Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 14:08 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
To nie jest śmieszne to jest kapitalizm
Ten w wersji z łapaniem murzynów w siatkę na własnym podwórku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 13:53 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Lepiej napiszcie ile paszarnie podniosły bo są już ponoć podwyżki u co niektórych na paszy. W tej sytuacji to jest nawet śmieszne, że można do klienta z propozycją podwyżki wystartować kiedy on dokłada do produkcji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
j p
|
Wysłany: 10:48 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Co Wy o tym Medoxie , pisze psychopatyczne wypociny, nie jest hodowcą a bawi się emocjami hodowców,kładzie kij w mrowisko,czasem coś zgadnie ,to i każdy hodowca coś zgadnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 10:19 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | A gdzie ku.rwa mam być filut???. ILE RAZY OD LUTEGO PISAŁEM TU , ŻE NIEMAL CAŁY KWIECIEŃ JEST ABSOLUTNY GIGA WYSYP ŻYWCA???? 100RAZY, 200 RAZY O TYM PISAŁEM???
Mówiłem też, że w maju wzrośnie cena, też z 10razy mówiłem !!!! Starczy się cofnąć na forum.
TERAZ MÓWIĘ- powtórka giga wysypu KWIETNIOWEGO będzie w czerwcu, pomniejszona o śladowe 3-5% |
Zgadza się też śledziłem i Medox mówił że na maj jest mniej towaru |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bywka
|
Wysłany: 09:59 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Włochy: od 4 maja częściowe zniesienie środków bezpieczeństwa. Pogrzeby do 15 osób
WBG, IAR26.04.2020 22:27
A restauracje od 4 maja na wynos a 18 maj wszystko normalnie .
A Polska reżim jakiś dziwny parę dziadków umiera co normalne a testowanie ludzi już niemcy chcą otwarcia granic a nasi nie a granica wspólna.
Francja szybko wraca hiszpania tez wczoraj masa firm transportowych puścili wkoncu swoje tiry na południe Europy kierowcy chcą już jeździć bo wiedzą że zostaną bez pracy wkoncu a firma jedna przed drugą chce gonić za 50 € cento a było już 1 € za km . |
Filuś - bez urazy, startuj na światowego lekarza zdrowia i będzie wszystko git. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Żeldrob1
|
Wysłany: 09:53 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
takiego ch...ja mamy za ministra rolnictwa -https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/minister-rolnictwa-chce-wstrzymac-interwencje-w-obronie-zwierzat,1014205.html?fbclid=IwAR29t5el2XdLqxKGgC96_kcQ9RXHDdNVz5BHVt4F8w1JPs_1kc2dghnwazI |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:13 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
A gdzie ku.rwa mam być filut???. ILE RAZY OD LUTEGO PISAŁEM TU , ŻE NIEMAL CAŁY KWIECIEŃ JEST ABSOLUTNY GIGA WYSYP ŻYWCA???? 100RAZY, 200 RAZY O TYM PISAŁEM???
Mówiłem też, że w maju wzrośnie cena, też z 10razy mówiłem !!!! Starczy się cofnąć na forum.
TERAZ MÓWIĘ- powtórka giga wysypu KWIETNIOWEGO będzie w czerwcu, pomniejszona o śladowe 3-5% |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 09:09 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Na Śląsku 2,50? Sprzedaje Pan za takie pieniądze ?
Ja dzisiaj rozmawiałem z ubojnia czy odbiór w połowie maja jest zagrożony, jak sytuacja itp.
" Pan nie trzyma kurczaka 3,5kg a dostosował się Pan przez lata współpracy do naszej prośby w granicy 2,8-3kg a na taki znowu zaczynamy mieć popyt"
Cenę usłyszałem że na wczoraj płacili 2,10-2,20
W nowym roku spodziewajcie się upadku dużej części wolnego rynku, klienci których mieli na Wolnym, bardzo sa przychylni do podpisania umów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 09:05 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Gdzie żeś jest myndo matrixie |
|
Powrót do góry |
|
 |
pool
|
Wysłany: 08:40 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Jakie lubią.MHP opłaca lewackich złodziei z Brukseli i stąd ta kasa.Nie zdziwię się , jak ukraińskie drobiarstwo dostanie pomoc za koronawirusa,o którą będzie zabiegał K. Ardanowski . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Czupakabra
|
Wysłany: 08:38 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Jak ktoś chce to dostanie jutro 3.5 chyba że se wziął minrol. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak666
|
Wysłany: 08:35 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: Cena brojlera |
|
|
Na Śląsku cena do góry 2.5netto na razie😠 |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 06:49 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
U nas otwarli lasy którą zaraz zamkną bo stan suszy będą budować zbiorniki retencyjne które w ostatnich latach zlikwidowano. A jak ludzie wyjdą na ulice to wprowadza znów zwiększona wykrywalnosc koronaswirusa i ludzi pozamykac w domu
W Anglii powoli się otwierają ale na razie dania z barów dowóz tylko Londyn i okolice |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 06:12 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Włochy: od 4 maja częściowe zniesienie środków bezpieczeństwa. Pogrzeby do 15 osób
A Polska reżim jakiś dziwny parę dziadków umiera co normalne a testowanie ludzi już niemcy chcą otwarcia granic a nasi nie a granica wspólna.
Francja szybko wraca hiszpania tez wczoraj masa firm transportowych puścili wkoncu swoje tiry na południe Europy kierowcy chcą już jeździć bo wiedzą że zostaną bez pracy wkoncu a firma jedna przed drugą chce gonić za 50 € cento a było już 1 € za km . |
Bo u nas to jest i dioctwo cały swiat gdzie nie zadzwonie za granice do znajomych z nas sie nabija ze cofniemy sie i bedziemy znowu najsłabszym ogniwem europy |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 05:43 Pon 27 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Włochy: od 4 maja częściowe zniesienie środków bezpieczeństwa. Pogrzeby do 15 osób
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 18:01 Nie 26 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Żeldrob1 napisał: | Tesciu napisał: | W 2006 pamiętam ze mój dobry znajomy który bil pareset szt na tydzień i sprzedawal na targu, odbieral odemnie kury za 2,10 a na rynku było 1,90
To pamietna panika w Chinach z powodu pierwszych ofiar śmiertelnych przez ptasia grype.
w 1998 jak siegam pamiecia kiedy zrobilo się glosno bodajże o chorobie wscieklych krow i zaczela się panika to ceny mies tez poleciały na leb na szyje
Była jedna roznica i to bardzo znaczaca
Nie było takiej magii internetu i tylu fake news jak to nazywa mój syn | Oj nie zaczynaj bo nostalgia nas zeżre Moje pierwsze wstawienie listopad 1995 , sprzedaż styczeń 1996 po 3,10 , średnia waga chyba 2,12 , a spożycie nie pamietam dokładnie , ale poniżej 2 kg i to był rewelacyjny wynik ) ponoć dlatego , żŹ kurnik stał pusty pół roku ) , wszyscy gratulowali nie było zawiści ...ubojnia oczywiście umówiona na cały rok ( już 25 lat temu to praktykowałem!!! ) , ale bez oficjalnej umowy bo nikt nie wymagał . Ptaki ważone na mojej wadze, kasa od razu do ręki....... komu to przeszkadzało??? Później za sprawą Amerykańców trochę się€ zesra.ło i ceny były z czapy , ale chyba nie dołożyłem i co najgorzej wyszedłem na zero. Wejście do UE to pasmo fajnych cen i niekontrolowany rozwój branży ... i tak jest do dzisiaj. Z chowu brojlera bez kredytów i samemu zapina.alając od biedy da się wyżyć, ale lata prosperity pozostają mglistym wspomnieniem . |
Bardzo miło wspominam gotówkę przy wadze, pamiętam jeszcze jak np Pan Daniliszyn przyjeżdżał z swoim magicznym liczydłem, 3 pełne klatki kur wrzucaliśmy na wagę a dopiero potem na samochód.
Wagi oj dzisiejsza roznowka to był bardzo dobry wynik na tamte czasy, spożycia w granicy 2 tak jak mówisz i można było sprzedać nawet kurczaka z "trzema" nogami
Zboza pamiętam jeszcze po 350 za pszenice, ten kto zbierał po 3,5t z ha to był prawdziwy gość
Pierwsza pasze robiłem sposobem moja Twoja moja Twoja i wsypywalem z wózka do zrobionych z drzewa karmidel nim dorobiłem się paszociagow
Obornik? Widły, taczka, kupiona z kopalni taśma która na przyczepę wrzucała gnój
Jak kupiłem na wsi 80stke to ludzie mówili że zrobię z pola beton
Woda? Podlaczona samoróbka z tysiaczki, ile razy wąż wyrwało i hale zalało eh |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:33 Nie 26 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Doskonała ilustracja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 14:08 Nie 26 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
W siatkę ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 14:06 Nie 26 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Tak w temacie UMÓW KONTRAKTACYJNYCH
ilustracja taka
https://youtu.be/fiKG2Yb9goc
trudno złapać??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
Wysłany: 12:25 Nie 26 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
Żeldrob1 napisał: | ceny drobiu w zeszłym tygodniu - Auchan tuszka tacka 8 , pierś 19 , Kaufland odpowiednio 7 i 18 pln. Dzisiaj kiedy mamy epidemie korona wirusa ceny drobiu w tych sklepach SĄ WYŻSZE niż wtedy kiedy epidemii nie było !!! No i gdzie UOKiK???? |
A co ty myślisz, oni muszą mieć 100% marży. O to walczyli jak się tylko pojawili w Polsce- zniszczyć małe, polskie sklepiki, hurtownie. A potem zarobimy. To samo robią duże paszarnie i ubojnie. Zniszczyć małe, polskie nawet dokładając do interesu czytaj tuszka 2,5.Teraz mają wyśmienitą okazje, umowy, śmieciowe umowy a za chwile tuszka 8zł,sklep 16zł a żywiec na umowie 3zł i przejęcia za darmo ferm.A ludzie będą myśleć, ale im się dobrze powodzi. Drób taki drogi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Żeldrob1
|
Wysłany: 11:56 Nie 26 Kwi 2020 Temat postu: |
|
|
ceny drobiu w zeszłym tygodniu - Auchan tuszka tacka 8 , pierś 19 , Kaufland odpowiednio 7 i 18 pln. Dzisiaj kiedy mamy epidemie korona wirusa ceny drobiu w tych sklepach SĄ WYŻSZE niż wtedy kiedy epidemii nie było !!! No i gdzie UOKiK???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|