Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 10:43 Pią 26 Lut 2021
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
misio8
|
Wysłany: 15:43 Czw 5 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Chociaż jeden uczciwie napisał to, o czym ja mowię już od dawna. Bezmyślne zwiększanie produkcji tylko po to, żeby nabijać kieszenie handlarzom, to nie biznes- to FRAJERSTWO.
Wiecie kto pisze hasła typu: Produkcja daje wiele możliwości. Tylko ilość się liczy. Kto się nie rozwija, ten się cofa itp., itd. ?
To piszą handlarze, którzy z Was żyją. Handlarze, którym zależy, aby mieć dostęp do taniego towaru. Handlarze, których nie interesuje to, ile Wy dokładacie do produkcji. Ich interesuje tylko to, żeby kupić jak najtanień. A kiedy kupują tanio ? Wtedy, kiedy Wy produkujecie dużo.
Dobrze, że chociaż jeden jajeczny stawia sprawę uczciwie. I ma rację. |
Byznesmen to dlaczego jak mówię odkąd pamietam żeby ktoś dał mi milion a ja mu oddam dziesięć razy tyle to nikt mnie nie słucha? Podałeś chociaż jakieś minimalne rozwiązanie tej zagwozdki. Będę ludzi namawiał na kurniki a później
kupowal towar za bezcen 🙂dzięki za podpowiexz |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 15:15 Czw 5 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Chociaż jeden uczciwie napisał to, o czym ja mowię już od dawna. Bezmyślne zwiększanie produkcji tylko po to, żeby nabijać kieszenie handlarzom, to nie biznes- to FRAJERSTWO.
Wiecie kto pisze hasła typu: Produkcja daje wiele możliwości. Tylko ilość się liczy. Kto się nie rozwija, ten się cofa itp., itd. ?
To piszą handlarze, którzy z Was żyją. Handlarze, którym zależy, aby mieć dostęp do taniego towaru. Handlarze, których nie interesuje to, ile Wy dokładacie do produkcji. Ich interesuje tylko to, żeby kupić jak najtanień. A kiedy kupują tanio ? Wtedy, kiedy Wy produkujecie dużo.
To jest jeszcze wolny kraj, chcesz zmniejszać produkcję to zmniejszaj ja będę zwiększał zobaczymy kto dalej zajdzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 14:07 Czw 5 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Tak naprawdę to miałem na myśli bardziej handlarzy (rzadziej producentów) co to w cenie (słowo zostało usunięte) wjeżdżają na detal i cisną cenę w dół. Ja na ogół już z natury nazywam sprawy po imieniu. Biznes to nie zabawa i nie kółko wzajemnej adoracji. Gruby chudnie a chudy umiera. Takie są odwieczne prawa natury... My nie musimy się lubić, ale musimy umieć handlować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 13:21 Czw 5 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Chociaż jeden uczciwie napisał to, o czym ja mowię już od dawna. Bezmyślne zwiększanie produkcji tylko po to, żeby nabijać kieszenie handlarzom, to nie biznes- to FRAJERSTWO.
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 12:50 Czw 5 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: |
...smsy o ile są, to pochodzą od twoich obecnych żywicieli. Ja napisałem tylko iż jak ktoś może niech korzysta... ot wszystko, a ty zaraz że cena do dołu... Niby kurde czemu skoro tyle mi wychodzi co wchodzi ? Skoro stan magazynowy się nie zwiększa jaki jest sens obniżać ?
(nie, nie będę tego robić dla czyjegoś lepszego samopoczucia)
Każdy zarządza mocą produkcyjną jak umie. Jedni robią to po prostu źle. Inni wtedy mogą sobie na nich pożerować. |
A co jeśli te smsy pochodzą od przyszłych żywicieli? Obecni raczej dzwonią. I tu nie trafiłeś. A jeśli chodzi o samopoczucie, to niektórzy wręcz zawodowo się tym trudnią by robić komuś dobrze. A ja oczywiście takie zawodowstwo (frajerstwo) doceniam i daje im szansę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 19:02 Sro 4 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Demiurg napisał: | telefony zaczynają dzwonić "dzyndzyń, dzyndzyń"
kupujcie tanio jak się da,puki się da, już długo tak nie będzie...
u mnie ceny bez zmian, na zbyt nie narzekam.  |
Nie wiem na jakiej planecie mieszkasz, ale do mnie na tę chwilę to SMS'y i telefony dzwonią z tekstem: "Jestem producentem i czy kupi pan jajko" . A ceny to akurat się zmieniły o dwa oczka w dół. Tak jest u mnie... Na mojej planecie  |
Już to chyba ustaliliśmy, ja nie należę do grona osób zapewniających Ci byt. Tak więc, smsy o ile są, to pochodzą od twoich obecnych żywicieli. Ja napisałem tylko iż jak ktoś może niech korzysta... ot wszystko, a ty zaraz że cena do dołu... Niby kurde czemu skoro tyle mi wychodzi co wchodzi ? Skoro stan magazynowy się nie zwiększa jaki jest sens obniżać ?
(nie, nie będę tego robić dla czyjegoś lepszego samopoczucia)
Każdy zarządza mocą produkcyjną jak umie. Jedni robią to po prostu źle. Inni wtedy mogą sobie na nich pożerować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekofarmer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 06:36 Sro 4 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
młoda kura zaczyna wchodzić
s- 0,13 IIB 0,16
m-0,19-0.20
L-0.27-0,28 póki co słaby handel |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 05:54 Sro 4 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Dużo to jest S a od L w górę to słabiutko na większości ferm . |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:33 Sro 4 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | telefony zaczynają dzwonić "dzyndzyń, dzyndzyń"
Nie wiem na jakiej planecie mieszkasz, ale do mnie na tę chwilę to SMS'y i telefony dzwonią z tekstem: "Jestem producentem i czy kupi pan jajko" . A ceny to akurat się zmieniły o dwa oczka w dół. Tak jest u mnie... Na mojej planecie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 21:01 Wto 3 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
telefony zaczynają dzwonić "dzyndzyń, dzyndzyń"
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafiki
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 09:48 Pon 2 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
Przepraszam. Racja. Wyleciało.
Xl- 0,35-0,38
Zerówka- 0,30-0,34
1A- 0,26-0,29
1B- 0,22-0,24
2A- 0,20-0,22
Ja płace:
Xl 0,36
Zerówka 0,30
1A- 0,28
1B- 0,23
2A- 0,20 |
No, no... Ponownie lepiej targujesz. No nic, ja nadrabiam marżą.
XL 0,38
1A 0,29
1B 0,24
2A 0,21 |
0,28 to normalna cena a za betke 0,23 wiec się uśmiechnij żeby trochę odpuscili |
No i miałeś rację. Odpuścili i to bez uśmiechania się. Nowy tydzień, nowy miesiąc i nowe ceny. |
Już nieaktualne
Dzisiaj klepnięta
XL-0,34
0- 0,29
1A- 0,25
1B- 0,22
2A- 0,19 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:29 Pon 2 Wrz 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
Xl- 0,35-0,38
Zerówka- 0,30-0,34
1A- 0,26-0,29
1B- 0,22-0,24
2A- 0,20-0,22
Ja płace:
Xl 0,36
Zerówka 0,30
1A- 0,28
1B- 0,23
2A- 0,20 |
XL 0,38
1A 0,29
1B 0,24
2A 0,21 |
0,28 to normalna cena a za betke 0,23 wiec się uśmiechnij żeby trochę odpuscili |
No i miałeś rację. Odpuścili i to bez uśmiechania się. Nowy tydzień, nowy miesiąc i nowe ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 08:49 Pią 30 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
Xl- 0,35-0,38
Zerówka- 0,30-0,34
1A- 0,26-0,29
1B- 0,22-0,24
2A- 0,20-0,22
Ja płace:
Xl 0,36
Zerówka 0,30
1A- 0,28
1B- 0,23
2A- 0,20 |
XL 0,38
1A 0,29
1B 0,24
2A 0,21 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 07:54 Pią 30 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
Xl- 0,35-0,38
Zerówka- 0,30-0,34
1A- 0,26-0,29
1B- 0,22-0,24
2A- 0,20-0,22
Ja płace:
Xl 0,36
Zerówka 0,30
1A- 0,28
1B- 0,23
2A- 0,20 |
XL 0,38
1A 0,29
1B 0,24
2A 0,21 |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 18:12 Czw 29 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
Xl- 0,35-0,38
Zerówka- 0,30-0,34
1A- 0,26-0,29
1B- 0,22-0,24
2A- 0,20-0,22
Ja płace:
Xl 0,36
Zerówka 0,30
1A- 0,28
1B- 0,23
2A- 0,20 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 11:07 Czw 29 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
jak się dobrze wczytasz, to prawie w każdym poście jest słowo "cena", podobnie zresztą jak w twoim nick'u.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 08:39 Czw 29 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Forum dotyczy cen a jakoś mało o nich |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 08:28 Czw 29 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | Niesamowite. Nie chce mi się szukać, ale nie tak dawno handlarze krzyczeli, że ruch siadł, BO WAKACJE !
Teraz dowiadujemy się, że w wakacje to ten ruch jest większy niż w roku szkolnym, a siada właśnie teraz no bo wakacje się już się kończą.
Kreatywność tych ludzi w zbijaniu ceny nie ma granic. |
Handlarzofobia. Wrecz juz ci się to śni. Teoria o zabijaniu ceny i to jeszcze na forum hmmm... Chryste... |
Yoyo ty wciąż potwierdzasz jaki głupiś. Czy ty poza ogrodzenie swego mocarstwa wychodzisz? Ten kraj nie jest taki mały i jest podzielony na regiony... Bardziej turystyczne i mniej turystyczne, bardziej przemysłowe i mniej przemysłowe, bardziej rolnicze i mniej rolnicze. A ty wrzucasz wszystkich do jednego worka. To co potwierdza się w jednym regionie nie musi mieć odbicia w drugim. Akurat w Warszawie i większych aglomeracjach ruch w wakacje przysiada i to jest fakt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 06:30 Czw 29 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Niesamowite. Nie chce mi się szukać, ale nie tak dawno handlarze krzyczeli, że ruch siadł, BO WAKACJE !
Teraz dowiadujemy się, że w wakacje to ten ruch jest większy niż w roku szkolnym, a siada właśnie teraz no bo wakacje się już się kończą.
Handlarzofobia. Wrecz juz ci się to śni. Teoria o zabijaniu ceny i to jeszcze na forum hmmm... Chryste... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 05:52 Czw 29 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Dokładnie w tym roku będzie jeszcze kilka ładnych obiektów pod młotek , więc brać zasiedlać i jaja za darmo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 20:55 Sro 28 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Jakby któryś z handlarzy chciał jaja "za darmo" to może sobie tanio kupić całkiem nową i wypasioną fermę na "żurku".
Ostatnio pojawiło się kilka interesujących ofert sprzedaży takich obiektów.
A wtedy "(słowo zostało usunięte) dusza, piekła nie ma" - jaja za darmo i można je sprzedawać nawet po 20 gr. albo i mniej. A zysk wtedy taki, że ho ho !
A im większą fermę kupicie- tym lepiej. Pamiętajcie- efekt skali ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 20:00 Sro 28 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Ludzie ! Szanujcie się.
Widzę, że niektórym to potrzeba rozpisać leki przeciwbiegunkowe... podobno chłopaki z żurka to strasznie się wygłupiają i oddają "hienom" bo handlowcem takich osób nie nazwę w bzdurnych cenach.
W tym tygodniu propozycje reelancerki były śmieszne, na szczęście w przyszłym tygodniu idzie raz, że ochłodzenie, a dwa ruszają obiekty "małego cateringu".
Każdy kto ma zapasy w max 2 tygodnie się wyzeruje. Ja pewnie będę musiał dokupować.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 15:43 Sro 28 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Niesamowite. Nie chce mi się szukać, ale nie tak dawno handlarze krzyczeli, że ruch siadł, BO WAKACJE !
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|