Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
METAN
|
Wysłany: 19:47 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
odnośnie cen:
wyrażny wzrost zainteresowania kurczakiem i jego poszukiwanie poprzez paszarnie , w dalszym ciągu jako wyjściowa proponowana cena 3,0 , ale transakcyjna 10-20 gr wyżej dla umiejących się targować , potwierdzona informacja o zakupie przez"największą ubojnie w łódzkim" w cenie 3,15 i 3,2
inne z tego terenu i nie tylko potwierdzają tendencje wzrostu cen pod koniec tego i w przyszłym tygodniu
no i jeszcze "coś" , co zakrawa na cud i zszokowało paszarnie i nie tylko
DZIŚ PROVIMI OBNIŻYŁO CENĘ O
------------------50zl/t-------------------
no proszę , a cały czas do nas dokładali/podobnie jak ubojnie/.sic.!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 19:32 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
An napisał: | Kaszuby - wszyscy płacą 3,00 zł netto. Do końca tygodnia ponoć się nic nie zmieni, za dużo "ogonów".
Brojler, widzę że wulgaryzm to jednak Twój charakter. To tak jak z prostytutką i k....wą . Jedno to zawód,drugie charakter. | Wulgaryzm mam na drugie Brojler Wulgaryzm Kurzy I A co mam pisać? Nic do tych tępych łepetyn nie trafia , a jeden jest mądrzejszy od drugiego! Już nawet się nie wnerwiam i nie ciśnieniuję bo po co się mścić na swoim zdrowiu za głupotę innych Robię sobie jaja , a inni dają się podpuszczać Zobacz , że coraz więcej osób zabiera głos , ale część tylko dlatego żeby odpoweidzieć na moje chamskie posty . Chociaż tyle bo gdyby nie to siedzieli by przy tych kompach puszczali bąki w stołki , pluli na klawiaturę i monitor , ale nic nie pisać . A tak zawsze coś
Teraz tematycznie: faktycznie ogonów sporo i raczej nie ma co liczyć za kaszubską zwyżkę cen w tym tygodniu . Czy w przyszłym coś się ruszy? Kto to wie? Ubojnie biją ptaki 7 tygodniowe i za bardzo nie chcą ściągać co oznacza , że handel ma jeszcze sporo innego tańszego towaru . Zapewne na przyszły tydzień też starczy więc raczej nie ma co przetrzymywać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 19:26 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
co , znowu puszczają wam nerwy ?!
to przestańcie .......... przed wstawieniem jacy to z was wspaniali hodowcy i cena 3,1 pokryje wszystkie koszty , aby potem , budząc się " z ręką w nocniku" , obwiniać wszystkich hodowców wokoło winą za swój brak umiejętności zarządzania i przewidywania
marzenia spróbójcie realizować np.w agencjach towarzyskich , ale w działalności gospodarczej należy kierować się realiami , jej planowanie i zarządzanie powinno być prowadzone w oparciu o dogłębną analizę skutkowo-przyczynową wszystkich czynników mających wpływ na kształtowanie rynku / również nieobliczalnego zachowania innych jego uczestników / |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 19:20 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Kaszuby - wszyscy płacą 3,00 zł netto. Do końca tygodnia ponoć się nic nie zmieni, za dużo "ogonów".
Brojler, widzę że wulgaryzm to jednak Twój charakter. To tak jak z prostytutką i k....wą . Jedno to zawód,drugie charakter. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paktofonikas
|
Wysłany: 18:55 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Wrzuccie na luz... Nie po to sie wchodze na forum zeby czytac wyzwiska w temacie o cenach drobiu |
|
Powrót do góry |
|
 |
janusz102
|
Wysłany: 16:59 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | W 11 spadaj CIOTO! |
Do tego jeszcze ELITA INTELEKTUALNA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 16:35 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
W 11 spadaj CIOTO! |
|
Powrót do góry |
|
 |
W11
|
Wysłany: 16:24 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | janusz102 napisał: | pawell3131 napisał: | witajcie!!! łódzkie 3.10 netto płacą bez problemu na czwartek jestem ustawiony na odbiór po 3.20 netto i to jest największa ubojnia w łódzkim . wszyscy mówią o brakach żywca . proszę piszcie więcej o cenach i o rynku a nie o pierdołach.........POZDRAWIAM TYLKO HODOWCÓW DROBIU!!!!!!!!!!!!! :) :) :) |
HODOWCY DROBIU .....elita powiatowa | No dowcip masz jakiś taki mało wysublimowany. A........................ już wiem! Twój nick janusz 102 to zapewne od " Czterech pancernych..." Kosa znam , Gustlika , Grzesia i Tomka też , ale jakoś Ciebie nie pamiętam :D To może Ty jesteś bratem Szarika? Ale Szarik nie miał brata no chyba , że ze schroniska taki kundelek wielorasowy co to gryźć nie potrafi tylko jakoś tak cienko szczeka . Spadaj GŁUPKU!!! | Jak widać to ty masz problem ze szczekaniem i czepiasz się jak kundel na sznurku!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 15:49 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
janusz102 napisał: | pawell3131 napisał: | witajcie!!! łódzkie 3.10 netto płacą bez problemu na czwartek jestem ustawiony na odbiór po 3.20 netto i to jest największa ubojnia w łódzkim . wszyscy mówią o brakach żywca . proszę piszcie więcej o cenach i o rynku a nie o pierdołach.........POZDRAWIAM TYLKO HODOWCÓW DROBIU!!!!!!!!!!!!!  |
HODOWCY DROBIU .....elita powiatowa | No dowcip masz jakiś taki mało wysublimowany. A........................ już wiem! Twój nick janusz 102 to zapewne od " Czterech pancernych..." Kosa znam , Gustlika , Grzesia i Tomka też , ale jakoś Ciebie nie pamiętam To może Ty jesteś bratem Szarika? Ale Szarik nie miał brata no chyba , że ze schroniska taki kundelek wielorasowy co to gryźć nie potrafi tylko jakoś tak cienko szczeka . Spadaj GŁUPKU!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
janusz102
|
Wysłany: 13:27 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
pawell3131 napisał: | witajcie!!! łódzkie 3.10 netto płacą bez problemu na czwartek jestem ustawiony na odbiór po 3.20 netto i to jest największa ubojnia w łódzkim . wszyscy mówią o brakach żywca . proszę piszcie więcej o cenach i o rynku a nie o pierdołach.........POZDRAWIAM TYLKO HODOWCÓW DROBIU!!!!!!!!!!!!!  |
HODOWCY DROBIU .....elita powiatowa |
|
Powrót do góry |
|
 |
general
|
Wysłany: 10:49 Sro 17 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Okolice Prochowic 3,20 netto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pawell3131
|
Wysłany: 20:08 Wto 16 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
witajcie!!! łódzkie 3.10 netto płacą bez problemu na czwartek jestem ustawiony na odbiór po 3.20 netto i to jest największa ubojnia w łódzkim . wszyscy mówią o brakach żywca . proszę piszcie więcej o cenach i o rynku a nie o pierdołach.........POZDRAWIAM TYLKO HODOWCÓW DROBIU!!!!!!!!!!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 19:49 Wto 16 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Sorki Tytan. To miało być do Avilla. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 19:48 Wto 16 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Tytan napisał: | kurka ja też jestem z Lubuskiego zdawałem w poprzednim tygodniu i zdaje dziś i pojutrze i nikt mi nie zaproponował ceny poniżej 3,2net niewiem gdzie ty oddajesz te kury ale nieżle Cię nabili w butelke Ps do innych forumowiczów dzwoniłem na hurtownie dziś a tam co zaczyna brakować tuszek i ubojnie zapowiedziały podwyżke nakoniec tygodnia a już na pewno na początek przyszłego |
Z tym nowym wątkiem to Cię całkowicie przygrzało. Współczuję. Bez pozdrowień. |
|
Powrót do góry |
|
 |
janusz102
|
Wysłany: 19:14 Wto 16 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
To w takim razie jeśli szynka kosztuje 20 zł to żywiec wieprzowy powinien kosztować 10 zł? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łysy
|
Wysłany: 19:08 Wto 16 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Osobiście nie hoduję brojlerów ale cena jest nie do zaakceptowania przy cenie sklepowej na poziomie 6,70. Przy takiej cenie żywiec powinien "chodzić" po 3,8  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Avilo
|
Wysłany: 22:07 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: hi |
|
|
Medox specjalne dla Ciebie stworzyłem wątek pt.: Czarna Księga..... tak aby nie przynudzać czytelników bieżącego wątku faktami. Zajrzyj tam proszę tak przy okazji :-)
Tak dla zasady to w Wilekoposce 3.2 do 3,3 metto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tytan
|
Wysłany: 19:42 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
kurka ja też jestem z Lubuskiego zdawałem w poprzednim tygodniu i zdaje dziś i pojutrze i nikt mi nie zaproponował ceny poniżej 3,2net niewiem gdzie ty oddajesz te kury ale nieżle Cię nabili w butelke Ps do innych forumowiczów dzwoniłem na hurtownie dziś a tam co zaczyna brakować tuszek i ubojnie zapowiedziały podwyżke nakoniec tygodnia a już na pewno na początek przyszłego |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 18:34 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
kurka złotopiórka napisał: | witam w lubuskim też drgnęło na 3 oo netto ciekawe kto odbierze pisklaki na następne wstawenie, chyba tylko medox . pozdrawiam tych co mają puste budy.  |
dziękuję za pozdrowienia
a tym , co biorą pisklęta , z których zrezygnowałem życzę .?.?.?
żeby mieli szczęście i mogli udowodnić mi , że się myliłem |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 18:19 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
kurka złotopiórka napisał: | witam w lubuskim też drgnęło na 3 oo netto ciekawe kto odbierze pisklaki na następne wstawenie, chyba tylko medox . pozdrawiam tych co mają puste budy.  |
dziękuję za pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 17:58 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
witam w lubuskim też drgnęło na 3 oo netto ciekawe kto odbierze pisklaki na następne wstawenie, chyba tylko medox . pozdrawiam tych co mają puste budy.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alan
|
Wysłany: 16:19 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Witam,cena na dzisiaj w Kielcach to 3.2 netto ,słyszałem że ktoś dawał 3.3 .
W piątek przesuwali odbiór kuraka a dzisiaj proszą o kuraka na środę bo nie mają gdzie kupić .Coś się zmienia oby na dobre i nie na krótko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pawell3131
|
Wysłany: 13:42 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
witajcie!!! łódzkie 3.0netto , ale robi się zainteresowanie na rynku od rana sporo telefonów z ubojni sami twierdzą iż na rynku mniej ptaków rozmawiałem z kierowcą jednej ubojni mówił ,że wożą małego kurczaka .wniosek prosty zatrzymajmy lekko sprzedaż a cena zrobi się sama... pozdrawiam!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gigant
|
Wysłany: 12:53 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Medox napisał:
"Wiecie dlaczego piszę tak często o tym samym.Bo 90% hodowców jak widać po sytuacji z ostatnich paru lat to niereformowalne barany idące na własne życzenie pod nóż.I nic ,ale to kompletnie nic nie jest ich w stanie niczego nauczyć.........."- (czyt. wstawiają na święta) Inni co wstawiają na święta to według Medoxa są baranami, a jak w tym roku Medox sam przyznał się, że wyjdzie mu rzut na święta to kim jest ? Hmmm..... Sam robi to, co innym odradza, a nawet j.e.b.i.e ich za to !!!!!!!!!
Medox napisał:
"I mnie osobiście krew nagła zalewa ,że przez kretynów nie można normalnie produkować i normalnie żyć......"..........- czyt. po co inni wstawiają w tym samym czasie co ja, prawdopodobnie to przez NICH, a nie przeze mnie cena spadnie na święta !!!!!!!!!
Medox napisał:
"Jak do tej pory moje prognozy miały b.wysoką sprawdzalność. "- Każdy mu mówi, że się myli, że znowu nie trafił ze swoimi przypuszczeniami, a On nadal swoje. Człowieku Ty jesteś politykiem, czy kim ? Tam też każdy mówi, że wygra wybory, chociaż sondaże pokazują coś innego.
A jeśli nie widzisz przyszłości w tej branży (tak jak to nie raz pokazałeś jakim to jesteś pesymistą) to po co sam hodujesz ?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 11:09 Pon 15 Paź 2007 Temat postu: |
|
|
Kaszuby- na razie zatrzymany spadek. Cena 3,00 zł netto.Ciągle na rynku są "ogony". Mam nadzieję, że w końcówce tygodnia u nas też będą korekty w górę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|