Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 01:49 Wto 10 Gru 2019


Jaki rozrzutnik ?
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bambino56



Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 24
Skąd: Wola Uhruska

PostWysłany: 19:41 Sob 5 Lip 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do ursusa c360 i 3P to rozrzutnik 5 t jest spoko po wmiare równym terenie ale po nierównych to do pełna nie ładuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
darek1972



Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 178
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 15:20 Sob 8 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
Ale zawsze pójdzie wolniej niż na pełnym przepływie.
można wstawić dzielnik przepływu z bizona lub cyklopa bedzie stały przepływ po przeregulowaniu tylko troche czasu na wstrzelenie się w dawke potem z górki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4024
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 14:03 Sob 8 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale zawsze pójdzie wolniej niż na pełnym przepływie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
darek1972



Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 178
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 00:21 Sob 8 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
Właśnie tego się obawiałem ile by wytrzymał. Ale przeciez można znaleźć taki co wytrzyma.
Gdzie podpiąć pomiędzy 2 przewodami tego samego obiegu. To jakby zrobić mostek pomiędzy wyjściem oleju a powrotem tylko należy dobrać odpowiedni przepływ tym mostkiem bo olej nie głupi i popłynie tam gdzie lżej.
to raczej nie będzie dobrze działać. jak na pełnym będzie dobra dawka to im mniej będzie obornika tym szybciej pójdzie przenośnik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mardens



Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 145
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 11:58 Pią 7 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
Właśnie tego się obawiałem ile by wytrzymał. Ale przeciez można znaleźć taki co wytrzyma.
Gdzie podpiąć pomiędzy 2 przewodami tego samego obiegu. To jakby zrobić mostek pomiędzy wyjściem oleju a powrotem tylko należy dobrać odpowiedni przepływ tym mostkiem bo olej nie głupi i popłynie tam gdzie lżej.

No właśnie Smile ja musiałem dokupić przepływomież do rozrzutnika i cyka Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4024
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 11:38 Pią 7 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie tego się obawiałem ile by wytrzymał. Ale przeciez można znaleźć taki co wytrzyma.
Gdzie podpiąć pomiędzy 2 przewodami tego samego obiegu. To jakby zrobić mostek pomiędzy wyjściem oleju a powrotem tylko należy dobrać odpowiedni przepływ tym mostkiem bo olej nie głupi i popłynie tam gdzie lżej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1629
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 10:52 Pią 7 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej tak zwykły zawór to by długo nie wytrzymał Smile BO w hydraulice ciagnika jest za duże cisnienie. I wszelkiego rodzaju elementy hydrauliki siłowej wytrzymuja 300 bar
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mardens



Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 145
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 10:47 Pią 7 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
darek1972: Nie jego muszisz założyć na wężach co idą do silnika hydraulicznego. Mozesz założyć też przed wyjściami hydrauliki ale to wiecej kombinacji bo tam masz rurki trzeba je doginać. Wydaje mi się że aż tak dużo nie rozgrzeje oleju bo w końcu ile rozrwalasz jeden rozrzutnik. Potem ma czas na ostygniącie aż go naładujesz. Ja nawet myślałem żeby założyć wzykły zawór kulowy od wody.

Jakto zwykły zawór kulowy od wody Shocked gdzie byś go podpioł Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4024
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 10:24 Pią 7 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

darek1972: Nie jego muszisz założyć na wężach co idą do silnika hydraulicznego. Mozesz założyć też przed wyjściami hydrauliki ale to wiecej kombinacji bo tam masz rurki trzeba je doginać. Wydaje mi się że aż tak dużo nie rozgrzeje oleju bo w końcu ile rozrwalasz jeden rozrzutnik. Potem ma czas na ostygniącie aż go naładujesz. Ja nawet myślałem żeby założyć wzykły zawór kulowy od wody.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Karol P



Dołączył: 09 Cze 2007
Posty: 130
Skąd: Tajna Baza CIA

PostWysłany: 07:54 Pią 7 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://allegro.pl/item279095033_rozrzutnik_obornika_joquin_6_ton.html
Użytkuje ktoś z was takie coś ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
darek1972



Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 178
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 21:18 Czw 6 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ napisał:
darek1972 napisał:
mario98 napisał:
a jak myślicie czy 80 konny ciągnik pociągnie 8 tonowego tytana naładowanego do pełna gnojem?
jak masz równo to napewno. kilka lat temu pożyczyłem T088 i po równym MTZ szedł bez probłemu pod górke brakowało mocy ale dawka szła na max bo nie miał regulatora przepływu oleju i szło na pełnym wydatku pompy

Nie wylatywały Ci wtedy wałki. Ja miałem ten problem aż nie zmieniłem ciągnika który ma regulację przepływu - bajka. Myślałem nawet o założeniu jakiegoś ale już niepotrzebny..
czy ta regulacja jest w kabinie czy na rozdzielaczu? czy ustawienie małego przepływu nie nagrzewa oleju? znajomy ma taką regulacje na przewodzie w rozsiewaczu z brzegu i w U1634 przy małych dawkach olej prawie płonął
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4024
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 18:22 Czw 6 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

darek1972 napisał:
mario98 napisał:
a jak myślicie czy 80 konny ciągnik pociągnie 8 tonowego tytana naładowanego do pełna gnojem?
jak masz równo to napewno. kilka lat temu pożyczyłem T088 i po równym MTZ szedł bez probłemu pod górke brakowało mocy ale dawka szła na max bo nie miał regulatora przepływu oleju i szło na pełnym wydatku pompy

Nie wylatywały Ci wtedy wałki. Ja miałem ten problem aż nie zmieniłem ciągnika który ma regulację przepływu - bajka. Myślałem nawet o założeniu jakiegoś ale już niepotrzebny..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mardens



Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 145
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 13:31 Czw 6 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wojart napisał:
mardens napisał:
Polecam Forschrit T-088 rozrzutniki nie do zdarcia i do wozenia kukurydzy dobry MTZ daje rade Very Happy

ten rozrzutnik podczepiasz na hak czy normalnie na dolny zaczep?

W MTZ-cie chodził na dolnym zaczepie Smile a w innych na kulach lub zaczepach na kuli mniej wozi ciągnikiem Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
wojart



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 33
Skąd: dolnośląskie

PostWysłany: 20:45 Sob 1 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mardens napisał:
Polecam Forschrit T-088 rozrzutniki nie do zdarcia i do wozenia kukurydzy dobry MTZ daje rade Very Happy

ten rozrzutnik podczepiasz na hak czy normalnie na dolny zaczep?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
mardens



Dołączył: 23 Wrz 2007
Posty: 145
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 12:14 Pon 5 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam Forschrit T-088 rozrzutniki nie do zdarcia i do wozenia kukurydzy dobry MTZ daje rade Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
darek1972



Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 178
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 16:27 Nie 4 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario98 napisał:
a jak myślicie czy 80 konny ciągnik pociągnie 8 tonowego tytana naładowanego do pełna gnojem?
jak masz równo to napewno. kilka lat temu pożyczyłem T088 i po równym MTZ szedł bez probłemu pod górke brakowało mocy ale dawka szła na max bo nie miał regulatora przepływu oleju i szło na pełnym wydatku pompy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin82



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 885
Skąd: warmia

PostWysłany: 09:07 Nie 4 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po w miarę twardej powierzchni bez problemów sobie poradzi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mario98



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 153
Skąd: Augustów

PostWysłany: 22:44 Sob 3 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jak myślicie czy 80 konny ciągnik pociągnie 8 tonowego tytana naładowanego do pełna gnojem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
hati



Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 23
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 22:34 Sob 3 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cztery wałki pionowe i do wałków przykręcone są noże tnące
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
darek1972



Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 178
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 19:55 Sob 3 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hati napisał:
Mam TORNADO 12-tonowy z SIPMY Jestem z niego zadowolony Klapę hydrauliczną ma przed adapterem Więc można spokojnie jechać i nic się nie sypie po szosie
i tak powinno być. jaki masz adapter?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hati



Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 23
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 11:10 Sob 3 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam TORNADO 12-tonowy z SIPMY Jestem z niego zadowolony Klapę hydrauliczną ma przed adapterem Więc można spokojnie jechać i nic się nie sypie po szosie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
darek1972



Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 178
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 23:11 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też mam 6 tonówke do mtz klape polecam jak najbardziej ale przed adapterem jak sie wozi dalej to więcej można włożyć na tył i lżej rusza wałek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mario98



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 153
Skąd: Augustów

PostWysłany: 12:36 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

korsarz napisał:
tylna klapa może sie przydać jakbyś chciał wozić jakiś materiał kiszonkarski na pryzme.


zgadzam sie z tobą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 11:27 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tylna klapa może sie przydać jakbyś chciał wozić jakiś materiał kiszonkarski na pryzme.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
marcin82



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 885
Skąd: warmia

PostWysłany: 10:37 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zależy ile masz "towaru" do wożenia. U mnie 6 tonowy ma co robić przy 80 bydlakach. tylna klapa to ma być do tego żeby sąsiedzi nie "trzeszczeli" ze na drodze coś zostało?? bo innego zastosowania to chyba nie ma??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach