Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwonarad
|
Wysłany: 13:32 Sro 12 Wrz 2007 Temat postu: ceny |
|
|
Animex Dębica na dzisiaj 3.15+vat, pasza z Animex Zamość, tak jak mam informacje to
starter - 1140+vat
grower - 1110+vat
finisz - 1080+vat
ale mogło coś pójść już w górę. Piskle po 1.20+vat. Wszystko w kredycie, przy gotówce taniej.
Proszę o informacje jakie ceny w innych dużych zakładach i jakie ceny paszy.
Ile Animex Dębica płaci za gęś ?
1 aga1 napisał: | ile placi animex debica i jaka jest cena paszy z zamoscia |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 10:52 Sro 12 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Dajcie ludzie spokoj z tymi poprawkami. ORTOGRAFII !!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
hodowca broilerow
|
Wysłany: 10:25 Sro 12 Wrz 2007 Temat postu: ortografia |
|
|
jaroslaw1 napisał: | Panowie myślę ,że powinniśmy otworzyć nową stronę pt. CENA ŻYWCA DROBIOWEGO . Bo to co się dzieję na już istniejącej stronie jest śmieszne . To ubliżanie ,szyderstwa,wróżbiarstwo cenowe(kiedy robić wstawienia,żeby nie trafić na większe święta ) no i bardzo ważna sprawa , jeżeli chodzi właśnie o tę stronę Ortografia .To zaczyna być nudne i nie poważne  |
jaroslaw a propos ortografi "nie powazne" powinnes napisac razem wg zasady nie z przemiotnikami piszemy razem....
a tak na marginesie to nie przsadzaj z tym respektowaniem ortografi na forum..no chyba ze byles kiedys nauczycielem polskiego w podstawowce  |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 10:11 Sro 12 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Jarosławie, zgadzam się z Tobą całkowicie. Na marginesie - "nie" z przymiotnikami piszemy razem.
Kaszuby w dalszym ciągu 3,30 zł netto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
StaśStaś
|
Wysłany: 09:18 Sro 12 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Witam, jakie ceny na Śląsku i w okolicy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaw1
|
Wysłany: 21:29 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Panowie myślę ,że powinniśmy otworzyć nową stronę pt. CENA ŻYWCA DROBIOWEGO . Bo to co się dzieję na już istniejącej stronie jest śmieszne . To ubliżanie ,szyderstwa,wróżbiarstwo cenowe(kiedy robić wstawienia,żeby nie trafić na większe święta ) no i bardzo ważna sprawa , jeżeli chodzi właśnie o tę stronę Ortografia .To zaczyna być nudne i nie poważne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 21:24 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
witam na jutro jestem umuwiona w lubuskim 3 50 netto w ubojni kul- drob to jest najlepsza ubojnia . pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ray
|
Wysłany: 18:21 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
3,3-3,4 Kujawy, Kaszuby. Zaczynam zdawac, wykonalem kilka telefonow. Wezma ale udaja ze laske robia np. w Zalewie: moze sie pan zapisac jak pan chce na piatek:) Bede probowal wycisnac cos wiecej jak mi sie uda dam znac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 17:40 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
k2 napisał: | Cena na dziś Kolonia Zawada, Bogusławski 3,40 netto.
Hodowcy zaczynają negocjować wyższą cenę. Zobaczymy co będzie w następnych dniach.
Pozdrawiam |
zdaje się , że niektórym udało się już wynegocjować ceny o 10-15 gr wyższe/tylko dla nich i nic nie mówić/ bo tak dziwnie brak wpisów
prosimy o potwierdzenie jutro/po uboju/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 17:39 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
nowy32 napisał: | broiler czerwony i an to gang przekretow drobiowych maja esbeckie metody na usuwanie postow i nie tylko ,jesli chodzi o drob ludzie nie dajcie sie on z was kpinki robi wyczuwa a sam sie chwali ze robi imprezy z sb ubojowcami z ta siatka gangsterow ,wiem ze tutaj jest bardzo malo normalnych chodowcow bo upadli |
I chwała Bogu że upadli. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie "wymrą" podobne Tobie mastodonty. Niepiśmienne, niedouczone, nie rozumiejące gospodarki rynkowej etc.. Dzisiaj "normalny hodowca" musi rozumieć mechanizmy rynkowe, a nie nosić d...ę wyżej głowy i myśleć, że jak za Gierka wystarczy wyhodować, a pod bramą walącego się kurnika ustawią się długie kolejki ubojniarzy. Gospodarka rynkowa w odróżnieniu od planowanej jest rynkim konsumenta, czy to się Tobie podoba , czy nie. Im prędzej to zrozumiesz, tym większe masz szanse na przetrwanie. Inwektywy nie poprawią Twojej sytuacji. W tym właśnie jest pies pogrzebany w naszej branży. Polskie piekiełko i zawiść. Sądzę, że jesteś typem człowieka którego bardziej cieszą porażki sąsiada niż własne sukcesy. Żal mi Ciebie. A swoją drogą, nie myślałem, że można mieć tak popaprany umysł. Ty naprawdę wierzysz w to co mówisz?
Kaszuby 3,30 zł netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 17:38 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
nowy32 napisał: | broiler czerwony i an to gang przekretow drobiowych maja esbeckie metody na usuwanie postow i nie tylko ,jesli chodzi o drob ludzie nie dajcie sie on z was kpinki robi wyczuwa a sam sie chwali ze robi imprezy z sb ubojowcami z ta siatka gangsterow ,wiem ze tutaj jest bardzo malo normalnych chodowcow bo upadli |
I chwała Bogu że upadli. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie "wymrą" podobne Tobie mastodonty. Niepiśmienne, niedouczone, nie rozumiejące gospodarki rynkowej etc.. Dzisiaj "normalny hodowca" musi rozumieć mechanizmy rynkowe, a nie nosić d...ę wyżej głowy i myśleć, że jak za Gierka wystarczy wyhodować, a pod bramą walącego się kurnika ustawią się długie kolejki ubojniarzy. Gospodarka rynkowa w odróżnieniu od planowanej jest rynkim konsumenta, czy to się Tobie podoba , czy nie. Im prędzej to zrozumiesz, tym większe masz szanse na przetrwanie. Inwektywy nie poprawią Twojej sytuacji. W tym właśnie jest pies pogrzebany w naszej branży. Polskie piekiełko i zawiść. Sądzę, że jesteś typem człowieka którego bardziej cieszą porażki sąsiada niż własne sukcesy. Żal mi Ciebie. A swoją drogą, nie myślałem, że można mieć tak popaprany umysł. Ty naprawdę wierzysz w to co mówisz?
Kaszuby 3,30 zł netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
k2
|
Wysłany: 17:32 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Cena na dziś Kolonia Zawada, Bogusławski 3,40 netto.
Hodowcy zaczynają negocjować wyższą cenę. Zobaczymy co będzie w następnych dniach.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 11:22 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
na tym forum niepotrzebna jest dyskusja na poziomie "komitetów wyborczych "
rynkiem rządzi podaż i popyt , więc nauczmy się do tego prawa stosować przez ograniczanie w odpowiednim momencie wielkości produkcji , a nie wstawiać na siłę , bo "harmonogram " albo "sąsiad nie wstawia to ja wstawię więcej"
umowy kontraktacyjne też nie mogą nas zmuszać do producji poniżej kosztów
ceny na dziś praktycznie w całym kraju na poziomie 3,4 netto +- 5gr
zaintersowanie kurczakiem na koniec tego tygodnia i następny/ ubojnie też czekają na wzrost popytu/
środa - czwartek wytwórnie sygnalizują kolejną podwyżkę cen paszy |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 09:14 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Do Brojler kurzy nie, nie przestane "filozować"
Tuszka 5,10 5,20 netto zejscie zaczyna być normalne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nowy32
|
Wysłany: 08:50 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
broiler czerwony i an to gang przekretow drobiowych maja esbeckie metody na usuwanie postow i nie tylko ,jesli chodzi o drob ludzie nie dajcie sie on z was kpinki robi wyczuwa a sam sie chwali ze robi imprezy z sb ubojowcami z ta siatka gangsterow ,wiem ze tutaj jest bardzo malo normalnych chodowcow bo upadli |
|
Powrót do góry |
|
 |
MD
|
Wysłany: 08:01 Wto 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Małopolska 3,55 brutto |
|
Powrót do góry |
|
 |
BRUNO
|
Wysłany: 23:18 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Witam!Cena na dzisiaj na Śląsku 3.3 a 3.4+vat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 22:43 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
R2 napisał: | Brojler kurzy napisał: | Prośba do Admina: zbanuj nowego32. To forum i tak jest zaśmiecone różnego rodzaju informacjami nie związanymi z tematem strony więc nie potrzeba tu jeszcze jednego śmiecia! |
A może warto wiedzieć kto nas czyta? kto zagląda na to forum?
Może usuwać posty np trzy dni po edycji lub zachowywać na jakiś czas ?
Kiedyś był tu niejaki "buisnesmen" czy cos takiego. Pamiętacie?
Były takie tabliczki na radiostacjach nadawczych.
Pamiętaj !! Wróg podsłuchuje!!! | R2 nie "filozuj"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 21:26 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | Prośba do Admina: zbanuj nowego32. To forum i tak jest zaśmiecone różnego rodzaju informacjami nie związanymi z tematem strony więc nie potrzeba tu jeszcze jednego śmiecia! |
A może warto wiedzieć kto nas czyta? kto zagląda na to forum?
Może usuwać posty np trzy dni po edycji lub zachowywać na jakiś czas ?
Kiedyś był tu niejaki "buisnesmen" czy cos takiego. Pamiętacie?
Były takie tabliczki na radiostacjach nadawczych.
Pamiętaj !! Wróg podsłuchuje!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
hubI
|
Wysłany: 21:20 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
a jaka cena w swietokrzyskim ?????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 17:07 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
witam cena bez zmian ale pytają o kurczaka na 17 wrzaśnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
k2
|
Wysłany: 14:48 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Cena na dzisiaj Tomaszów Maz.3,35 netto. Z rozmów z ubojniami można wnioskować że cena będzie wyższa - zobaczymy.Jutro się odezwę.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 13:12 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Prośba do Admina: zbanuj nowego32. To forum i tak jest zaśmiecone różnego rodzaju informacjami nie związanymi z tematem strony więc nie potrzeba tu jeszcze jednego śmiecia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nowy32
|
Wysłany: 13:02 Pon 10 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
An frajerze ty masz inne ceny i klasyfikacje itd bo jestes polaczony ukladami z ubojowcami czerwony psie sb |
|
Powrót do góry |
|
 |
Scoia_tael
|
Wysłany: 23:37 Nie 9 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | nie wejdzie jakaś Brazylia, a moim zdaniem weszła na milion procent |
Wchodziła, wchodzi i wchodzić będzie. Brazylia, Argentyna i takie tam nie maja wg mnie wiekszego znaczenia w tym momencie. Brak podaży i tyle jak co roku we wrześniu (oczywiście były wyjatki, ale ogólnie tak jest zawsze). Głowy do góry, za niebawem ceny wzrosną, bo kurczaków jest deficyt. Pozdrówka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|