Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
medox
|
Wysłany: 13:11 Sob 1 Lut 2020 Temat postu: |
|
|
Z fabryk na milion sztuk w cyklu na placu wyjdzie kiedyś zaraza, która przetrzebi ludzkość o 30% |
|
Powrót do góry |
|
 |
Żeldrob1
|
Wysłany: 12:38 Sob 1 Lut 2020 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Dlaczego po innych krajach tak nie budują gdzie popadnie . A tu był troche u władzy i już parę ferm na mln szt . Było by mniej było by na odszkodowania kurczak był by po 5 każdy by zarobił. Ludzie by przeżyli i byli zdrowa i jak 30 lat do tyłu zastopili by wołowina czy świnia gospodarstwa miały by się dobrze jak w zachodnich krajach .epidemia by nie było import kontrolować dlaczego Niemcy nie chcą tego czegoś z Ukrainy? I ptasiej tam nie mają chodzić nas biorą ubitego . Tam z Ukrainy pszenica i kukurydzy nie wjeżdża. | I weź go zrozum Flecie ty analfabeto zainstaluj sobie jakiś program do poprawnego pisania w języku polskim nie tylko od strony ortografii , ale ogólnie poprawności gramatycznej i logiki!!! Piszesz bez ładu i składu , bez interpunkcji , błąd na błędzie , literówka na literówce ..... co to durniu ma być??? Ile mozna ci matole o tym pisać????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 09:11 Sob 1 Lut 2020 Temat postu: |
|
|
Dlaczego po innych krajach tak nie budują gdzie popadnie . A tu był troche u władzy i już parę ferm na mln szt . Było by mniej było by na odszkodowania kurczak był by po 5 każdy by zarobił. Ludzie by przeżyli i byli zdrowa i jak 30 lat do tyłu zastopili by wołowina czy świnia gospodarstwa miały by się dobrze jak w zachodnich krajach .epidemia by nie było import kontrolować dlaczego Niemcy nie chcą tego czegoś z Ukrainy? I ptasiej tam nie mają chodzić nas biorą ubitego . Tam z Ukrainy pszenica i kukurydzy nie wjeżdża. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 08:52 Sob 1 Lut 2020 Temat postu: |
|
|
A co wylegarnia to święta krowa .ciągle ma tylko być nastawiona na czysty zysk jest w 3 km no chyba że prawo zmienia w nocy .musi odpocząć kur nie chcą ubojnie że strefy 3 km państwo nie chce płacić to wylegarnia też nie może.
Rządy zajmują się 500plusami a nie dbają o własną gospodarkę bo myślało że będzie super ciągle a jak gospodarc trzeba pomóc to państwo jest w TEORIIII. Ponoć chłopy dopłat po wsiach nie dostali w praktyce no jakieś tam zaliczki po 50 zł |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 07:38 Sob 1 Lut 2020 Temat postu: |
|
|
[quote="pisklaczek"]Dla mnie sprawa jest prosta. Co pierwsze było wybudowane?
Jak domy to odpowiada ten kto dał pozwolenie na budowę
kurnika, a jak kurnik to ludzie którzy budowali tam dom wiedzieli
jakie tam warunki. Nikt nie buduje kurników, chlewni, obór w mieście.
Wieś jest dla rolników nie dla mieszczuchów. Szkoda pieniędzy i czasu
na takie spraw.[/quot.
Dla mnie sprawa jest prosta. Czy sędzia który będzie na rozprawie jest niezależny i uczciwy czy nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 07:00 Sob 1 Lut 2020 Temat postu: |
|
|
Co z tą wylęgarnią ? Jest w strefie czy nie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CrazyKogut
|
Wysłany: 23:36 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Dave1978 napisał: | Witam wszystkich. Jak już się pojawił wątek wylęgarni w tym temacie mam do Was prośbę o opinie na temat wylęgarni avibio. Dziękuję |
Miałem 5 rzutów od avibio , 2 udane A w 3 ciągle.cos. Jeżeli chodzi o politykę wylegarni to są do dogadania ale co z tego że oddadza za.padle sztuki jak leczenie stada sięga.ogromnych kosztów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
Wysłany: 22:49 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Dla mnie sprawa jest prosta. Co pierwsze było wybudowane?
Jak domy to odpowiada ten kto dał pozwolenie na budowę
kurnika, a jak kurnik to ludzie którzy budowali tam dom wiedzieli
jakie tam warunki. Nikt nie buduje kurników, chlewni, obór w mieście.
Wieś jest dla rolników nie dla mieszczuchów. Szkoda pieniędzy i czasu
na takie spraw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamil790
|
Wysłany: 22:12 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | mały1 napisał: | https://forsal.pl/biznes/rolnictwo/artykuly/1451518,ptasia-grypa-pograza-fermy-panstwa-nie-stac-na-wyplaty-za-drob.html |
Zwracałem na to uwagę jak było ostatnie zebranie w ministerstwie w sprawie AI... i jakoś nikt nie chciał z ministerstwa odpowiedzieć czy podjąć tematu. Ciekawe czemu. |
Wiesz o tym że każdy medal ma dwie strony. Ja słyszałem ostatnio że mieszkańcy wsi założyli sprawę hodowcy, że kurnik jest zbyt blisko postawiony domów i negatywnie wpływa na ich zdrowie. Po drugie wartość ich domów jednorodzinnych jest zerową bo kto im to kupi. Sprawa trwa i jak się zakończy nie wiadomo!! Powołano biegłych są pomiary rzeczywiste do tych co raporcie środowiskowym. Ogólnie robi się. Ciekawie!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 19:25 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Dave1978 napisał: | Witam wszystkich. Jak już się pojawił wątek wylęgarni w tym temacie mam do Was prośbę o opinie na temat wylęgarni avibio. Dziękuję |
są ok zarówno ptaki jak i zarządca |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:49 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
mały1 napisał: | https://forsal.pl/biznes/rolnictwo/artykuly/1451518,ptasia-grypa-pograza-fermy-panstwa-nie-stac-na-wyplaty-za-drob.html |
Zwracałem na to uwagę jak było ostatnie zebranie w ministerstwie w sprawie AI... i jakoś nikt nie chciał z ministerstwa odpowiedzieć czy podjąć tematu. Ciekawe czemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:46 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | medox napisał: | I mamy ptasią grypę na Śląsku, jakaś podwórkowa franca zgłosiła 60szt żeby odszkodowanie dostać |
To ja na miejscu hodowców bym tej osobie założył sprawę cywilną. Brak - bioasekuracji itd. przez co naraziła innych na straty. |
I nie chodzi o to żeby wygrać, jak wszyscy zaczną tak robić to się w końcu orzecznictwo sądów może zmieni. Bo tak, interes społeczny i sędziowie tego nie widzą. A mandaty są śmiesznie niskie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:44 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | I mamy ptasią grypę na Śląsku, jakaś podwórkowa franca zgłosiła 60szt żeby odszkodowanie dostać |
To ja na miejscu hodowców bym tej osobie założył sprawę cywilną. Brak - bioasekuracji itd. przez co naraziła innych na straty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mały1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 17:58 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
I mamy ptasią grypę na Śląsku, jakaś podwórkowa franca zgłosiła 60szt żeby odszkodowanie dostać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dave1978
|
Wysłany: 17:05 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. Jak już się pojawił wątek wylęgarni w tym temacie mam do Was prośbę o opinie na temat wylęgarni avibio. Dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 16:37 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Radas napisał: | ... Oj będzie się działo, jeśli się potwierdzi. Flet kupuj te pisklaki po 70 gr, bo idzie zmiana na 1,70 za pisklę |
Potwierdziło się to co było i tak pewne, ale teraz kombinują jak zrobić, żeby wylęgarnia nie była w strefie 3 km.
A także jak uratować 10% krajowej produkcji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hektor88
|
Wysłany: 16:31 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Dzis 3.5 Warmia a na poniedzialek 3.55 mazowsze |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 16:03 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Tendecja zniżkowa to niestety można potwierdzić
Nie boję się Panowie oceanu kur a szczerze mam obawy w którym momencie oficjalnie zostanie odblokowana Ukraina a w którym zablokowana BR w Chinach
Ukraina posiada swoje ubojnie w Europie więc ta blokada jest mocno nadużywanym słowem bo pchają towar, podobnie jak MY OMIJAMY blokadę do Chin ( poprzez Hongkong) a oni wrzucają na UE
Odblokowana Ukraina to będzie powrót granicy 3-3,20 a jeśli coś się "" wysra" w BR to mamy ich ocean kur wrzucony na UE (aktualnie dominują do Chin z powodu lepszych kontraktów)
Ps.. Proszę się obudzić i przestac pisać o słabej jakości mięsa z Ukrainy gdyż niestety mączka miesno kostna oraz większa ilość Amokscykliny, nie wpływa na wygląd mięsa.. To było popularne 15 lat temu u Nas hodowców i szczyciliśmy się swoim mięsem..
Jestem tutaj zapewne najstarszym hodowca i łatwiej mi się wypowiadać bez stresu gdyż w razie W mam zawsze możliwość przejść na emeryturkę
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler 95
|
Wysłany: 14:59 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Teraz bardzo dużo wstawień...za 5 tygodni ocean kur...
Dziś bardzo słaby handel 3,20 i tendencja zniżkowa...
W przyszłym tygodniu nie zapowiada się lepiej tylko dużo gorzej... |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 14:29 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Część ubojni stoi z powodu braku żywca.
Propozycja ze strefy 2.9 to skur...syństwo nazywane wolnym rynkiem.
magiczne dwa tygodnie minie i braki w żywcu bedą takie że 4.8-5.0 trzeba będzie płacić za żywiec. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 14:03 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Na niedzielę jedna z ubojni zaoferowała 2,9 wybijanie sa mniejsze strefy że stref za co za co |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek63
|
Wysłany: 11:10 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
filus 10% KRAjowego!!!!!!!!!!DanHatch to sprawdzony partner!
105
milonów sprzedawanych piskląt brojlerowskich rocznie
10%
udział w rynku piskląt brojlerowskich w Polsce |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 10:46 Pią 31 Sty 2020 Temat postu: |
|
|
Produkcja u nich nie duże za cały rok tylko miesięczne wstawienia całej Polski takie skromne 100 mln.
Ale za to odpad do utylizacji podrozal z 1 zł do 1.6 zl tak firmy zagraniczne robia interes |
|
Powrót do góry |
|
 |
|