Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Doradca_1
|
Wysłany: 21:58 Pon 5 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
sthil007:
Nie nie są potrzebne. I co ciekawe nawet opisu zadań nie trzeba robić jeśli kupujemy nowy sprzęt i posiadamy ofertę handlową /którą obowiązkowo posiadać trzeba/.
Co do PRG to musiał go tworzyć zagorzalec sapardu. Ale nie jest tak tragicznie. Dokument IBMERU powinien zostać komisyjnie zniszczony a IBMER powinien podać informację, że bardzo przeprasza za wypuszczony bubel....
Panowie technicy inżynierowie!!! toż to wstyd się firmować pod tym papierkiem. A poza tym to dokument z marca 2006. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adi
|
Wysłany: 20:30 Pon 5 Lis 2007 Temat postu: PRG |
|
|
Witam
Dziś zacząłem pisać PGR i o dziwo? jest spier...... produkcja zwierzęca i jej nadwyżka zaplanowana na lata do 2013 w planie na ostatniej stronie wpisuje się do konca 20016 i psuje obliczenia . Na infolini pan miłym głosem na pytanie to jak ja mam przygotować wniosek powiedział niech Pan zrobi sobie sam tą tabelę w Exelu. To mnie ścieło z nóg. Panowie z ARiMR co to jest rowy kopać a nie pisać i przyjmować wnioski. Podobno preacują nad naprawą . Jutro dzwonię do Warszawy i pytam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adi
|
Wysłany: 20:28 Pon 5 Lis 2007 Temat postu: PlanRozw Gosp |
|
|
Witam
Dziś zacząłem pisać PGR i o dziwo? jest spier...... produkcja zwierzęca i jej nadwyżka zaplanowana na lata do 2013 w planie na ostatniej stronie wpisuje się do konca 20016 i psuje obliczenia . Na infolini pan miłym głosem na pytanie to jak ja mam przygotować wniosek powiedział niech Pan zrobi sobie sam tą tabelę w Exelu. To mnie ścieło z nóg. Panowie z ARiMR co to jest rowy kopać a nie pisać i przyjmować wnioski. Podobno preacują nad naprawą . Jutro dzwonię do Warszawy i pytam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sthil007
|
Wysłany: 14:59 Pon 5 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
czy potzebne sa do wniosku zapytania ofertowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
kur-rk

|
Wysłany: 12:18 Pon 5 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
No i mamy zmiany w tym działaniu
Cytat: |
W związku z pytaniami dotyczącymi wypełniania Planu Rozwoju Gospodarstwa dla
działania „Modernizacja gospodarstw rolnych” objętego PROW 2007 -2013, przekazujemy
następującą informację.
W opisie sposobu wypełniania Tabeli 1.1. doprecyzowano, iż do operacji
realizujących cel „poprawa sytuacji w gospodarstwie w zakresie higieny i bezpieczeństwa
produkcji” zalicza się operacje polegające na zakupie maszyn lub urządzeń przyczyniających
się do usprawnienia przebiegu procesu produkcyjnego.
Zwracamy uwagę, że w przypadku, kiedy inwestycje realizowane w ramach operacji będą
miały jedynie za cel:
1) poprawę sytuacji w gospodarstwie w zakresie ochrony środowiska lub
2) poprawę sytuacji w gospodarstwie w zakresie warunków utrzymania zwierząt, lub
3) poprawę sytuacji w gospodarstwie w zakresie higieny i bezpieczeństwa produkcji, lub
4) poprawę sytuacji w gospodarstwie w zakresie infrastruktury drogowej.
- nie wypełnia się dalszej części Planu Rozwoju Gospodarstwa, tj. tabel od 6. 1 do 10. 2.
|
Jestem ciekawy ile jeszcze zmian do piątku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaws1985
|
Wysłany: 20:46 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
obszarowych sie nie podaje, o cukrowych nie wiem, sorka za pomyłke, skonsultowałem z ojcem i sprawdzilem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wladislaw

|
Wysłany: 20:26 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Na ostatnim arkuszu zgodnie z instrukcją nie można wstawiać płatności bezpośrednich ani płatności inwestycyjnych. Można tu wstawić tylko płatności rolnośrodowiskowe więc mam dylemat czy nie wstawić ich w kalkulacji nadwyżki bezpośredniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaws1985
|
Wysłany: 20:06 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Wladislaw napisał: | Mam pytanko. Czy w PRG w kalkulacji nadwyżek w produkcji roslinnej podajecie jako produkt płatności obszarowe lub cukrowe? |
w produkcie tylko ziarno, te płatnosci masz na ostatnim arkuszu!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wladislaw

|
Wysłany: 19:53 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Mam pytanko. Czy w PRG w kalkulacji nadwyżek w produkcji roslinnej podajecie jako produkt płatności obszarowe lub cukrowe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
osa21

|
Wysłany: 18:18 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
to jest wszystko chore nabór powinien odbywać sie w inny sposób nie kto pierwszy ten lepszy, bo jak można stać 2 tygodnie przed ARiMR być na 1 miejscu a i tak mogą odrzucić wniosek bo ksego dowodu nie było potwierdzone przez notariusza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
radek1
|
Wysłany: 16:56 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Jarosławs1985 podziękowania za pomoc przy wypełnianiu PRG.A propo też jestem ze Szczecina i po ostatnich zmianach też w pierwszej setce.Pozdrawiam.Radek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
boczek36
|
Wysłany: 16:01 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: Re: lista jest jedna |
|
|
jaroslaws1985 napisał: | Po to jest wynajeta ochrona, po to ludzie pilnuja kolejnosci, zeby 9 był porzadek, mam nadizeje ze sie sprawa nei rypnie, jak jest cisza i porzadek to wszystko bedize ok, stoi toitoika wiec fizjologia zapewniona jeszcze jakas buda z kebabem by sie przydała | to konkternie działacie w tym szczecinie w poznaniu ludzie sami pilnują kolejki na dyżurach, ale ochrona??? żeby w piątek nie wyszla jakaś zadyma jak ochrona zacznie wyjaśniać z tymi poza listą którzy by chcieli wejść |
|
Powrót do góry |
|
 |
boczek36
|
Wysłany: 15:58 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
hans napisał: | zeby tylko nie" przecwaniakowali"
a list moze byc 8 .........
a w ramach wyjasnienia nie skladam wniosku |
jak nie składasz i nie bierzesz udziału w kolejce to nie rób zamętu |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaws1985
|
Wysłany: 13:55 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: lista jest jedna |
|
|
Po to jest wynajeta ochrona, po to ludzie pilnuja kolejnosci, zeby 9 był porzadek, mam nadizeje ze sie sprawa nei rypnie, jak jest cisza i porzadek to wszystko bedize ok, stoi toitoika wiec fizjologia zapewniona jeszcze jakas buda z kebabem by sie przydała |
|
Powrót do góry |
|
 |
hans
|
Wysłany: 13:07 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
zeby tylko nie" przecwaniakowali"
a list moze byc 8 .........
a w ramach wyjasnienia nie skladam wniosku |
|
Powrót do góry |
|
 |
boczek36
|
Wysłany: 12:58 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
hans napisał: | tak na dobra sprawe to tymi listami bedzie mozna sobie d*pe podetrzec |
nie do końca bo kto Cię wpuści jeśli od piatku do piątku ktoś dyżuruje i pilnuje kolejki czy osobiście lub syn czy dziadek, agencja może i nie będzie brać pod uwagę list ale jeśli rolnicy sami wzajemnie będą się pilnować to nie wejdzie osoba spoza listy wg mnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
hans
|
Wysłany: 12:16 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
tak na dobra sprawe to tymi listami bedzie mozna sobie d*pe podetrzec |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaws1985
|
Wysłany: 11:12 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: który w kolejce jestes |
|
|
marally który w kolejce jestes bo widze ze ze szczecina ja w okolicach pierwszej setki pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marally
|
Wysłany: 09:35 Nie 4 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Faktycznie,nie zauważyłem:)Dopiero się zorientowałem teraz jak zacząłem wypełniać wszystko od początku:)a komórki ostatniej tabeli odwołują się do pozostałych w 2 i 6 i jest ok:)pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaws1985
|
Wysłany: 20:19 Sob 3 Lis 2007 Temat postu: jak ja to wypełniłem |
|
|
Hejka, ja to zrobilem to proste, trzeba najpierw zrobic plan zaisewów na 5 lat i poplony jak ktos ma, to na arkuszu nr 2, i komp generuje tabele w 6 arkusu i wtedy wypełniacie je, i to na koniec w 10 arkuszu sie pojawia w nadwyżce, to jest bardzo proste!!!!!
Marally napisał: | Wg mnie caly PRG jest skopany. W tabeli 10 gdzie sa do wypelnie nia nadwyzki bezposrednie z produkcji roslinnej,wszedzie sa 0 a komorki nie odoluja sie do zadnych innych i nie mozna ich wypelnic.Macie tez z tym problem?Przeciez nie bede tego recznie liczyl!pzdr |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Marally
|
Wysłany: 18:11 Sob 3 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Wg mnie caly PRG jest skopany. W tabeli 10 gdzie sa do wypelnie nia nadwyzki bezposrednie z produkcji roslinnej,wszedzie sa 0 a komorki nie odoluja sie do zadnych innych i nie mozna ich wypelnic.Macie tez z tym problem?Przeciez nie bede tego recznie liczyl!pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
radek1
|
Wysłany: 12:19 Sob 3 Lis 2007 Temat postu: Re: PRG rozpykane |
|
|
kylo napisał: | radek1 napisał: | jaroslaws1985 napisał: | No własnie zrobilem Plan rozwoju gospodarstwa. Nie jest taki trudny na jaki wyglada. Pozdrawiam | Mam pytanie,jak wypełniałeś tabelki 6.1 do 6.12-Nadwyżka bezpośrednia dla działalności roślinnej?Czy wpisywałeś w każdej tabelce jedną rośline?proszę pilnie o odpowiedź,bo utknołem i nie wiem,jak powinno być.Z góry dziękuję za pomoc,pozdrawiam.Radek. |
Dla każdej rośliny musisz wypełnić jedną tabelkę. | Bardzo Ci dziękuje,biorę się do roboty.Radek |
|
Powrót do góry |
|
 |
kylo
|
Wysłany: 09:37 Sob 3 Lis 2007 Temat postu: Re: PRG rozpykane |
|
|
radek1 napisał: | jaroslaws1985 napisał: | No własnie zrobilem Plan rozwoju gospodarstwa. Nie jest taki trudny na jaki wyglada. Pozdrawiam | Mam pytanie,jak wypełniałeś tabelki 6.1 do 6.12-Nadwyżka bezpośrednia dla działalności roślinnej?Czy wpisywałeś w każdej tabelce jedną rośline?proszę pilnie o odpowiedź,bo utknołem i nie wiem,jak powinno być.Z góry dziękuję za pomoc,pozdrawiam.Radek. |
Dla każdej rośliny musisz wypełnić jedną tabelkę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamikaze
|
Wysłany: 08:31 Sob 3 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
W wielu oddz.regionalnych sa juz listy spoleczne, ale zadnej mocy prawnej takie listy nie maja.
Z tego wzgledu moga byc jaja, jak ktos tzw. z zewnatrz bedzie chcial wejsc do arimr to moga "delikatnie" odmowic. Chlop zywemu nie popusci.
Bez policji sie nie obejdzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
kylo
|
Wysłany: 23:43 Pią 2 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
mario98 napisał: | czy to prawsa ze ma być losowanie znowu w PROW? |
Nie będzie losowania. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 17 października Decyduje kolejność złożenia wniosków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|