Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ukasz52

Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 276 Skąd: Jasło (na dole mapy IIIa/b)
|
Wysłany: 20:26 Pon 28 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
cwany jestes no ale zobaczymy.. pozyjemy i sie okaze jak długo bedziesz taki kozak.. gadasz z rolnikami wiec twoimi pracodawcami... pare razy popyskuj to własne buzy zeżresz z głodu....hehehehehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 19:08 Pon 28 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | no jak sie krówka np. zatruje to wołamy inteligenta
|
mylac pojecia :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja
sam potwierdzasz , to co napisalem o tobie wczesniej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 10:21 Pon 28 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
postęp...
jednym słowem.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
arkoarek
|
Wysłany: 20:59 Nie 27 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | no jak sie krówka np. zatruje to wołamy inteligenta "tez lek.wet." =(lepper tez twierdziłze ma inteligencje wrodzona.... szkoda ze tylko on tak myslał .. i ty..)
skasuje nas za lekarstwo, za dojazd i za porade a krówka i tak kipnie albo odchoruje jak bez niego, wójek opowiadałze dawniej łapali szczura wypalali mu oczy i puszczali podobno tak sie darł ze wszystkie sie wynosiły..
nie spraawdzałem i pewnie nie bede...
działania na szersza skale wystarcza, sztab trzeba zwołać i zasiegnac porady weta... heheheh |
no widzisz kolego czasy się znieniają teraz sztab się zbiera na obrady na forum a nie jak kiedyś z motyką lata wkoło stodoły |
|
Powrót do góry |
|
 |
ursus 360
|
Wysłany: 13:00 Nie 27 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
na szczuru ja pożyczm od sasiada syrenke do tłumika wąż i w dziury gazowac wszystkie wytruje |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 12:35 Nie 27 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
no jak sie krówka np. zatruje to wołamy inteligenta "tez lek.wet." =(lepper tez twierdziłze ma inteligencje wrodzona.... szkoda ze tylko on tak myslał .. i ty..)
skasuje nas za lekarstwo, za dojazd i za porade a krówka i tak kipnie albo odchoruje jak bez niego, wójek opowiadałze dawniej łapali szczura wypalali mu oczy i puszczali podobno tak sie darł ze wszystkie sie wynosiły..
nie spraawdzałem i pewnie nie bede...
działania na szersza skale wystarcza, sztab trzeba zwołać i zasiegnac porady weta... heheheh |
|
Powrót do góry |
|
 |
nita
|
Wysłany: 01:37 Nie 27 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
są też jakieś elektroniczne staszki czy ktoś próbował
gdzie swinie tam towarzystwo u mnie sie wycwaniły i wpiepszają odchody wxześniej gdy opróżnil sie patyk dostawały do karmnika teraz to nie działa |
|
Powrót do góry |
|
 |
arkoarek
|
Wysłany: 00:29 Nie 27 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
@diii napisał: | trutka nic nie da szczury są bardzo inteligentne jesli pojawi sie nowy pokarm to wysyłają najmłodszego lub najsłabszego osobnika zeby spróbował wiec trutka jest tylko wywaleniem kasy w błoto, a poza tym jesli wysypiemy trutke wokół słomy to mozemy przez przypadek zagarnąc troche tego swinstwa podsciełając pod zwierzeta a kij... ze trafi krowa na "smakowity" kąsek, raczej nie padnie nam ale po co ma chorować i narażać nas na dodatkowe koszty |
narazie zmniejszam ilość dziur jakie znalazłem i cały czas karmię TOXANEM co noc znika ok 100g wiec chyba idzie dobrze
dzięki Gees za ciekawe linki |
|
Powrót do góry |
|
 |
@diii
|
Wysłany: 21:49 Sob 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
trutka nic nie da szczury są bardzo inteligentne jesli pojawi sie nowy pokarm to wysyłają najmłodszego lub najsłabszego osobnika zeby spróbował wiec trutka jest tylko wywaleniem kasy w błoto, a poza tym jesli wysypiemy trutke wokół słomy to mozemy przez przypadek zagarnąc troche tego swinstwa podsciełając pod zwierzeta a kij... ze trafi krowa na "smakowity" kąsek, raczej nie padnie nam ale po co ma chorować i narażać nas na dodatkowe koszty |
|
Powrót do góry |
|
 |
309LS

|
Wysłany: 19:55 Sob 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ja bym proponował sidła ( są bardzo skuteczne, tylko trzeba z tym być bardzo ostrożnym) |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 15:41 Sob 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
mialo byc , ze inteligencja jest wrodzona . Nie widze tu mozliwosci edytowania swoich wpisiw . |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 15:35 Sob 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | śrut mniej boli niz trucizna... pozatym to zaden sadyzm... trutke zwykle żrą słabe młode, chore lub stare osobniki a starsze raczej sie nie chyca nowego zarcia tak od razu |
no dobrze juz niech tak bedzie . Widze , ze nie chwyciles dowcipu , ale to nie twoja wina . Umiejetnosc kojarzenia faktow i wyciagania z tego wnioskow , zwana tez inteligencja jest cecha w duzej mierze nabyta , jezeli nie wylacznie nabyta .
To sie albo ma albo nie , sam siebie nie przeskoczysz .
p.s. moze zmien niknejma na " SNAJPER "  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 08:33 Sob 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
śrut mniej boli niz trucizna... pozatym to zaden sadyzm... trutke zwykle żrą słabe młode, chore lub stare osobniki a starsze raczej sie nie chyca nowego zarcia tak od razu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gees
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gees
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 08:26 Sob 26 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ukasz52 napisał: | kretyn ... nawet nie wiesz jak swietnie mozna szczura sprzatnac z wiatrówki..
|
kolego , mowimy tu o zorganizowanych dzialaniach na szersza skale , a nie o znecaniu sie nad pojedynczym szczurem . |
|
Powrót do góry |
|
 |
robern
|
Wysłany: 23:05 Pią 25 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Są takie czekoladki na szczurki - z opóźnionym zapłonem - jednak trzeba je przybijać do desek, żeby szczury nie wyniosły innym zwierzętom na spróbowanie ... Nazwy niestety nie przypomnę .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ukasz52

|
Wysłany: 22:32 Pią 25 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
kretyn ... nawet nie wiesz jak swietnie mozna szczura sprzatnac z wiatrówki..
taki z ciebie weterynaz jak z koziej... d..t.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szopen72
|
Wysłany: 20:09 Pią 25 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Ja chcę taki flet
Może być też fujarka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nina-pl
|
Wysłany: 20:00 Pią 25 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Flet. że też nikt z nas idiotów ze wsi na to nie wpadł ,a puzon jak nie mam fletu też może być  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tez lek.wet.
|
Wysłany: 19:55 Pią 25 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
wetman napisał: | Wiatrówka, dobre oko i duuuużo cierpliwości. |
taak , wiatrowka . Najlepiej z noktowizorem . Wypisujesz takie pierdoly , jakbys uwierzyl we wlasna wszechwiedze .
Nie wymieniles jeszcze :
- wędki
- " masci na szczura "
- czarodziejski flet - absolutny hit znany z basni . Metoda godna polecenia , bo nieinwazyjna i niestresogenna dla szczurow . Nie jestem pewien , czy stosowanie innych w.w. jest akceptowane przez okreslone organizacje proekologiczne . |
|
Powrót do góry |
|
 |
arkoarek
|
Wysłany: 01:10 Pią 25 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
narazie koty wspomagają ale dopiero się uczą pies pomaga choć on to fachowiec od kretów już nie mam tamtych kotów co kiedyś
ale posypałem TOXANu i w nocy zeżarły więc dosypałem ponownie
zobaczymy co będzie dalej
choć piszac ten post myślałem że ktoś może zna jakieś profesionalne środki trujące
ponownie wlałem wodę z węża w dziury chyba z półgodziny leciało kilka dziur zasypałem tłuczonym szkłem i zabetonowałem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Casper
|
Wysłany: 17:37 Czw 24 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
nina-pl napisał: | Koty koty i jeszcze raz koty ja mam ich kilka i jak ze stogu przywożę kulaka to stoją w kolejce i żadnej myszy nie przepuszczą . ,a szczura to nigdy w życiu jeszcze nie widziałem w moim obejściu  |
Też prawda Odkąd mam więcej kotów i u mnie szczury to rzadkość. Mądry pies też nie zawadzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nina-pl
|
Wysłany: 17:19 Czw 24 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Koty koty i jeszcze raz koty ja mam ich kilka i jak ze stogu przywożę kulaka to stoją w kolejce i żadnej myszy nie przepuszczą . ,a szczura to nigdy w życiu jeszcze nie widziałem w moim obejściu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Casper
|
Wysłany: 11:40 Czw 24 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Podsyp im trutki w puszki i postaw koło wyjść z tuneli, powinno pomóc. Ja stosowałem kiedyś takie rożowe granulki, chyba rat-kiler sie zwały, koszt niewielki a powinno pomóc. Jak zjedzą to im dosypujesz do skutku, po paru dniach wyłażą kołowate i padają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|