Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:53 Sro 3 Cze 2020


Ciągniki MTZ Oraz Pronar i Belarus
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 115, 116, 117 ... 167, 168, 169  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafek2226



Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 9

PostWysłany: 17:28 Sro 31 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedzi,bylem dzisiaj go dokladnie obejrzec i pojezdzilem sobie po placu nie jest to rewelacja ale za takie pieniadze niema co narzekac nie jest zly.ZA 82sa + tur{cale wyposazenie} zadaja 119000 brutto.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pronar23



Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 38
Skąd: malopolskie

PostWysłany: 17:03 Sro 31 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj
Rafek 90 km bo myslisz przyszłościowo Very Happy moze i masz racje.Mam znajomego kturu pracuje w agromie i jeszcze nie było przypadku aby nie wytrzymał przedni most w pronarze z ładowaczem czołowym ale to doś młode jeszcze ciągniki i wszystko morze sie jeszcze okazac Very Happy mimo wszystko mysle ze spokojnie dał by se rade przedmi most wygląda na dośc masywny i wtrzymały .A co do mojego pronarka to powiem ze jestem zadowolony były doobne usterki ale wszystko usuneli na gwarancji niewielkie przecieki które usunołem sam wunikały one z niedokręcenia lub złego zamontowania np uszczelniacza. traktorek jest bardzo mocny i ekonomiczny ma oczywiscie kilka wad Evil or Very Mad do których można sie przyzwyczić Smile .Myślę że wybór Pronarka jest dobrym wyboremdobry ciągnik za w miare rozsądna cene Very Happy Very Happy Pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
boleczka



Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 4
Skąd: KALISZ

PostWysłany: 15:59 Sro 31 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja od roku użytkuje Belarusa 892 90 KM
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tomb2



Dołączył: 16 Maj 2005
Posty: 221
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 15:41 Sro 31 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś na forum użytkuje nowego Belarusa ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 01:23 Sro 31 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie z cała pewności da sobie jednak rade to nie jest taka zła maszyna! No jasne lepiej kupić jakiegos Classa bo ciągniki tej marki mają moim zdaniem najlepsze Tury i są nie do zdarcia! Ale przy tym Pronar z pewnością sobie poradzi! Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
rafek2226



Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 9

PostWysłany: 20:52 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pronar23 myslalem o 90 km bo moze za jakis czas bedzie wiecej ha,chodzilo mi ogolnie o pronara ,co myslisz o turze na tym ciagniku,czy przednia os jest na tyle mocna,ja rocznie robie 500 balotow sianokiszonki.A jak sie twoj sprawuje ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 18:52 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w katalogu wygląda to identycznie jak w T-25 Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 18:46 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie ze w moim MTZ 82 TS nie ma możliwości regulacji kąta wtrysku paliwa ostatnio dawałem pompe do regeneracji i nie mozne jej rzczej przestawic! Mam T25 i tam jest taka możliwośc ale tu takiego rozwiązania nie ma!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
xsc924



Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 326
Skąd: Sląsk

PostWysłany: 17:51 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pronar nieprodukuje 90tsa tylko 80tsa jesli chodzi o 90km!!! JD i MF sie psuja to czemu tak wszyscy na tanie pronary narzekaja???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pronar23



Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 38
Skąd: malopolskie

PostWysłany: 17:17 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Rafek po co ci aż 90 konny traktor na 10 ha .Moim zdanie w zupełności wystarczył by 80 konny np.( 82a lub 82sa )jeśli mówimy o Pronarku Ja posiadam 82a i spokojnie obrabiam nim 32 ha ale to już twój wybur Very Happy a co do marki myśle że to dobry chociaż jak każda ma swoje plus i minusy mimo wszystko mysle że to dobry pomysł . Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
andrzej2110



Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 849
Skąd: okolice Płocka

PostWysłany: 17:13 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi na wiosne podczas przewracania siana zabrakło paliwa w 3512 to po paru prubach odpalenia za pomoco rozrusznika podiechłem 330 +linka i prawie odrazu zapalił. Jak wymieniam filtr to przeważnie w taki sam sposób choć czasem sam zapali ale to żadko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 17:09 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
A co do zapłonu to wydaje mi sie że nie można go przestawić. Pzdr
Możesz wyjaśnić dlaczego , po raz pierwszy słyszę o silniku w którym tego nie można zrobić Question Przejrzałem katalog i chyba można przestawić Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 16:15 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co zrobic jak sie braknie paliwa i ciągnik sie zapowietrzy??w jaki sposob go odpowietrzyc??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
leszek04061



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 61
Skąd: mazury

PostWysłany: 15:54 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy wielkie dzieki za podpowiedz!mam nadzieje ze to pomoze.napisze co i jak poszło.pozdrawiam!!! Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 13:25 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No aby go odpalić to najpierw
1. odpowietrzyć separator
2. odpowietrzyć filtr paliwa(na górnej części filtra śruba na klucz chyba 10)
3. odpowietrzyć pompe(jest sruba w pompie która do tego służy)
Jeśli to nie pomoże to będziesz musiał odkręcać każdą rurke z osobna przy wtryskach i 'kręcić"rozrusznikiem do póki paliwo nie pójdzie rurkąWink Pamiętaj żeby mieć przynajmniej 3/4 baku paliwa Smile też miałe ten problem i u mnie pomogło Smile
A co do zapłonu to wydaje mi sie że nie można go przestawić. Pzdr
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
leszek04061



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 61
Skąd: mazury

PostWysłany: 09:54 Wto 30 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM.MAM TAKIE PYTANKO.OD NIE DŁUGIEGO CZASU JESTEM WŁASCICIELEM TROCHE JUZ LECIWEGO MTZ 82(85 ROK).ODDAWAŁEM POMPE WTRYSKOWĄ DO REGENERACJI I TERAZ PO ZAMONTOWANIU NIE MOGE GO URUCHOMIC.CZY MOGŁEM PRZESTAWIC ZAPŁON PODCZAS MONTOWANIA?W PRZEWODACH WIDAC BABELKI POWIETRZA MOZE TO PRZEZ TO?JAK PRAWIDŁOWO GO ODPOWIETRZYĆ??? Sad POZDRAWIAM I PROSZE O ODPOWIEDZ.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 23:53 Pon 29 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście ze to odpowiedni ciągnik dla mnie wybór jak najbardziej odpowiedni! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
rafek2226



Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 9

PostWysłany: 23:25 Pon 29 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć!Chcę kupić nowego Pronara 90tsa z pronarowskim turem sprzęt ten mialby pracować przy zbioże balotow sianokiszonki i slomy,przy wypychaniu obornika z obory oraz do orki ok 10ha.czy to dobry pomysł co wy na to?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dymek22



Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 5

PostWysłany: 22:03 Pon 29 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Czy ktoś posiada belarusa 1523.3? Czy posiadacie jakieś wiadomości na temat jego awaryjności?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
S-Piotr



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 740
Skąd: miasto Legnica

PostWysłany: 15:52 Pon 29 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolego w układach hydraulicznych otwartych a taki jest w MTZe nie odpowietrzasz tego układu .Po prostu zalewasz olej zapalasz motor podnieśiesz i opuścisz ramioma podnośnika pare razy sprawdzisz stan oleju w okienkui w droge. Hipol jest ojejem do skrzyni biegów do hydrauliki zapodaj HL-68 lub HL-100,w C-360 lało się hipol.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 01:31 Pon 29 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
Witam mam pytanie gdzie w mtz 82 ts jest odpowietrznik od oleju od hydrauliki ??i czy wogóle taki jest bo mianowicie mam problem wyminiełem pompe od wspomagania i raz ciężko raz lekk kierownica chodz. nie wiem czy to nie problem z orbitrolem>>>??? hmm i pompa jakoś dziwnie chodzi jak jest olej zimny to działa tak jakby nie było w niej oleju strasznie "wyje".prosze o pomoc Smile dziękuje

Dodam jeszcze że olej w hydraulice jest 2 sezonu i jest to hipol 80W/90
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 01:30 Pon 29 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam mam pytanie gdzie w mtz 82 ts jest odpowietrznik od oleju od hydrauliki ??i czy wogóle taki jest bo mianowicie mam problem wyminiełem pompe od wspomagania i raz ciężko raz lekk kierownica chodz. nie wiem czy to nie problem z orbitrolem>>>??? hmm i pompa jakoś dziwnie chodzi jak jest olej zimny to działa tak jakby nie było w niej oleju strasznie "wyje".prosze o pomoc Smile dziękuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
suchy998



Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 24
Skąd: mazury

PostWysłany: 20:58 Nie 28 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak chcecie sobie o koparkach porozmawiac, to przypominam ze to nie ten ten temat. Zróbcie sobie oddzielny Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alberto



Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 310
Skąd: Dolny Śląsk

PostWysłany: 18:04 Nie 28 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej S-Piotr mi się wydaje że lepsze są ładowarki z rodziny TORO np 650 16 ton ta łychę czy mniejsze np 450 12 ton na łychę. Niedaleko ciebie taki sprzęt pracuje (pod ziemią)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG WP Kontakt
S-Piotr



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 740
Skąd: miasto Legnica

PostWysłany: 08:34 Nie 28 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koparka oryginal Daewoo 470 LC-V, składana w Belgii, masa całkowita 46 900 kg. łyżka od 2,5m3 do 3,6m3. Robie nią od 2003r. przyszła nowuisienka. W kabinie kilima, radio. Przeciętne spalanie od 34 do 40l/h, zbiornik paliwa 600l. Podnosze nią głazy bazaltowe wielkosci zwiniętego balota słomy, tj. ok. 12-18 ton. Na pełnym wysięgu do większej łyzki nabieram 4 tony strzelonego kamienia i ładuje na Biełazy o ładowności 30 ton. A to ostatnie zdjęcie to wywrócona wiertnica ATLAS COPCO, ktora wierci otwory w skale o średnicy 10cm i długosci 18m.

Niedługo dołącze zdjęcia całej Kopalni Bazaltu Lubień k/o Legnickiego Pola, woj. Dolnośląskie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 115, 116, 117 ... 167, 168, 169  Następny
Strona 116 z 169

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach