Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Żeldrob1
|
Wysłany: 18:41 Czw 25 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Kuń napisał: | A gdzie organizacja ktora zbiera nasze milony- promocja miesa drobiowego. To przeciez oni sprowadzaja z Ukrainy. Powinnismy sie postawic przeciw temu haraczowi. Czemu nasi przedstawiciele nie rob ia dla nas nic? A w
Wy sie dziwicie ze nikt nie chce sie zrzeszac- to sie kojarzy z jednym- zbieraniem kasy a efekty jak zawsze zerowe. Prawda Panie Danielak i inny ktorzy za nasza krwawice dobrze sobie żyją. dziwi mnie tylko ze Pis pozwala na te przekrety z Ukrainą. | A Ty jesteś zrzeszony~? Płacisz jakiekolwiek składki? Jak cena o.k. to siedzicie na dupach i macie gdzieś zrzeszenia , organizacje etc. Wtedy to nik nie jest potrzebny bo hodowca jest panem i basta. Jak cena dno to wtedy krzyk Fundusze promocji są haraczem wymyślonym przez poprzedni rząd i w 90% są wykorzystywane przez przetwórców ( oni też hodują ) .~FP mięsa drobiowego , którego między innymi współautorem jest imć p.Danielak służy tak naprawdę chu... wie czemu , ale już na pewno nie jakiejkolwiek pomocy drobiarzom. To zwykły haracz. O wydatkowaniu tej kasy nie piszę bo każdy może sprawozdania komisji przeczytać. Nie ma konsolidacji środowiska więc hodowcy nie mają żadnego wpływu na wielkość produkcji , importy ,kontyngenty etc. Każdy chce być "panem na włościach' więc teraz buźki na kluczyk i nie drzeć japy . kuźwa od ilu lat już o tym piszemy i gówn.o z tego wynika. Bankructwa to jest jedyny sposób żeby dotrzeć do zakutych łbów drobiarzy. Za chwilę dostaniecie propozycję z ubojni ~~~~~( o ile słyszałem to już takowe są ) typu - damy pisklaka , paszę ,obsługę wet. , a reszta po stronie hodowcy. Wynagrodzenie jakieś śmieszne grosze za kg lub sztukę , które nawet w 50% nie będą w stanie pokryć pozostał…ych kosztów. O jakichkolwiek zyskach czy kasie na godziwe życie należy zapomnień. W efekcie zadłużenie w ubojniach będzie tak duże , że te piekne kurniki przejmą w ramach długu. ~I tyle wam zostanie z bycia "panami' kurzego biznesu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miko
|
Wysłany: 16:18 Czw 25 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
cena wraca 3.30 net |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 11:44 Czw 25 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
kurczaka ukrainskiego to moze sz i dostac pod logo made in italia wolny rynek . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 11:15 Czw 25 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
A gdzie organizacja ktora zbiera nasze milony- promocja miesa drobiowego. To przeciez oni sprowadzaja z Ukrainy. Powinnismy sie postawic przeciw temu haraczowi. Czemu nasi przedstawiciele nie rob ia dla nas nic? A w
Wy sie dziwicie ze nikt nie chce sie zrzeszac- to sie kojarzy z jednym- zbieraniem kasy a efekty jak zawsze zerowe. Prawda Panie Danielak i inny ktorzy za nasza krwawice dobrze sobie żyją. dziwi mnie tylko ze Pis pozwala na te przekrety z Ukrainą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 09:12 Czw 25 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
a mysleliscie ze drobiarstwo do idealny dochod na reszte zycia a tu ci co juz poinwestowali gdzie sie da mieszkania salony osiedla teraz zaczynaja inwestowac w mega fermy tak zeby tylko sie cos dzialo w ich zyciu nie dla zarobku .a zwykly chlopek inwestujac mln raz ze go traci to jeszcze dostaje pewnosc ze moze przez kolejne 10 lat bedzie robil za tyle co pracownik u niego bez stresu zarobi o nerwach co i tak go wykoncza nie wspomne .2,7 net na dzis zamawiajcie nastepne pelne obsady bo sasiad nie wstawi a wy po 4 sprzedacie tak napewno ale ubitego |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
LOBO
|
Wysłany: 22:13 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
A ty zgaś kompa i idz spać bo ci się już (słowo zostało usunięte) i we łbie |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 21:34 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
[quote="maniek123"]nie bój się brazyli, arg czy paragwaju, bój się ukrainy. przecież oni wwążą do nas i do eropy tysiące ton poza tym j.eba.nym kontyngentem.... jak to robią... przeciez mały jaro nieda, nie pozwoli, wyrżnie przystkich naszych ludowcó.
a ukraincy przywążą tyszkę razem z koscią strzałkową. To ...urwa nie jest miesą , tylko "pozostałe".
wiązą to do MHP, oni usuwają strzałkę i puszczaja jakoczyste miacho.
a u nas coś pipeprzą o aferze vat, czy o tym że rolnik postawił se kurnik 1200 m.kw(to jest debilem)
same jestescta debilami.
nie my tylko drużyna zmiany
nawet kacapy nas ładują, i ukraince
o tym pomyślcie[/quote
Dokładnie tak to robią. A co do Brazylii- wybierz się na jakieś targi spożywcze (Niemcy, Francja) i zobacz po ile brazylijczycy oferują fileta w kontraktach na przyszły rok. Jak zobaczysz, to po powrocie pierwsze co zrobisz, to zgasisz światło i powiesisz kłódkę na bramie |
|
Powrót do góry |
|
 |
j p
|
Wysłany: 20:08 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Może coś aktualnego cena 2,90 a na jutro tuszka tanieje . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 19:33 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Goliathus napisał: | a ja ma to w (słowo zostało usunięte) kasa jest odłozona to sobie mogę dokladać tak przez lat kilka haha |
Następny geniusz ekonomii ha ha |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 19:27 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
a ja ma to w (słowo zostało usunięte) kasa jest odłozona to sobie mogę dokladać tak przez lat kilka haha |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 19:26 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
maniek123 napisał: | fajnie się gada traktor
ale sorry
muszę kończyć
gdyż mam pociąg
pa  |
Chyba wyciąg pa pa .Nie zaśmiecajmy forum .Tu się pisze o cenie a nie o pierdołach .pa pa |
|
Powrót do góry |
|
 |
maniek123
|
Wysłany: 19:24 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
fajnie się gada traktor
ale sorry
muszę kończyć
gdyż mam pociąg
pa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 19:22 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
maniek123 napisał: | "o tych hodowcó"??????????????? to kim Ty jesteś traktor?
nasz kochany traktor
ursus, zetor, nie on jest włądimirec
nie mfp
jd |
Jestem byłym hodowcą, teraz mam dom weselny i wiszę medoxowi wielką wódkę za dobrą poradę.A ty odpalaj władimirca i do gnoju |
|
Powrót do góry |
|
 |
maniek123
|
Wysłany: 19:17 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
"o tych hodowcó"??????????????? to kim Ty jesteś traktor?
nasz kochany traktor
ursus, zetor, nie on jest włądimirec
nie mfp
jd |
|
Powrót do góry |
|
 |
maniek123
|
Wysłany: 19:15 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
chodziło ci... o ze zrozumieniem??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 19:14 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
maniek123 napisał: | traktor ty jakis gupi jestes???  |
Ty nawet poprawnie czytać nie potrafisz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 19:13 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Jedyne co możemy zrobić to złapać za telefon i zredukować wstawienia o min 30 procent . |
|
Powrót do góry |
|
 |
maniek123
|
Wysłany: 19:09 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
traktor ty jakis gupi jestes???  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 19:06 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Martwicie się o tych hodowców jakbyście byli z caritasu Nastawiali to niech teraz zarabiają i spijają śmietankę ja im nie zazdroszczę ,ale już nie mogę czytać : Brazylia, Ukraina, kontenery , porty 2.80 do wiosny itp.Naprawdę wam się nie znudzi klepać w kółko to samo ?.Tym bardziej, że na to forum zagląda garstka ludzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
|
Powrót do góry |
|
 |
LOBO
|
Wysłany: 19:00 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
Już od paru lat od połowy pażdziernika jest do nowego roku kicha a pózniej sie zaczyna normować i tego nie zmienimy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maniek123
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maniek123
|
Wysłany: 18:37 Sro 24 Paź 2018 Temat postu: |
|
|
nie bój się brazyli, arg czy paragwaju, bój się ukrainy. przecież oni wwążą do nas i do eropy tysiące ton poza tym j.eba.nym kontyngentem.... jak to robią... przeciez mały jaro nieda, nie pozwoli, wyrżnie przystkich naszych ludowcó.
a ukraincy przywążą tyszkę razem z koscią strzałkową. To ...urwa nie jest miesą , tylko "pozostałe".
wiązą to do MHP, oni usuwają strzałkę i puszczaja jakoczyste miacho.
a u nas coś pipeprzą o aferze vat, czy o tym że rolnik postawił se kurnik 1200 m.kw(to jest debilem)
same jestescta debilami.
nie my tylko drużyna zmiany
nawet kacapy nas ładują, i ukraince
o tym pomyślcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|