Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 17:23 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | Ty jak tam cię zwią dubel przestań straszyć BRAK HANDLU DO 7 STYCZNIA puknij się w tą pustą pał.... Co to już zapowiedz że chcesz kupić po 0,10 co ty piszesz o jakimś strachu co obleciał producentów ? To nie pierwsze świeta i ostanie  |
Naucz się czytać ze zrozumieniem, to naprawdę nie boli a nawet pomaga. Gdzie ja napisałem, że jaja będą po 10 gr. To ty pisałeś że płaciłeś za jajo 10 gr. jak inni oddawali minimum po 15. To jak już się nauczysz czytać ze zrozumieniem to pojmiesz co napisałem, a napisałem że jaja nie ma na magazynach, że kura już wyjeżdżam do ubojni, że jaja może zabraknąć, że wcale nie musi być tańsze po świętach i żeby ci co panikują, nie opuszczali za szybko ceny.
A zatem zajrzyj do swojej pełnej pały, a może coś mądrego tam znajdziesz, bo narazie widać masz tam niezły śmietnik.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 15:14 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | misio8 napisał: | Yoyo napisał: | jajcoo napisał: | Bardzo duzo młodej kury i dużo wstawień. Co u nie których zostało jeszcze sporo towaru na magazynie. M 0,25 L 0,29 s 0,16 |
Zapomniałeś dodać: "nic nie idzie, nic nie idzie, handel stoi"  |
dokładnie, ostatni miesiac to tragedia, dopiero ten tydzien cokolwiek sie dzieje. zaraz znowu przestanie, zacznie cokolwiek w stytczniu na w 2 tyg i znowu zdechnie bo ferie. nie ma sie co oszukiwac |
Ja tam nic nie chcę mówić ale ja przez miesiąc miałem problemy z zaopatrzeniem odbiorców.
Ja wchodzę w święta z pustym magazynem, a już mam klepane odbioy w przerwie między nowym rokiem. Może my na różnych kontynentach działamy ?  |
ja tez mam pusty magazyn i wysylalem zamowienia na okres miedzy swietami a nowym rokiem, nie znaczy to jednak ze jest fajny handel i zejscie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mrok
|
Wysłany: 14:17 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
przeor napisał: | http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/producenci-jaj-oczekuja-silnego-wzrostu-cen,176375.html | i nic się nie zmieniło |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 14:13 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
W detalu to po 0,70 chodzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 12:56 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Panowie na przełomie styczneń luty cena będzie 0,40 za L zachowajcie ten post  |
zapomniałeś dodać, że w detalu te 0,40.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 11:24 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Panowie na przełomie styczneń luty cena będzie 0,40 za L zachowajcie ten post  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 10:45 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | jajcoo napisał: | Bardzo duzo młodej kury i dużo wstawień. Co u nie których zostało jeszcze sporo towaru na magazynie. M 0,25 L 0,29 s 0,16 |
dokładnie, ostatni miesiac to tragedia, dopiero ten tydzien cokolwiek sie dzieje. zaraz znowu przestanie, zacznie cokolwiek w stytczniu na w 2 tyg i znowu zdechnie bo ferie. nie ma sie co oszukiwac |
Ja tam nic nie chcę mówić ale ja przez miesiąc miałem problemy z zaopatrzeniem odbiorców.
Ja wchodzę w święta z pustym magazynem, a już mam klepane odbioy w przerwie między nowym rokiem. Może my na różnych kontynentach działamy ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 10:30 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jajcoo napisał: | Bardzo duzo młodej kury i dużo wstawień. Co u nie których zostało jeszcze sporo towaru na magazynie. M 0,25 L 0,29 s 0,16 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 10:12 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
jajcoo napisał: | Bardzo duzo młodej kury i dużo wstawień. Co u nie których zostało jeszcze sporo towaru na magazynie. M 0,25 L 0,29 s 0,16 |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 09:55 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
jajcoo napisał: | Mrok napisał: | Jajczorek napisał: | Ty jak tam cię zwią dubel przestań straszyć BRAK HANDLU DO 7 STYCZNIA puknij się w tą pustą pał.... Co to już zapowiedz że chcesz kupić po 0,10 co ty piszesz o jakimś strachu co obleciał producentów ? To nie pierwsze świeta i ostanie  | Na luty totalny brak jajek bardzo niski pogłowie kur od 5 lat |
Bardzo duzo młodej kury i dużo wstawień. Co u nie których zostało jeszcze sporo towaru na magazynie. M 0,25 L 0,29 s 0,16 |
dokladnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 08:21 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Mrok napisał: | Jajczorek napisał: | Ty jak tam cię zwią dubel przestań straszyć BRAK HANDLU DO 7 STYCZNIA puknij się w tą pustą pał.... Co to już zapowiedz że chcesz kupić po 0,10 co ty piszesz o jakimś strachu co obleciał producentów ? To nie pierwsze świeta i ostanie  | Na luty totalny brak jajek bardzo niski pogłowie kur od 5 lat |
Bardzo duzo młodej kury i dużo wstawień. Co u nie których zostało jeszcze sporo towaru na magazynie. M 0,25 L 0,29 s 0,16 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mrok
|
Wysłany: 07:26 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | Ty jak tam cię zwią dubel przestań straszyć BRAK HANDLU DO 7 STYCZNIA puknij się w tą pustą pał.... Co to już zapowiedz że chcesz kupić po 0,10 co ty piszesz o jakimś strachu co obleciał producentów ? To nie pierwsze świeta i ostanie  | Na luty totalny brak jajek bardzo niski pogłowie kur od 5 lat |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 07:10 Pią 20 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Ty jak tam cię zwią dubel przestań straszyć BRAK HANDLU DO 7 STYCZNIA puknij się w tą pustą pał.... Co to już zapowiedz że chcesz kupić po 0,10 co ty piszesz o jakimś strachu co obleciał producentów ? To nie pierwsze świeta i ostanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 21:59 Czw 19 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Myślę, że towar mniej więcej opuścił fermy, niepokojąca jest przerwa w handlu tak naprawdę to do 7 stycznia, a zatem niech nerwowi wypiją trochę kropelek takich i innych. Pamiętajcie nie musi być tragedii, podobno cześć obsad już wyjechała do ubojni, także wcale nie musi być tak źle, jak to wygląda. Dużym zagrożeniem są fermy, które maja małe magazyny i te które zalegają za żarcie i potrzebują kasy.
Zanim zaczniemy schodzić z ceny, przypomnijmy sobie jak długo nie można było jej podnieść
P.S. Nie mówię, że tak będzie ale w związku ze strachem, który obleciał producentów, a co za tym idzie dużą wycinką w lutym może być szukanie jaja, wspomniany program zwalczania salci też może zrobić swoje, głowa do góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Chce_po_świętach
|
Wysłany: 10:06 Czw 19 Gru 2019 Temat postu: SKRZYNKI POMARAŃCZOWE PLASTYKOWE |
|
|
Witam , jeśli ktoś ma do odsprzedaży stare dobre skrzynki na jajka ( 360 szt) plastykowe - chętnie kupię proszę o kontakt tel. 500700600 Korzystając z okazji , życzę wszystkim z branży spokojnych , zdrowych i wesołych świąt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ferma1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ferma1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 14:47 Sro 18 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
U mnie braki trochę za szybko oddałem do uboju a to co zostało nie nadrobi . |
|
Powrót do góry |
|
 |
poranny kogut
|
Wysłany: 11:43 Sro 18 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
kolega YOYO ma 100% racji
tak niestety jest
jak u Was ruch przedświąteczny ?
kury nadążają produkować ? )) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 08:05 Sro 18 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | Masa urzędowych wychodzi , jak były odszkodowania to nie szukali a teraz jak bez odszkodowań to na ścianach i na podłogach szukają . |
Bo to nie jest program zwalczania salmonelli, tylko program likwidacji polskich producentów jaj konsumpcyjnych.
Gdyby tu chodziło o zdrowie społeczne, to analogicznie trzeba by brać próbki z podłóg w sklepach wielkopowierzchniowych i z wózków w hipermarketach. Jeśli coś wyjdzie- towar do utylizacji. Bez odszkodowania ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 08:43 Wto 17 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Masa urzędowych wychodzi , jak były odszkodowania to nie szukali a teraz jak bez odszkodowań to na ścianach i na podłogach szukają . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 08:03 Wto 17 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Tragedia to jest z salcią coraz więcej wychodzi słyszy się o 24 - 26 tygodniowych kurach . |
I to jest fakt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 06:26 Wto 17 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Tragedia to jest z salcią coraz więcej wychodzi słyszy się o 24 - 26 tygodniowych kurach . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:15 Pon 16 Gru 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Jajczarek napisał: | XL - 0,33
L - 0,28
M - 0,24
ceny brutto  |
Jajczarek ? Ten od stania na rampie ???
Fajnie, że zajrzałeś
Zająłeś się handlem, że tak na "dzień dobry" ceny zaniżasz ?
L-ka 0.32 - po tyle KUPUJĘ. |
Ceny aktualnie 0,28-0,32 za L i 0,25-0,28 za M. Wszystko zależy od układów lokalnych na fermach. Najtaniej w "zagłębiach" najdrożej na peryferiach.
Szykuje się ciekawa jazda po świętach. Ale tragedii chyba nie będzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|