Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 09:37 Wto 26 Maj 2020


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 113, 114, 115 ... 2371, 2372, 2373  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pisklaczek



Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 82
Skąd: CENTRALNA PL

PostWysłany: 16:06 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tesciu napisał:
Chiny otwarły rynek dla USA więc kolejne państwo powinno dać odpocząć UE w dostawach żywca.

Niesamowite kiedy człowiek posiedzi, poczyta o ilościach odbieranych przez Chiny z państw Br, Tajlandi, Rosji (kaczki przeważają) USA itp

A potem sobie uświadamiam ze tv napędza wszystko w kontekście Rosji oraz USA a bez Chinskiego rynku to można wyłożyć niejedna potęgę.

Jak od nas żeby wzieli to kontrole,badania i biorą łapki, jak z USA chlorowane dziadostwo to dobre
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tesciu



Dołączył: 07 Cze 2016
Posty: 359

PostWysłany: 15:56 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chiny otwarły rynek dla USA więc kolejne państwo powinno dać odpocząć UE w dostawach żywca.

Niesamowite kiedy człowiek posiedzi, poczyta o ilościach odbieranych przez Chiny z państw Br, Tajlandi, Rosji (kaczki przeważają) USA itp

A potem sobie uświadamiam ze tv napędza wszystko w kontekście Rosji oraz USA a bez Chinskiego rynku to można wyłożyć niejedna potęgę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pisklaczek



Dołączył: 07 Lut 2019
Posty: 82
Skąd: CENTRALNA PL

PostWysłany: 15:23 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ceny? Środek 3,5-3,6.Sprzedaje ktoś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 14:10 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ceny żywności nie mają już wiele wspólnego z cenami produktów rolnych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 14:09 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak a za inflację w opinii ekonomistów będą winne ceny żywności czyli w opini społeczeństwa hodowca.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3104
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 13:27 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za parę lat to nie będzie komu hodować . No chyba że Ukraina ale i z stamtąd każdy ucieka . Już w polsce a ile ferm stoi pustych na zawsze .nikt roboty nie przerobi a chyba nie jeden zrozumiał że mając 10tys na miesiąc to żyje na bardzo wysokim poziomie chcesz mieć drugie czy kilka razy tyle problemy mnożą się ciągle
I po co to zeby tylko tanio żywić społeczeństwo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
predator&obcy



Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 2798
Skąd: z kosmosu

PostWysłany: 12:27 Czw 6 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kur.. a w tam gdzie funt jest 2035 same samochody elektryczne Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 21:03 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/w-szwajcarii-stwierdzono-chorobe-szalonych-krow,315455,1,0.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
s69
Moderator


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 1025
Skąd: Lubuskie & Wlkp.

PostWysłany: 14:03 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"- Kwas nadoctowy jest świetnym środkiem do wyeliminowania patogenów. Zasadniczo jest to ocet."

Zawsze myślałem że to jest wybielacz do tkani. Ale mnie zaskoczyli ci Amerykanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 11:48 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/w-arabii-saudyjskiej-i-wietnamie-wykryto-ogniska-ptasiej-grypy,180618.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 09:31 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

73 GR ZA 100GRAM CZYLI 7.30 ZŁ ZA 1 KG TUSZKI !!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 09:29 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozwiązanie zaproponowane przez TAPP zakłada podniesienie cen mięsa do 2030 roku: wołowiny/cielęciny o 47 eurocentów (2 zł) za 100 g, wieprzowiny o 36 eurocentów (1,5 zł) za 100 g oraz kurczaka o 17 eurocentów (73 gr) na 100 g. Nowe ceny mogą skutkować w redukcji emisji CO2 nawet o 120 milionów ton w samej Europie, a spożycie mięsa z kurczaka, wieprzowiny i wołowiny zmniejszyłoby się odpowiednio o 30%, 57% i 67%.

– Produkcja mięsa niesie za sobą całą masę kosztów ukrytych – mówi Ilona Rabizo z Koalicji Społecznej Stop Fermom Przemysłowym – Mieszkańcy żyjący w sąsiedztwie ferm cierpią z powodu uciążliwych odorów, zanieczyszczenia środowiska, a ich działki i domy drastycznie tracą na wartości. Fermy stwarzają także duże zagrożenie epidemiologiczne – dodaje Rabizo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 09:04 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/podatek-od-miesa-co-zrobi-parlament-europejski,180599.html

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/chlorowany-kurczak-powraca-czy-ue-otworzy-swoj-rynek-na-drob-z-usa,180583.html

Jeszcze raz polecam przeczytać ze zrozumieniem te dwa teksty.
Znam inwestycje po 2000 m2 które nie zostały odpalone przez dwa lata bo inwestor na szczęście miał głowę i zakończył straty na etapie budowy bez wchodzenia w produkcję. Zastanawia się nad zmianą przeznaczenia budynku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kamil790



Dołączył: 07 Lis 2016
Posty: 131

PostWysłany: 09:03 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CrazyKogut napisał:
filuś napisał:
Chłopie za 20 lat już większość hodowców będzie na to wszystko patrzeć z góry. Dużo ferm starych to ostatnie lata produkcji nikt tego nie będzie modernizowa


Tak to prawda, a nowych ferm nikt z dzieciaków nie chce przejąć i siedzieć w tym bagnie całe.zycie

Znam przypadki, że młodzi dostają takie bogactwa z 3 mln długiem!! Później młody człowiek brnie dalej w to gówno, a mianowicie stawia nowe budki!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3104
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 08:56 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będą jeść weze i nietoperze bo tylko to mięso będzie nieopodatkowane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kurczakos



Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 68

PostWysłany: 08:43 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Jest w ch kur, tylko nie ma ukrainy, patrzycie przez wąski pryzmat i dlatego tego nie widzicie. Gdyby bylo mało i nie było ukrainy, to by było 4, a jakby PL nie była ograniczona sankcjami to 4.7netto. Niestety niezależnie od sytuacji kur jest zawsze albo bardzo dużo, albo w ch mega bardzo dużo i takich cen nie będzie juz nigdy w życiu

Po co cena 4, jak przy 3,2 zostaje 1,5 zl na sztuce?
Wróżycie z tymi kurami, a i tak jest ciagle inaczej. Miało być wypuszczanie do lasu a jest 3,2 Very Happy poza tym przyszłości w drobiarstwie nie ma. Jak juz mysla o podatku od mięsa to tylko kwestia czasu az cos wymyślą, żeby ludzie ograniczyli jego konsumpcje. Jak udalo im sie wmówić, ze co2 jest wszystkiemu winne, to i uda im sie wmówić ze mięso tez jest wszytkiemu winne...
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CrazyKogut



Dołączył: 12 Sty 2020
Posty: 36

PostWysłany: 07:21 Sro 5 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

filuś napisał:
Chłopie za 20 lat już większość hodowców będzie na to wszystko patrzeć z góry. Dużo ferm starych to ostatnie lata produkcji nikt tego nie będzie modernizowa


Tak to prawda, a nowych ferm nikt z dzieciaków nie chce przejąć i siedzieć w tym bagnie całe.zycie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miko



Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 379

PostWysłany: 21:54 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Medi do jakiego ch Porównujesz tą ilość kur--- bo za chwilę będziesz się tłumaczył że o nie takiego ch ci chodziło postaraj się być bardziej precyzyjny. Ja tobie tłumaczę że w tej chwili są ogromne braki kurczaka, nie wiem jak to się ma do Twojego ch.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3104
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 21:51 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chłopie za 20 lat już większość hodowców będzie na to wszystko patrzeć z góry. Dużo ferm starych to ostatnie lata produkcji nikt tego nie będzie modernizowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 5966

PostWysłany: 21:03 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest w ch kur, tylko nie ma ukrainy, patrzycie przez wąski pryzmat i dlatego tego nie widzicie. Gdyby bylo mało i nie było ukrainy, to by było 4, a jakby PL nie była ograniczona sankcjami to 4.7netto. Niestety niezależnie od sytuacji kur jest zawsze albo bardzo dużo, albo w ch mega bardzo dużo i takich cen nie będzie juz nigdy w życiu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CrazyKogut



Dołączył: 12 Sty 2020
Posty: 36

PostWysłany: 20:56 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie , koniec lutego 4zl Shocked Shocked Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dex



Dołączył: 03 Maj 2019
Posty: 86

PostWysłany: 20:28 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O proszę kolejny jasnowidz. Ciekawe dlaczego właśnie teraz mamy braki żywca (dołek) A za 5 tyg będziemy mieli morze żywca (gorka) czy to przez niesprzyjajaca konstelacji gwiazd ? Czy przez ludzi co myślą że mają dar przewidywania ceny. Teraz mielismy sytuację żywca brak ceny brak. I co Z tego waszego przewidywania ? Śmiać mi się chce z takich komentarzy. Ja jestem konsekwentnie regularnym hodowca i staram się aby tak było pod każdym względem przez to odbiorcy żywca postrzegają mnie jako stabilny punkt i podczas górki wezmą raczej odemnie (pomijając fakt że za gowniana cene) A nie od jasnowidza Macieja. Większe ubojnie nie przesuwają mnie tylko innych właśnie z tego względu. W obliczu braku zbytu jest to dość istotne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 5966

PostWysłany: 20:10 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie. Tylko, że nikomu nie będzie się xhciało kliknąć w link. Cały świat dąży do ograniczenia mięsa w diecie, a wy budujecie fermy na milion, bo pół to już za mało. Do tego Mercosour jeszcze. A w UE kosmiczne normy generujace koszty. Do tego demografia. Za 20lat w Polsce i UE i wielu rozwiniętych krajach świata ubędzie dziesiątki milionów ludzi, wskaźnik dzietnosci jest tam na poziomie 1.5
Ale przyrost będzie- Niger, Somalia,Uganda, Sudan, tam wskaźnik jest wysoki, tylko niestety oni nie zaplacą za mięso, bo nie mają czym
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Klaudia



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 259
Skąd: Wielkopolskie

PostWysłany: 20:02 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dex napisał:
Najbardziej mnie wk****a jak się jasnowidz jeden z drugim zejdzie i myślą że fortuny się dorobia jak będą wstawiać jak wiatr zawieje raz co 7 raz do 10 tygodni... i teraz właśnie w tym, zeszłym i przyszłym tygodniu się zebrali imbecyle myślący że rozbili bank. Wylengarnie obcinaja 5 procent dostaw bo zamówień w brud oczywiście nie ma mowy o jakiejś selekcji bo trzeba każdemu dostarczyć, drugie 5% wypadnie w pierwsze 4dni. Ale bardzo dobrze niech jeden z drugim dostanie nauczkę i sprzeda później żywiec po 2.6 to mu się odechce manewrów ale czemu ja wstawiając rowniotko przez cały rok od 20 lat na tym cierpię...


Bo 20 lat wstawiania bez przerwy nie nauczyły cię, że tu trzeba wstawiać z głową :p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2174

PostWysłany: 19:13 Wto 4 Lut 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/chlorowany-kurczak-powraca-czy-ue-otworzy-swoj-rynek-na-drob-z-usa,180583.html


I kolejny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 113, 114, 115 ... 2371, 2372, 2373  Następny
Strona 114 z 2373

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach