Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ciulacz
|
Wysłany: 19:30 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Do Medoxa. Stary po co siejesz panikę?????? Czy wiesz dokladnie kiedy walnie i z jakiej przyczyny czy tylko "kraczesz"? Znawcy tacy jak Ty juz od dwoch miesięcy przewidują spadek ceny. Jeśli swoją opinie opierasz na tym ,że ktoś komus powiedzial - to zachowaj ja dla siebie. Takie nieodpowiedzialne gadanie na forum ( czyta to rowniez "ubojnia")nie przyczyni sie napewno do stabilizacji ceny - chyba że zalezy Ci na destabilizacji??????????. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hodowca123
|
Wysłany: 19:05 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Chyba Ciebie...
medox napisał: | An,Walnie aż zagrzmi,zobaczysz góra parę dni |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 17:47 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
An,Walnie aż zagrzmi,zobaczysz góra parę dni |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 15:59 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
kaszuby-3.85-3.95netto
Sprzedaje całe stado w cenie 3.85netto
Wyrażny brak żywca, wielkie poszukiwania
Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 15:37 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Chyba zaczyna spadać,brak zainteresowania ze strony ubojni.Tak zeznają znajomi |
Medox, znowu wieszczysz. Tym razem "zeznają" znajomi. Myślę, że kiedy dojdziemy do zeznań Babci, Dziadka i gumisiów, to wtedy naprawdę cena zacznie spadać. Na razie jest OK. Mogą się zdarzyć chwilowe zahamowania popytu np. związane z dniem tygodnia (poniedziałek) i zwiększone zainteresowanie związane z weekendem.A propos wieszczenia, tydzień minął i gdzie jest te 100 % więcej w podaży żywca, gdzie się podziała ta zwiększona masa wstawionych kurcząt Twoich znajomych?
Mówiłem Ci chłopie, uśmiechnij się i nie wróż więcej spadków. Zależy Ci na nich czy co?
Czasami odnoszę wrażenie, że siedzisz tak sobie i nucisz : co by tu jeszcze, co by tu jeszcze.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
falanus
|
Wysłany: 14:57 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Spadku chyba tak szybko nie będzie.
Ja dzisiaj odebrałem kilka telefonów z Kaszub z zapytaniem o kurczaka.
Cenę proponowali 3,8 i płatne w ciągu 3 dni.
Ja właśnie dziś zdaję ostatnie.
życzę wszystkim równie dobrej ceny |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 14:18 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Chyba zaczyna spadać,brak zainteresowania ze strony ubojni.Tak zeznają znajomi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 13:27 Pon 12 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Animex OZD 3.05 netto, pisklę 1,10 (dla hodowców na kontrakcie transport piskląt na koszt zakładu). Mają pisklęta (tylko Ross), ale szukają hodowców na wstawienia.
Tasin napisał: | Od jutra Drobimex 2,90 zł, nie wiem jak reszta płaci. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tasin

|
Wysłany: 23:01 Nie 11 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Od jutra Drobimex 2,90 zł, nie wiem jak reszta płaci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sahara

|
Wysłany: 15:11 Nie 11 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Wczoraj w TESCO widziałem kurczaki na tackach - CEDROB -6,69, DROBIMEX- 6,69 a ,, Wyrób własny TESCO" (????) 5,49 zł.
Czy ktoś mi wytłumaczy,gdzie Tesco produkuje kurczaki?
Jak się czują hodowcy DROBIMEX-u,gdy widzą taką cenę swojego kurczaka
w sklepie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 10:31 Nie 11 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
2R napisał: | Witam Wszystkich na forum.
Zrobiłem sobie małą przerwę ......ha,ha,ha ...ale nie w produkcji .... i za całe 1450 zł ( noclegi + wyżywienie) spędziłem fajne ferie na sniegu... słowackim i w tym wspaniałym kraju gdzie piwo w knajpie (normalnej) kosztuje 2,50 zł a slivovica leje sie strumieniami na zboczach wielkiej fatry (lub małej , lub niskich tatr, lub tatr wysokich) obsługa jest z sosialismu ale można kucharzowi w morde dać ..i może odda jak jest większy.
I zobaczyłem na tej Słowacji zjawiska następujace : filet brazylijski w supermarkecie hypernova mrozony pakowany po 2kg z oryginalnym oznaczeniem że jest z brazylii i z zawartoscia 1,2-1,6 %soli w cenie 300 ksk. czyli 18 zł za kg (mrożonego z solą ),
normalny filet mrożony( słovacki lub polski) kosztuje ok. 200 ksk. czyli ok. 24 zł.
Jest też drób z francji (mrożony 1,2 kg tuszka) i węgier ( gęś, kaczka)
I widziałem ok 200 km od granicy polskie samochody z żywcem pędzące do słowackiej ubojni !!!!
Czyli o co chodzi? ... w całej UE sprzedaje się drób z brazylii tylko wszystko zależy od nadzoru weterynaryjnego!!! robią wielkie wały na granicach a nadzór w danym kraju milczy ... dlaczego u nas w marketach nie ma oryginalnie zapakowanych w brazylijskie opakowania tylko"swieży" na stołach lodowych?
U nas dopuszcza się sprzedaż drobiu z pojemnika, u innych jest wszystko na tackach lub mrożone !!!
W ten to (zobroniony przepisami UE ) sposób wprowadza sie klienta w błąd a hodowcę w długi!!
I aby takie sytuacje nagłaśniać potrzebny jest związek .
Bardzo bogaty związek jest w stanie kontrolować napływ drobiu z brazylii do UE lub nawet kupić sobie częsć ładunku celem udowodnienia nieprawidłowości .
Bardzo mnie cieszy że przypomnieliśmy sobie o cenach z okolic 4 zł za kg żywca a byo tylu sceptyków .....
Tuszka 5,4 5,6 netto. Pzdr. |
Miło powitać
Kaszuby 3.8 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
2R
|
Wysłany: 08:31 Nie 11 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich na forum.
Zrobiłem sobie małą przerwę ......ha,ha,ha ...ale nie w produkcji .... i za całe 1450 zł ( noclegi + wyżywienie) spędziłem fajne ferie na sniegu... słowackim i w tym wspaniałym kraju gdzie piwo w knajpie (normalnej) kosztuje 2,50 zł a slivovica leje sie strumieniami na zboczach wielkiej fatry (lub małej , lub niskich tatr, lub tatr wysokich) obsługa jest z sosialismu ale można kucharzowi w morde dać ..i może odda jak jest większy.
I zobaczyłem na tej Słowacji zjawiska następujace : filet brazylijski w supermarkecie hypernova mrozony pakowany po 2kg z oryginalnym oznaczeniem że jest z brazylii i z zawartoscia 1,2-1,6 %soli w cenie 300 ksk. czyli 18 zł za kg (mrożonego z solą ),
normalny filet mrożony( słovacki lub polski) kosztuje ok. 200 ksk. czyli ok. 24 zł.
Jest też drób z francji (mrożony 1,2 kg tuszka) i węgier ( gęś, kaczka)
I widziałem ok 200 km od granicy polskie samochody z żywcem pędzące do słowackiej ubojni !!!!
Czyli o co chodzi? ... w całej UE sprzedaje się drób z brazylii tylko wszystko zależy od nadzoru weterynaryjnego!!! robią wielkie wały na granicach a nadzór w danym kraju milczy ... dlaczego u nas w marketach nie ma oryginalnie zapakowanych w brazylijskie opakowania tylko"swieży" na stołach lodowych?
U nas dopuszcza się sprzedaż drobiu z pojemnika, u innych jest wszystko na tackach lub mrożone !!!
W ten to (zobroniony przepisami UE ) sposób wprowadza sie klienta w błąd a hodowcę w długi!!
I aby takie sytuacje nagłaśniać potrzebny jest związek .
Bardzo bogaty związek jest w stanie kontrolować napływ drobiu z brazylii do UE lub nawet kupić sobie częsć ładunku celem udowodnienia nieprawidłowości .
Bardzo mnie cieszy że przypomnieliśmy sobie o cenach z okolic 4 zł za kg żywca a byo tylu sceptyków .....
Tuszka 5,4 5,6 netto. Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 22:38 Sob 10 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
witam Agri-Max poco te podniecenia zapomnieliście co przychodzi po dobrej cenie kanał . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agri_Max
|
Wysłany: 21:26 Sob 10 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
krystyna napisał: | Witam!Jaka cena brojlera jest obecnie w Malopolsce?Pozdrawiam! |
Ile sobie zazyczysz , tyle zaplaca ... Ehh ...Co za czasy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
krystyna
|
Wysłany: 20:03 Sob 10 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Witam!Jaka cena brojlera jest obecnie w Malopolsce?Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneczka
|
Wysłany: 23:01 Pią 9 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Podobno coś się ruszyło w Polskim Związku Hodowców, i mają nareszcie swoją stronę internetową www.drobiarstwo.org Oby tak dalej, czekamy na efekty....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 20:02 Pią 9 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
farmer napisał: | Witam .. Jaka cena żywca na Kaszubach ..... Pozdrawiam |
Kaszuby 3.8-3.9netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kogut59

|
Wysłany: 17:38 Pią 9 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Wielkopolska i lubuskie - wolny rynek ,max 3.40 netto . W tym tygodniu ubojnie w tym rejonie miały do 2 dni postoju , bo nie chciały więcej płacić ,
nie podniosą ceny w najbliższych dniach , a wręcz przeciwnie , chcą wymusić na hodowcach cenę poniżej 3.30 netto  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kogut59

|
Wysłany: 17:12 Pią 9 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Tu piszemy o cenach brojlera kurzego , a nie o cenach innych zwierzaków
Pozdrowienia dla nowego Moda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
vjano
|
|
Powrót do góry |
|
 |
farmer
|
Wysłany: 12:37 Pią 9 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
Witam .. Jaka cena żywca na Kaszubach ..... Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 09:40 Pią 9 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
An napisał: | medox napisał: | Takie rzeczy o których pisze metan powinno się naglaśniać.Szukać takich towarów,badać je.Słyszeliście jak producenci miodu poradzili sobie z importem jakiegoś syfu nie wiadomo skąd?Dali do badania wprost ze sklepu czy hurtowni i efekt tego badania był taki ,że zakazano natychmiast sprzedaży i wycofano to co już znalazło się w obrocie.A wcześniej jak toczyli batalię,że importuje się syf niezdatny do jedzenia nikt ich nie słuchał |
No i wracamy do tematu: czy potrzebny jest silny związek branżowy? Odpowiedź, mimo ,że oczywista, nie może dotrzeć do wiekszości z nas od wielu, wielu lat. Cóż, szara normalka.
Mam nadzieję,że za parę lat nie będziemy śpiewali parafrazując Osiecką :.."i tylko drobiu, drobiu żal.." |
zgadzam się z tobą , ale może by tak "politykę" zostawić na weekend
TERAZ proszę o konkretne informacje o CENACH
Zalewo-3,9
Siniarzewo - max.3,6
Zawady-3,8 z możliwością w górę
Piórkowscy-3,8 na wolny rynek
Godzianów -3,7-3,9
Piecuch- po uważaniu/swojemu hodowcy potrafił "dać" 3,2/
Filipczak- 3,7 ale zaczyna wymiękać
UWAGA na Nowe Miasto Lubawskie/dawny Urban/--jakieś zmiany właścicielskie
są to informacje z wczoraj godz,14. |
|
Powrót do góry |
|
 |
An
|
Wysłany: 18:03 Czw 8 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Takie rzeczy o których pisze metan powinno się naglaśniać.Szukać takich towarów,badać je.Słyszeliście jak producenci miodu poradzili sobie z importem jakiegoś syfu nie wiadomo skąd?Dali do badania wprost ze sklepu czy hurtowni i efekt tego badania był taki ,że zakazano natychmiast sprzedaży i wycofano to co już znalazło się w obrocie.A wcześniej jak toczyli batalię,że importuje się syf niezdatny do jedzenia nikt ich nie słuchał |
No i wracamy do tematu: czy potrzebny jest silny związek branżowy? Odpowiedź, mimo ,że oczywista, nie może dotrzeć do wiekszości z nas od wielu, wielu lat. Cóż, szara normalka.
Mam nadzieję,że za parę lat nie będziemy śpiewali parafrazując Osiecką :.."i tylko drobiu, drobiu żal.." |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 13:13 Czw 8 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
kurka złotopiórka napisał: | witam poważnie szykuje się nam import kurczaka z holandi |
pewnie ten "wyprodukowany" na statkach w Rotterdamie , bo z ich rodzimej produkcji jest droższy od naszego |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 09:53 Czw 8 Mar 2007 Temat postu: |
|
|
witam poważnie szykuje się nam import kurczaka z holandi |
|
Powrót do góry |