Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:54 Sro 2 Gru 2020


Co sądzicie o kombajnie BIZON ZO56?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 43, 44, 45  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oli
Gość





PostWysłany: 22:09 Czw 27 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehehe to co tam sie miało popsuć przez te 80 godzin pracy jak ty wszystko wymieniłeśRazz to w sumie żadna pochwała dla niego:P kombajn jak nowy:P najbardziej psujace sie rzeczy wymieniłeś na nowe to to nie miało prawa sie popsućRazz ja mam 35 letniego classa i już 3 rok z rzędu skosiłem nim 50hektarów i przez te 3 lata to tylko kosa mi pękła!!! Nic więcej!!! zero kłopotów!! a nie sory na samym początku rozrusznik padł ale w 2 godziny ze znajomym dopasowaliśmy następny... pasował podajrze od stara?? to jest dopiero bezawaryjna maszyna.
Powrót do góry
Robert
Gość





PostWysłany: 04:14 Czw 27 Paź 2005    Temat postu: fotki kombajnów Bizon Odpowiedz z cytatem

Zapewnie większość zna już stronke www.farmphoto.com a w szczególności dział http://www.farmphoto.com/photography/forum.asp?fid=78 zawierający zdjęcia kombajnów Bizon z różnych stron Polski. Chciałbym zachęcić Was do umieszczania tam fotek Waszych kombajnów Bizon. Wystarczy się zalogować i można dodawać zdjęcia.
Powrót do góry
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 21:47 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pielowiej napisał:
a czy wiecie ze gigant jak wyprodukowano prototyp byl prawdopodobnie najwiekszym kombajnem w europie


Pod wzgędem gabarytów to na pewno sama blacha Very Happy Shocked Razz Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pielowiej
Gość





PostWysłany: 21:44 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy wiecie ze gigant jak wyprodukowano prototyp byl prawdopodobnie najwiekszym kombajnem w europie
Powrót do góry
Krzysiek!



Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 59
Skąd: www.agrofoto.pl

PostWysłany: 15:20 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze masz racje, mam niewileka wiedze na temat kombajnów a zwłaszcza gigantów
a o to link tak jak obiecałem:
http://www.farmphoto.com/photography/message.asp?dsply=all&mid=170736&gkp=
troche sie go naszukałem Smile pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskinbladet



Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 23
Skąd: kraków

PostWysłany: 14:07 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie szukaj on ma już niejedno przerabiane a kabina została zdjęta,poprzedni własciciel ją ściągnął. W gigantach kabina była standardem i żadnych wyjątków tam nie stosowano. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Krzysiek!



Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 59
Skąd: www.agrofoto.pl

PostWysłany: 13:35 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba nie w kazdym z tych kombajnów były kabiny bo widziałaem na farm photo giganta bez kabiny poszukam jeszcze raz i wkleje link. Podejrzewam ze musiały byc montowane bez kabin bo watpie zeby ktos specjalnie zdejmował ale moge sie mylic Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maskinbladet



Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 23
Skąd: kraków

PostWysłany: 13:00 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 1996r. w ramach kontraktu wysłano 36 sztuk Z058 do Pakistanu które nie posiadały kabin lecz zwykły daszek. Prwdopodobnie były to jedyne sztuki Rekorda jakie wyprodukowano bez kabin.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Grzesio



Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 125
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 09:15 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak w Rekordach, BS-ach , Dynamicach i Gigantach kabina była montowana fabrycznie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Robert
Gość





PostWysłany: 04:35 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy w Bizon Rekord i większych kabine montowano fabrycznie? Pytam bo nie spotkałem jeszcze Rekorda bez kabiny.
Powrót do góry
Grzesio



Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 125
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:34 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
wet w ostatnich rekordach produkowanych nie bylo sprezyn a 2 akumulatory[/img]

To prawda mam Rekorda z 2002r. i nie mam tam sprężyn, tylko akumulatory hydrauliczne. Tam zresztą hydraulika nieco inaczej wygląda.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pielowiej
Gość





PostWysłany: 21:30 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

56 na export mialy skrzynie biegow od rekorda i zbiornik ziarnowy podwyszony. Ja mam 56 z 79 i jest zajebista. w tym roku zrobilem ponad 100 h bezawaryjnie jak rok wczesniej kupilem ja w 91 z skr z roz... skrzynia biegow. co roku sie ja przeglada przed zniwami i co zuzyte wymieniam i mam problem z glowy. co do 56 na szerszych oponach to jest wieksze obciazenie na poloski i sie one ukrecaja. u mnie jak siadlo lozysko w skrzyni i kulka wtoczyla sie na kolo zebate duze a mala zebatke na polosi to kombajn zarzucilo w bok a poloski nie urwalo.i co do spresyn na silownikch to nie ma znaczenia u mnie ich nie ma a siedzi akumulator hydrauliczny i nie podrzuca i lagodnie chodzi nawet w ostatnich rekordach produkowanych nie bylo sprezyn a 2 akumulatory[/img]
Powrót do góry
Tomek
Gość





PostWysłany: 16:47 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak blachy z wewnętrznej strony także malowałem z wyjątkiem zbiornika wewnątrz (nie zdążyłem) wnętrze kombajnu malowałem minią (żeby tlko zakonserwować bo był rozebrany całkowicie więc było to proste a i tak po paru sezona słoma ją wytrze))
najwięcej farby to idzie chyba na heder bo dużo zakamarków i trudno malować duzo farby idzie w powietrze.
Powrót do góry
Robert
Gość





PostWysłany: 01:21 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy malowałeś także blachy z wewnętrznej strony?
Ogólnie to wiadomo że w tym roku 1986 nie malowano tylko na taki kolor wiśniowy ale ta data sie rzuca w oczy bo bardzo często spotyka sie Bizon w tym kolorze właśnie z 1986 ....a później to już czerwone , pomarańczowe i tak dalej.
Powrót do góry
Tomek
Gość





PostWysłany: 19:10 Pon 24 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bizony malowali na taki kolor jaką mieli w tym momęcie farbe. to były takie czasy że liczyła się sztuka wyprodukowana. ja mam 56 z 1987 roku i był koloru zółtego ale nie podobał mi się i przemalowałem go na czerwony 15litrów farby i po kłopocie. mósiałem go pomalaować bo wyglądał jak ruina a po remoncie kapitalnym wstyd było nim wyjechać na pole!!
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: 16:28 Pon 24 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam supra z 1986r i jest pomaranczowy, mój znajomy ma także ten rocznik i jest czerwony

Więc ja już nie wiem od czego zalezał ten kolor
Powrót do góry
Robert
Gość





PostWysłany: 22:24 Nie 23 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To wiadomo że w 1986 roku kombajny Bizon Super malowano na kolor wiśniowy.......ale dlaczego tak mało jest Rekordów w tym kolorze?
http://www.farmphoto.com/photography/message.asp?dsply=all&mid=221430&gkp=
Powrót do góry
Grzesio



Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 125
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 22:40 Sob 22 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bizon Z056 - 200l, ale Rekord 240l.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1629
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 18:42 Sob 22 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robert napisał:
Ile wogóle pojemności ( w litrach) ma zbiornik paliwa kombajnu Bizon Super , Rekord ?


200l
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Robert
Gość





PostWysłany: 02:09 Sob 22 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ile wogóle pojemności ( w litrach) ma zbiornik paliwa kombajnu Bizon Super , Rekord ?
Powrót do góry
tomb2



Dołączył: 16 Maj 2005
Posty: 221
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 20:27 Pią 21 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W czasie żniw w agrobiznesie mówili ze obowiązkowe jest na kombajn OC tablica wyróżniający (czyli trójkąt) i jeszce tabliczka z imieniem i nazwiskiem oraz adresem zamieszkania właściciela kombajnu. Jeżeli właściciel ma więcej niż jeden kombajn na tabliczce musi być jeszcze podany numer z kolei posiadanego kombajnu. Te tabliczki są bardzo podobne do stosowanych kiedyś w wozach konnych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomek
Gość





PostWysłany: 20:15 Pią 21 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak naprawde to OC na kombajn powinno się płacić i są to groszowe sprawy podaje się tylko dane właśćiciela i chyba nazwę kmbnajnu i numer silnika.
Powrót do góry
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1629
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 08:48 Pią 21 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kombajny nie musza miec czegos takiego jak dowód rejestracyjny, jest traktowany jak np. pługi czy agregat, nie płaci sie OCani nie robi przeglądów technicznych
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Robert
Gość





PostWysłany: 04:35 Pią 21 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałbym wiedzieć czy kombajny posiadają jakieś papiery (mam na myśli coś podobnego do dowodu rejestracyjnego) :::::
_____________________________________________________________

Jeszcze jedno: Słyszałem że kombajn Bizon był exportowany do ponad 20 krajów świata?Czy zna ktoś może stronke internetową gdzie jest opisane bardzo dużo o kombajnie Bizon?
Powrót do góry
Greg
Gość





PostWysłany: 13:41 Pon 17 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Da się kosić kukurydzę "zwykłym" hederem-wiem bo prektykuję od 3lat Wink W zależności od wysokosci kukurydzy biore 3 albo 4 rzędy,wymłaca niezle, ale jest trochę strat bo cześć kolb spada przed hederem.Co do Bizona Z056 to jak się o nigo dba i co jakis czas wymienia co trzeba to jest to całkiem dobra maszyna, a przy tym cześci dość tanie, tylko trzeba uwazać na ich jakość.Pozdrawiam.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 43, 44, 45  Następny
Strona 44 z 45

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach