Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yoyo
|
Wysłany: 07:34 Sro 7 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: |
Post z d...
Ale odpowiem. Tak podniosłem tylko o 2 i lubie dokładać 8 jak producenci mogą to ja tez. A co! |
To po ile Ty wstawiałeś L-kę na sklepy ? Po 25 gr ??
U nie cena w detalu miesiąc temu była taka sama jak teraz.
M-ka 0.29-0.35
L-ka 0.38-0.45 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 07:19 Sro 7 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Demiurg napisał: | ffermiarz napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Z ceną a teraz detal stoi ,totalny brak zejścia!!! |
A co Ty byś chcial mieć ruch jak w listopadzie ?
Ceny stabilne.
IIa 0.22
Ib 0.24
Ia 0.28
Duża S 0.34
pzdr |
M 0,23-0,24 Ib 0,25-0,26 L 0,30-32 XL ( na kartki )
Towaru brak.
Pozdrawiam |
Wiesz co robię jak mi towaru brakuje? Dokupuję !!!
Tego już w przedszkolu uczą. |
Dla producenta idealnym stanem jest utrzymywanie lekkiego niedoboru... I kto tu jest niedouczony? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 06:30 Sro 7 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | ffermiarz napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Ceny stabilne.
IIa 0.22
Ib 0.24
Ia 0.28
Duża S 0.34
pzdr |
Towaru brak.
Pozdrawiam |
Wiesz co robię jak mi towaru brakuje? Dokupuję !!!
Tego już w przedszkolu uczą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 05:35 Sro 7 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
misio klepałeś że L na całe wakacje po 20 grosików będzie , tak samo jak klepałeś że więcej tu już nie napiszę pa a pierwszy nadajesz wielki pan obrażalski he he teraz klepie ja to wolę jak jest drogo ho ho wtedy to jest handel  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 23:45 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | misio8 napisał: | Yoyo napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
A jak jako byłoby po 16 gr. to detal by nie stał ? Stalby dokładnie tak jak teraz. Ruch na sklepach nie jest zależny od ceny jajka w hurcie. |
Taaaa w ogóle nie jest ważny. Tak samo nie jest wazny ruch w przetwórstwie, exporcie itd
Yoyo serio może nie pisz nic bo to zakrawa już o komedie.
Co w takim razie hurt robi z jajkiem? Wymienia między sobą aż później wywala palety do lasy jak to ostatnio było tutaj pisane ?
Nie mogę z Ciebie stary.
Właśnie dlatego wyhamowała cena bo Belgia wszystkiego nie wciągnie |
1. O ile podniosłeś ceny w detalu odkąd l-ka skoczyla w hurcie z 18 gr. na 28 gr. ? Niech zgadnę- pewnie ze 2gr.
2. Jajko bylo w hurcie po 50 gr. i detal brał jak szalony.
3. Na Broniszach pietruszka kosztuje 14-16 zł (!) i chętnych na nią nie brakuje- detal wciąga wszystko. |
Post z d...
Ale odpowiem. Tak podniosłem tylko o 2 i lubie dokładać 8 jak producenci mogą to ja tez. A co! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 23:07 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
A jak jako byłoby po 16 gr. to detal by nie stał ? Stalby dokładnie tak jak teraz. Ruch na sklepach nie jest zależny od ceny jajka w hurcie. |
Taaaa w ogóle nie jest ważny. Tak samo nie jest wazny ruch w przetwórstwie, exporcie itd
Co w takim razie hurt robi z jajkiem? Wymienia między sobą aż później wywala palety do lasy jak to ostatnio było tutaj pisane ?
Nie mogę z Ciebie stary.
1. O ile podniosłeś ceny w detalu odkąd l-ka skoczyla w hurcie z 18 gr. na 28 gr. ? Niech zgadnę- pewnie ze 2gr.
2. Jajko bylo w hurcie po 50 gr. i detal brał jak szalony.
3. Na Broniszach pietruszka kosztuje 14-16 zł (!) i chętnych na nią nie brakuje- detal wciąga wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 22:15 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
FARMERKA1 napisał: | Oczywiście, że wejdzie ''s'' jak zwykle o tej porze ,a w tym czasie obecna ''s'' przejdzie w ,,m'' itd. jakiś procent kur się zestarzeje i trafi do uboju ,te które teraz są w szczycie nieśności zaczną wytracać nieśność to normalna kolej rzeczy więc przestańcie nas straszyć .Nie martwcie się o nasze wstawienie tylko jeśli się macie za takie rekiny handlu zajmijcie się sprzedażą .Nadmiar kur zawsze można ubić lub przepierzyć .Prześcigacie się w mądrowaniu, bajdurzycie o strategiach a żaden z Was koledzy handlarze nie przewidział tej ceny .Cenę trudno w naszych czasach przewidzieć więc nie udawajcie mądrzejszych niż jesteście.I Wam i nam handluje się lepiej kiedy towar jest świeży i schodzi na bieżąco , a zawsze trafi się jakiś nieudacznik któremu z tych lub innych względów nie idzie czy cena jest niska czy wysoka . |
Gdyby nie Belgia cena byłaby znowu dramatyczna. To nie wróżenie z fusów i pobożne życzenia tylko zwykła prosta analiza tego co zawsze się dzieje na wakacjach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 22:12 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
FARMERKA1 napisał: | Kolego Misio zgodnie z tym co pisałam nowy miesiąc i ruch wrócił magazyny puste i u nas i u sąsiadów na bieżąco. Jak na tę porę roku i tę temperaturę to naprawdę nie można narzekać . A co będzie jak się zrobi chłodniej i wszyscy wrócą z wakacji ? To może być ciekawy rok .Choć myślę ,że nie takiej odpowiedzi oczekiwałeś . Jeszcze musisz trochę poczekać . |
Ruch wrócił ? Na detalu ? Koniec świata. Śmiechłem po pachy. Ja odniosłem wrażenie że sprzedaż zapikowała ostro w dół.
To myli się koleżanka- od zawsze powtarzałem, że życzę wszystkim jak najwyższej ceny, bo wtedy się zarabia. Mam przykłady z wymiany klatek i fipronilu. One mi w zupełności wystarczą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 22:03 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
FARMERKA1 napisał: | Oczywiście, że wejdzie ''s'' jak zwykle o tej porze ,a w tym czasie obecna ''s'' przejdzie w ,,m'' itd. jakiś procent kur się zestarzeje i trafi do uboju ,te które teraz są w szczycie nieśności zaczną wytracać nieśność to normalna kolej rzeczy więc przestańcie nas straszyć .Nie martwcie się o nasze wstawienie tylko jeśli się macie za takie rekiny handlu zajmijcie się sprzedażą .Nadmiar kur zawsze można ubić lub przepierzyć .Prześcigacie się w mądrowaniu, bajdurzycie o strategiach a żaden z Was koledzy handlarze nie przewidział tej ceny .Cenę trudno w naszych czasach przewidzieć więc nie udawajcie mądrzejszych niż jesteście.I Wam i nam handluje się lepiej kiedy towar jest świeży i schodzi na bieżąco , a zawsze trafi się jakiś nieudacznik któremu z tych lub innych względów nie idzie czy cena jest niska czy wysoka . |
Skoro tak łatwo pozbyć się nadmiaru kurki, to dlaczego o dwóch lat oddajemy towar dosłownie a za darmo ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
FARMERKA1
|
Wysłany: 21:48 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że wejdzie ''s'' jak zwykle o tej porze ,a w tym czasie obecna ''s'' przejdzie w ,,m'' itd. jakiś procent kur się zestarzeje i trafi do uboju ,te które teraz są w szczycie nieśności zaczną wytracać nieśność to normalna kolej rzeczy więc przestańcie nas straszyć .Nie martwcie się o nasze wstawienie tylko jeśli się macie za takie rekiny handlu zajmijcie się sprzedażą .Nadmiar kur zawsze można ubić lub przepierzyć .Prześcigacie się w mądrowaniu, bajdurzycie o strategiach a żaden z Was koledzy handlarze nie przewidział tej ceny .Cenę trudno w naszych czasach przewidzieć więc nie udawajcie mądrzejszych niż jesteście.I Wam i nam handluje się lepiej kiedy towar jest świeży i schodzi na bieżąco , a zawsze trafi się jakiś nieudacznik któremu z tych lub innych względów nie idzie czy cena jest niska czy wysoka . |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 21:29 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
FARMERKA1 napisał: | Kolego Misio zgodnie z tym co pisałam nowy miesiąc i ruch wrócił magazyny puste i u nas i u sąsiadów na bieżąco. Jak na tę porę roku i tę temperaturę to naprawdę nie można narzekać . A co będzie jak się zrobi chłodniej i wszyscy wrócą z wakacji ? To może być ciekawy rok .Choć myślę ,że nie takiej odpowiedzi oczekiwałeś . Jeszcze musisz trochę poczekać . |
A wzięłaś pod uwagę S-ke której nie jest mało i przejdzie w M, po za tym nie wszyscy wyjeżdżają na wakacje za granice, dużo więcej Polaków rozjeżdża się po kraju
P.S. Mając na uwadze zdolności co do planowania sprzedaży u niektórych, to może lepiej pisać że będzie tragedia
P.S.II Przed nami długi weekend, tylko nie pękać |
|
Powrót do góry |
|
 |
FARMERKA1
|
Wysłany: 20:56 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Kolego Misio zgodnie z tym co pisałam nowy miesiąc i ruch wrócił magazyny puste i u nas i u sąsiadów na bieżąco. Jak na tę porę roku i tę temperaturę to naprawdę nie można narzekać . A co będzie jak się zrobi chłodniej i wszyscy wrócą z wakacji ? To może być ciekawy rok .Choć myślę ,że nie takiej odpowiedzi oczekiwałeś . Jeszcze musisz trochę poczekać . |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 19:44 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Też bym tak chciał boje się, ze będzie jak zwykle. Cena pójdzie do 40gr. za L, i każdy napcha kur do obiektu ile tylko wejdzie. Obym się mylił.
L - 32
M - 26
Demiurg napisał: | misio8 napisał: | Yoyo napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Nie mogę z Ciebie stary.
Te 4 mln. to po mojemu trochę za mało na taki wzrost na krajowym rynku. Coś się jeszcze wydarzyło o czym nie wiemy.
Tak czy siak, opłaciło się zredukować obsady na lato. Dzięki temu wszyscy zarabiamy.Mam nadzieję że w przyszłym roku nie zje innych pazerność i wykażą trochę rozsądku jak to miało w tym roku miejsce. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 19:30 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Nie mogę z Ciebie stary.
Te 4 mln. to po mojemu trochę za mało na taki wzrost na krajowym rynku. Coś się jeszcze wydarzyło o czym nie wiemy.
Tak czy siak, opłaciło się zredukować obsady na lato. Dzięki temu wszyscy zarabiamy.Mam nadzieję że w przyszłym roku nie zje innych pazerność i wykażą trochę rozsądku jak to miało w tym roku miejsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 19:21 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
ffermiarz napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Ceny stabilne.
IIa 0.22
Ib 0.24
Ia 0.28
Duża S 0.34
pzdr |
Towaru brak.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 17:53 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Mój ty mistrzu handlu i produkcji |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 17:52 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Nie mogę z Ciebie stary.
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 17:47 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
|
Powrót do góry |
|
 |
ffermiarz
|
Wysłany: 17:21 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Jajcarzyk3005 napisał: | Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
Ceny stabilne.
IIa 0.22
Ib 0.24
Ia 0.28
Duża S 0.34
pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajcarzyk3005
|
Wysłany: 16:18 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Cisza cenowa dlaczego? A no dlatego ze chcieli sie zesr..
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajcarzyk3005
|
Wysłany: 16:16 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: No i cisza cenowa się zrobiła! Dlaczego? A |
|
|
misio8 napisał: | jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | Misiaczku, jak narazie to Ty marudzisz i to od kilku ładnych postów wstecz.
L-ka 0.30-0.32
M-ka 0.24
Po tyle kupuję. |
Święty Mikołaj normalnie. Jak bym miał kurnik to do palety dorzuciłbym Tobie skrzynkę wódki. Ja kupuje bez gratisów ale w dobrej cenie.
1A - 0,28
1B - 0,24
2A - 0,22 |
To są dokładnie ceny średnio- rynkowe obowiązujące na większości ferm.
FARMERKA jak tam? Detal stanął czy nie stanął czy koniec miesiąca ? Aaaa nie początek końca miesiąca 😁😁😁😁 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 08:00 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | Misiaczku, jak narazie to Ty marudzisz i to od kilku ładnych postów wstecz.
L-ka 0.30-0.32
M-ka 0.24
Po tyle kupuję. |
Święty Mikołaj normalnie. Jak bym miał kurnik to do palety dorzuciłbym Tobie skrzynkę wódki. Ja kupuje bez gratisów ale w dobrej cenie.
1A - 0,28
1B - 0,24
2A - 0,22 |
To są dokładnie ceny średnio- rynkowe obowiązujące na większości ferm.
FARMERKA jak tam? Detal stanął czy nie stanął czy koniec miesiąca ? Aaaa nie początek końca miesiąca 😁😁😁😁 |
|
Powrót do góry |
|
 |
egg2PL
|
Wysłany: 06:42 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Sprzedam oryginalne gniazda automatyczne jensena kompletne ze sterowaniem
1 zestaw dł. 81 m
2 zestaw dł. 54 m
cena 600zł/mb
do każdego zestawu ruszta plastikowe kompletne z boczkami w cenie 40zł /mk
sprawdzone na własnej fermie bezawaryjne
tel.605267898 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:28 Wto 6 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Misiaczku, jak narazie to Ty marudzisz i to od kilku ładnych postów wstecz.
L-ka 0.30-0.32
M-ka 0.24
Po tyle kupuję. |
1A - 0,28
1B - 0,24
2A - 0,22 |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 19:51 Pon 5 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Misiaczku, jak narazie to Ty marudzisz i to od kilku ładnych postów wstecz.
L-ka 0.30-0.32
M-ka 0.24
Po tyle kupuję. | 2a - 0,20
1B - 0,23
1A - 0,28
Po tyle na ten tydzień. Pod koniec zeszłego tygodnia kupiłem 1A po 0,29 bo potrzebowałem.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|