Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jajeczny

|
Wysłany: 08:05 Pon 20 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Ja przeczekam. Zdążyłem przed zwyżką zakupić
1A 0,18
1B 0,16
2A 0,15
A co dalej... Zobaczymy. Walczcie, będziem płacić. Jajko musi być  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 09:17 Nie 19 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Cisza przed burzą …. |
Nie podniecalbym się zanadto, bo do przewidzenia było ze detal po majówce przez tydzien, dwa będzie śmigał podobnie zreszta jak przetwórnie.
Skończy się zaraz jak zwykle- usilne podbicie ceny tyłki po to żeby M była za chwile po 10gr.
Nic nowego i raczej nie pomoże to ze sporo osób nie robi ponownych obsad.
Według mnie max 2-3 tyg i M za półdarmo.
Jajko jest przetrzymywane na dużych fermach zwlaszcza na kraj i tylko dlatego coś drgnęło.
Bardzo chciałbym nie mieć tej wiedzy albo chociaż się mylić bo niska cena nie służy nikomu tylko detalistom którzy cwaniakują albo wyzywają od złodziei swoich dostawców 😔 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 08:09 Nie 19 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Cisza przed burzą …. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 13:15 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: |
Ja też w niższej cenie jeszcze realizuje zamówienia z tamtego tygodnia ewentualnie z poniedziałku, ale nowych już nie przyjmuję. Są jeszcze co rzeźbić próbują w tej cenie co podałeś... takie ceny właśnie proponowała firma słynna z programu w TV Najśmieszniejsze jest to, że ja S poniżej 0,15 nie sprzedawałem nawet. ;] | ja S nie niesprzedawaniem od co najmniej 10 lat jak mniej niż 2x cena obecnie za L no ale jak kto woli. Hurt i przemysł rządzą się swoimi prawami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 13:12 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | jajeczny napisał: |
A w detalu są fachowcy (producenci) co rozwożą już zapakowane L po 0,23 netto. Dzieję się... Tylko nie w tę stronę co by wszyscy chcieli. |
Jajeczny, w czym problem ? Otwórz własną fermę i będziesz mógł wtedy towar nawet za darmo po sklepach wozić. |
Ja nie mam z tym problemu, tylko producenci potem płaczą, że nie chcę kupić L-ki nawet za 0,15gr. Ja w przeciwieństwie do nich potrafię sprzedawać , a nie rozdawać. Najlepiej do rowu wyrzucić tak jak jabłka lub zboże ewentualnie dać się marketom zachodnim wydymać. Sami nie szanujecie swojego produktu (niektórzy). | Ale co się dziwić jak prawie każdy teraz produkuje na jedno kopyto, byle taniej. Przecież jajo to jajo i byle więcej, nie ważne że wali fermą czy rybą , żadnej konkurencji w tym względzie nie ma... tak mówią. To tak jak z warzywami, wszystkie marketowe czy sklepowe, a i duża część tych na bazarach nie nadaje się do konsumpcji bo ma ładnie wyglądać (jeszcze wmawiają, że tego pragnie konsument) i być tania, no i jest tania ale i nie dojrzewa się w naturalnych warunkach a w przechowalniach czy już w skrzynkach w drodze do marketu. A duście się Producenci w stworzonym przez siebie i dla siebie bagnie. Handlarzom się nie ma co dziwić, jak widzą głupiego co się da wycyckać to i korzystają, ale i oni w tym bagnie powoli grzęzną bo i sprzedać nie idzie nawet po niższej cenie.
Moje cienki się nijak nie zmieniły od podwyżki w 2017 roku i jednak klienci droższego towaru są i wcale nie w mniejszej ilości jak kilka latek temu. Ciekawe dlaczego? Czyżbym produkował i handlował innym produktem niż np. Pan W. (a w pewnych miejscach mam kram naprzeciwko kramu firmowego Pana W.). Klient ma w d... jakość HANDLOWĄ produktu w postaci opakowania czy prawilnego certyfikatu, przynajmniej Ci starszego sortu. Ważna jest cena, ale i jakość sama w sobie bo często i tacy przechodzą z biedronek do mnie . Klient jest w stanie jak najbardziej godnie zapłacić, ale nie za jajo jak każde inne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 12:36 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
M- 0,19-20 MOCNE ZAINTERESOWANIE EKSPORTU . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 11:53 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Od jutra Pani z Sokołowa płaci 19 gr. za 2A |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 10:32 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Skąd takie pomysły jak na jutro dostawa z ceną:
1A - 0,18
1B - 0,16
2A - 0,15
netto
Czyżby wybijalnie stanęły?
A w detalu są fachowcy (producenci) co rozwożą już zapakowane L po 0,23 netto. Dzieję się... Tylko nie w tę stronę co by wszyscy chcieli. |
Ja też w niższej cenie jeszcze realizuje zamówienia z tamtego tygodnia ewentualnie z poniedziałku, ale nowych już nie przyjmuję. Są jeszcze co rzeźbić próbują w tej cenie co podałeś... takie ceny właśnie proponowała firma słynna z programu w TV Najśmieszniejsze jest to, że ja S poniżej 0,15 nie sprzedawałem nawet. ;] |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 09:40 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | No coś się dzieje bo M już trza płacić 0,16-17
TO I TAK ŚMIECH I TANIZNA ... |
M-19gr. można spokojnie sprzedać.
Pan W. wstrzymał sprzedaż jaj na rynek krajowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 09:24 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
No coś się dzieje bo M już trza płacić 0,16-17
TO I TAK ŚMIECH I TANIZNA ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 08:13 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: |
Jajeczny, w czym problem ? Otwórz własną fermę i będziesz mógł wtedy towar nawet za darmo po sklepach wozić. |
Czyli tak jak podejrzewałem... Według twego rozumowania trzeba być niedorozwojem by fermę otwierać. Coś w tym jest. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 08:10 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jajeczny napisał: |
Ja nie mam z tym problemu, tylko producenci potem płaczą, że nie chcę kupić L-ki nawet za 0,15gr. Ja w przeciwieństwie do nich potrafię sprzedawać , a nie rozdawać. Najlepiej do rowu wyrzucić tak jak jabłka lub zboże ewentualnie dać się marketom zachodnim wydymać. Sami nie szanujecie swojego produktu (niektórzy). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 06:26 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:42 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Skąd takie pomysły jak na jutro dostawa z ceną:
1A - 0,18
1B - 0,16
2A - 0,15
netto
Czyżby wybijalnie stanęły?
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 05:39 Sro 15 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Coś się dzieje bo wybierają wszystkie jaja , ale cena dno . |
|
Powrót do góry |
|
 |
fermajaj m
|
Wysłany: 15:57 Wto 14 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Myślę że ta cena to może być już koło czwartku |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 15:26 Wto 14 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
W związku z zaistniałą sytuacją na rynku od poniedziałku proponuję 0,19 M i 0,23 L
I nie wiem czy to jest moje ostatnie słowo.
Robi się bardzo ciekawie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 20:10 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Wróciłem sobie z urlopu, myślę zajrzę na forum... A tu dyskusje na poziomie, że ho ho… Jeden lepszy od drugiego. Jak niektórych czytam to mam wrażenie, że ich biznes jest na poziomie tego Pana z obrazka: Bez urazy
https://www.wiocha.pl/1579349,Ryzyko-w-biznesie
[img]https://www.wiocha.pl/1579349,Ryzyko-w-biznesie[/img] |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 18:06 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Kurde, Cyna- Ty jak coś napiszesz to ni przyszyj, ni przyłataj. |
A o co konkretnie ci chodzi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 17:12 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Kurde, Cyna- Ty jak coś napiszesz to ni przyszyj, ni przyłataj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 15:44 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | No nie kol.Yoyo mylisz się , zdaniem Cyny po osiągnięciu pewnego poziomu produkcji koszty są zerowe taki jest tok jego myślenia.
Zobaczymy Cyna ile wytrzymasz do końca roku po 0,15 a na święta 0,18-20  |
Naucz się czytać ze zrozumieniem to nie boli |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 14:20 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
o zajarzył  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 14:19 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
No nie kol.Yoyo mylisz się , zdaniem Cyny po osiągnięciu pewnego poziomu produkcji koszty są zerowe taki jest tok jego myślenia.
Zobaczymy Cyna ile wytrzymasz do końca roku po 0,15 a na święta 0,18-20  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 14:17 Pon 13 Maj 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Jajczorek napisał: | No niestety Cyna życie to nie bajka , kury to nie hobby nie miałem już z czego dokładać , a trzeba teraz odrobić . Ciekawe jak długo Cyna tobie starczy ?
ALE PODOBNO IM WIĘCEJ TYM NIŻSZE KOSZTY  |
Oczywiście że tak jest |
Po osiągnięciu pewnego poziomu produkcji koszty już nie spadają. |
No jesne gdybu spadały bez końca to wreszcie by ich wogóle nie było |
|
Powrót do góry |
|
 |
|