Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lysonzi1
|
Wysłany: 19:54 Sob 17 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Z tym mrożeniem masz rację bo może i kupili ją tanio w okresie pierwszego ataku pandemii ale nie schodzi ona jak należy i jeszcze zalega. Każdy chce świeżego a po za tym, nie ruszyło nawet wszystko na 50 procent a już drugi atak pandemii. Przed nami trudny czas także trzymać się koledzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 17:42 Sob 17 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Mamy powtórkę z kwietnia , gdzie pisklak dostarczany do odchowu ma 30 gram . Z 29-40 tygodnia
Ze stada młodego . Za młodego . A dlaczego ?
Redukcja stada. Dobre nioski idą na rzeź.
Zostają młode niosące małe jajka. Male jajko = maly czesti zle uformowany pisklak=gorszy wynik hodowlany. Plus cena =katastrofa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 16:50 Sob 17 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Po angielsku proszę |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:30 Sob 17 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
UWAAAAAAAAAGA!!! ZACZYNAMY PRAWDZIWĄ ZABAWĘ !!!!!!!!
Przyznać się, co tam dostaliście z Deheus? Jest wypowiedzonko? A MÓWIŁEM ŻE BĘDĄ WYPOWIEDZENIA ? ZNOWU NIKT NIE WIERZYŁ, A MÓWIŁEM TEŻ , ŻE INFORMACJE MAM PEWNE.
Więc wszyscy którzy myśleli, że im obojętne, bo i tak dostaną na umowie jakąś tam cenę typu 3.1-3.2, to sobie wyjdą z żywcem przed Świętami i na Święta posprzątają, a od 1stycznia zaraz wstawią lub wstawią jeszcze chwilę przed Nowym Rokiem, właśnie ZOSTALI Z RĘKĄ W NOCNIKU I MINIMUM 35% ŻYWCA DO U.T.Y.L.I.Z.A.C.J.I PONIEWAŻ BEZ ŻADNYCH ZABEZPIECZEŃ WEJDĄ W SZCZYT PANDEMII NA ŚWIECIE W GRUDNIU Z JEDNOCZESNYM SZCZYTEM ILOSCI ŻYWCA W DANYM MIESIĄCU W TYM ROKU KTÓRY TEZ BĘDZIE W GRUDNIU.
TAK WIEC SORRY, ALE ZOSTALISCIE W Y.D.Y.M.A.N.I NA CZCZO I BEZ ZNIECZULENIA.
Ja przestrzegałem że tak będzie.
Została ostatnia deska ratunku- od poniedziałku utylizacja 40% wylęgu przez miesiąc non stop, inaczej, tyle samo żywych zostanie zakopanych w dołach za 1.5-2 miesiace
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:23 Sob 17 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Mówię Wam też jeszcze jedno i też jest to informacja wiarygodna - NIKT NIE BEDZIE WIĘCEJ TEGO MROZIŁ , BO NIKT WIĘCEJ DO TEGO NIE DOŁOŻY, BO NIKT NIE MA JUŻ PIENIĘDZY, ANI NAWET MIEJSCA W MROŹNIACH. PO PROSTU TEGO NIE ODBIORĄ POWOŁUJĄC SIĘ NA SYTUACJĘ NADZWYCZAJNĄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 15:15 Sob 17 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
UWAAAAAAAAAGA!!! ZACZYNAMY PRAWDZIWĄ ZABAWĘ !!!!!!!!
Przyznać się, co tam dostaliście z Deheus? Jest wypowiedzonko? A MÓWIŁEM ŻE BĘDĄ WYPOWIEDZENIA ? ZNOWU NIKT NIE WIERZYŁ, A MÓWIŁEM TEŻ , ŻE INFORMACJE MAM PEWNE.
Więc wszyscy którzy myśleli, że im obojętne, bo i tak dostaną na umowie jakąś tam cenę typu 3.1-3.2, to sobie wyjdą z żywcem przed Świętami i na Święta posprzątają, a od 1stycznia zaraz wstawią lub wstawią jeszcze chwilę przed Nowym Rokiem, właśnie ZOSTALI Z RĘKĄ W NOCNIKU I MINIMUM 35% ŻYWCA DO U.T.Y.L.I.Z.A.C.J.I PONIEWAŻ BEZ ŻADNYCH ZABEZPIECZEŃ WEJDĄ W SZCZYT PANDEMII NA ŚWIECIE W GRUDNIU Z JEDNOCZESNYM SZCZYTEM ILOSCI ŻYWCA W DANYM MIESIĄCU W TYM ROKU KTÓRY TEZ BĘDZIE W GRUDNIU.
TAK WIEC SORRY, ALE ZOSTALISCIE W Y.D.Y.M.A.N.I NA CZCZO I BEZ ZNIECZULENIA.
Ja przestrzegałem że tak będzie.
Została ostatnia deska ratunku- od poniedziałku utylizacja 40% wylęgu przez miesiąc non stop, inaczej, tyle samo żywych zostanie zakopanych w dołach za 1.5-2 miesiace |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek63
|
Wysłany: 20:10 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A olej sojowy 3700-3800zl t .pszenica 750 zl t tylko hodowac i brawo my !!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 19:22 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A soja dziś 1850 |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 15:27 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Ciekawe też, czy wypowiedzenia umów z ubojni czy tam paszarni powiązanych z ubojniami z uwagi na sytuacje nadzwyczajną przyjdą przed czy po dostawie piskląt |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 15:10 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Hodowca ma to głęboko w D...............ie zamyka kurnik i czeka a przedstawiciel od paszy w panice i strachu wylegarnia przeżyje stado zarodowe też tylko ty zostaniesz z problemem |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 15:07 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A jeszcze pytanko, kto dostanie w najbliższych dwóch tygodniach pisklaczka w sobotę ? Absolutny armagedon wstawień. Grudzień 1zł za 65% stada, a 35% stada-utylizacja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 14:15 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Standardowe bzdury filuta. Oczywiście, można kupić trochę taniej to co jeszcze nie zostało nałożone czyli na gdzieś po 10-15listopada, bo sporo ludzi istotnie odmówiło wstawień tych które miały być po 10-15listopada, ale to może być trochę taniej , niewiele- 10-15gr. To wielkie fermy robią ilości a one jadą i się nie zatrzymują ani nic nie zmieniają , więc zwyczajne bzdury na resorach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 11:47 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Co druga daje za darmo ale i tak nikt nie chce . |
może jakiś namiar filuś? zamiast po próżnicy pisać |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 11:41 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Co druga daje za darmo ale i tak nikt nie chce . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 11:28 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Tradytor napisał: | filuś napisał: | Problem jest w tym że na wiosnę wszyscy wstawiali i to do końca kwietnia bo nikt nie wiedział co będzie a teraz już każdy odpuścił we wrześniu i ciągle rezygnują że wstawien każdą wylegarnia ma już ofertę po 20 gr każdą ilość |
Filuś zapomniałeś złotówki dodać 1,2 zł  |
Nie znam żadnej wylegarni co by zmieniła cene pisklęcia żadnej niewiem co wy za brednie wypisujecie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 11:22 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Problem jest w tym że na wiosnę wszyscy wstawiali i to do końca kwietnia bo nikt nie wiedział co będzie a teraz już każdy odpuścił we wrześniu i ciągle rezygnują że wstawien każdą wylegarnia ma już ofertę po 20 gr każdą ilość |
Filuś zapomniałeś złotówki dodać 1,2 zł  |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 10:48 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Problem jest w tym że na wiosnę wszyscy wstawiali i to do końca kwietnia bo nikt nie wiedział co będzie a teraz już każdy odpuścił we wrześniu i ciągle rezygnują że wstawien każdą wylegarnia ma już ofertę po 20 gr każdą ilość |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
Wysłany: 10:35 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
s69 napisał: | Do mnie już pismo przyszło, że przechodzimy z ceny umownej na cenę dnia.
Goliathus napisał: | s69 napisał: | Kury z umowy zejdą za 2,8 a tez bez umowy za 2.0 taki będzie finał tego lock downu. Wszystko w zamrażarkę z zejściem na świętego Dygdy - czyli nigdy  |
jak zejdą z u mowy jak juz popytaj po ubojniach jak mówią ze nie ma szans na uytrzymanie cen z umów kontraktacyjnych |
|
Jakie ubojnie zmieniają warunki umowy?????
Ja jeszcze nic nie dostałam, na razie tylko chodzą plotki |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 09:20 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Jeszcze jedno kurnik ma mniejsze koszta niż dom weselny kończy aż rzut i idziesz do domu nawet żuli nie musisz zwalniać bo i tak wrócą na wiosnę a ty matole się martwisz lato nie było tragiczne także każdy i na kredyty i na życie zarobił nawet więcej jak co roku bo ten był bez żadnych inwestycji |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:12 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
MÓWIŁEM. UMOWY ZOSTANĄ WYPOWIEDZIANE. ZNOWU NIE UWIERZYLIŚCIE. TERAZ WIDZICIE, ZE TO PRAWDA |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 08:56 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A jaki dom weselny ma koszta jak stoi pusty jeszcze poza sezonem wszystko to robili dorywczo po godzinach dorabiali kucharz co może jakie pół etatu gonił za 7 tyś miesięcznie kto zatrudnia na pełne etaty do domu weselnego ktory funkcjonuje 3 noce w tyg a w niedzielę nieraz południe to wszystko posprzątane śmieci w śmietniku i po zabawie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mlodykurak
|
Wysłany: 08:29 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
To nie Tobie pierwszemu |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 08:06 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Do mnie już pismo przyszło, że przechodzimy z ceny umownej na cenę dnia.
Goliathus napisał: | s69 napisał: | Kury z umowy zejdą za 2,8 a tez bez umowy za 2.0 taki będzie finał tego lock downu. Wszystko w zamrażarkę z zejściem na świętego Dygdy - czyli nigdy :( |
jak zejdą z u mowy jak juz popytaj po ubojniach jak mówią ze nie ma szans na uytrzymanie cen z umów kontraktacyjnych |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 08:06 Pią 16 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A widziałeś jakiegoś protestującego wlasciciela domu weselnego? Kasy natrzepane w opór, teraz wolne, potem jak uwolnią to wesela 7dni w tygodniu po dwa w każdym lokalu oddzielone zasłoną jak ostatnio po uwolnieniu i tyle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|