Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jajcarzyk3005
|
Wysłany: 12:44 Wto 27 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Xl-0.30
L-0.27
M-0.20
S-0.13 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bix
|
Wysłany: 07:34 Wto 27 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Przetwórstwo podobno idzie pełną parą ... ale na jajach z za wschodniej granicy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 12:48 Pon 26 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
s-0,13 IIB 0,17
m 0,21-0,22
l 0,28-0,30 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 12:30 Pon 26 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | ...
Inni z chęcią przejmą Twoich klientów
... |
Nie przejmą, bo się zamykają. Jak co roku o tej porze... Jednak głupiś. |
Sam głupiś. Twoi być może we wrześniu się zamykają, ale jednak większość wlaśnie się otwiera po urlopach. |
Co ty nie powiesz... Naprawdę? Zauważ, że nawiązałem do własnej sytuacji, a nie do tego co się dzieje u innych. Jednak głupiś. |
|
Powrót do góry |
|
 |
świeże jaja
|
Wysłany: 11:54 Pon 26 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Cenki panowie i panie. Jak w temacie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 13:57 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | ...
... |
Sam głupiś. Twoi być może we wrześniu się zamykają, ale jednak większość wlaśnie się otwiera po urlopach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 13:36 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | ...
... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 13:33 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Dlatego radziłbym, aby w przyszłości uniknąć nieporozumień nie używać słów: każdy, wszyscy, wszystkie, wszędzie, itp. Jesteśmy w innych regionach i często z inną polityka handlu. Mnie np mało interesuje jakiś zachód, bo handluję w Polsce i polskim towarem. I bardzo mnie też bawi tekst: "Wszyscy dzwonią za jajami", albo "wszędzie L jest po 0,23gr." I to by było na tyle... Miłego weekendu życzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 13:12 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | jajcoo napisał: | każdy się wyprzedaje póki może- na poniedziałek M umówiona po 0.22 |
Tiaa, ....
bo od pierwszego września nie będzie mógł ? Ciekawa teoria. |
No popatrz jak mało wiesz. Okazuje się, że jednak niektórzy nie mogą. Ograniczam od września dostawy o 50% i M zrobiła się raptem 0,20gr. O czymś to świadczy. |
Jajeczny, jak dla mnie to Ty sobie możesz ograniczyć dostawy nawet i o 100%.
Tym bardziej, że wrzesień to miesiąc, gdzie zazwyczaj zaczyna się powakacyjny ruch na sklepach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 09:52 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | jajcoo napisał: | każdy się wyprzedaje póki może- na poniedziałek M umówiona po 0.22 |
Tiaa, ....
No popatrz jak mało wiesz. Okazuje się, że jednak niektórzy nie mogą. Ograniczam od września dostawy o 50% i M zrobiła się raptem 0,20gr. O czymś to świadczy. |
TO ograniczaj/ograniczajcie. Jak ktoś ma parcie na szkło to może się po 0,20 zgodzi moim zdaniem jest to błąd. Nikt jednak śledzący notowania na zachodzie nie będzie ceny opuszczać. U mnie towar schodzi może nie ma jakiegoś szaleństwa, ale schodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ffermiarz
|
Wysłany: 09:48 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
No popatrz, ja kończę tydzień z pustym magazynem i do wtorku mam sprzedane jajko.
Spływają zamówienia dużo większe na export.
pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 08:32 Pią 23 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jajcoo napisał: | każdy się wyprzedaje póki może- na poniedziałek M umówiona po 0.22 |
Tiaa, ....
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 20:41 Czw 22 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajcoo napisał: | każdy się wyprzedaje póki może- na poniedziałek M umówiona po 0.22 |
Tiaa, ....
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 12:11 Czw 22 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
każdy się wyprzedaje póki może- na poniedziałek M umówiona po 0.22 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mrok
|
Wysłany: 08:57 Czw 22 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
a co to jak cena się zmienia to forum milczy |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 07:51 Wto 20 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: |
Dlaczego "chwalisz się" cudzymi cenami, a nie podasz swoich ... ? |
Yoyo jakbym podał ceny, w jakich sprzedaję to i tak byś nie uwierzył, a nie daj Boże byś jeszcze migotania przedsionków dostał. Pamiętaj taką zasadę mego handlu, o której już wcześniej pisałem: Im drożej kupuję tym więcej zarabiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 06:31 Wto 20 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Panowie do rzeczy bo cena szykuję się do góry , pustki na magazynach nawet S nie ma  |
S-0,15 2B-0,19
m0,23
L-0,30 trzeba uważać co się kupuje bo taki syf potrafią wsadzić .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 06:13 Wto 20 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Panowie do rzeczy bo cena szykuję się do góry , pustki na magazynach nawet S nie ma  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 23:34 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | Dyskusję doskonale pamiętam i mogę jedynie dodać, żeś sam cymbał.
Jak to było ?
jajeczny napisał: | Pierwsze słyszę. Ale podobno ludzie więcej o nas wiedzą niż my sami o sobie. |
I pewnie dlatego jajeczny wie, po ile wstawiają inni.
Dlaczego "chwalisz się" cudzymi cenami, a nie podasz swoich ? Boisz się, że hodowcy, którzy zaglądają tu na forum dowiedzą się ile zarabiasz na ich jajku ?
Ceny L-ki na sklep to od 0.45 zł w górę. Cena, którą Ty podałeś, czyli 0.32 zł w paczce, to zwykłe biadolenie handlarza w celach zbijania ceny w hurcie. |
Z jajecznym się generalnie nie zgadzam, ale czy ty masz jakiś problem przy..piepszasz się do innych wyciągasz jakieś posty sprzed wieków, co ty chcesz udowodnić , zajmij się sobą .Człowieku jak będziesz patrzył tylko na innych nigdy nie będziesz usatysfakcjonowany, co ciebie obchodzi ile zarabia handlarz albo sąsiad przez płot ile ma klatek, czy to w jakikolwiek sposób wpływa na twoje zarobki ? Nie odpisuj mi tylko przemyśl sobie to |
w końcu jakiś wartościowy wpis na forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 20:24 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Sprzedam klatki firmy TECHNO, na stado około 20.000 sztuk. W b. dobrym stanie, 5 letnie. info 888-501-500 |
|
Powrót do góry |
|
 |
FARMERKA1
|
Wysłany: 20:10 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Kolego Yoyo bo to miało być forum drobiarskie a stało się forum wzajemnej adoracji trzech handlarzy i już nawet na te bzdury nie chce się odpisywać, póki co ceny mimo weekendu , upału i grilli się trzymają magazyny puste ,jajko rozdysponowane do końca tygodnia .Nie spełniły się wróżby naszych rekinów biznesu .Pozdrawiam kolegów hodowców . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 19:57 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
No właśnie przemyślałem. I wychodzi na to, że Ty faktycznie nie umiesz czytać, że zrozumieniem. Ten post "sprzed wieków" ma pięć dni.
A posta o "przy..piepszaniu się do innych" napisał gościu, który właśnie się do mnie przyp.eprzył.
Zauważyliście, że na tym forum w zasadzie zostali już tylko handlarze ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 19:44 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Dyskusję doskonale pamiętam i mogę jedynie dodać, żeś sam cymbał.
Jak to było ?
jajeczny napisał: | Pierwsze słyszę. Ale podobno ludzie więcej o nas wiedzą niż my sami o sobie. |
Dlaczego "chwalisz się" cudzymi cenami, a nie podasz swoich ? Boisz się, że hodowcy, którzy zaglądają tu na forum dowiedzą się ile zarabiasz na ich jajku ?
Ceny L-ki na sklep to od 0.45 zł w górę. Cena, którą Ty podałeś, czyli 0.32 zł w paczce, to zwykłe biadolenie handlarza w celach zbijania ceny w hurcie. |
Z jajecznym się generalnie nie zgadzam, ale czy ty masz jakiś problem przy..piepszasz się do innych wyciągasz jakieś posty sprzed wieków, co ty chcesz udowodnić , zajmij się sobą .Człowieku jak będziesz patrzył tylko na innych nigdy nie będziesz usatysfakcjonowany, co ciebie obchodzi ile zarabia handlarz albo sąsiad przez płot ile ma klatek, czy to w jakikolwiek sposób wpływa na twoje zarobki ? Nie odpisuj mi tylko przemyśl sobie to |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 14:58 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Dyskusję doskonale pamiętam i mogę jedynie dodać, żeś sam cymbał.
Jak to było ?
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 12:40 Pon 19 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | No to jeszcze raz, bo widzę, że masz kłopoty z pamięcią:
PostWysłany: 12:10 Sro 14 Sie 2019
jajeczny napisał: | 0,32 netto to płacą sklepy za L zapakowaną. Fermy już oddają nawet za 0,27. To o 0,02gr niżej niż jeszcze w poniedziałek. |
Jesteś pewien, że tego NIE napisałeś i jest tylko "mój wymysł" ? |
No cymbał jednak... Tak jak myślałem. Gdzie tam jest napisane, że dla mnie płacą?
Już raz odpisałem tobie w tej kwestii. Poniżej konwersacja:
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | jajeczny napisał: | misio8 napisał: | nie wiem kto płaci 0,32
przy całych samochodach normalna w tej chwili cena na większości ferm to 0,28 za L i 22-24 za M |
0,32 netto to płacą sklepy za L zapakowaną. Fermy już oddają nawet za 0,27. To o 0,02gr niżej niż jeszcze w poniedziałek. |
No to do slabych sklepów wstawiasz.
|
A w życiu w takiej cenie nie oddam do sklepu. Natomiast sam dobrze wiesz, że tacy są. I znasz ich z imienia i nazwiska. Na opakowaniu opisani darczyńcy.  |
Trenuj pamięć, bo zginiesz w biznesie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|