Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tradytor
|
Wysłany: 00:16 Czw 9 Lis 2017 Temat postu: |
|
|
Stachu napisał: | Koszty produkcji = termin nieznany i nieużywany przez polskiego hodowce |
Może i znany ale nie liczony , a jak liczony to tylko pasza, pisklak, opał i prąd Reszta nie liczona bo i po co lepiej się sąsiadowi pochwalić jakie to niskie koszty mamy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stachu
|
Wysłany: 18:57 Sro 8 Lis 2017 Temat postu: |
|
|
Koszty produkcji = termin nieznany i nieużywany przez polskiego hodowce |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thatcher
|
Wysłany: 18:24 Sro 14 Gru 2016 Temat postu: |
|
|
Panowie jaki kupujecie olej i w jakiej cenie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilardowy
|
Wysłany: 07:28 Pon 5 Maj 2014 Temat postu: |
|
|
Nie wystarczy posiadać gospodarstwa, by go utrzymać i mieć z niego zyski. Tu trzeba bardziej rozwiniętych działań. Dlatego też zanim podejmiemy jakieś działania, warto zwrócić się do profesjonalistów, jak chociażby (link) Z nimi będzie nam łatwiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
GDF Partner
|
Wysłany: 08:44 Czw 6 Lut 2014 Temat postu: Re: Energia Elektryczna, Zmiana dostawcy |
|
|
GDF Partner napisał: | Witam,
Szukam chętnych do zapoznania się z oferta na ceny Energii elektrycznej. Energia wytworzona i sprzedawana przez elektrownie Połaniec, bez prognoz, z rachunkiem co miesięcznym za aktualne zużycie. Brak opłat dodatkowych. więcej inf. na email lub PW Szymon Wąsowski
GDF SUEZ Energia Polska S.A. jest piątym największym wytwórcą energii w Polsce, a największym w południowo – wschodniej Polsce. Elektrownia zlokalizowana jest w województwie świętokrzyskim, nad Wisłą, w pobliżu Połańca. |
Telefon do kontaktu: 537 97 28 04
mei:l wasowski.szymon30@gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
GDF Partner
|
Wysłany: 14:56 Wto 4 Lut 2014 Temat postu: Energia Elektryczna, Zmiana dostawcy |
|
|
Witam,
Szukam chętnych do zapoznania się z oferta na ceny Energii elektrycznej. Energia wytworzona i sprzedawana przez elektrownie Połaniec, bez prognoz, z rachunkiem co miesięcznym za aktualne zużycie. Brak opłat dodatkowych. więcej inf. na email lub PW Szymon Wąsowski
GDF SUEZ Energia Polska S.A. jest piątym największym wytwórcą energii w Polsce, a największym w południowo – wschodniej Polsce. Elektrownia zlokalizowana jest w województwie świętokrzyskim, nad Wisłą, w pobliżu Połańca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wielkopolanin 2000
|
Wysłany: 21:10 Pon 2 Wrz 2013 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś z was stosował DEZOSAN jako suchą dezynfekcje posadzki. Czy to coś daje ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zielononóżka
|
Wysłany: 15:16 Pon 2 Wrz 2013 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś z was używa śruty słonecznikowej zamiast sojowej ?
I jakim % można ją stosować dla kur niosek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
wielkopolanin 2000
|
Wysłany: 22:36 Pią 30 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
["Stachu"] Witam ogrzewa ktoś z Was kurnik piecem na słome?
Nie ogrzewam kurnika słomom; liczyłem chyba 100 razy i ciągle wychodziło drożej niż węglem 29-31 kalori. Piec na 1 wałek spala go jakieś 2,5 - 3 godziny czyli ze 8 na dobe, to na rok niecałe 2,000 wałków z 70-100 hektarów. Jak słoma jest ze stoga i trafi sie mocno mokra to ten badziew sie nie spali. Prościej jest jak przywiozą naczepe węgla. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcaruś
|
Wysłany: 15:33 Wto 28 Maj 2013 Temat postu: |
|
|
Mam do sprzedania maszynę pakująca jaja Moba Repacker z 1984 r. stan bardzo dobry, średnia wydajność 18.000 jaj/h.
Maszyna w ciągłej eksploatacji, regularnie serwisowana.
Zainteresowanych proszę o telefon: 692 421 639.
Zapewniam transport i montaż. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika_Kartony
|
Wysłany: 14:40 Pon 21 Lis 2011 Temat postu: Monika_kartony |
|
|
Witam serdecznie
Chciałabym zaoferować Państwu kartony, przekładki paletowe oraz narożniki (kątowniki) z tektury falistej w różnych rozmiarach i o różnej gramaturze tektury.
Zapewniamy ceny producenta oraz transport na terenie całego kraju (i nie tylko).
Polecam serdecznie
W sprawie wyceny proszę o kontakt ze mną:
Monika Borkowska
tel: 500 48 55 83  |
|
Powrót do góry |
|
 |
PEACMAKER
|
Wysłany: 15:36 Pon 16 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Witam..Odnosząc sie do tego działu czyli koszty produkcji.. to wyglada to nastepująco..na dzien dzisiejszy to kwota 3,8 do 4 zł netto w zaleznosci od wyposazenia fermy, kosztów weterynaryjnych itd..wiec po takiej CENIE MINIMUM MUSIMY ODDAWAC ZYWCA UBOJNIA ALE DO TEGO MUSI BYC DOLICZONY ZYSK! TAKZE PAMIETAJCIE O TYM! |
|
Powrót do góry |
|
 |
frompoland
|
Wysłany: 21:33 Wto 13 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
to jakas propaganda PSL-u a nie ciekawa strona... chyba nie masz co w internecie przegladac... |
|
Powrót do góry |
|
 |
dobry
|
Wysłany: 13:36 Wto 29 Gru 2009 Temat postu: |
|
|
Znalazłem ciekawą stronke na której można pooglądać opinnie różnych osób www.rolniczatelewizja.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
chowanex
|
Wysłany: 18:08 Nie 16 Sie 2009 Temat postu: piec na słomę |
|
|
grzeję słomą 40 tys.brojlera - żeby utrzymac 6 rzutów potrzebujesz około 800 belek 150 cm tj. słoma z około 50 ha; instalacja tj piec i zbiornik na wodę około 100000 tys netto i teraz sam sobie policz cczxy się opłaca:) jedni twierdzą że nie inni że to świetny interes |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro8038
|
Wysłany: 09:43 Pon 13 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Nie, nie obcinam dziobów indykom. W tym roku trzymam samą indyczkę - więc moim zdaniem wogóle dla indyczki cięcie dziobów jest bezsensowne. Przy mix-ie również nigdy dziobów nie ciąłem. Obecnie na jednym obiekcie dla próby wymieniłem wszystkie żarówki na energooszczędne - po wypięciu ściemniaczy.
Po 3 dniach odchowu wyłączyłem całkiem jeden obwód żarówek i po kolejnych 3 czy 4 dniach 2 obwód i został 3 obwód żarówek 6W. (te 2 obwody mam włożone żarówki o mocy świetlnej 75W - nie pamiętam ile to jest w energooszczędnych) Sprawdziło się więc będę systematycznie wymieniał na kolejnych obiektach.
Idąc dalej nigdy nie miałem problemów ze zjadaniem słomy. Z dziobaniem się teraz miałem problem, może nie problem - ale przypadek - ze stada 33 tys szt indyczki w 14 tygodniu wynieśliśmy 10 szt podziobanych ptaków. Jednakże wydaje mi się że był to mój błąd - poprosiłem w wytwórni pasz o wzmocnienie parametrów paszy no i pewnie sobie zwiększyłem Przez dobę podałem sól kuchenną i więcej dziobania nie było. Lekarz twierdzi, że było to właśnie związane ze stresem paszowym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 11:05 Pon 22 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
Jaro8038 napisał: | U mnie to samo - od 01 stycznia wzrost ceny energii elektrycznej o ponad 40%. Żarówki mam wymienione na energooszczędne już od dwóch lat. Również nie pracują na ściemniaczu. Mam 3 obwody z których 2 pracują na ściemniaczu i jeden pod energooszczędne bez ściemniacza. Zakupiłem najmniejszej mocy jakie są dostępne- 6W to jest moc świetlna tak jak 25W zwykłej. |
Jaro 8038 - czy przy energooszczędnych żarówkach obcinasz dzioby indykom??? i czy żarówki zdają egzamin zarówno przy indorze i indyczce?? I czy nie masz problemów z dziobaniem się i ze zjadaniem słomy??? z góry dzięki za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stachu
|
Wysłany: 11:53 Sro 1 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Witam ogrzewa ktoś z Was kurnik piecem na słome?
ja pale w węglowym słomą ale tylko jak nie ma mocnego mrozu, problem jest w tym, że trzeba często chodzić do pieca, myśle o prawdziwym kotle na słome w okrągłych belach. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Toninho
|
Wysłany: 14:20 Wto 17 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Brojler Kurzy ostanio byłem w holandii na fermach widziałem wymienniki ciepła firmy agro-supply które pomagają zaoszczędzić do 50% kosztów ogrzewania, to też może być dobry sposób na obniżenie kosztów produkcji. Poniżej masz link do opisu produktu, wiem że dystrybucją tych wymienników na Polskę zajmuje się vencomatic Polska. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro8038
|
Wysłany: 12:39 Pią 6 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Savik - nie znam się na programie świetlnym dla kury - ja tak robie na indyku. Nie wiem czy dla kury jest to wystarczająca ilość światła czy nie. No i oczywiście jeszcze ważne jest co ile metrów są umieszczone żarówki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 16:39 Czw 5 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Jaro8038 napisał: | U mnie to samo - od 01 stycznia wzrost ceny energii elektrycznej o ponad 40%. Żarówki mam wymienione na energooszczędne już od dwóch lat. Również nie pracują na ściemniaczu. Mam 3 obwody z których 2 pracują na ściemniaczu i jeden pod energooszczędne bez ściemniacza. Zakupiłem najmniejszej mocy jakie są dostępne- 6W to jest moc świetlna tak jak 25W zwykłej. |
rozumiem, że 6W jest wystarczające, ąby kury były aktywne i nie zadużo światła by pojawilły się zawałki?? dzieki za poradę |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro8038
|
Wysłany: 15:44 Czw 5 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
U mnie to samo - od 01 stycznia wzrost ceny energii elektrycznej o ponad 40%. Żarówki mam wymienione na energooszczędne już od dwóch lat. Również nie pracują na ściemniaczu. Mam 3 obwody z których 2 pracują na ściemniaczu i jeden pod energooszczędne bez ściemniacza. Zakupiłem najmniejszej mocy jakie są dostępne- 6W to jest moc świetlna tak jak 25W zwykłej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 15:34 Czw 5 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
energia w górę ok. 35%, ale u nas dystrybucja lekko spadła o ok. o,5grosza/kWh netto. a tak na marginesie - pewna firma drobiarska w mojej dalszej okolicy ok 6 kurników negocjowała z zakłądem ceny, a potem zmieniła sprzedawcę energii elektrycznej - to wiem na 100% . nie wiem ile % zaoszczędziła. też nad tym myśle, muszę sie nieco zorentować bo przecież mamy teraz wolny wybór. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 15:32 Czw 5 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Savik! napisał: | hej brojler kurzy jak masz rozwiązaną sprawę żarówek oszczędnych na ściemnieniu???? | Nie mam ściemniacza , ale jest opcja wyłączenia co drugiej. Żarówki 11 -watowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 15:23 Czw 5 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
hej brojler kurzy jak masz rozwiązaną sprawę żarówek oszczędnych na ściemnieniu???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|