Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
CZerwony krzyz
|
Wysłany: 18:27 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
w11 j23 007 czy jak ci tam, ty po prostu masz KOMPLEKSY chlopie ale spoko to sie leczy tylko trzeba chciec. 3mam kciuki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 18:14 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
bamber napisał: | Tadek napisał: | T30 napisał: | Tadek -jakie ceny na kaszubach? |
Kaszuby-2.5-2.6netto
Pozdrawiam |
Ubojnia Hamrol z Kotowa nie chcą odbierac bo przywożą z Niemiec za niższą kasę , ciekawe za ile ? czyżby pół euro ? |
jakieś bzdury piszesz moim zdaniem.! Na rynku pełno kur do ubicia a ktoś z Niemiec sprowadza ?bez sensu .Gdybym był ubojowcem to teraz właśnie bym zapełnił magazyny a rolnik niemiecki od 20lat wie za ile sprzeda i nie jest to 2,4 netto!!!! przestań kolego wkurzać ! mamy wystarczająco stresów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 17:57 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | W11 napisał: | kurczak581 napisał: | W11---podaj jakieś namiary na ubojnie niemieckie przy granicy w okolicach berlina,chętnie tam sprzedam i wielu hodowców z pomorza | Kolego ''kurczak581'' ja podałem impuls! A skoro przejawiasz chęci do sprzedarzy tam i wielu hodowców z pomorza. To podnieście szanowne d.u.p.k.i i wykonajcie trochę pracy na rzecz waszego bytowania. Bo ja właśnie robię to . Bez urazy! | Noc właśnie na taka odpowiedź liczyłem :? G.ó.w.n.o wiesz . piszesz jakieś dyrdymały i udajesz wielkiego mądralę . Chłopcze zapraszam o 19 00 - to jest pora na bajki :D
Kaszuby potwierdzam 2,50 - 2,60 , ale........... Za kilka dni naprawdę zacznie się bieda z żywcem więc kto może to niech przetrzyma . Handelek już zaczyna przebierać nóżkami i martwić się co w przyszłym tygodniu . Jescze raz apeluję: jak możecie to przetrzymujcienawet kosztem przesunięcia wstawień . | Brojlerku jak widzę to nawet w kwesti bajek słabo nadążasz.Chcę powiedzieć ci że, czasy tak się zmieniły że
można oglądać je o każdej porze dnia.Mniej mięska oj zdecydowanie mniej!!! Natomiast o 19 rozpalam dobre cygaro i nalewam sobie 100ml dobrej brendy i mogę dziś wypić twoje zdrowie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 17:36 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
OK. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 17:31 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
"podając ceny z każdego regionu w kraju, to tylko powoduje że ubojnie uświadamiają sobie że nie muszą płacić więcej bo po co ? I wielu z tego forum jest nieświadomych że tak naprawdę sami powalają wolny rynek i być może na tym forum o to chodzi ........"
W11 pierwsze Twoje mądre słowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 17:27 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
W 11 zacznij szanowac ludzi , umiesz nas wszystkich tylko krytykowac i wysmiewac , a na tym samym wozku jedziesz co my , tylko bardziej za mlodych lat wczytywales sie w bajki Ezopa.To jest moj ostatni post z odpowiedzia do W 11 . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 17:27 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
CZerwony krzyz napisał: | w11 siedzisz na dupie w fotelu i piszesz, piszesz,piszesz, co ci tylko do glowy wpadnie. jak bym mial postawic pieniadze na to czy mowisz prawde czy po prostu klamiesz to chyba domyslasz sie na co bym postawil.sledze twoje wypowiedz jakisz czas i kolejny raz potwierdzasz ze potrawisz tylko pierdziec w stolek.az mi sie smutno zrobilo z twojego powodu.  |
Jestem za  |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 16:58 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
CZerwony krzyz napisał: | w11 siedzisz na dupie w fotelu i piszesz, piszesz,piszesz, co ci tylko do glowy wpadnie. jak bym mial postawic pieniadze na to czy mowisz prawde czy po prostu klamiesz to chyba domyslasz sie na co bym postawil.sledze twoje wypowiedz jakisz czas i kolejny raz potwierdzasz ze potrawisz tylko pierdziec w stolek.az mi sie smutno zrobilo z twojego powodu. :cry: | Jak widzę to w obstawianiu pieniędzy jesteś dość kiepski, bo czy w obecnej chwili masz kurczaki czy też nie? To i tak kiedy kolwiek obstawisz kurniki to nigdy niewiesz czy na tym wyjdziesz. A ja nie złożyłem fundacji pt;''podaruj serce hodowcom-biznessmenom'' I mogę założyć się że jak jesteś poważnym człowiekiem to na moim miejscu , mając dobre zejście żywca również byś podsunął tylko impuls a nie odkrywał całej d.u.p.y. w myśl zasady;''mądry sam na to wpadnie, a g.ł.u.p.i i tak się tego nie nauczy''A tak na marginesie, to cóż to za wyczyn podając ceny z każdego regionu w kraju, to tylko powoduje że ubojnie uświadamiają sobie że nie muszą płacić więcej bo po co ? I wielu z tego forum jest nieświadomych że tak naprawdę sami powalają wolny rynek i być może na tym forum o to chodzi ........ |
|
Powrót do góry |
|
 |
DROBIARZ 150
|
Wysłany: 16:56 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: ceny WIELKOPOLSKA |
|
|
Dzisiaj -ROWEX 2,8
Hamrol 2,8
Skowrońska 2,7
Brychcy 2,8
+vat |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrobiznesmen
|
Wysłany: 16:44 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Nie wiadomo jak to bedzie z tą ceną narazie ostro na "-", moze i przetrzymamy je troche dluzej. W środe zdajemy pierwsze 2 tyś. Niby po 2.70 ale nie jestem pewien...
Czas pokarze.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 16:42 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Witaj Drobiarz 150 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DROBIARZ 150
|
Wysłany: 16:30 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: integracja |
|
|
Witam ja też pierwszy raz się dzisiaj wypowiadam , chociaż czytuje posty od dawna . jestem hodowcą od 15 lat ,a w branży od dziecka uczestniczę ,rodzice hodowali kurczęta . Teraz wiem że ten młody człowiek Agrobiznesmen ma rację , rozmowy o integracji branży toczą się w każdym kryzysie , należy je sfinalizować , bo ceny opłacalne dla nas musimy wywalczyć na drodze przemyślanych postanowień. I nie krzyczmy jeden na drugiego że ten ma dużo ferm ,a ten ma mało musimy się wspierać mądrze. Drodzy bracia hodowcy nic o nas bez nas to stare hasło musi stać się naszą domeną . Wspólny front rozmów dla tych co mają gotówkę i dla tych co jadą na kredytach , bo za chwilę nas nie będzie . To nasza organizacja musi pokazać formularze umów kontraktacyjnych dla dużych ubojni i na ich podstawie należy negocjować warunki.Znamy się w swoich okręgach , często patrzymy jeden na drugiego niechętnie , ale jeżeli mądrze się zorganizujemy to wywalczymy dla siebie prawa . Niech nauczką dla nas będą hodowcy trzody chlewnej . Mam internet i łatwo można się zwołać.Jeżeli gdzieś istnieją grupy zorganizowane to dajcie znać. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
CZerwony krzyz
|
Wysłany: 16:17 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
broljer kurzy tez tak mysle.kto moze niech przetrzyma tylko w11 nie musi bo on sprzedaje za granice  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 16:14 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Tadek napisał: | T30 napisał: | Tadek -jakie ceny na kaszubach? |
Kaszuby-2.5-2.6netto
Pozdrawiam |
Ubojnia Hamrol z Kotowa nie chcą odbierac bo przywożą z Niemiec za niższą kasę , ciekawe za ile ? czyżby pół euro ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
CZerwony krzyz
|
Wysłany: 16:14 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
w11 siedzisz na dupie w fotelu i piszesz, piszesz,piszesz, co ci tylko do glowy wpadnie. jak bym mial postawic pieniadze na to czy mowisz prawde czy po prostu klamiesz to chyba domyslasz sie na co bym postawil.sledze twoje wypowiedz jakisz czas i kolejny raz potwierdzasz ze potrawisz tylko pierdziec w stolek.az mi sie smutno zrobilo z twojego powodu.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 16:11 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
W11 napisał: | kurczak581 napisał: | W11---podaj jakieś namiary na ubojnie niemieckie przy granicy w okolicach berlina,chętnie tam sprzedam i wielu hodowców z pomorza | Kolego ''kurczak581'' ja podałem impuls! A skoro przejawiasz chęci do sprzedarzy tam i wielu hodowców z pomorza. To podnieście szanowne d.u.p.k.i i wykonajcie trochę pracy na rzecz waszego bytowania. Bo ja właśnie robię to . Bez urazy! | Noc właśnie na taka odpowiedź liczyłem G.ó.w.n.o wiesz . piszesz jakieś dyrdymały i udajesz wielkiego mądralę . Chłopcze zapraszam o 19 00 - to jest pora na bajki
Kaszuby potwierdzam 2,50 - 2,60 , ale........... Za kilka dni naprawdę zacznie się bieda z żywcem więc kto może to niech przetrzyma . Handelek już zaczyna przebierać nóżkami i martwić się co w przyszłym tygodniu . Jescze raz apeluję: jak możecie to przetrzymujcienawet kosztem przesunięcia wstawień . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 15:17 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
T30 napisał: | Tadek -jakie ceny na kaszubach? |
Kaszuby-2.5-2.6netto
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
T30
|
Wysłany: 15:05 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Tadek -jakie ceny na kaszubach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 15:02 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Witaj-kurczak mały |
|
Powrót do góry |
|
 |
T30
|
Wysłany: 14:54 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Zawiślak-2,45
Urban -2,45
Zalewo -2,30
Wszystkie ceny netto.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 14:52 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
kurczak581 napisał: | W11---podaj jakieś namiary na ubojnie niemieckie przy granicy w okolicach berlina,chętnie tam sprzedam i wielu hodowców z pomorza | Kolego ''kurczak581'' ja podałem impuls! A skoro przejawiasz chęci do sprzedarzy tam i wielu hodowców z pomorza. To podnieście szanowne d.u.p.k.i i wykonajcie trochę pracy na rzecz waszego bytowania. Bo ja właśnie robię to . Bez urazy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 13:05 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Agrobiznesmen napisał: | Prawda. Jestem dopiero początkującym... gówno moze nie...
Statki zawsze przychodziły i na to my wpływu nie mamy. A ja pisze o czymś na co mamy wpływ...
Wszyscy tracą na imporcie drobiu do polski... Od producenta do konsumenta...
Aczkolwiek szanuje zdanie wszystkich i proszę o to samo...
Śledze temat od dłuższego czasu jednak dziś postanowilem włączyć sie w niego, przykro mi ze zle mi poszlo...
Pozdrawiam. |
Nie przejmuj się ostrym językiem kolegów. Jeżeli chcesz zostać to musisz przywyknąć.
Witaj na forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak581
|
Wysłany: 12:52 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
W11---podaj jakieś namiary na ubojnie niemieckie przy granicy w okolicach berlina,chętnie tam sprzedam i wielu hodowców z pomorza |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak mały
Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 29 Skąd: Polska północna i centralna
|
Wysłany: 12:32 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: Przywitanie / troche nie na temat/ |
|
|
Wiem ze to pewnie nie miejsce na takie uprzejmosci ale jestem nowy na tym forum i chcialem sie przywitać. Czytalem sporo Waszych wypowiedzi i ciesze sie ze piszecie o jedności i wspolnym dzialaniu, jestem juz troche czasu w tym interesie i sam wiem ze bywaja gorsze i lepsze chwile.Jak narazie to tyle.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 11:49 Pon 21 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Jednak cena poszła w dół!!!
Rowex 2,80
Storteboom 2,80 (na umowę) |