Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 01:05 Czw 1 Paź 2020


Wszystko o Ursus C-360
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 184, 185, 186  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzysiek.1970



Dołączył: 20 Lis 2006
Posty: 25
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 21:36 Pią 22 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

małorolny2 jedż z tą skrzynią do mechanika? już bo jak pójdzie wiosna to trzeba w polu robic , a nie ładowac. Ja w swojej sześdziesiątce robiłem skrzynie i od razu cichutko.Ze znajomym w C-330 zmieniliśmy aby jedną zębatkę i hałas nie do wytrzymania okazała sie kilka mm szersza.Jeżeli nie rozpołowisz jej teraz to pamiętaj że te opiłki swoje zrobią nie tylko w skrzyni, ale pompie i podnośniku.W blokadzie trzeba skrucic trochę sprężynęi podpiłowac trochę zęby trochę pomaga
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 22:16 Sro 20 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Temat blokady był już poruszany wielokrotnie i faktycznieto szajs w tym ciągniku ale do opanowania. Przejżyj posty wcześniej tam są opisane rozliczne sposoby jej skutecznego zrobienia. Jak bedziesz potrzebował pomocy to pisz na priva
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
technik



Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 11

PostWysłany: 16:53 Sro 20 Lut 2008    Temat postu: Re: blokada w c-360 Odpowiedz z cytatem

piero napisał:
koledzy mampytanie czy ta blokada w c 360 to naprawde taki szajs pomuzcie bo mam zamiar kupic c 360 do lekkich prac w lesie i kolo domu

Niestety blokada w 360 do najlepszych nie należy. Jest bardzo mało odporna na uderzenia (nagłe wciśnięcie bez sprzęgła, gwałtowne odpuszczenie). Potrafią popękać widełki załączające sprzęgło blokady (uroki żeliwa). A przy częstym używaniu ściera się uzębienie i wdeptać pedał blokady w podłogę jest cięzko nawet ważąc 90kg i waląc głową w dach kabiny.
Ale do lekkich prac i tak raczej za często blokady używał nie będziesz, chyba że na jakimś bagnie mieszkasz. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel 85



Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 100
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 15:46 Pon 18 Lut 2008    Temat postu: Re: blokada w c-360 Odpowiedz z cytatem

piero napisał:
koledzy mampytanie czy ta blokada w c 360 to naprawde taki szajs pomuzcie bo mam zamiar kupic c 360 do lekkich prac w lesie i kolo domu


Blokada to raczej do cięzkich prac jest przydatna a do lekkich jest zbędna Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piero



Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 2
Skąd: WIES

PostWysłany: 09:06 Pon 18 Lut 2008    Temat postu: blokada w c-360 Odpowiedz z cytatem

koledzy mampytanie czy ta blokada w c 360 to naprawde taki szajs pomuzcie bo mam zamiar kupic c 360 do lekkich prac w lesie i kolo domu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 19:58 Wto 12 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dcnt napisał:
małorolny2 napisał:
dcnt napisał:
A od kiedy wklada sie lozyska nie smarujac je wstepnie ??
W skrzyni masz smarowanie rozbryzgowe ............ czyli olej dostaje się w ułamku sekundy wszędzie .............. Very Happy


Z tymi ulamkami sekund troszke przesadziles Wink Ja tam zawsze wstepnie smaruje, olej lub smar, zalezy w czym bedzie lozysko pracowac - ot taki nawyk Smile
No może i przesadziłem i wcale się nie wypieram .... ale zanim olej podejdzie do łożysk w skrzyni na pewno nie trwa to całej wieczności ....... Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
dcnt



Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 267
Skąd: okolice Tarnowa

PostWysłany: 19:22 Wto 12 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

małorolny2 napisał:
dcnt napisał:
A od kiedy wklada sie lozyska nie smarujac je wstepnie ??
W skrzyni masz smarowanie rozbryzgowe ............ czyli olej dostaje się w ułamku sekundy wszędzie .............. Very Happy


Z tymi ulamkami sekund troszke przesadziles Wink Ja tam zawsze wstepnie smaruje, olej lub smar, zalezy w czym bedzie lozysko pracowac - ot taki nawyk Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 17:32 Wto 12 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczewko napisał:
na naszym gospodarstwie(40h) 3p był głownym ciagnikiem od 1987 roku do 2001 i nigdy nie zawiodł.Na opale to nie wiem ile jezdził ale kilka tysiecy litrow przepalił i do dzisiaj pompa nawet nie tknieta.Mielismy jeszcze 60 ale od kiedy kupilismy 3p ojciec nie lubiał nia robic bo mowił ze za duzo pali w porownaniu do tego pierwszego.Dzis 3p ma 17600 mth i czeka go remont na wiosne(wyrzuca olej wydechem).Jedyną usterka jaka sie powtarzała to wywalanie uszczelki pod głowica ok. 2 razy w roku ale to musiał porzadnie w dupe dostac(np.w 3m ciąganej talerzowce sam 2 razy uszczelke wywaliłem ale co roku ok 25h talerzowałem).Jedyna rzecza jaka ojciec poprawił to całkowicie wykrecił ogranicznik obrotow z pompy tak ze zegar zamykał bez problemów bo ten silnik potrzebuje wysokich obrotów.
Po zakupie JD raczej nie widze 3p jako głownego ciagnika ale patrzac na te wszystkie lata moge polecic go jako ciagnik pomocniczy z pełna odpowiedzialnoscia.
Jeżeli twój 3p nie miał nigdy wcześniej kapitalki to jestem pod wrażeniem Shocked 17600 mth to jest przebieg godny pozazdroszczenia ..... jak na nasze warunki Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
szczewko



Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 237
Skąd: pomorze srodkowe

PostWysłany: 01:06 Wto 12 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na naszym gospodarstwie(40h) 3p był głownym ciagnikiem od 1987 roku do 2001 i nigdy nie zawiodł.Na opale to nie wiem ile jezdził ale kilka tysiecy litrow przepalił i do dzisiaj pompa nawet nie tknieta.Mielismy jeszcze 60 ale od kiedy kupilismy 3p ojciec nie lubiał nia robic bo mowił ze za duzo pali w porownaniu do tego pierwszego.Dzis 3p ma 17600 mth i czeka go remont na wiosne(wyrzuca olej wydechem).Jedyną usterka jaka sie powtarzała to wywalanie uszczelki pod głowica ok. 2 razy w roku ale to musiał porzadnie w dupe dostac(np.w 3m ciąganej talerzowce sam 2 razy uszczelke wywaliłem ale co roku ok 25h talerzowałem).Jedyna rzecza jaka ojciec poprawił to całkowicie wykrecił ogranicznik obrotow z pompy tak ze zegar zamykał bez problemów bo ten silnik potrzebuje wysokich obrotów.
Po zakupie JD raczej nie widze 3p jako głownego ciagnika ale patrzac na te wszystkie lata moge polecic go jako ciagnik pomocniczy z pełna odpowiedzialnoscia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2032
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 21:52 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paweł 85, posiadam p3 juz 20 lat, przez 15lat był podstawowym ciagnikiem na 22ha od 5 lat mam u902, w tym roku dopiero zamiezam robić silnik, raz sasiad pozyczył ciagnik i zalał 5 litów opału i zatarł pompe wtryskowa, zawsze jezdze na ON, z silnikiem nie mam problemu, ale sie zgodze że jako postawowy ciągnik to jest za słaby ale jako pomocniczy do lekkiej roboty to jest niezastapiony.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
pawel 85



Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 100
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 20:44 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MarcinC-360 napisał:
Noooo nie powiedział bym że Perkins mułowaty,raczej rakieta a S-4003 to muł.(robiłem oboma)


Ten mój tylko na opale był mułowaty a tak to szedł nawet nawet
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1602
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 20:35 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Noooo nie powiedział bym że Perkins mułowaty,raczej rakieta a S-4003 to muł.(robiłem oboma)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel 85



Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 100
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 20:32 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="osa21"]
pawel 85 napisał:
Luke16 napisał:
A co według was jest lepsze mf 255 czy c-360 3p???


Jedno jest do d.. a drugie jeszcze gorsze, plus za to że mało palą

wide paweł 85 że znasz sie na rzeczy jak nie wiem co, masz wogóle pojecie o tych traktorach?[/quote

Miałem szczęscie pracować na mf 255 i 3p.... mf na opałówece max 1800obr/min ( i ani obrotu więcej, mólowaty że...plus za to że ma szybki wsteczny) 3p za słaby jak na podstawowy ciągnik w gospodarstwie, dwa razy do roku poradził mi wydmuchnąć uszczelkę jak dostał mocniej po garach (zwykła 60 bije go pod każdym względem silnik 2x dłuższa żywotność, oprócz spalania oczywiście)... a jako ciągnik pomocniczy w mniejszych gospodarstwach bez preblemu mf i 3p może zastąpić C 330 Rolling Eyes to jest tylko moje zdanie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 19:28 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dcnt napisał:
A od kiedy wklada sie lozyska nie smarujac je wstepnie ??
W skrzyni masz smarowanie rozbryzgowe ............ czyli olej dostaje się w ułamku sekundy wszędzie .............. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
dcnt



Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 267
Skąd: okolice Tarnowa

PostWysłany: 19:26 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A od kiedy wklada sie lozyska nie smarujac je wstepnie ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 18:51 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mistrz_Yoda napisał:
krzant napisał:
Ja też robiłem skrzynie i jutro odpalam i wyjazd. Zobacze jak bedzie chodziła ale pewne jest że kolejnych 20 lat bez remontu nie wytrzyma bo jakość obecnie produkowanych części jest delikatnie powiedziawszy podła

jak na razie to jeszcze u mnie troche hałasuje, zobaczymy co dalej jak pójdzie w pole... jak będzie dalej hałas to reklamacja...
i tak już jest lepiej niż na początku bo mechanik co mi składał ciągnik to powiedział że na początku to myślał że skrzynia sie rozleci taki był hałas dopóki olej na łożyska sie nie dostał...
Szkoda że jemu do głowy się nie dostał .......... spier... robotę i tyle ......
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
małorolny2



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 670
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 18:44 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

osa21 napisał:
pawel 85 napisał:
Luke16 napisał:
A co według was jest lepsze mf 255 czy c-360 3p???


Jedno jest do d.. a drugie jeszcze gorsze, plus za to że mało palą

wide paweł 85 że znasz sie na rzeczy jak nie wiem co, masz wogóle pojecie o tych traktorach?
Siada osa na ............. Powiedzial prawde ........
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mistrz_Yoda



Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 174
Skąd: lubuskie

PostWysłany: 14:47 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzant napisał:
Ja też robiłem skrzynie i jutro odpalam i wyjazd. Zobacze jak bedzie chodziła ale pewne jest że kolejnych 20 lat bez remontu nie wytrzyma bo jakość obecnie produkowanych części jest delikatnie powiedziawszy podła

jak na razie to jeszcze u mnie troche hałasuje, zobaczymy co dalej jak pójdzie w pole... jak będzie dalej hałas to reklamacja...
i tak już jest lepiej niż na początku bo mechanik co mi składał ciągnik to powiedział że na początku to myślał że skrzynia sie rozleci taki był hałas dopóki olej na łożyska sie nie dostał...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2032
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 22:31 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pawel 85 napisał:
Luke16 napisał:
A co według was jest lepsze mf 255 czy c-360 3p???


Jedno jest do d.. a drugie jeszcze gorsze, plus za to że mało palą

wide paweł 85 że znasz sie na rzeczy jak nie wiem co, masz wogóle pojecie o tych traktorach?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Luke16



Dołączył: 11 Lip 2006
Posty: 185
Skąd: woj. łódzkie

PostWysłany: 21:57 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no a jak z mf 550 i mf 255 a zetorkiem 5211???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel 85



Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 100
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 21:36 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Luke16 napisał:
A co według was jest lepsze mf 255 czy c-360 3p???


Jedno jest do d.. a drugie jeszcze gorsze, plus za to że mało palą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
marcin82



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 855
Skąd: warmia

PostWysłany: 21:13 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Luke16 napisał:
A co według was jest lepsze mf 255 czy c-360 3p???

chyba nawet był taki temat, wg mnie to jest to samo. To jak by się zapytać co jest lepsze żuk czy nysa Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Luke16



Dołączył: 11 Lip 2006
Posty: 185
Skąd: woj. łódzkie

PostWysłany: 21:09 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co według was jest lepsze mf 255 czy c-360 3p???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 20:35 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też robiłem skrzynie i jutro odpalam i wyjazd. Zobacze jak bedzie chodziła ale pewne jest że kolejnych 20 lat bez remontu nie wytrzyma bo jakość obecnie produkowanych części jest delikatnie powiedziawszy podła
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
szczewko



Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 237
Skąd: pomorze srodkowe

PostWysłany: 15:21 Nie 10 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krzysiek.1970 napisał:
Witam!
Skrzynia biegów po remoncie powinna pracowac cicho to ,że hałasuje mogą byc przyczyną wymienione części.Jest teraz tylu producentów części i każdy robi jak mu pasuje,wystarczy że jeden trybik będzie 2 mm szerszy no i cały hałas.

popieram wniosek przedmowcy.po wykonanym remoncie nie ma mowy o zadnym hałasie-powinno byc cicho.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 184, 185, 186  Następny
Strona 81 z 186

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach