Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:17 Sro 3 Cze 2020


Co sądzicie o kombajnie BIZON ZO56?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 43, 44, 45  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 15:27 Pon 24 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak wykręcisz śrubkę to wogóle nie podniesiesz hedera, trzeba ją o pół obrotu do całego dokręcić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
przem



Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 306
Skąd: mazowsze

PostWysłany: 06:42 Pon 24 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kombajn z 83 roku wiec silowniki bez sprezyn, co do pompy to nie mam pojecia w jakim jest stanie ale jak do tej pory nie bylo problemu z hydraulika wszystko dzialalo dobrze nawet na niskich obrotach.

do dcnt bede musial pokombinowac z tym regulatorem cisnienia bo pewnie jeszcze nigdy nie bylo przy nim nic robione wiec zawsze bedzie mozna wrócic do ustawien fabrycznych, a co do trzeciego silownika to slyszalem ze to jest super rozwiazanie nie wiem jak w bizonie ale do zachodnich kombajnow sa chyba nawet zestawy do takich przerubek, tylko troche malo czasu zeby cos pokombinowac, posiadam nawet komplet silownikow wiec koszt byl by niewielki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piootr



Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1810
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 22:30 Nie 23 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak pompa jest kiepska to może nic nie dać podkrecenie zaworu

Jakie masz siłowniki ze sprężynami czy bez Question

Jaki olej lejesz Question najlepiej jak jest LHL 100 zalany
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dcnt



Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 267
Skąd: okolice Tarnowa

PostWysłany: 22:24 Nie 23 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kolego, w pierwszym rozdzielaczu (od lewej - tak z tylu) masz srube regulacyjna cisnienia oleju jakie jest podawane na podnoszenie hedera (na silowniki) trzeba by ja u ciebie lekko wykrecic, ale jest to o tyle ryzykowne, ze w moim sprzecie ktos sie tym wczesniej bawil i puscil za duze cisnienie, heder bardzo szybko dzwigalo, ale raz na kilka dni pekala rurka stalowa w ukladzie i wywalalo mi olej i nikt nie wiedzial czemu, az dopiero 6 z kolei mechanior tam zajrzal, przykrecil i jest git, troche wolniej dzwiga, ale juz 3 sezon przejezdzilem i ta feralna rurka jeszcze nie pekla.

A montowanie 3 silownika, o ile udaloby ci sie go jakos sensownie zamontowac napewno by pomoglo - u mnie w c-330 przy turze zamontowalismy po 2 silowniki na kazda strone bo nie chcialo dzwigac balotow z kiszonka Wink pomoglo rewelacyjnie, ciezar 500 kg dzwiga przy minimalnych obrotach silnika w ciagniku Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
przem



Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 306
Skąd: mazowsze

PostWysłany: 17:54 Nie 23 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potrzebna jest szybka i fachowa porada, wlasnie zamontowalem do Z056 stol do rzepaku 80cm o wadze ok 200 kg no i kombajnik jeszcze na zimnym oleju ma ciezko to wszystko dzwignac w gore, a co dopiero jak sie rozgrzeje, co robic? wymieniac pompe hydrauliczna, olej czy moze montowac trzeci silownik? czy ktos z Was montowal trzeci silownik i jaki jest koszt takiej zabawy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Zbyszek89



Dołączył: 22 Lip 2006
Posty: 3
Skąd: Turów

PostWysłany: 10:26 Sob 22 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak tam zniwa u was ja jestem z okolic czestochowy i u nas naprwawde spalone a nie wysh niete zboza wiec bedzie lipa bo wysypoje sie z klosow jak u reszty forumowiczow ?? <ok>

/edit - Sob Lip 22 11:31:44
moim zdaniem nie oplaca sie kupowac supra z056 bo lepiej dolozyc i kupic se claasa dominatora 98 sl bo naprwade warto ale hociaz ja mam bizonka i tez daje rade
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
xsc924



Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 326
Skąd: Sląsk

PostWysłany: 06:30 Pią 21 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w z056 reczny jest mozcny ale nie az tak zeby tyl podnioslo przynajmniej u mnie a tarczki wymieniam co 2 lata
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tatamarty.323a



Dołączył: 22 Maj 2006
Posty: 1625
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: 21:57 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, rozpocząłem dziś żniwa u pierwszego klienta w jęczmieniu jarym, przechlapane, słoma jeszcze nie bardzo sucha, a to co można nazwać ziarnem, wylatuje z kłosów już przed hederem, podajnik palcowy wymłaca ziarno i pełen stół pod ślimakiem, a minimalny wiatr wydmuchuje ziarno do tyłu- takie jest lekkie, pełen zbiornik a nie czuć że coś jest, wydajność max ok 3 tony!!!, a gościu lata po polu jak oparzony, bo ziarno leży i nie może zrozumieć, że w hederze już sie wymłaca i gubi, no i zaczęło sie- klienci- każdy chciał na dziś, tak, że do końca tygodnia mam już zamówienia, ale może popada jutro, to sie troche wstrzymają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 21:55 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wodzu napisał:
Mam pytanko czy ktoś ma żyletki w kosie przykręcone na śrubki Question Czy to zdaje egzamin .. bo u mnie trochę nity popuszczają i gubię żyletki, czemu to nie wiem bo wszystko wydaje się proste i dobrze ustawione a może śrubki będą wytrzymalsze Rolling Eyes

Ja w moim JD ma całą kosę na śróbki 6 zakręconą tylko nakrętki są z tym plastykiem coby się nie odkręcały a śróbki twardość 8.8. Ale nie wiem czy je zmieścisz w bizonie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Alberto



Dołączył: 06 Maj 2006
Posty: 310
Skąd: Dolny Śląsk

PostWysłany: 21:51 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Tom Odpowiedz z cytatem

No i żniwa zaczęte u nas. Dzisiaj trochę po ludziach ojciec pokosił, ogólnie ok. Na początku tylko cięzko zboże szło podłoga w hederze zaoliwiona, ale po kilku minutach ok, nowa podłoga podsiewacza tylko lać paliwko (szkoda że takie drogie) i kosić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG WP Kontakt
tatamarty.323a



Dołączył: 22 Maj 2006
Posty: 1625
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: 21:13 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W moim 512 podnieść tył, to nie problem, a ręczny mam super.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
Marek Sz



Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 392
Skąd: Zakopane

PostWysłany: 21:08 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W przypadku Z-056 to podobno ręczny jak sie zaciągnie to tył podniesie, nie mogę sprawdzić, ponieważ w kombajnie, którym jeżdże poprzedni właściciel ściagnął rećzny, nie wiem po co. Sad Confused Surprised Shocked Mad Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 20:55 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak w rekordzie ale u mnie w E-514 podnieść tył jeszcze z przystawką do rzepaku to nie problem , ma cztery bębny przed zwolnicą .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xsc924



Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 326
Skąd: Sląsk

PostWysłany: 20:19 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie jezdzilem rekordem ale slyszlaem ze sa takie hamulce ze jak sie nacisnie to tyl sie podnniesie:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 18:27 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam kosę na śrubki jest spoko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sebastian



Dołączył: 24 Sty 2006
Posty: 319
Skąd: Kosiska

PostWysłany: 16:57 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wlasnie to jest tam z rekorda Wink a wiec lepsze Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
xsc924



Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 326
Skąd: Sląsk

PostWysłany: 16:26 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie w suprze to tylko wlasnie skrzynia biegow i hamulce wkurzaja
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sebastian



Dołączył: 24 Sty 2006
Posty: 319
Skąd: Kosiska

PostWysłany: 15:53 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co sadzicie o bizonach super na ramie rekorda Question jest taki jeden ok2km odemnie(teraz akurat kolomnie kosi) spisuje sie dobrze Wink a jakie sa wasze opinie Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
dcnt



Dołączył: 10 Mar 2006
Posty: 267
Skąd: okolice Tarnowa

PostWysłany: 15:11 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i dzis odpalilem bizonka, az dziw bierze bo zalapal niemal na tyk, aku prawie padniete, juz myslalem ze bede musial nowe kupowac Wink

Ale po zimie spotkala mnie tez niemila niespodzianka, cieknie mi woda z pompy wodnej w silniku, tak jakby kolo oski, pewnie siakis uszczelniacz czy cos tam puscilo, da sie to wymienic i jezdzic dalej, czy lepiej wymienic cala pompe dla pewnosci Question Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wodzu



Dołączył: 05 Mar 2006
Posty: 65
Skąd: pomorskie

PostWysłany: 11:36 Czw 20 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko czy ktoś ma żyletki w kosie przykręcone na śrubki Question Czy to zdaje egzamin .. bo u mnie trochę nity popuszczają i gubię żyletki, czemu to nie wiem bo wszystko wydaje się proste i dobrze ustawione a może śrubki będą wytrzymalsze Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 22:49 Pon 17 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w konkretnym a tymbardziej troche zielonym bez nie ma co podchodzić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DOMINATOR



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 631
Skąd: Dolny Śląsk

PostWysłany: 22:47 Pon 17 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale lepiej niż targać bez rozdzielacza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 22:40 Pon 17 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i tak się część osypie tam gdzie pójdzie rozdzielacz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DOMINATOR



Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 631
Skąd: Dolny Śląsk

PostWysłany: 22:37 Pon 17 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do rzepaku dobry jest krótki rozdzielacz łanu np. specjalnie wygietą rurka stalowa. Miałem coś takiego przy stole z jedną kosą i dużo lepsze niż tradycyjny rozdzielacz bądź bez niego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 22:31 Pon 17 Lip 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bez raczej ciężko by było a jak jest przechylony to wręcz niemożliwe
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 32 z 45

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach