Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 16:58 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
W11 napisał: | licząc na twoje wysokie IQ. A przeprosić to możesz sam siebie za to że, hodowla drobiu to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się w Twoim całym życiu! Powodzenia! | Cackają się z tabą jak z jakąś damą! Dla mnie i jak widzę większości jesteś po prostu d.e.b.i.l i tyle. G.ł.u.p.e.k , któremu wydaje się , że wszystkie rozumy pozjadał i zgrywa się na wielkiego mądralę co to zawojował niemiecki rynek żywca . Spadaj p.a.l.a.n.c.i.e do swojej norki i noska nie wyściubiaj . Jakoś to twoje "wysokie" IQ nie podpowiada ci , że nikt na tym portalu nie chce czytać wypocin rodem z P.i.e.r.d.z.i.s.z.e.w.a??? No cóż wg mojej oceny poziom twojej inteligencji nie jest większy niż rozmiar twojego buta . I to w zasadzie wszystko tłumaczy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Drobiarz_bezstronny
|
Wysłany: 16:51 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Leśiu napisał: | Kul-drób nadal szuka kurczaka |
Leśiu, gdzie on go szuka?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 16:11 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
An napisał: | W-11, chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie mówię, że w Polsce wystarczy sam import. Twierdzę jedynie, że Niemcom bardziej opłaca się kupić u nas gotową tuszkę za 4,00 czy 4,20 zł/kg aniżeli płacić Tobie za żywiec taką samą cenę. Chyba, że niemiecka arytmetyka jest tak samo różna od naszej jak różnią się od siebie nasze języki. Czyż nie? .... I skończmy wreszcie ten bezsensowny temat. Po prostu powiedz kolegom na forum "przepraszam" i nie ma sprawy. | An ja Ciebie bardzo dobrze zrozmiałem, dlatego odpowiedziałem pytaniem na pytanie licząc na twoje wysokie IQ. A przeprosić to możesz sam siebie za to że, hodowla drobiu to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się w Twoim całym życiu! Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 16:06 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Leśiu to nie mój rejon ale czym ten Kul-Drób tak ci się naraził? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 16:03 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Kul-drób nadal szuka kurczaka |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 15:38 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
bamber napisał: | Honorata napisał: | Małopolska 3. 50 Brak kurczaka;) |
lubuskie 4,50 ha ha... |
... tuszka |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 15:37 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Honorata napisał: | Małopolska 3. 50 Brak kurczaka;) |
lubuskie 4,50 ha ha... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Honorata
|
Wysłany: 14:27 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Małopolska 3. 50 Brak kurczaka;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 14:19 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Łysy, to prognoza czy umówiona cena? |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 14:17 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
W-11, chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie mówię, że w Polsce wystarczy sam import. Twierdzę jedynie, że Niemcom bardziej opłaca się kupić u nas gotową tuszkę za 4,00 czy 4,20 zł/kg aniżeli płacić Tobie za żywiec taką samą cenę. Chyba, że niemiecka arytmetyka jest tak samo różna od naszej jak różnią się od siebie nasze języki. Czyż nie? .... I skończmy wreszcie ten bezsensowny temat. Po prostu powiedz kolegom na forum "przepraszam" i nie ma sprawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 14:02 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
An napisał: | Do W-11.
Człowieku, przestań wreszcie bajdurzyć. Kreujesz się na biznesmena i chyba sam zaczynasz pomału w to wierzyć. Proponuję, abyś uszanował inteligencję innych i przestał wreszcie fantazjować. Jeżeli rzeczywiście sprzedajesz po 1,17 euro za kg zywca, to albo mocno przeginasz albo handlujesz z idiotami, bo jak inaczej nazwać odbiorcę z Niemiec , który mogąc kupić u nas tuszkę za ok. 4,00 zł, zapakować wygodnie do samochodu chłodni i przewieźć do siebie będzie płacił 4,20 zł za żywiec?
Zakończ zatem te mądre wywody, bo szkoda czytania.
Kaszuby - 3,20 netto | No więc po co jesteś polskim hodowcą i hodujesz brojlery? skoro w naszym kraju wystarczy sam import? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ppp
|
Wysłany: 14:00 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Ile płacicie średnio za grower. W jakiej wytwórni jest najmniejsze zużycie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ŁYSY 10
|
Wysłany: 13:17 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
rufus napisał: | PROGNOZY CENOWE NA poniedziałek NA KASZYBACH? | KASZUBY 3.2 NA PONIEDZIAŁEK |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 12:50 Sob 2 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Do W-11.
Człowieku, przestań wreszcie bajdurzyć. Kreujesz się na biznesmena i chyba sam zaczynasz pomału w to wierzyć. Proponuję, abyś uszanował inteligencję innych i przestał wreszcie fantazjować. Jeżeli rzeczywiście sprzedajesz po 1,17 euro za kg zywca, to albo mocno przeginasz albo handlujesz z idiotami, bo jak inaczej nazwać odbiorcę z Niemiec , który mogąc kupić u nas tuszkę za ok. 4,00 zł, zapakować wygodnie do samochodu chłodni i przewieźć do siebie będzie płacił 4,20 zł za żywiec?
Zakończ zatem te mądre wywody, bo szkoda czytania.
Kaszuby - 3,20 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 23:20 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Barbara napisał: | Na posty W 11 jak psalam pare dni temu nie odpowiadam , na zajecia z filozofii do profesora W 11 nie zapisuje sie , podobno pierwszy wyklad jes zatytuowany ,rozne ceny sprzedazy brojlera w zaleznosci od intelektu i operatywnosci kurzego biznesmena. | Barbaro , gratulacje! trafnie to ujełaś. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ŁYSY 10
|
Wysłany: 23:03 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
farciarz napisał: | METAN napisał: | bamber napisał: | kurczak581 napisał: | ile dziś płaća na kaszubach????????????????????????????????????????????????? |
lubuskie 2,9 na poniedzialek i tendencja w dol |
skąd bierzecie paszę
rozmawiałem z wieloma wytwórniami i twierdzą , że finiszera prawie nie wożą
/poza kontraktacją/ należy zatem wnioskować , że ubojnie sztucznie stwarzają wrażenie o "nadwyżce" żywca dla uspokojenia wzrostu jego ceny i osiągniecia max. zysku//niektóre w łódzkim i w rej.Katowic już dziś potrafią wykręcić0,7-1 zł z kg , jak w innych regionach nie wiem , ale pewnie nie są gorsi / , więc nie dajmy się podpuszczać |
sprzedałem dzisiaj 1 zestaw za 3,3 nett adrugi za 2 godziny za 3,2 nett | A KOMU DAJESZ DZIS |
|
Powrót do góry |
|
 |
farciarz
|
Wysłany: 22:54 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
METAN napisał: | bamber napisał: | kurczak581 napisał: | ile dziś płaća na kaszubach????????????????????????????????????????????????? |
skąd bierzecie paszę
/poza kontraktacją/ należy zatem wnioskować , że ubojnie sztucznie stwarzają wrażenie o "nadwyżce" żywca dla uspokojenia wzrostu jego ceny i osiągniecia max. zysku//niektóre w łódzkim i w rej.Katowic już dziś potrafią wykręcić0,7-1 zł z kg , jak w innych regionach nie wiem , ale pewnie nie są gorsi / , więc nie dajmy się podpuszczać |
sprzedałem dzisiaj 1 zestaw za 3,3 nett adrugi za 2 godziny za 3,2 nett |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasza307
|
Wysłany: 22:32 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
witam jestem pierwszy raz na tym forum u nas w lubuskim cena
3 00 ,3 10 netto. a na poniedziałek niewiem. pozdrawiam, piszcie o cenach a nie o pierdołach |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 22:29 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
bamber napisał: | kurczak581 napisał: | ile dziś płaća na kaszubach????????????????????????????????????????????????? |
skąd bierzecie paszę
|
Powrót do góry |
|
 |
ŁYSY 10
|
Wysłany: 22:07 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
bamber napisał: | kurczak581 napisał: | ile dziś płaća na kaszubach????????????????????????????????????????????????? |
lubuskie 2,9 na poniedzialek i tendencja w dol | KASZUBY 3.2-3.3 I NIE ZAPOWIADA SIE NARAZIE NA SPADEK CENY |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 21:44 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
kurczak581 napisał: | ile dziś płaća na kaszubach????????????????????????????????????????????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 21:15 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Lubuskie BRYCHCY 2,90 zapchane magazyny. Kul-drób bije nie dawać kurczaka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 21:10 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
501 napisał: | Dlaczego realna? Nie wierzysz że są większe ceny. |
zbyt wielu nie wierzy i nie sprzedają , lecz oddają do ubojni w cenach przez nie proponowanych , czyli tzw."realnych"/ale dla ubojni,bo dają im max.zysk/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 20:45 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Dlaczego realna? Nie wierzysz że są większe ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
antoniozoli
|
Wysłany: 19:03 Pią 1 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
witam. pan G. proponował dziś 3,20. jak inni? słyszałem od znajomego, że 3,30. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|