Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
s69 Moderator
|
Wysłany: 16:02 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Nie przerzucamy się personalnie. Rzeczowa dyskusja tutaj jest wskazana. Ciekawe że oz wielu dni nikt nie napisał realnej ceny jaką dostał albo wie o cenie u kolegi. U mnie wczoraj sąsiad golił na umowie sprzedawał i minrol poszedł bez negocjacji ceny czyli 2,94 czy coś takiego. Z wolnego to mam kolegę przetrzymanego już 4 dzień. Także różnice są w zależności od umowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 15:56 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Pojawiła się zielona strzałka na moich kurczakach w kieleckim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliusz Cezar
|
Wysłany: 15:37 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Jakbyś miał Żeldrob rozum, to byś widział , że ad persona nikogo nigdy pierwszy nie wyzywam. Powtarzam, ad persona.W odróżnieniu od Ciebie, tak bay the way |
I tu Medox ma rację z obserwacji wynika że to Gość na poziomie ,tylko nie każdemu pasuje bo Wam prawdę pisze.
Od razu widać komu z butów słoma wystaje Panie Żel-d ,Fil i różen 2R.
Pampersy Panowie pozakładać albo jeszcze lepiej przebrać bo stare juz pooosrane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 15:18 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Kuń napisał: | A ja uwazam ze wstawienia minimum co 70 dni- i zdrowiej i bezpieczniej i drozej dla wszystkich. I duzo latwiej egzekwowac. |
o to tez dobry pomysl by byl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 14:29 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Mam to samo zdanie. Koszty stale uruchomienia kurnikow bez zmian a żywca na rynku mniej. Do tego wieksza mozliwosc manipulacją sprzedaży- nie musze sprzedawać bo pisklaki już stukają w skorupki. fermy wywietrzone wiec warunki dla zdrowia kury duzo lepsze. Mniej żywca na rynku- produkt bardziej cenny. A hodowca ma czas pojechac nad morze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 14:29 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
sami sie nie zorganizujemy jak to nie pójdzie z góry to nas nie ma ani małego ani duzego bo mozemy sobie jeszcze tak 2 lata ciągnąc banki kredyty będą dawać i tak i tak |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 14:13 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Lepiej zrobić dłuższe przerwy między cyklami. Ekonomicznie bardziej opłacalne. No i aby normy obecne przestrzegano to by już z 10% było mniej na rynku. Ale po co jak hodowca bez szumu wentylatora nie umie żyć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 13:34 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
A ja uwazam ze wstawienia minimum co 70 dni- i zdrowiej i bezpieczniej i drozej dla wszystkich. I duzo latwiej egzekwowac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 13:20 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Nooo |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 13:06 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
wojtek63 napisał: | Goliathus napisał: | Nie czas na kłótnie powinien iść postulat do ministerstwa z obostrzeniem 23-25 kg na metr od maja i koniec nie można więcej z metra sprzedać i cena wraca do poziomu 3,50 i każdy zarabia i duzy i mały | Nie kolego po prostu wstaw co drugi kurnik choc koszty ,slomy i ogrzewania do padaczki ograniczysz  |
ograniczenie do 25 kg i cena 4 zł bo inaczej koszty cie wpierdolllla |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 12:47 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
miałem tel z jakiegos Drob bobs czy jakos tam sie nazywali nieznam ubojni tej..
czy mam ptaki ale nie mam to mi ceny nie chcieli powiedzieć potrzebowali około 3 tys sztuk ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 12:09 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
wojtek63 napisał: | Goliathus napisał: | Nie czas na kłótnie powinien iść postulat do ministerstwa z obostrzeniem 23-25 kg na metr od maja i koniec nie można więcej z metra sprzedać i cena wraca do poziomu 3,50 i każdy zarabia i duzy i mały | Nie kolego po prostu wstaw co drugi kurnik choc koszty ,slomy i ogrzewania do padaczki ograniczysz  |
Tak Ale to powinno być zarządzone odgórnie a nie że ja nie wstawię ty nie wstawisz a reszta na Maxa obsadę zrobi .tu ratunek może przyjść tylko ograniczenie z góry z ministerstwa ewentualnie weterynari jak pasza nie bedzie szla w duzych ilosciach to tej jej cene obnizą tak samo z pisklalkiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 12:02 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Jakbyś miał Żeldrob rozum, to byś widział , że ad persona nikogo nigdy pierwszy nie wyzywam. Powtarzam, ad persona.W odróżnieniu od Ciebie, tak bay the way |
|
Powrót do góry |
|
 |
Żeldrob1
|
Wysłany: 11:59 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Goliathus napisał: | Nie czas na kłótnie powinien iść postulat do ministerstwa z obostrzeniem 23-25 kg na metr od maja i koniec nie można więcej z metra sprzedać i cena wraca do poziomu 3,50 i każdy zarabia i duzy i mały | Ja pasza będzie po 1500 , a jest to wielce prawdopodobne , pisklak po 1,60 to te 3,50 nawet zerowym kosztem nie będzie ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek63
|
Wysłany: 11:58 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Goliathus napisał: | Nie czas na kłótnie powinien iść postulat do ministerstwa z obostrzeniem 23-25 kg na metr od maja i koniec nie można więcej z metra sprzedać i cena wraca do poziomu 3,50 i każdy zarabia i duzy i mały | Nie kolego po prostu wstaw co drugi kurnik choc koszty ,slomy i ogrzewania do padaczki ograniczysz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 11:50 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Nie czas na kłótnie powinien iść postulat do ministerstwa z obostrzeniem 23-25 kg na metr od maja i koniec nie można więcej z metra sprzedać i cena wraca do poziomu 3,50 i każdy zarabia i duzy i mały |
|
Powrót do góry |
|
 |
LOBO
|
Wysłany: 11:43 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Skąd jesteś kmiocie? Może byśmy sprawdzili na żywo jaki jesteś mocny. | Z KĄTOWNI D.E.B.I.L.U może ci kula powie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Żeldrob1
|
Wysłany: 11:41 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Skąd jesteś kmiocie? Może byśmy sprawdzili na żywo jaki jesteś mocny. | Wow....... jeżeli jeszcze miałem jakiekolwiek złudzenia co do Ciebie to właśnie je rozwiałeś. Ostatnio w odniesieniu do pisowskich polityków na czasie jest stwierdzenie : mózgu ( czyt. rozumu ) nie widać , ale widać jak go nie ma!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 11:38 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Skąd jesteś kmiocie? Może byśmy sprawdzili na żywo jaki jesteś mocny. |
Ha ha jak nie lubić tego forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 11:38 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Powoli otwierają targi nawet restauracje dziś w Krakowie oferują na wynos co by kto nie chciał oprócz nietoperzy .
Ludzie zaczynają z tym żyć jak z grypa a śmiertelność średnia dnia w Polsce to 1100 ludzi a koronowirusa 20 .śmiech i olewka tylko maska dla spokoju Niemcy też bardzo dużo otwarli w tym tyg o czym opłacona telewizja nie mówi |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 11:08 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Skąd jesteś kmiocie? Może byśmy sprawdzili na żywo jaki jesteś mocny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
egg2PL
|
Wysłany: 11:00 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
to forum czytają hodowcy i ubojniści i ci ostatni bardzo się cieszą i mają szeroki uśmiech na twarzach jak czytają jak wy się zachowujecie i o to chodzi skłócić niech się kłócą między sobą o bzdety a wielcy drobiarstwa kują żelazo póki gorące
i wy się dziwicie ze jest 1,50 bo ja nie |
|
Powrót do góry |
|
 |
LOBO
|
Wysłany: 10:22 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Do tej pory byłem grzeczny, ale każda cierpliwość ma swoje granice. Posłuchaj Lobo kur.wa bur.aku, wypierdalaj , to se możesz do żony powiedzieć , a ode mnie wara | Burak to sam jesteś od żony mojej się O.D.P.I.E.R.D.OL P.O.J.E.B.A.Ń.C,U ZASRANY JASNOWIDZU W.Y.P.I.E.R.D.A.L.AJ ty do lasu p.a.j.a.cu z.a.j.e.b.a.n.y |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:03 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Do tej pory byłem grzeczny, ale każda cierpliwość ma swoje granice. Posłuchaj Lobo kur.wa bur.aku, wypierdalaj , to se możesz do żony powiedzieć , a ode mnie wara |
|
Powrót do góry |
|
 |
LOBO
|
Wysłany: 09:59 Pią 24 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | To, że zdrożeje, to jest wiadome, nie może kosztować 1.5 cały czas, pytanie podstawowe brzmi KIEDY.
Bo raczej nie wcześniej niż za pół roku
Żeldrob nie d.upc mi chłopie o biednych zdenerwowanych hodowcach. Gdyby byli biedni i zdenerwowani, to by mooooże ruszyli mózgiem, a nie wstawiali jeden przed drugim bo pewno sąsiad nie wstawi.Ty chyba nie wiesz kur.wa o czym piszesz chłopie | Mendox ty k.u.r.w.a tak tępy jesteś i nie masz honoru już ci to parę kolegów pisało ja z resztą też I JESZCZE RAZ W.Y.P.IERDALAJ z tego forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
|