Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 02:35 Czw 1 Paź 2020


Ciągniki MTZ Oraz Pronar i Belarus
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 123, 124, 125 ... 167, 168, 169  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawel tkacz



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 3
Skąd: LUBUSKIE

PostWysłany: 20:44 Pon 1 Sty 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MAM NOWEGO BELARUSA 90KM JAKIE MACIE CIŚNIENIE OLEJU W SILNIKU BO U MNIE JAKIEŚ KIEPSKIE
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
glizda70



Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 41
Skąd: przemyśl

PostWysłany: 14:55 Pon 1 Sty 2007    Temat postu: Ciągniki Mtz Odpowiedz z cytatem

radi126 napisał:
Witam!
Mam pytanie:
1. Niedawno kupiłem mtza z 95 roku i ma on taką dziwną pompę po lewej stronie pod kabiną. Do czego ona może służyć?? Inne mtzy tego nie mają. wcześniej ciągnik służył przy maszynie do zbioru kapusty w Anglii.
2.na wolnych obrotach słychać dziwny stukot. Jaka jest tego przyczyna.

Poza tym ciągnik jest nie do zdarcia.javascript:emoticon('Razz')
Razz

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
DODATKOWą pompę miały MTZ pod kabiną do kopania pod iistalację [pod kable]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 21:36 Nie 31 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co jest podłączone pod tą pompę Question Może ta maszyna do kapusty wymagała dużo oleju do napędu i dołożono pompę Exclamation Nie wiem, ale może taką pompę mają koparko-spycharki.
W MTZ stukot Question To w zasadzie ten typ tak ma, chociaż zależy jaki ten stukot.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
radi126



Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 47

PostWysłany: 21:09 Nie 31 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam pytanie:
1. Niedawno kupiłem mtza z 95 roku i ma on taką dziwną pompę po lewej stronie pod kabiną. Do czego ona może służyć?? Inne mtzy tego nie mają. wcześniej ciągnik służył przy maszynie do zbioru kapusty w Anglii.
2.na wolnych obrotach słychać dziwny stukot. Jaka jest tego przyczyna.

Poza tym ciągnik jest nie do zdarcia.javascript:emoticon(':P')
Razz

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
spóła



Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 16
Skąd: okolice Wadowic

PostWysłany: 14:25 Nie 31 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pływak kupiłem w skłanicy części do mtztów za chyba 30zł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcian



Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 181
Skąd: kujawsko-pomorskie

PostWysłany: 11:41 Nie 31 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To zalezy w jakiej, jezeli w takiej która specjalizuje się częściami do MTZ-ta to powinni mieć, a nawet w jakiej kolwiek jak dobrze pogadasz to powinni to ściągnąć taki wskażnik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 08:35 Nie 31 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pływakiem to może byc cokolwiek podobnego, byle nie rozpuściło się w paliwie, gorzej z tymi ścieżkami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 00:24 Nie 31 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a gdzies w agromie beda mieli plywak??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
marcian



Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 181
Skąd: kujawsko-pomorskie

PostWysłany: 23:24 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak bęziesz miał przetarte ściezki to raczej czeka cię wymiana, ni tego nie zlutujesz ni raczej nie nawiniesz od nowa, odpowiedni drucik byś musiał mieć taki zeby się przekrój zgadzał, mi tez się przetarły i od tamtej pory mój wskażnik to dobre oko i kawał kija Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 23:04 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok zrobie tak. a jak by tak bylo to wymienic plywak??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
spóła



Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 16
Skąd: okolice Wadowic

PostWysłany: 22:07 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eryko. Odłącz przewód który jest podłączony do pływaka i dotknij do masy, jak wskaznik pokarze maks to wskaznik jest dobry a wina leży po stronie pływaka, u mnie tak było, starły sie ścieżki w pływku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sebastian



Dołączył: 24 Sty 2006
Posty: 319
Skąd: Kosiska

PostWysłany: 20:43 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widzialem go w slomczynie. w porownanu do tego najtanszego to jest wart tych pieniedzy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 20:15 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

znalazłem ogłosdzenie Belarus 820 z mostem krzyżaklowym za 66tys, cena chyba atrakcyjna http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T210536
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 18:55 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może po prostu pływak tonie Exclamation BUL BUL Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 17:29 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale jest taki motyw ze jak wlacze prad to sie podnosi nawet nie dochodzi do pierwszej kreski a jak wylacze to opada.jak to jest plywak to trzeba wyciagnac go z baku??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1602
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 15:31 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pewnie zawiesił sie pływak,przynajmniej ja tak miałem w samochodzie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eryko.



Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 576
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 15:16 Sob 30 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NIe działa mi wskaznik poziomu paliwa w MTZ.jak to naprawic??co moze byc tego przyczyną??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
dudek538



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 25
Skąd: łódzkie

PostWysłany: 22:49 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem bardziej oplaca kupic sie Pronara. Lepsze wyposazenie, lepszy silnik ( wyzszy moment o 80 Nm od ursusa ). .. i promocje na pronara sa Very Happy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Grzesio31



Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 139
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 22:22 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

koledzy ale porownajcie wyposazenie duzego pronarka z ursusem 1614 i wtedy powiedzcie czy byscie kupili ten ciagnik...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dudek538



Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 25
Skąd: łódzkie

PostWysłany: 22:15 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz racje co do tej ceny http://www.ursus.com.pl/modele/1614.html .Ursus 1614 kosztuje 179 tys brutto. Ale ciekawe z jakim wyposażeniem ? Confused Niedalej jak 4 miesiace temu kupowalem nowy ciagnik i wiem ze do podanej ceny trzeba sporo doliczyc, zeby miec porzadny sprzet. Niestety nie mialem kasy i tesh patrzylem jak tajtaniej mozna kupic nowy ciagnik i wzialem belarusa tego za 63 kafle. Zrobilem nim 200 mth i jak narazie wszystko wporzadku. Wczesniej mialem 360 z 70 lat wiec roznica kolosalna Very Happy. i MTZ jak zauwazylem ma male spalanie Very Happy srednio w czasie orki wyszlo 13 litrow na hektar. To elegancko nie? :> Pozdrawiam i zachecam do kupna , bo jak za te pieniadze to nic lepszego sie nie kupi .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 20:40 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akurat 1614 jest chyba w cenie porównywalnej z dużym Pronarem, na agrofoto ktoś wrzucił cennik jakiś czas temu to 1614 kosztuje około 175 tysięcy brutto Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xsc924



Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 326
Skąd: Sląsk

PostWysłany: 19:32 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale pronary sa duzo tansze od ursusa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 17:38 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeśli cena Pronara jest porownywalna z Ursusem to dla mnie jego kupno jest nieco bez sensu Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grzesio31



Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 139
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 00:11 Pią 29 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.pronar.pl/ogloszenia/jesien.html
tam znajdziesz ceny.
my mamy taki model to w 2005 roku kosztowal 145 tys netto + 6 tys klima a calosc po dogadaniu wyszla 138 tys Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paweł74



Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 141
Skąd: woj. Opolskie

PostWysłany: 23:18 Czw 28 Gru 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po ile teraz chodzą pronary 155km Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 123, 124, 125 ... 167, 168, 169  Następny
Strona 124 z 169

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach