Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
żeldrob
|
Wysłany: 08:59 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
medox napisał: |
Ciekawy jestem sąd się biorą hodowcy którzy od wczoraj sami dzwonią do ubojni i proszą się żeby odebrać im kurczaki po 2.20 brutto????????????????? | A gdzie tak jest? Jeżeli to prawda to mogą być ich ostatnie lub w najlepszym wypadku przedostatnie wstawienia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 08:35 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Miało być- zablokować kredyty na 1.2 procenta |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 07:58 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Nie ma nad czym dywagować godzinami bo to nic nie da.Zablokować kredyty na 1.5proc i przestać budować
Ciekawy jestem sąd się biorą hodowcy którzy od wczoraj sami dzwonią do ubojni i proszą się żeby odebrać im kurczaki po 2.20 brutto????????????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aks_sc
|
Wysłany: 21:24 Sro 6 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią dnia 12 grudnia o godz. 11 w Hotelu Polichno w Polichnie (przy trasie Katowice - Warszawa) organizujemy spotkanie wszystkich drobiarzy ,którzy mają dość biadolenia i chcieliby aktywnie przyłączyć się do naprawy, a w obecnej sytuacji do ratowania polskiego drobiarstwa.
W planie spotkania :
- omówienie aktualnej sytuacji w drobiarstwie
- omówienie prawidłowości funkcjonowania w poszczególnych województwach ,służb odpowiedzialnych za nadzór nad obrotem i przetwórstwem mięsa (PIW , WIW, PIH , SANEPID)
- opracowanie na podstawie przedłożonych projektów , uniwersalnych umów
* czterostronnych hodowca-ubojnia-wylęgarnia-mieszalnia pasz
* dwustronnych hodowca-ubojnia (z dostawą piskląt i bez dostawy)
* dwustronnych hodowca - wylęgarnia (już niedługo wchodzi dyrektywa UE o zwalczaniu salmonelli)
- opracowanie planu działań , mającego poprawić obecny stan
- swą obecność w Polichnie zadeklarował dzisiaj na spotkaniu p. A.Danielak będzie więc możliwość zastanowienia się nad przyszłością struktur krajowych.
ZARZĄD WZHD w Opolu[/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tasin

|
Wysłany: 20:44 Sro 6 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
kurka złotopiórka napisał: | witam no i znowu cena paszy dogóry, skąd wy macie kase na dokładke do tych kurczaków? bo cena 2 30. |
Nie wiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aks_sc
|
Wysłany: 20:34 Sro 6 Gru 2006 Temat postu: Spotkanie |
|
|
Zgodnie z wcze |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 18:23 Sro 6 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
witam no i znowu cena paszy dogóry, skąd wy macie kase na dokładke do tych kurczaków? bo cena 2 30. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Avilo
|
Wysłany: 22:56 Wto 5 Gru 2006 Temat postu: DDD |
|
|
Bieżacy wątek jest wyświetlany ok. 600-1000 razy dziennie. Dla 20 osób było by to małe sado macho :) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tasin

|
Wysłany: 18:13 Wto 5 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Obdzwoniłam dzisiaj kilka zakładów ubojowych. W siedmiu udzielono mi informacji na temat ceny. Reszta robi z tego tajemnicę W tych 7 zakładach cena kształtuje się średnio na poziomie 2,30 zł netto. Dwa z tych zakładów to Drobimex oraz Koziegłowy. Drobimex 2,50 zł, Koziegłowy 2,43 zł. One najbardziej zawyżają średnią, chociaż w dwóch mniejszych ubojniach była cena na dzisiaj 2,30 zł, reszta płaci po 2,20 zł. Ogólnie jest tendencja lekko wzrostowa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 17:48 Wto 5 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
hybro2 napisał: | No proszę tydzień mnie na forum nie było a tu proszę,proszę pozawiązywały się nowe przyjażnie.Za chwilę stracimy forumowiczów a tym samym dostęp do INFORMACJI.Ja na wszelki wypadek oświadczam że zgadzam się ze wszystkimi oprócz oczywiscie medoxa i proponuję przenieść dyskusję na temat kosztów do innego tematu.Pozdrawiam. |
Możesz się nie zgadzać ale mówiłem ,że na święta kur dużo i nie będzie ceny i co miałem rację?A zarzucali mi że specjalnie mówię.
To samo ze wstawieniami na początku stycznia całej masy która teraz idzie na święta.Do tego ludzie ktrzy mieli wstawiać w grudniu przestawili się na styczeń ze wstawieniami bo cena była niska!Wiesz co będzie w lutym??
Podzwoń po wylęgarniach ,paszarniach ,ubojniach to sam się przekonasz.Na forum pisze garstka ludzi. W sumie ilu?10 osób?Może jeszcze paru czyta i nie pisze,ilu?Kolejnych 10?Więc możemy sobie pogadać bo i tak to nie ma znaczenia więc piszę jak jest.Sam wychodzę teraz i pisze że jest zle i nie będzie lepiej i też mi nie wierzysz?Powinienem pisać ,że szukają i od jutra 2.80 cena itp.Staram się pisać fakty,a że czasem się powygłupiam,no cóż... |
|
Powrót do góry |
|
 |
waldemar

|
Wysłany: 16:43 Wto 5 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Z.D. Langner 2.20 netto  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwonarad
|
Wysłany: 12:36 Wto 5 Gru 2006 Temat postu: cena |
|
|
Animeks Debica 2,35 plus vat, pisklak 0,95 plus vat. Placza, że sie nie sprzedaje. Ile placi Łosiowski ?
A Ty hybro2 z Debica handlowałeś ?
hybro2 napisał: | No proszę tydzień mnie na forum nie było a tu proszę,proszę pozawiązywały się nowe przyjażnie.Za chwilę stracimy forumowiczów a tym samym dostęp do INFORMACJI.Ja na wszelki wypadek oświadczam że zgadzam się ze wszystkimi oprócz oczywiscie medoxa i proponuję przenieść dyskusję na temat kosztów do innego tematu.Pozdrawiam. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro2
|
Wysłany: 10:10 Wto 5 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
No proszę tydzień mnie na forum nie było a tu proszę,proszę pozawiązywały się nowe przyjażnie.Za chwilę stracimy forumowiczów a tym samym dostęp do INFORMACJI.Ja na wszelki wypadek oświadczam że zgadzam się ze wszystkimi oprócz oczywiscie medoxa i proponuję przenieść dyskusję na temat kosztów do innego tematu.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 22:53 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
No poco wy się tak żrecie życie pokaże kto silniejszy, lepiej wstrzymajcie na tydzień sprzedaż to może cena podskoczy chociasz na 2 40 albo na 2 50 wiem że to mało ale leprze i to.. pozdrawiam negocjatorów |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 18:21 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
DM napisał: | Zbig ty jesteś poprostu kawał H.A.M.A.a nie buldog bo do psa to tobie jeszcze daleko.Skończyłem z prostakami rozmowe. | Jezuuuuuuuuuu . Nareszcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DM
|
Wysłany: 18:16 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Zbig ty jesteś poprostu kawał H.A.M.A.a nie buldog bo do psa to tobie jeszcze daleko.Skończyłem z prostakami rozmowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 17:41 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Yon! Dzięki To był k.u.r.n.a. buldog i dlatego DM tak się teraz odszczekuje A żebyś widział jaką pianę toczy kiledy puka w klawiaturę No sorry , ale nie mogłem się powstrzymać . Jak czytam posty kogoś takiego to sam zaczynam pianę toczyć Co do ceny to Kaszyby 2,40 netto , ale twierdzą , że zejście tragiczne . DFuze zakłady i hurtownie zapchane importem . Jak długo to potrwa ? któż to wie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 17:09 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Panowie, kurnia, przestańcie się obrażać. Zbig, zapisz się do kółka poetyckiego - naprawdę jestem pod wrażeniem psa... (jaka to była rasa ?)
Opolskie ZD - 2.50 net. pisklę 1.0 net. Nikt nic nie wie.
Zbig napisał: | DM napisał: | Medox Zycze tobie sobie i wszystkim innym jaknajwiększych cen,dobrych zysków itd,jednak prosze piszcie co jest a nie co będzie bo tak naprawde to ani ty ani ja ani nikt inny nie wie co będzie i takie pisanie o niczym nie ma sensu.Jak wcześniej prosiłem utwórzcie nowy temat i tam piszcie swoje wywody a w tym trzymajmy się tylko CENA BRILERA. :shock: | A kim ty k.u.r.w.a jesteś żeby komuś rad udzielać? Jesteś jakaś (słowo zostało usunięte) i tyle . Przeczytałem wszystkie twoje posty i to biadolenie o którym piszesz to jest z twojej właśnie strony . Ty jesteś jakiś p.o.j.e.b.a.n.y :evil: Mogę się a wieloma na tym forum / medox , żeldrob , kurka , tasin / niezgadzać , ale jeżeli chodzi o temat kosztów to przestań p.i.e.r.d.o.l.i.ć głupoty . Jak kradniesz prąd i węgiel , a przez to masz mniejsze koszty to twoja sprawa Chociaż złodziejom trzeba ucinać łapy . Opluwasz tu innych , a póżniej medoxowi włazisz w d.u.p.e . Co jest z tobą? Jesteś jakiś niepewny czy co ? :D Ty brzydki k.u.t.a.s.i.e . Mógłbym być pewnie towim ojcem tylko , że pies mnie na schodach wyprzedził :D |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 16:50 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
DM napisał: | Medox Zycze tobie sobie i wszystkim innym jaknajwiększych cen,dobrych zysków itd,jednak prosze piszcie co jest a nie co będzie bo tak naprawde to ani ty ani ja ani nikt inny nie wie co będzie i takie pisanie o niczym nie ma sensu.Jak wcześniej prosiłem utwórzcie nowy temat i tam piszcie swoje wywody a w tym trzymajmy się tylko CENA BRILERA.  | A kim ty k.u.r.w.a jesteś żeby komuś rad udzielać? Jesteś jakaś (słowo zostało usunięte) i tyle . Przeczytałem wszystkie twoje posty i to biadolenie o którym piszesz to jest z twojej właśnie strony . Ty jesteś jakiś p.o.j.e.b.a.n.y Mogę się a wieloma na tym forum / medox , żeldrob , kurka , tasin / niezgadzać , ale jeżeli chodzi o temat kosztów to przestań p.i.e.r.d.o.l.i.ć głupoty . Jak kradniesz prąd i węgiel , a przez to masz mniejsze koszty to twoja sprawa Chociaż złodziejom trzeba ucinać łapy . Opluwasz tu innych , a póżniej medoxowi włazisz w d.u.p.e . Co jest z tobą? Jesteś jakiś niepewny czy co ? Ty brzydki k.u.t.a.s.i.e . Mógłbym być pewnie towim ojcem tylko , że pies mnie na schodach wyprzedził  |
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 14:55 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
DM napisał: | Yon ja nie twiedrze że przy cenie 2,30 lub 2,42 zarabiam,lecz swoje koszty znam i troche mnie to wkurza jak taki żelmen który chowa kury gdzieś w stodole a co za tym idzie koszty ma wysokie wylicza moje koszty i próbuje ustawiać ceny kto co i kto po ile.Ja nie jestem zadowolony z takich cen na rynku jednak nie mam zamiaru biadolić jak inni,myśle że jak ktoś ma pecha w tej branży to powinien się przekwalifikować.Żelmen jak się już wykrwawisz to daj znać może cię wykupie  | Ziew..... Z debilami się nie dyskutuje tylko ich ignoruje . |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 14:32 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Teraz najlepsze-dużo hodowców którzy przestraszyli się ostatich niskich cen zrezygnowało ze wstawień w grudniu i przezunęło się na...Styczeń!Ludzie są naprawdę j.e.b.n.,i.ęc.i!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
STAF58
|
Wysłany: 13:41 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Dziś sprzedałem po 2,3+VAT i podobno znów idzie w dół ale jak narazie to nie sprawdzona informacja mam nadzieje że sie nie potwierdzi Warm- mazur |
|
Powrót do góry |
|
 |
DM
|
Wysłany: 13:31 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Medox Zycze tobie sobie i wszystkim innym jaknajwiększych cen,dobrych zysków itd,jednak prosze piszcie co jest a nie co będzie bo tak naprawde to ani ty ani ja ani nikt inny nie wie co będzie i takie pisanie o niczym nie ma sensu.Jak wcześniej prosiłem utwórzcie nowy temat i tam piszcie swoje wywody a w tym trzymajmy się tylko CENA BRILERA.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 12:07 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
DM napisał: | Yon ja nie twiedrze że przy cenie 2,30 lub 2,42 zarabiam,lecz swoje koszty znam i troche mnie to wkurza jak taki żelmen który chowa kury gdzieś w stodole a co za tym idzie koszty ma wysokie wylicza moje koszty i próbuje ustawiać ceny kto co i kto po ile.Ja nie jestem zadowolony z takich cen na rynku jednak nie mam zamiaru biadolić jak inni,myśle że jak ktoś ma pecha w tej branży to powinien się przekwalifikować.Żelmen jak się już wykrwawisz to daj znać może cię wykupie :lol: |
Wow,ale Boss z ciebie DM.A wiesz że Euro po nowym roku na poziomie 3.60 ma być a świnie znaczniejponiżej 3zł?To wiesz ile w styczniu i tym bardziej w lutym może kosztować kura?Jak myślisz? 1.80 to chyba maks.Zobaczymy kogo wtedy będziesz chciał przyjacielu wykupić,tym bardziej ,że pewnie w styczniu walisz pełną obsadę jak wszyscy w nadziei że może jednak ktoś odpuści i trafisz w cenę :wink:
Zapisze sobie w terminarzu i zapytam cię kogo chcesz kupić powiedzmy około 15lutego :wink: |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 11:41 Pon 4 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Szanowni koledzi prosze pisac o cenach albo załużcie nowy temat ''Walka o przetrwanie''. KUL- DRUB płaci 2 30 netto . pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|