Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 05:36 Pon 8 Mar 2021
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 14:18 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jajeczny napisał: | misio8 za bardzo się obnażasz... Mnie to przeraża. Pewnymi rzeczami nie należy się dzielić publicznie. A już na pewno nie tym ile zarabiasz. Moja taka osobista uwaga. Nie oczekuj pochwał od nieudaczników. |
a w którym miejscu napisałem ile zarabiam ? To ze podałem ceny za ile kupuje i sprzedaje cześć towaru to nie jest równe ile zarabiam. Tego nawet nie wie moja żona 😁 pochwały nie oczekuje nawet od niej 😁 poza tym przecież ja nie istnieje z tego co yoyo pisze 😁 |
Może nie precyzyjnie się wyraziłem, ale ceny sprzedaży to każdy może na półce w sklepie sprawdzić. Frajerzy niech sobie rozwożą po 0,24 i niech myślą, że podbijają rynek. Profesjonaliści tanio "skóry" nie sprzedają. |
W moim rejonie największym frajerem jest Invest... . |
Powiadasz frajer, bo nie płacze i nie bankrutuje i jeszcze jedno w czym ci on przeszkadza, bo chyba nie w rozwożeniu po punktach przecież kto sprzedaje ten żyje |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 11:53 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: |
Też tak słyszałem... Być może stąd pogorszenie stanu zdrowia. Szkoda, fajny chłop. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 10:29 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jajeczny napisał: | misio8 za bardzo się obnażasz... Mnie to przeraża. Pewnymi rzeczami nie należy się dzielić publicznie. A już na pewno nie tym ile zarabiasz. Moja taka osobista uwaga. Nie oczekuj pochwał od nieudaczników. |
a w którym miejscu napisałem ile zarabiam ? To ze podałem ceny za ile kupuje i sprzedaje cześć towaru to nie jest równe ile zarabiam. Tego nawet nie wie moja żona 😁 pochwały nie oczekuje nawet od niej 😁 poza tym przecież ja nie istnieje z tego co yoyo pisze 😁 |
Może nie precyzyjnie się wyraziłem, ale ceny sprzedaży to każdy może na półce w sklepie sprawdzić. Frajerzy niech sobie rozwożą po 0,24 i niech myślą, że podbijają rynek. Profesjonaliści tanio "skóry" nie sprzedają. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 09:35 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 napisał: |
P.S.
Rozumiem, że mówisz o L w 10, bo takie oferty już mi w tamtym tyg. klienci pokazywali  |
Tak, bazuję na cenach L10 i to brutto. Szok. |
sami się wykończą bez naszej pomocy
dzięki temu później sprzedamy za ile będziemy chcieli |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 09:19 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: |
P.S.
Rozumiem, że mówisz o L w 10, bo takie oferty już mi w tamtym tyg. klienci pokazywali  |
Tak, bazuję na cenach L10 i to brutto. Szok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 08:13 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 napisał: | jajeczny napisał: | misio8 za bardzo się obnażasz... Mnie to przeraża. Pewnymi rzeczami nie należy się dzielić publicznie. A już na pewno nie tym ile zarabiasz. Moja taka osobista uwaga. Nie oczekuj pochwał od nieudaczników. |
dokładnie zwłaszcza dzisiaj kiedy co drugi nie płaci, co trzeci mówi że bierze tysiące a okazuje się, że ledwie setki, a sieci płacą np. po 30-45 dniach co lekko mnie irytuje
P.S.
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 08:08 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | jajeczny napisał: | misio8 za bardzo się obnażasz... Mnie to przeraża. Pewnymi rzeczami nie należy się dzielić publicznie. A już na pewno nie tym ile zarabiasz. Moja taka osobista uwaga. Nie oczekuj pochwał od nieudaczników. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 07:41 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 za bardzo się obnażasz... Mnie to przeraża. Pewnymi rzeczami nie należy się dzielić publicznie. A już na pewno nie tym ile zarabiasz. Moja taka osobista uwaga. Nie oczekuj pochwał od nieudaczników. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 06:48 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio wstawiać nie wstawiać ? co myślisz jakie ceny zbóż będą a i euro spadnie nie spadnie ? no i pogoda na wakacje będzie grzało czy też padało ? pomóż proszę
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:43 Pon 24 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 za bardzo się obnażasz... Mnie to przeraża. Pewnymi rzeczami nie należy się dzielić publicznie. A już na pewno nie tym ile zarabiasz. Moja taka osobista uwaga. Nie oczekuj pochwał od nieudaczników. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wszystkodlajaj
|
Wysłany: 12:32 Nie 23 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
JajkujeOd87 napisał: | Widzę standardowo hahaha, cena leci w dół to trzeba pisać byle o czym tylko nie o cenie.
Wstrzymać oddech bo głęboko będziemy nurkować. |
Dlaczego ci WIELCY jeszcze za darmo nie oddają 😁😁 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 22:42 Sob 22 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Będzie ciężko ale co nas nie zabije to nas wzmocni, natomiast po takim długim czasie niskiej ceny na fermie bo to już dwa lata, duży i długi dołek odbije się na wszystkich  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 20:52 Sob 22 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Widzę standardowo hahaha, cena leci w dół to trzeba pisać byle o czym tylko nie o cenie.
Wstrzymać oddech bo głęboko będziemy nurkować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 17:18 Sob 22 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | misio8 napisał: | Yoyo napisał: | ferma07 napisał: | Omg kogoś tu nieżle przegrzało !! Yoyo i jestcenaniemaceny wierzycie w te banialuki i sny o potędze np misio8 ? No to brak mi słów Koleś wozi na markety M 0,40- 0,42 i te markety jadą z pewnością bez marży misio8 chyba ma piękne oczy i to jego tajemnica sukcesu Miłego weekendu i proponuje się schładzać ps,w pobliskim markecie M 0,42 gr |
Ferma07, czy ja dobrze zrozumiałem ? :
Misio sprzedaje miesięcznie 3 mln jaj, oprócz tego prowadzi kilka innych dochodowych biznesów, regularnie pisuje artykuły do różnych pism branżowych, spotyka się z "najważniejszymi graczami" naszego rynku, zawsze ma cynk "z samej góry", z wyprzedzeniem wie kiedy W DOŁKU najwięksi producenci ustalają telefonicznie między sobą wstrzymanie sprzedaży w celu podbicia ceny, orientuje się lepiej od Pana W. co dzieje się u niego na fermie (ma lepsze od niego źródła informacji), jest dla hodowców nieograniczonym źródłem wiedzy na temat kosztów ich produkcji, a Ty śmiesz wątpić w to, że Misio wstawia jaja na markety drożej niż one wystawiają je na półki ? |
Z tego co ja zrozumiałem to Yoyo wyrzuca 10 palet jajka dziennie, chciałby prowadzić jakieś inne interesy, ale jest tak przedsiębiorczy ze jest ugotowany kredytami i woli cały czas dokładać do interesu, chcialby coś pisać ale jedyne co potrafi to jęczeć na forum jak baba w ciąży, z wieloma najważniejszymi graczami już handlował przez te 100 lat od kiedy dokładał (chyba skrzynkowcami z okolicznych bazarów), chciałby wiedzieć co robią najwięksi producenci i jakim cudem udaje im się sprzedawać dużo drożej niż jemu, a już szczególnie jak to robią ze zarabiaja, chciałby wiedzieć co W. ma w ogóle za kurę i twierdzi ze ma takie same koszty produkcji o ile nie wyższe niż on sam (tylko zapomniał ze W. ma 100x większa firmę wiec normalne ze ma wyższe koszty 😁), jest w stanie precyzyjnie określić koszt wyprodukowania jajka i twierdzi ze każdy ma takie same koszty, albo wyzsze niż on, bo on już doszedł do matematycznej perfekcji, chciałby wstawiać jajka na sieci w cenach których nie ma bo jego największym osiągnięciem jest sprzedaz na przetwórstwo za 2pln kiedy inni oddają po 3,5, a jedyna siecią na jaka wszedł była sieć jego własnych punktów z których jego towarem go wywalono, ale zrobił tak dobry deal czekając prawie rok i rok nie zarabiając na tych punktach, ze teraz żaden klient od niego nie odejdzie do czasu aż dostanie nowa ciekawsza ofertę.
Generalnie Yoyo kolego od teorii płaskiej Ziemii z pisaniem najbardziej nadawałbys się na pisowskiego trolla internetowego. Piszesz bzdury i tylko tyle potrafisz, ale tak już to jest z niespełnionymi ludźmi. Nie zapomnij leciec na kurnik pozbierać jajka które wyrzuć- jak dokładać to z przytupem. Ja w tym czasie ide pomoczyc nogi. |
No i jak tu nie być pod wrażeniem ? Cóż za przenikliwość, intuicja, zdolność obserwacji i umiejętność wyciągania pochopnych wniosków. Nie dość, że najlepszy ekonomista w kraju, wytrawny biznesmen, to jeszcze zdolny psycholog i ekspert w całkowicie nietrafnej ocenie cudzych zachowań.
Ja Wam mówię- ten gościu daleko zajdzie. Jeśli nie w życiu, to napewno w świecie swoich mitomatycznych opowieści, którymi karmi użytkowników tego forum. |
Yoyo nie chcę mi się już odpisywać, bo męczysz. Będę ten głupszy i Ci ustąpię. Ty wychodź z produkcji, zajmuj się handlem i wyrzucaj mnie z sieci i wszystkich innych punktów. Bądź kozak nie miałczek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 13:50 Sob 22 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | ferma07 napisał: | Omg kogoś tu nieżle przegrzało !! Yoyo i jestcenaniemaceny wierzycie w te banialuki i sny o potędze np misio8 ? No to brak mi słów Koleś wozi na markety M 0,40- 0,42 i te markety jadą z pewnością bez marży misio8 chyba ma piękne oczy i to jego tajemnica sukcesu Miłego weekendu i proponuje się schładzać ps,w pobliskim markecie M 0,42 gr |
Misio sprzedaje miesięcznie 3 mln jaj, oprócz tego prowadzi kilka innych dochodowych biznesów, regularnie pisuje artykuły do różnych pism branżowych, spotyka się z "najważniejszymi graczami" naszego rynku, zawsze ma cynk "z samej góry", z wyprzedzeniem wie kiedy W DOŁKU najwięksi producenci ustalają telefonicznie między sobą wstrzymanie sprzedaży w celu podbicia ceny, orientuje się lepiej od Pana W. co dzieje się u niego na fermie (ma lepsze od niego źródła informacji), jest dla hodowców nieograniczonym źródłem wiedzy na temat kosztów ich produkcji, a Ty śmiesz wątpić w to, że Misio wstawia jaja na markety drożej niż one wystawiają je na półki ? |
Z tego co ja zrozumiałem to Yoyo wyrzuca 10 palet jajka dziennie, chciałby prowadzić jakieś inne interesy, ale jest tak przedsiębiorczy ze jest ugotowany kredytami i woli cały czas dokładać do interesu, chcialby coś pisać ale jedyne co potrafi to jęczeć na forum jak baba w ciąży, z wieloma najważniejszymi graczami już handlował przez te 100 lat od kiedy dokładał (chyba skrzynkowcami z okolicznych bazarów), chciałby wiedzieć co robią najwięksi producenci i jakim cudem udaje im się sprzedawać dużo drożej niż jemu, a już szczególnie jak to robią ze zarabiaja, chciałby wiedzieć co W. ma w ogóle za kurę i twierdzi ze ma takie same koszty produkcji o ile nie wyższe niż on sam (tylko zapomniał ze W. ma 100x większa firmę wiec normalne ze ma wyższe koszty 😁), jest w stanie precyzyjnie określić koszt wyprodukowania jajka i twierdzi ze każdy ma takie same koszty, albo wyzsze niż on, bo on już doszedł do matematycznej perfekcji, chciałby wstawiać jajka na sieci w cenach których nie ma bo jego największym osiągnięciem jest sprzedaz na przetwórstwo za 2pln kiedy inni oddają po 3,5, a jedyna siecią na jaka wszedł była sieć jego własnych punktów z których jego towarem go wywalono, ale zrobił tak dobry deal czekając prawie rok i rok nie zarabiając na tych punktach, ze teraz żaden klient od niego nie odejdzie do czasu aż dostanie nowa ciekawsza ofertę.
Generalnie Yoyo kolego od teorii płaskiej Ziemii z pisaniem najbardziej nadawałbys się na pisowskiego trolla internetowego. Piszesz bzdury i tylko tyle potrafisz, ale tak już to jest z niespełnionymi ludźmi. Nie zapomnij leciec na kurnik pozbierać jajka które wyrzuć- jak dokładać to z przytupem. Ja w tym czasie ide pomoczyc nogi. |
No i jak tu nie być pod wrażeniem ? Cóż za przenikliwość, intuicja, zdolność obserwacji i umiejętność wyciągania pochopnych wniosków. Nie dość, że najlepszy ekonomista w kraju, wytrawny biznesmen, to jeszcze zdolny psycholog i ekspert w całkowicie nietrafnej ocenie cudzych zachowań.
Ja Wam mówię- ten gościu daleko zajdzie. Jeśli nie w życiu, to napewno w świecie swoich mitomatycznych opowieści, którymi karmi użytkowników tego forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 11:18 Sob 22 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No co wy panowie misio to FENOMEN najwięksi się z nim konsultują tacy jak pan W i o rady proszą (wstawiać nie wstawiąć misio co robić )
markety i sieci się o jego towar biją po 0,45 płacą a na półkę po 0,40 wystawiają byle tylko logo misia było jeszcze szczególnie na Wielkopolsce gdzie jaja full i M po 0,25 się oddaje . Reporterzy dzwonią i o wywiad proszą może misio byś coś napisał proszą ……  |
Jesteś wybitny! To właśnie jak napisał dubel jak to z Toba jest ? Za ile w końcu oddajesz skoro moje ceny to jakieś wyssane z palca a ciagle piszesz ze Ty za tyle sprzedajesz. Nastepny Turbo biznesmen jak Yoyo, tyle ze jezdzi bezkosztowo rozwozi jaja 😁 |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 11:15 Sob 22 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | ferma07 napisał: | Omg kogoś tu nieżle przegrzało !! Yoyo i jestcenaniemaceny wierzycie w te banialuki i sny o potędze np misio8 ? No to brak mi słów Koleś wozi na markety M 0,40- 0,42 i te markety jadą z pewnością bez marży misio8 chyba ma piękne oczy i to jego tajemnica sukcesu Miłego weekendu i proponuje się schładzać ps,w pobliskim markecie M 0,42 gr |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 21:12 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Wolny wybieg drożej niż 0,45 CAŁYM ROKIEM a kremowy wony to ho ho nie będę pisał bo się pogarbisz  |
Nie rżnij głupa pisałeś kto handluje ten żyje cały rok 45-50 groszy już zapomniałeś jakie brednie wypisujesz |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 21:09 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
O cenie będę pisał jak pójdzie do góry, chyba nie myślisz że będę nakręcał spiralę paniki, mi nie zależy tak jak tobie na tanim jaju
A co do meritum pisałeś że całym rokiem sprzedajesz po 45 gr coś ci się spierdol...... to jak to jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 21:05 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Wolny wybieg drożej niż 0,45 CAŁYM ROKIEM a kremowy wony to ho ho nie będę pisał bo się pogarbisz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 21:01 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Ty DUBEL może byś wreszcie napisał coś o cenie a nie tylko krytykował .
POWIEDZ NO LEPIEJ JAK TAM JAJCZAREK ŻYJE ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 21:01 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No co wy panowie misio to FENOMEN najwięksi się z nim konsultują tacy jak pan W i o rady proszą (wstawiać nie wstawiąć misio co robić )
markety i sieci się o jego towar biją po 0,45 płacą a na półkę po 0,40 wystawiają byle tylko logo misia było jeszcze szczególnie na Wielkopolsce gdzie jaja full i M po 0,25 się oddaje . Reporterzy dzwonią i o wywiad proszą może misio byś coś napisał proszą ……  |
Ty jeszcze niedawno krzyczałeś że całym rokiem po 45 sprzedajesz |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 20:57 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
No co wy panowie misio to FENOMEN najwięksi się z nim konsultują tacy jak pan W i o rady proszą (wstawiać nie wstawiąć misio co robić )
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 20:48 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | ferma07 napisał: | Omg kogoś tu nieżle przegrzało !! Yoyo i jestcenaniemaceny wierzycie w te banialuki i sny o potędze np misio8 ? No to brak mi słów Koleś wozi na markety M 0,40- 0,42 i te markety jadą z pewnością bez marży misio8 chyba ma piękne oczy i to jego tajemnica sukcesu Miłego weekendu i proponuje się schładzać ps,w pobliskim markecie M 0,42 gr |
Niesamowicie wartościowy wpis a ile wnosi do sytuacji cenowej na rynku, bez ciebie to forum by upadło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 17:59 Pią 21 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
ferma07 napisał: | Omg kogoś tu nieżle przegrzało !! Yoyo i jestcenaniemaceny wierzycie w te banialuki i sny o potędze np misio8 ? No to brak mi słów Koleś wozi na markety M 0,40- 0,42 i te markety jadą z pewnością bez marży misio8 chyba ma piękne oczy i to jego tajemnica sukcesu Miłego weekendu i proponuje się schładzać ps,w pobliskim markecie M 0,42 gr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|