Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wama
|
Wysłany: 09:10 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Tadek, ja tez rozważam zawiesić hodowlę na parę miesięcy bo juz nie ma z czego dokładać ....
Barbara ma racje, pracownicy elektrowni żyja jak pączki w maśle--znam jednego ,który jest cały haapy ze swojej pracy. Fajnie ma ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 09:06 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Tadeuszu zanim gruby zchudnie , to chudy zdechnie znasz to przyslowie i smiesza mnie te informacje ,ze ubojnie tez cieko przeda , wlasciciele smieja sie z nas buduja palace ,maja zapewniony byt na kilka pokolen, jezeli by wytwornie pasz , czy ubojnie mialy klopoty to by dawno wytworcy dobijali sie do ministerstwa , naglasniali sprawe , a tu cisza jestesmy sami i jak sami nie zaczniemy robic rewolty , to wszyscy popadamy jak muchy , oni dawna wiedza co sie swieci i maja juz inne perspektywy zarobkowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 08:54 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Barbara napisał: | pracownicy elektrowni sie ciesza z podwyzek ,bo jak pisza zarabiaja juz na reke po 5000 zl miesiecznie i wszystko maja w gospodarstwach na prad i za to placi elektrownia ,plus dewidendy, wczasy pod grusza i czym ryzykuja , pracownicy w byle jakiej firmie zarabiaja po 2000zl netto i przychodza do domow i maja wolne , o pracy nie mysla, a my co ? |
Kto ma jakiś pomysł na nowe zarobkowanie niech nie zastanawia się ani chwil , a handel niech bije muchy w kiblu. To jest interes , tylko hodowcy zakończą bilans na wielkim minusie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 08:54 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
my chyba jako branza powinnismy zalozyc fundacje charytatywna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 08:41 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
pracownicy elektrowni sie ciesza z podwyzek ,bo jak pisza zarabiaja juz na reke po 5000 zl miesiecznie i wszystko maja w gospodarstwach na prad i za to placi elektrownia ,plus dewidendy, wczasy pod grusza i czym ryzykuja , pracownicy w byle jakiej firmie zarabiaja po 2000zl netto i przychodza do domow i maja wolne , o pracy nie mysla, a my co ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 08:36 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: Re: cena brojlera |
|
|
[] wielkopolska napisał: | Anonymousie traktuj naszą dyskusję poważnie i nie ubliżaj hodowcom mam nadzieję koledzy że nie czekacie na 3+vat awyrzucacie mięso na rynek bo cena dzisiejsza daje wam zarobić jutro może być gorzej.Pozdrawiam. |
!!![/b][/quote]
Słuchaj p.o.j.e.b.i.e z Wlkp! Te 3 złote to wsadź sobie w d.u.p.e ! Jak nie potrafisz liczyć to zamknij się i nic nie pisz! Rzeczywiście tylko jakaś menda ubojowa może takie bzdury wypisywać! |
|
Powrót do góry |
|
 |
wama
|
Wysłany: 08:29 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Ręce opadają...Róznica w cenie paszy na przestrzeni JEDNEGO TYGODNIA to 60 zł na tonie! MAKABRA! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 08:29 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Właśnie rozważam zakończenie produkcji ( a przynajmnie na pare miesięcy) nie ma sensu dalej dokładać. Prop. przemyśleć jak najszybciej i ten wariant.
Pozdrawiam -tadek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 08:19 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
koszty produkcji jeszcze wzrosna , bo juz zaklady energetyczne sygnalizuja kolejna podwyzke pradu i to moze jeszcze koniec tego kwartalu o 25% |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 08:16 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
TUSZKI oczywiście, czyli z kurczaka 2,40 masz ok 0,5 kg fileta!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 08:06 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
BAMBER ćwiartka plus filet to minimum 62 procent!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chikara
|
Wysłany: 08:02 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: Re: cena brojlera |
|
|
wielkopolska napisał: | Anonymousie traktuj naszą dyskusję poważnie i nie ubliżaj hodowcom mam nadzieję koledzy że nie czekacie na 3+vat awyrzucacie mięso na rynek bo cena dzisiejsza daje wam zarobić jutro może być gorzej.Pozdrawiam. |
chyba jesteś śmieszny Gościu z Wielkopolski . przy 3+vat zarabiać ???
ewidentna błagająca wypowiedź nieudolnika ubojowca. nie umie dobrze sprzedać kurczaka, wynegocjować cen i chce zedrzeć z Hodowców !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chikara
|
Wysłany: 07:57 Sro 6 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Kochani Hodowcy
nawołuję do refleksji i chwili przerwy w pogoni za pieniądzem, pogonii, którą przegrywamy.
proszę niech każdy skrupulatnie przeliczy ile teraz to minimum... (nie chwalcie się tym na forum bo sami tu nie jesteśmy)
mnie się udało większą część sprzedawać po 3,30 i wiecie co ?? lipa..
opał, pisklaki, leki, robocizna wszystko zdrożało okropnie !!!
to że pasza poszła o 350 zł (kiedyś 850 a dziś??) w górę to około 30.000 więcej kosztów a reszta??
cena minimalna prezesunęła się gdzieś o 0,8 - do 1,00 zł w górę...
ZMIEŃMY TOK MYŚLENIA I ŻĄDAŃ WOBEC UBOJNI, RYNKU !!!
dziś 3,30 to nie minimum przyzwoitości. To dalej mniej niż koszty.
ceną normalną powinno być 4 zł a optymalną 4,50 by choć w części odrobiś straty.
3,50 to ochłapy lub 0 !!!!!!!.
mówmy o tym na rynku, ubojniom. bo nie przetrwamy do wiosny, lata. a oni nie będą mieli co być, lub będą ściągać drogiego kurczaka z niewiadomo skąd.
co to za interes, gdzie przy pół milionowym rocznym obrocie pieniężnym zarabiasz 3% ?? to mniej niż na lokacie !!!
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 23:59 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Bamber jako stary ubojnista i ściemniacz na tym forum zaraz nam przedstawił kalkulację uboju i sprzedaży.... i tak mamy jasność kim on jest. |
|
Powrót do góry |
|
 |
krulik
|
Wysłany: 22:37 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: a |
|
|
witam jestem rzadkim użytkownikiem ppr. i nie bardzo umiem sie posługiwać na tym forum. ale mam do was pytanie czy którys z was robi sam badania ptakom, to znaczy tzw. posiew na płytkach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 22:18 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
hej koledzy co znowu ku...a się dzieje na tym rynku ? komu zależy żeby cena niedrgneła? przeciesz niema w naszym regjonie kurczaków. może na kaszubach są ale nie w lubuskim i mało w wielkopolsce.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
cobbross
|
Wysłany: 21:14 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Medox odebrałes swoja kule z serwiusu zajzyj do niej i napisz nam cos na pocieszenie bo moje ptaki rosna a cena spada. Kiedy bedzie pińc złotych??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
cobbross
|
Wysłany: 21:10 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Medox odebrałe |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 20:52 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Widze ze masz leb jak sklep i wiesz napewno ze flaki w zywym kurczaku to 25 proc.wagi calego,korpus ze skrzydlem to 35 proc. A twoje filety i udka to lacznie 40proc. I teraz sobie oblicz jaki zrobisz zloty interes jak ze swojego kilograma zywca sprzedaz 40 dkg po 6 .Jakbys nie liczyl to..........zloty[quote="farciarz"] kol napisał: | farciarz napisał: | wama napisał: | Jaka cena na dzisiaj w Wielkopolsce? Zaczynam zdawanie i wlos mi się jeży.....
Koszty odchowu 3,50 i juz wszystko wiadomo....DOKŁADKA (kolejna zresztą).
Pozdrawiam wszystkich na forum.[/quotccce]
u nas też kicha 3,2 n ale problem w tym że nie chcą skupować . W sobote zdałem część i zostało mi 8 tyś które średnią 3 miały dawno temu.Nikt nie intersuje się skupem od tygodnia-zdają tylko daaaawno umówieni.Jak mi ktoś powie że brak żywca to zatłukę!!! |
Spróbuj zatłuc.
Żywca nie ma dużo, handel stoi, popyt kiepski.
I co? Postawimy jeszcze jeden obiekt?
Masz dużo to i dużo dokładasz. Prosta matematyka.
Nie, nie. Uśmiechu na mojej twarzy nie ma  |
żebyś wiedział kolego ,że o tym myślałem ,
wytnę piersi i sprzedam po 6zł , udka po tyle samo a resztę do piachu. I jestem zarobiony. W dwa dni na lewo sprzedam do sklepów jak się wkurzę .wyśle o tym już od popołudnia kurde !.
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
farciarz
|
Wysłany: 19:54 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
[quote="kol"] farciarz napisał: | wama napisał: | Jaka cena na dzisiaj w Wielkopolsce? Zaczynam zdawanie i wlos mi się jeży.....
u nas też kicha 3,2 n ale problem w tym że nie chcą skupować . W sobote zdałem część i zostało mi 8 tyś które średnią 3 miały dawno temu.Nikt nie intersuje się skupem od tygodnia-zdają tylko daaaawno umówieni.Jak mi ktoś powie że brak żywca to zatłukę!!! |
Spróbuj zatłuc.
żebyś wiedział kolego ,że o tym myślałem ,
wytnę piersi i sprzedam po 6zł , udka po tyle samo a resztę do piachu. I jestem zarobiony. W dwa dni na lewo sprzedam do sklepów jak się wkurzę .wyśle o tym już od popołudnia kurde !.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 18:32 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
[quote="farciarz"] wama napisał: | Jaka cena na dzisiaj w Wielkopolsce? Zaczynam zdawanie i wlos mi się jeży.....
Spróbuj zatłuc.
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 18:19 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Lubuskie 2,9 Brychcy,Chleboski,Kulus |
|
Powrót do góry |
|
 |
wama
|
Wysłany: 17:32 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Czy jest ktoś na forum kto niedawno zdawał, bądź będzie zdawał w najbliższych dniach do Banasiewicza do Szczytnik? Jeśli tak to proszę o informację po ile płaci. Z góry serdeczne dzięki ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
farciarz
|
Wysłany: 17:14 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
[quote="wama"]Jaka cena na dzisiaj w Wielkopolsce? Zaczynam zdawanie i wlos mi się jeży.....
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 17:11 Wto 5 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
rowex 3,10 / hamrol 2,90 / adros 2,90 / stokłosa ( lepiej nie pisać )  |
|
Powrót do góry |