Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pisklaczek
|
Wysłany: 17:43 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Kurczakos jak masz siać komunę to lepiej bądź cicho.
Siedź pod miotłą i czekaj końca |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
Wysłany: 17:36 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
[img]https://zapodaj.net/b45ced7ded5be.png.html[/img][/img]
Jednak nie wszyscy srają w portki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 17:15 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Kurczakos napisał: | kurczak68 napisał: | Pytacie jak było na proteście? Trzeba było pojechać i się przekonać a nie tylko krytykować ilu drobiarzy było. Wasze udzielanie się kończy się na tym forum! |
Pojechać to można, ale konsekwencje wyjazdu mogą być tragiczne. Mam swoje unijne zobowiązania i wolę nie ryzykować. Byłem na kilku spotkaniach i słyszałem co mogą zrobić.
A co do prezesa Cedrobu to mówi co ma mówić. Jest to spółka akcyjna, więc od tego jak on mówi tak będą się kształtować ceny akcji. Chyba nie powie, że Ukraina Nas zadusi, bo następnego dnia Cedrob był by do kupienia za grosze. Tak samo mówi, że ciągle trzeba zwiększać skale bo taka jego rola. Wszystko robione pod akcjonariuszy. |
Kurczakos mógłbyś oświecić gdzie to można kupić akcje Cedrobu? no i jaka jest ich cena skoro tak o nią dbają w każdej wypowiedzi
co do akcjonariuszy to nie sądzę aby Prezes musiał się z nimi komunikować za pośrednictwem wywiadów/ mediów skoro może im wszystko wyjaśnić przy kolacji i to wcale nie przy za dużym stole |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kurczakos
|
Wysłany: 16:59 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Agentury nie musi być. Wystarczy że człowiek się wychyli, np udzieli wywiadu czy będzie z przodu. Jeśli są wredni to dojdą co ja za typ i skąd i za to że protestuje przeciwko nim, naslac kontrolę, opóźnić wypłaty itp. Znam parę osób, które się wychylaly na spotkaniach w ministerstwie i niektóre z nich miały nieprzyjemności. Jakie to nie wiem, ale mówiły, że jeśli nie masz nerwów to siedź cicho. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:37 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Nawiasem mówiąc paru chłopaków zrobiło na owej manifestacji kawał dobrej roboty |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:34 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Kurczakos, Ty to jakaś agentura na przeszpiegi przysłana? Możesz rozwinąć co mają zobowiązania unijne do manifestacji? Manifestacja, to prawo kazdego zapisane w ustawie zasadniczej |
|
Powrót do góry |
|
 |
funia
|
Wysłany: 14:03 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Dziunia nic nie przesadziła taka cena jest na 100% |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kurczakos
|
Wysłany: 13:58 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
[quote="kurczak68"]Pytacie jak było na proteście? Trzeba było pojechać i się przekonać a nie tylko krytykować ilu drobiarzy było. Wasze udzielanie się kończy się na tym forum![/quote]
Pojechać to można, ale konsekwencje wyjazdu mogą być tragiczne. Mam swoje unijne zobowiązania i wolę nie ryzykować. Byłem na kilku spotkaniach i słyszałem co mogą zrobić.
A co do prezesa Cedrobu to mówi co ma mówić. Jest to spółka akcyjna, więc od tego jak on mówi tak będą się kształtować ceny akcji. Chyba nie powie, że Ukraina Nas zadusi, bo następnego dnia Cedrob był by do kupienia za grosze. Tak samo mówi, że ciągle trzeba zwiększać skale bo taka jego rola. Wszystko robione pod akcjonariuszy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 13:17 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
dziunia napisał: | Wszędzie brakuje kurczaka dzisiaj sprzedane po 3.80 przyszły tydzien jeszcze gorzej braki braki braki | dziunia Ty stara jesteś już i Cię pogięło z tą ceną |
|
Powrót do góry |
|
 |
marol
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
Wysłany: 11:50 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Medox byłeś wczoraj w Warszawie?
Może trzeba było wejść na platformę i to powiedzieć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisklaczek
|
Wysłany: 11:47 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry. Chciałam się przywitać, bo jestem tu nowa.
Po co jechać blokować, po co jechać na protest, przecież nasza
sytuacja jest dobra. Minister każe hodowcom świń przebranżowić sie na drób.
Ukraina zalewa nas mięsem, a będzie tylko gorzej jak nic nie zrobimy.
Ale po co??? Komornik jeszcze nie puka. Tyle na początek.
Cena 3,3-3,5 |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 11:32 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
A prosiłem, zmniejszcie choc obsady do poziomu lata, bo nigdy dotąd taka sytuacja nie miała miejsca, żeby jakis kraj wychodził z unii, ale na przełom marca i kwietnia kurki są już w aparatach, więc zrobic sie nie da nic. Pozostaje pogratulowac posiadaczom kurek na początek kwietnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 11:25 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Cytat z artykułu w dzisiejszej prasie:
"Po 29 marca nie będzie możliwe przemieszczanie towarów między Wielką Brytanią a Polską zgodnie z przepisami o VAT i akcyzie zharmonizowanymi w całej Unii Europejskiej
Przypomina, też że daniny zaczną być nakładane nawet na paczki, które będą trafiać np. z Londynu do Warszawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 11:11 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
3,6- 3,7net |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak68
|
Wysłany: 11:00 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Pytacie jak było na proteście? Trzeba było pojechać i się przekonać a nie tylko krytykować ilu drobiarzy było. Wasze udzielanie się kończy się na tym forum! |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 10:53 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Żąt i prezdent ograł rolników w warszawie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kurczakos
|
Wysłany: 10:42 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
I jak było na proteście? Było choć 5 drobiarzy ? póki nie będzie ceny przez rok poniżej 3 złoty, nie ma co marzyć o zjednoczeniu i przeciwwstawieniu się panującym trendom. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:52 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Te kury juz sie kończą kaszubek i zaczną wchodzić te z początku stycznia, temu też pisze, że wzrost wczesniej niż myślałem, bo prawdziwy brak, to zaczyna się dopiero po niedzieli i trwa z 2tyg minimum, ale jak też wiele razy mówiłem, decyduje import/eksport i bilans tego w EU, stąd mogło parę dni wcześniej zacząć rosnąc. Zwróc uwagę, że tydz temu bylo 3zł,a rośnie bardzo wolno |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 09:16 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Wszędzie brakuje kurczaka dzisiaj sprzedane po 3.80 przyszły tydzien jeszcze gorzej braki braki braki |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszubek
|
Wysłany: 09:16 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Medox Daj sobie siana z wróżbami ! Dla mnie jesteś zwykłym nawiedzonym manipulatorem który sieje zamęt Gdzie jest ogrom kurczaków które miały pojawić się na rynku na przełomie stycznia i lutego ???
Doskonale pamiętam jak w grudniu pisałeś ,że przed ,miedzy Świętami i po Nowym Roku są rekordy wstawień i gdzie te kurczaki ???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 06:48 Czw 7 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
Nie ma nigdzie danych o mocy wylegowej z wyprzedzeniem wiec jakim cudem niby Wy posiadacie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 23:04 Sro 6 Lut 2019 Temat postu: |
|
|
2.7 filut, to jakby stał sie cud i Anglia nie wyszła z UE, co nie jest możliwe, więc bardziej obstawiam 2zl i 20% do lasu w tym terminie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|