Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 23:43 Sob 27 Lut 2021


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 229, 230, 231 ... 2571, 2572, 2573  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Żeldrob1



Dołączył: 21 Paź 2018
Posty: 243

PostWysłany: 06:49 Sob 2 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bez głupiego pierdo...nia - proste wyliczeni , które robiłem już tutaj dziesiątki razy : koszt paszy na dzisiaj to średnio brutto od 1340 do 1400 czyli średnio 1370, spożyciem od 1,5 do nawet 1,7 zależy kto, co i jak - wiec średnio 1,6 czyli pasza na 1 kg przyrostu kosztuje około 2,20 . Pisklak ze szczepieniami brutto 1,45 - 1.55 czyli średnio 1,50. Zakładając wagę żywca 2,5 to koszt pisklaka do 1 kg żywca wynosi 60 groszy . Pasza + pisklak mamy 2,80 ! Prąd to jakieś 7-8 groszy do kg. Opał - nie wiem jak inni , ale ja ogrzewam do końca - mam obiekty na ekogroszek i na gaz - średnio do 1 kg muszę doliczyć od 15 do 20 groszy czyli mamy 3,05-3,10 !!! pasza + pisklak+prad+opał. Oczywiście mozna grzać budy tylko 2-3 tygodnie, mieć gnój na kurniku , a kury takie , że ubojnia jak je widzi to ręce zaciera bo może w pip odliczeń zrobić . Ale mozna jak ja ogrzewać do końca , mieć na kurniku sucho ,kurę białą nie "górnika" i dobrą konwersją paszy. Można zamiast propanem czy ekogroszkiem palić miałem ( taniej około 30% ) , gazem ziemnym jeżeli jest akurat w pobliżu rura i można zrobić przyłącze tylko ile kurników tak ma? Niewiele . Dalej koszty - siła najemna , która chce od sztuki łapania co najmniej już 20 groszy = do kg 8 groszy . Przygotowania obiektów - mycie , dezynfekcja mokra , sucha, gorąca chmura- ktoś robi sam to ma trochę taniej , jak robi to firma zewnętrzna ja u mnie to do kg muszę doliczyć 6 groszy - same środki i moja robocizna to 4 grosze . Mamy już 3,20-3,24. Wywalanie gnoju - nawet jak ktoś robi sam , maszyna to kuźwa mać do zbiornika nie nasika i w 15 minut tego nie zrobi wiec koszt paliwa i robocizny MUSI doliczyć bo to.......KOSZT!!! Ile ludziom na godzinę płacicie ? To chociaż tyle policzcie jak SAMI na ładowarce siedzicie , a przecież do wygaśnięcia z kątów i zamiatania jak nie ma się nikogo na stałe też trzeba komuś zapłacić. Jeden pracownik stały to koszt brutto minimum 5 tys. m-c . Niech obsłuży 3 kurniki to sobie wyliczcie ile z jego 2 miesięcznego wynagrodzenia trzeba do kilograma doliczyć. Dalej- słoma , którą niektórzy mają na wymianę, niektórzy płacą , inni robią sami - nie doliczam. Woda - niby niewiele , ale koszt jest . Ile to zależy czy wodociągi , czy własne ujecie - każdy musi sobie wyliczyć. Obsługa weterynaryjna- szczepienia , leki, witaminy - 5-6 groszy , a może być i 10 groszy do kilograma - zależy czy mamy dobrego pisklaka czy "dobrego" wg wylęgarni Evil or Very Mad Zależy czy dobrze zaszczepimy , czy może "Izrael " się przypałęta i rzut idzie w pis/du. Zauważcie, że jeszcze nie napisałem o kosztach bankowych , kredytach, odsetkach ......nie kazdy ma , a ci którzy mają wiedzą ile do banku co miesiąc, kwartał płacą wiec niech sobie doliczą - wg mojej wiedzy budowniczy z milionowymi kredytami muszą doliczyć. nawet ponad 30 groszy do każdego kilograma . Dalej- koszty podatki, paliwo, świadectwa wywozowe, badania, ubezpieczenia , telefony.......... i jeszcze sporo innych drobiazgów , które byłyby na pełnej księgowości doliczone , ale na ryczałcie hodowcy tego nie liczą i udają , że nie ma. AMORTYZACJA!!!a.......... to słowo abstrakcja....WYNAGRODZENIE HODOWCY - to druga abstrakcja . Pytanie- jeżeli sa takie koszty to jak wszyscy prosperują? Ano nijak - ta branża to totalne kredytowanie - kazdy u każdego z tym , że to hodowca ma zawsze w du.p.e . Wolnorynkowiec trafi po 4 i rok zamknie na zero .No chyba, że koronawirus to wtedy ma pozamiatane. Na umowę ciągle w okolicach zera - GŁODOWEGO ZERA i często tylko kombinacje i oszustwo pozwalają kilka groszy zarobić. Wykazywanie większej upadkowości i sprzedaż drożej na wolnym. Gdyby dzisiaj kazali wszystkim się wyzerować to hodowców drobiu zostałoby może ze 20% , a reszta to BANKRUCI!!! Jak nie będzie ceny , wg dzisiejszych kosztów paszy + innych , 3,50-3,60 i to dla tych bez wielkich . bankowych zobowiązań będzie bardzo ciężko . A "bankowcy" ??? Ciągłe kredytowanie i kumulowanie strat w końcu się skończy , a wtedy niestety KOMORNIK!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agroleń



Dołączył: 29 Lut 2020
Posty: 190

PostWysłany: 23:26 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeldrob1 napisał:
Demiurg napisał:
Goliathus napisał:
filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka


Nie wiem jak u was jest dokładnie w tym momencie ale coś około 3.05-3,1 powinno być to minimalne 0 jak zrobi się wszędzie 100% Smile
Tak patrząc po swojej produkcji. Wzrost kosztów jest ogromny. Pasza nie jest jedynym dużym kosztem ! Tak było jeszcze 5 lata temu. Gdzie reszta byłą pomijalna przy dużej skali.
Tego wyliczenia nie da się na spokojnie komentować !!! 3,05-3,10 to jest ZERO??? Sorry , ale Zero ekonomiczne, matematyczne to jesteś TY !!! Chłopie pasza, pisklak i opał to tylko część kosztów więc proszę nie kompromituj się bo czytają to forum wytw. pasz , wylęgarnie, ubojnie i cieszą się , że mogą w negocjacjach h z hodowcami podpierać sie takimi kretynizmami. Chociaż doskonale wiedzą, że jest inaczej , ale jak hodowca głb to trzeba z nim jechać. ~I tak to sie kręci!!!

Tak się składa , że wytw. Pasz maja swoje fermy , fermy doświadczalne . I wiedzą doskonale co ile kosztuje.
Nie mniej doprawiają swoje kłamstwo i wtłaczają nieprawde przedstawicielom. I tak przyjeżdża przedstawiciel na ferme i chwali się jakie to wspaniałe wyniki sa na ich fermie i koszt 2,7 !!!i zaraz ten sam przedstawiciel patrzy z zazdrością na zysk hodowcy ale jednocześnie dochód przedstawiciela to jest to ile ugra ceny za pasze z hodowca i ile paszy sprzeda. Pokazac jak to jest pięknie hodować i podpowiadac ze można (czytaj trzeba) niezle klienta oskubać inaczej pendja podstawowa (2500) .
Na węglu panie medoxie wychodzi drożej. Węgiel podrożał 100procent do tego fatalny jeśli chodzi o miał. No i ten bufor ktory latem i wiosna niepotrzebny. Jak na razie gaz najtańszy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Demiurg



Dołączył: 01 Kwi 2016
Posty: 1192
Skąd: Kraina Rozkoszy

PostWysłany: 22:22 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goliathus napisał:
Goliathus napisał:
medox napisał:
Bez pracowników, bez kredytu, bez amortyzacji, bez pracy własnej, bez liczenia wielu drobnych kosztów które liczy się w każdej dzielności, z paroma kombinacjami, na super wyniku i przed podwyżkami pasz oraz na węglu nie na gazie, może się by i dało.Tylko fakturę za prąd sugeruje sprawdzic.Koszt liczony normalnie to 3.4netto.Po raz setny powtarzam, że chyba nie ma drugich takich głupców na ziemi poza hodowcami drobiu w Polsce, którzy prześcigają się w udowadnianiu wszem i wobec jak to oni potrafią zrobić to tanio. A najczesciej liczą to w sposób typu- a mam swoje zboże to nie wliczam, albo zostało 4t paszy z poprzedniego rzutu, poszło w tym, ale kto by to liczył itp itd.Ktoś z was zna koszt produkcji tony paszy, albo pisklaka albo koszty ubojni? Nie, bo nikt normalny nie biega z tym po forach, spotkaniach itd i nie opowiada o tym. A ci co niby tak tanio robią, to potem widać po fermach, błoto, pokrzywy po pas, to na drucie, to na kleju, tam owinięte silvertape , tam podstęplowane, ale ja zrobię za 3netto


Ale koszt liczony 3,4 netto na wyjście na 0 to by wychodziło że chodowca zarabia na jednym rzucie w roku Smile bo w 2019r tylko raz powyżej 3,4 sprzedawałem


To ja jestem ciekaw po co wy to jeszcze robicie


Bo to branża hobbystyczna tak jak zbieranie motyli albo znaczków. Tu są sami hobbyści Wink I mówi to osoba która w drobiarstwie siedzi kilkadziesiąt lat. Może nie konkretnie w mięsku, ale też epizody miałem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Demiurg



Dołączył: 01 Kwi 2016
Posty: 1192
Skąd: Kraina Rozkoszy

PostWysłany: 22:11 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeldrob1 napisał:
Demiurg napisał:
Goliathus napisał:
filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka


Nie wiem jak u was jest dokładnie w tym momencie ale coś około 3.05-3,1 powinno być to minimalne 0 jak zrobi się wszędzie 100% Smile
Tak patrząc po swojej produkcji. Wzrost kosztów jest ogromny. Pasza nie jest jedynym dużym kosztem ! Tak było jeszcze 5 lata temu. Gdzie reszta byłą pomijalna przy dużej skali.
Tego wyliczenia nie da się na spokojnie komentować !!! 3,05-3,10 to jest ZERO??? Sorry , ale Zero ekonomiczne, matematyczne to jesteś TY !!! Chłopie pasza, pisklak i opał to tylko część kosztów więc proszę nie kompromituj się bo czytają to forum wytw. pasz , wylęgarnie, ubojnie i cieszą się , że mogą w negocjacjach h z hodowcami podpierać sie takimi kretynizmami. Chociaż doskonale wiedzą, że jest inaczej , ale jak hodowca głb to trzeba z nim jechać. ~I tak to sie kręci!!!


Po 1) Nie wnikam w to jak Ty produkujesz i jaki masz wariant spłacania kredytu, jak masz wyższe koszty to jest twój problem, a nie mój. Jeżeli zakładają że masz mieć 10% zysku to niech sami produkują. I mogę się założyć że się nie odważą. Bo przy obłożeniu tego ryzykiem to 10% to jest mało. Ja ryzyka nie wkalkulowywałem.

Po 2) Nie ubliżaj jak komuś nie patrzysz w oczy, za klawiatury to każdy kozak.
Po 3) osoba co jedzie bez kredytów ma inne koszty niż osoba z kredytami. nikt nikomu nie kazał robić agresywnego wariantu rozbudowy w systemie 100-80-60-40-20-0 %. Jedni rozwijali się wolniej i są stabilniejsi. Ci co robili to agresywniej żeby nabić skalę muszą ryzyko prowadzenia wziąć na siebie, bo takie ryzyko na starcie powinni byli brać pod uwagę. A jak nie brali to są takimi samymi debilami jak Ci co brali kredyty w frankach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Demiurg



Dołączył: 01 Kwi 2016
Posty: 1192
Skąd: Kraina Rozkoszy

PostWysłany: 22:04 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goliathus napisał:
medox napisał:
Bez pracowników, bez kredytu, bez amortyzacji, bez pracy własnej, bez liczenia wielu drobnych kosztów które liczy się w każdej dzielności, z paroma kombinacjami, na super wyniku i przed podwyżkami pasz oraz na węglu nie na gazie, może się by i dało.Tylko fakturę za prąd sugeruje sprawdzic.Koszt liczony normalnie to 3.4netto.Po raz setny powtarzam, że chyba nie ma drugich takich głupców na ziemi poza hodowcami drobiu w Polsce, którzy prześcigają się w udowadnianiu wszem i wobec jak to oni potrafią zrobić to tanio. A najczesciej liczą to w sposób typu- a mam swoje zboże to nie wliczam, albo zostało 4t paszy z poprzedniego rzutu, poszło w tym, ale kto by to liczył itp itd.Ktoś z was zna koszt produkcji tony paszy, albo pisklaka albo koszty ubojni? Nie, bo nikt normalny nie biega z tym po forach, spotkaniach itd i nie opowiada o tym. A ci co niby tak tanio robią, to potem widać po fermach, błoto, pokrzywy po pas, to na drucie, to na kleju, tam owinięte silvertape , tam podstęplowane, ale ja zrobię za 3netto


Ale koszt liczony 3,4 netto na wyjście na 0 to by wychodziło że chodowca zarabia na jednym rzucie w roku Smile bo w 2019r tylko raz powyżej 3,4 sprzedawałem


Medziu oblicza sobie to chyba dla kredytu na całą inwestycje na samym początku spłacania Very Happy

Ja przyjąłem już z wariantem z amortyzacją tak trochę na oko. Smile Bo u każdego jest różna sytuacja biznesowo-finansowa.
Średnio to jest +/- +8% kosztów (realna inflacja) w tym roku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 40

PostWysłany: 21:23 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.mojekurczaki.pl/ceny-zywca-drobiowego

A te ceny to chyba z jakiegoś innego kraju ??? Kłamstwa jak przed wyborami!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Żeldrob1



Dołączył: 21 Paź 2018
Posty: 243

PostWysłany: 20:40 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Demiurg napisał:
Goliathus napisał:
filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka


Nie wiem jak u was jest dokładnie w tym momencie ale coś około 3.05-3,1 powinno być to minimalne 0 jak zrobi się wszędzie 100% Smile
Tak patrząc po swojej produkcji. Wzrost kosztów jest ogromny. Pasza nie jest jedynym dużym kosztem ! Tak było jeszcze 5 lata temu. Gdzie reszta byłą pomijalna przy dużej skali.
Tego wyliczenia nie da się na spokojnie komentować !!! 3,05-3,10 to jest ZERO??? Sorry , ale Zero ekonomiczne, matematyczne to jesteś TY !!! Chłopie pasza, pisklak i opał to tylko część kosztów więc proszę nie kompromituj się bo czytają to forum wytw. pasz , wylęgarnie, ubojnie i cieszą się , że mogą w negocjacjach h z hodowcami podpierać sie takimi kretynizmami. Chociaż doskonale wiedzą, że jest inaczej , ale jak hodowca głb to trzeba z nim jechać. ~I tak to sie kręci!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 597

PostWysłany: 20:36 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goliathus napisał:
medox napisał:
Bez pracowników, bez kredytu, bez amortyzacji, bez pracy własnej, bez liczenia wielu drobnych kosztów które liczy się w każdej dzielności, z paroma kombinacjami, na super wyniku i przed podwyżkami pasz oraz na węglu nie na gazie, może się by i dało.Tylko fakturę za prąd sugeruje sprawdzic.Koszt liczony normalnie to 3.4netto.Po raz setny powtarzam, że chyba nie ma drugich takich głupców na ziemi poza hodowcami drobiu w Polsce, którzy prześcigają się w udowadnianiu wszem i wobec jak to oni potrafią zrobić to tanio. A najczesciej liczą to w sposób typu- a mam swoje zboże to nie wliczam, albo zostało 4t paszy z poprzedniego rzutu, poszło w tym, ale kto by to liczył itp itd.Ktoś z was zna koszt produkcji tony paszy, albo pisklaka albo koszty ubojni? Nie, bo nikt normalny nie biega z tym po forach, spotkaniach itd i nie opowiada o tym. A ci co niby tak tanio robią, to potem widać po fermach, błoto, pokrzywy po pas, to na drucie, to na kleju, tam owinięte silvertape , tam podstęplowane, ale ja zrobię za 3netto


Ale koszt liczony 3,4 netto na wyjście na 0 to by wychodziło że chodowca zarabia na jednym rzucie w roku Smile bo w 2019r tylko raz powyżej 3,4 sprzedawałem


To ja jestem ciekaw po co wy to jeszcze robicie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 597

PostWysłany: 20:27 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Bez pracowników, bez kredytu, bez amortyzacji, bez pracy własnej, bez liczenia wielu drobnych kosztów które liczy się w każdej dzielności, z paroma kombinacjami, na super wyniku i przed podwyżkami pasz oraz na węglu nie na gazie, może się by i dało.Tylko fakturę za prąd sugeruje sprawdzic.Koszt liczony normalnie to 3.4netto.Po raz setny powtarzam, że chyba nie ma drugich takich głupców na ziemi poza hodowcami drobiu w Polsce, którzy prześcigają się w udowadnianiu wszem i wobec jak to oni potrafią zrobić to tanio. A najczesciej liczą to w sposób typu- a mam swoje zboże to nie wliczam, albo zostało 4t paszy z poprzedniego rzutu, poszło w tym, ale kto by to liczył itp itd.Ktoś z was zna koszt produkcji tony paszy, albo pisklaka albo koszty ubojni? Nie, bo nikt normalny nie biega z tym po forach, spotkaniach itd i nie opowiada o tym. A ci co niby tak tanio robią, to potem widać po fermach, błoto, pokrzywy po pas, to na drucie, to na kleju, tam owinięte silvertape , tam podstęplowane, ale ja zrobię za 3netto


Ale koszt liczony 3,4 netto na wyjście na 0 to by wychodziło że chodowca zarabia na jednym rzucie w roku Smile bo w 2019r tylko raz powyżej 3,4 sprzedawałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 56

PostWysłany: 19:16 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kumpel szuka dobrego lakiernika. 7 tysi netto płaci. Na umowę z pełnym zusem. Emerytura 5x taka jak potem z krusu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Meda



Dołączył: 24 Mar 2020
Posty: 81
Skąd: Wielkopolskie

PostWysłany: 19:08 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prąd w górę woda także a o paszy to już nie mówię a za te 3 złote to przyszłość w lesie na gałęzi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 40

PostWysłany: 18:56 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jebnijcieee się w łeb. Powiedz później dziecku i żonie ze chwaliłeś się na forum ze za 3 złote im przyszłość wystrugałeś. Psychiatra potrzebny Medox ma racje !!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 40

PostWysłany: 18:53 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Festiwal na debila znów ogłoszony???? I tak wam powiedzą ze ma Pan za duże koszty i trzeba u Pana szukać Czy wy jesteście triollami ? Weź jeden z drugim idź do księgowej to ci powie gdzie masz koszty i dlaczego jesteś biedny.
Operator koparki zbiera dziś 7000-10000 a nam dają 3.0 na kontrakcie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 56

PostWysłany: 18:51 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez pracowników, bez kredytu, bez amortyzacji, bez pracy własnej, bez liczenia wielu drobnych kosztów które liczy się w każdej dzielności, z paroma kombinacjami, na super wyniku i przed podwyżkami pasz oraz na węglu nie na gazie, może się by i dało.Tylko fakturę za prąd sugeruje sprawdzic.Koszt liczony normalnie to 3.4netto.Po raz setny powtarzam, że chyba nie ma drugich takich głupców na ziemi poza hodowcami drobiu w Polsce, którzy prześcigają się w udowadnianiu wszem i wobec jak to oni potrafią zrobić to tanio. A najczesciej liczą to w sposób typu- a mam swoje zboże to nie wliczam, albo zostało 4t paszy z poprzedniego rzutu, poszło w tym, ale kto by to liczył itp itd.Ktoś z was zna koszt produkcji tony paszy, albo pisklaka albo koszty ubojni? Nie, bo nikt normalny nie biega z tym po forach, spotkaniach itd i nie opowiada o tym. A ci co niby tak tanio robią, to potem widać po fermach, błoto, pokrzywy po pas, to na drucie, to na kleju, tam owinięte silvertape , tam podstęplowane, ale ja zrobię za 3netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Meda



Dołączył: 24 Mar 2020
Posty: 81
Skąd: Wielkopolskie

PostWysłany: 18:42 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goliathus napisał:
filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka


A liczyłeś swoją pracę? Bo zazwyczaj się tego nie uwzględnia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tradytor



Dołączył: 17 Gru 2016
Posty: 255

PostWysłany: 18:10 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goliathus napisał:
filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka

2,9 Shocked ubojnie muszą Cię bardzo kochać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Demiurg



Dołączył: 01 Kwi 2016
Posty: 1192
Skąd: Kraina Rozkoszy

PostWysłany: 16:59 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goliathus napisał:
filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka


Nie wiem jak u was jest dokładnie w tym momencie ale coś około 3.05-3,1 powinno być to minimalne 0 jak zrobi się wszędzie 100% Smile
Tak patrząc po swojej produkcji. Wzrost kosztów jest ogromny. Pasza nie jest jedynym dużym kosztem ! Tak było jeszcze 5 lata temu. Gdzie reszta byłą pomijalna przy dużej skali.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 597

PostWysłany: 16:54 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

filuś napisał:
Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.


Ja ostatnio liczyłem że koszt wyjścia na 0 to 2,9 netto a przecież pasze teraz mocno zdrozalaly także poniżej 3 to i tak chyba dokładka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3496
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 16:24 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziś zadzwoniłem do restauracji i bez problemu został mi dostarczony kurczak pieczony z colą 0,5 l w gratisie .
Większość restauracji od jutra działa normalnie na wynos . A ubojnie zachęcają do wstawien a hodowcy mają to gdzieś 50 -70 gr podwyżki nikogo nie przekonały do większych wstawien bo to i tak poniżej kosztów hodowla.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 597

PostWysłany: 15:59 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
A czyj to post? Zakładam, że filuta Laughing Tak, tak, wszystko to spisek.A może to Cedrob abo Animex covida wypuścił żeby kurniki przejąć w PL ? Laughing
Przykro mi Goliathus, ale co byś nie napisał, nie sprzedasz teraz kurek tak dobrze jak w marcu.Choc i tak sprzedasz sporo drożej niż w kwietniu. Zawsze to mniejsza strata


Ktoś tam wstawił ten post ale pod innym tematem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3496
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 14:39 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na ile procent a wiesz co się dzieje z kim Dzong unem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 56

PostWysłany: 14:37 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czyj to post? Zakładam, że filuta :lol: Tak, tak, wszystko to spisek.A może to Cedrob abo Animex covida wypuścił żeby kurniki przejąć w PL ? :lol:
Przykro mi Goliathus, ale co byś nie napisał, nie sprzedasz teraz kurek tak dobrze jak w marcu.Choc i tak sprzedasz sporo drożej niż w kwietniu. Zawsze to mniejsza strata
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 597

PostWysłany: 11:47 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

quote="adi83"]zakłady robią nas cały czas w konia magazyny mają puste cedrob i animex, kurczak schodzi na bieżąco żadnych zapasów niema. mają podpisane umowy długoterminowe a po za tym w niektórych krajach zaczyna brakować jedzenia o tym nikt głośno nie mówi animex kupuje kury z wolnego rynku po 1,50 zł i im sie opłaci sprzedać pierś po 5 zł i niech mi ktoś powie że zakłady dokładają a cedrob bije po 1 milin dziennie i towar schodzi na bieżąco. tylko to zwalanie na wirusa[/quote


Pozwoliłem sobie zacytować jestem tego samego zdania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3496
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 11:23 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tym roku przycmil cię 1 i 3 maja piątek i niedziela
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 56

PostWysłany: 11:11 Pią 1 Maj 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Infa na ten temat są sprzeczne.W zależności od powiatowego. Bez ustalenia podstawy prawnej dyskusja w tym temacie jest bezcelowa, ja na przykład nie znam podstawy prawnej w tym temacie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 229, 230, 231 ... 2571, 2572, 2573  Następny
Strona 230 z 2573

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach