztem promocje , zarabiają na tzw. "półkach" , robią zwroty itd . Przystając na takie warunki ubojnie nie mogą dać więcej hodowcom bo nie zarobią . A , że hodowca dokłada? Kogo to obchodzi? Odmówi jeden , drugi , trzeci to przyjdą następne zadłużone barany , które za pisklaka i pszę bedę ubonie całować w odbyt . Oczywiście do czasu kiedy ubojnia nie zażyczy sobie całkowietego rozliczenia . Wtedy będzie ZONK!!! i bardzo , bardzo....... duże braki . |
|
Powrót do góry |
|
 |
aks_sc
|
Wysłany: 08:32 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie do kontrachentów Iławskich zakladów , czy wy naprawdę podpisujecie tą kretyńską umowę jaką widziałem. Brojler kurzy ma ewidentną rację , doputy kontrachenci dużych zakładów nie opamiętają się i nie odmówią wstawień i odstaw w cenach nie gwarantujących opłacalności dotąd potentaci na rynku uboju zamiast szukać zysku w sprzedaży (w UE średnia cena wyższa o ok.0,4Euro/kg), zysku będą szukać w skupie. Bo bić przecież muszą , koszty stałe wielkie , a i kredyty do spłacenia nie małe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 08:19 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Ubojnie zrywają boki z takich głupków jakimi są hodowcy.Nie wierzę że na zachodzie są frajerzy którzy wstawiają na chybił - trafił.Tam nadal wiedzą cenę przed wstawieniem.Informacja 100%. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 08:01 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Jeżeli cena w duzych ubojniach za kg żywca wynosi około 3,2-3,30 brutto to co się dziwicie , że te mniejsze też tak płacą? Jak chcą sprzedawać to muszą się dostosować z cenami . Wielkrotnie pisaliśmy o tym , że to duże ubojnie stymulują cenami w kraju . Nie p. Konkol , p.Mielewczyk czy ktokolwiek inny nie mający przetwórstwa . Ubijanie nawet po 40-50tys. na dobę z dnia na dzień bez magazynów i przetwórstwa powoduje , że w momencie kiedy w danym dniu zadzwoni 2 hodowców więcej ubojnia natychmiast obniża ceny . Po prostu jest okazja do zarobienia dodatkowych 10gr . na kilogramie i tylko idiota ja odrzuci . Dlatego jak czytam na tym forum ogłoszenia > sprzedam żywiec , sprzedam brojlera< to zastanawiam się do kogo powinniśmy mieć tak naprawdę pretensje o niskie ceny? Nikt z pistoletem przy naszych głowach nie zmusza do podpisywania umów na ceny nie gwarantujące zwrotu nawet kosztów produkcji i nikt nas nie zmusza do "dzikiego" wstawiania na łeb na szyję bo tak mi się podoba. Jeżeli ktoś jest idiotą i nawet wieloletnie , złe doświadczenia niczego go nie nauczyły to nie możemy wymagać zeby teraz , już , dzisiaj nagle zrobił się mądry . Wstawiajmy więc dalej tak jak wstawiamy bez ładu i składu , i sprzedawajmy po 3,10 netto dokładając około 40gr . do kilograma. Może powinno spaść do 2,50 i utrzymać się przez pół roku? Idioci sami się wtedy wyselekcjonują! |
|
Powrót do góry |
|
 |
wama
|
Wysłany: 07:38 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Myślę,że ubojnie prowadzą jakąś niezrozumiałą dla nas hodowców ,,politykę". Napewno się zdzwaniają w kwestii cen i dyktują nam warunki sprzedaży...
I wychodzi na to,że nie potrzeba nadprodukcji aby nie bylo opłacalnośći hodowli... Przecież żywca nie ma za dużo....A moze my wszyscy nie jesteśmy wobec siebie szczerzy??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 06:47 Czw 10 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
zejście towaru normalne nie ma zastoju w sprzedaży żywca mało ,nie mam pojęcia dlaczego takie marne ceny!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
wama
|
Wysłany: 21:28 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Wielkopolska na dzisiaj ledwie 3,10 netto  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jizin z bazin
|
Wysłany: 21:10 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
kiedyś to było na tym forum fajnie !!!!...... fachowiec fachowcowi naubliżał...
merytorycznie było ... a teraz ???.....sie ..........?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 19:24 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
2pac i.d.i.o.t.a. to ty jestes pac..ke to bym ci chetnie dal sorry dwie bo jestes 2pace!ja tylko pisze o prawdziwych cenach a nie jakich bym chcial dostac a pasilo by mi przynajmniej 3,6 a nie 3,3 |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 19:12 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
misio napisał: | czemu walicie sciemy z tymi cenami ja teraz sprzedaje i niema takich cen wszyscy placa 3,1 maks 3,15 + vat .popieprzony interes!!!!!!!!!!!!!!!!! |
pisałem ci coś i.d.i.o.t.o nie jesteś hodowcą !!! Dolnośląskie 3,3zł. netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 18:51 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
czemu walicie sciemy z tymi cenami ja teraz sprzedaje i niema takich cen wszyscy placa 3,1 maks 3,15 + vat .popieprzony interes!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
alan
|
Wysłany: 17:48 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
k napisał: | przed chwila ogladalem wiadomosci tvp1. Jakas sprawa z salmonella w brojlerach ktore trafily do sklepow. O co tu chodzi? po co ta sprawe tak naglosniono. znowu to pewnie odbije sie na cenach. |
z tego co słyszałem to ta cała afera to jakaś sprawka lekarza weterynarii który miał coś na pieńku z hodowcą i się odegrał -ale nie jest to potwierdzona informacja |
|
Powrót do góry |
|
 |
STAF58
|
Wysłany: 14:48 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
JAKA CENA KURCZAKA W WARMIńSKO-MAZURSKIM POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 10:36 Sro 9 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Co to jest za biznes.Raz szukają raz nie odbierają.Jazda bez czymanki.I do tego tak potężne nakłady finansowe.Ale każdy ma prawo wyboru.
3,30 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
moree
|
Wysłany: 14:27 Wto 8 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
małopolska 3,4-3,45, niby zbyt słaby po wczorajszych sensacjach i chcą obniżać, ale prawda jest taka , że nie mają kurczaka i szukają, dociskajcie ceny!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|