Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dark123
|
Wysłany: 16:46 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
żeldrob napisał: | chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
żeby mieć koszty 2,80 to pasza MUSI maks. kosztować 800-850 PLN Tyle to kosztuje tona / z malym ogonkiem / pszenicy . Na dzisiaj średnia cena paszy z wielu wytwórni wynosi około 1400 PLN brutto . |
napisałem to ironicznie, jasne jest to że przy tych cenach się nie da produkować dla mnie takie minimum to jest 3,4 zł. Czekamy na lepsze jutro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thatcher
|
Wysłany: 16:36 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Filuś z postu na post utwierdzam sie w przekonaniu ze nie warto brac Twoich wpisow na powaznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak666
|
Wysłany: 16:33 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: cena brojlera |
|
|
Na śląsku hybro 3,0,Twist 3,05,Algas 2,95,Koko 2,95 .Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 15:02 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
raczej w góre |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 12:31 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
raczej w dół bo podobno wchodzi duzo mega ferm chyba ze putin zezwoli na wjazd |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thatcher
|
Wysłany: 10:53 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Zaczynam sprzedaz od niedzieli. Jakieś pozytywne perspektywy czy raczej marazm bez zmian? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszubek
|
Wysłany: 08:51 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Jaka jest cena żywca na Kaszubach ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 08:11 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
żeby mieć koszty 2,80 to pasza MUSI maks. kosztować 800-850 PLN Tyle to kosztuje tona / z malym ogonkiem / pszenicy . Na dzisiaj średnia cena paszy z wielu wytwórni wynosi około 1400 PLN brutto . |
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 04:36 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
przy 3,20 NIE MA PRZODU jest tylko spory TYŁ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dark123
|
Wysłany: 01:45 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Przy 3,2 to nie ma sensu, jakie ty masz koszty i ilość. Raz wyjdziesz do przodu raz do tyłu. To takie klepanie biedy chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
Za 10 gr nikt nie będzie robił ci co mogą to na 100% zrobią sobie dłuższe wakacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:06 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
I o to chodzi Dziki ,właśnie dlatego ,że nie masz polbruku i sekretarki to oni siedzą z cygarem ,a Ty skaczesz pod bramą,żeby Cię wpuścili i dali hodować te Twoje kurki za małą wypłatę
Nie pomyślałeś nigdy o tym?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DzikiJoe
|
Wysłany: 20:34 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Widzę zamkniętą bramę i tłum ludzi i właścicieli zakładów ubojowych stojących na podwyższeniu,palących cygaro i pokazujących palcem ,na tego ,kto może wejść za bramę i dostać 2 tys wypłaty.Bo nie każdy dostąpi tego zaszczytu
Widzę też pod tą bramą najwyżej skaczącego Dzikiego Joe i wołającego -ja, ja, ja ,ja wyprodukuje to 10gr taniej niż ci wszyscy tutaj ,wpuście mnie,mnie,mnie !!!
Tutaj wizja się kończy.....  |
To ja pociągnę dalej:
Wpuszczają mnie oczywiście, bo chcę 10 groszy mniej niż cała reszta Medoxów stojących pod bramą. Oczywiście wpuszczając mnie, czują do mnie litość, bo jestem biedny, a jeszcze dodatkowo pomniejszam swoje dochody, żeby wybić się przed szereg.
Oni zwyczajnie nie wiedzą, że ja dzięki swojemu sprytowi i wyrachowaniu mam 50 groszy więcej niż reszta Medoxów, co stoją przed bramą.
Oni zwyczajnie nie wiedzą, że ja nie mam polbruku i sekretarki.
Fred 3,20  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 20:24 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
szukają na jutro głupich w 3,1n i znajdą |
|
Powrót do góry |
|
 |
Honorata
|
Wysłany: 18:51 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Jakie ceny na dziś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
szu
|
Wysłany: 22:27 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
ksiaze napisał: | misio napisał: | z tego wynika ze jeszcze 5 bydom budowac  |
idą czasy, że mali będą mogli przejmować dużych, na szczęście Ci drobni mają swój rozum i nie będą chętni  |
co Ty smucisz duzy znajdzie innego nabywce patrz na ferme Woznik
sprzedawał jaja do putina teraz do cameruna jak bedzie trzeba to w kosmos bedzie woził
a co u Ciebie ksieciu z jajami ? zapomniałałeś jak tatko audiu kupował za jaja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaw1
|
Wysłany: 22:12 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Takie ceny co najmniej rok , moze by sie w koncu cos wyjasnilo |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 21:13 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Ostatnie 4 lata mieliscie rozmach w budowaniu bez opamietania i teraz macie tego efekt . Karuzela ruszyla o cenie na jutro nie pisze bo niema o czym . |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 20:39 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
dla normalnych hodowców bez zobowiazan 3 cena optymalna , dla budowniczych o 20 gr za wysoka ale jest szansa i dla nich juz niedlugo i na długoooooooooooooooooooooooooooooooooo i co niech jeden z drugim sie tu wypowie czy tak mu mało bylo czy teraz wiecej ma ; chyba ma ale do splacenia i kłopotów nie potrzebnych mega ubojnie szykuja sie do umów 2,8-2,9 tylko kilka wiekszych ferm ma w jednym czasie wchodzic w cykle |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 20:14 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
a bo po poludniu sie pogorszylo z tego co wiadomo to teraz ubojnie sie bronia zeby nie pasc bo hodowcy i tak beda zmuszeni zamknac polowe tego co maja bo dlugo nie pociagna przy cenie ponizej 3 nawet na robionej paszy a ubojnia w polowie sie nie zamknie i barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdzo dooooooooooooooobrze 2 laaaaaaaata takiej ceny i pasza wam potanieje o min 400zl i pisklak bedzie po 1 zl itd.kto budował to niech sie teraz cieszy ze ma problema czy naprawde tak mu ciezko bylo i nie mial na zycie jak mial 2 hale i sprzedawal po 4 pasza po 0.9 piskle 1 i w kieszeni na czysto z 60 w kieszeni a dzis 12hal i zero zysku tylko kierunek jeden upasc i wypasc z rynku za glupie myslenie |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 20:05 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
A mówiąc,że potrwa to z rok ,miałem na myśli ,że tyle potrwają ceny 2.70-3.00 ,żebyście po roku ,wisząc już na gałęzi ,grzecznie w kolejeczce stanęli pod bramą zakładów i przyjęli propozycję tych 2 tys wypłaty ,bo przecież lepsze to ,niż dokładanie każdego rzutu po 20tys do każdej budy nie ?
Widzę zamkniętą bramę i tłum ludzi i właścicieli zakładów ubojowych stojących na podwyższeniu,palących cygaro i pokazujących palcem ,na tego ,kto może wejść za bramę i dostać 2 tys wypłaty.Bo nie każdy dostąpi tego zaszczytu
Widzę też pod tą bramą najwyżej skaczącego Dzikiego Joe i wołającego -ja, ja, ja ,ja wyprodukuje to 10gr taniej niż ci wszyscy tutaj ,wpuście mnie,mnie,mnie !!!
Tutaj wizja się kończy.....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
otis7680
|
Wysłany: 19:55 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Świętokrzyskie prawie wszyscy 3.0 net. i mówią oby gorzej nie było.
Armagedon |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 19:53 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
kaszubek napisał: | Niestety czas pomału kończyć hodowlę bo się po prostu nie da przez większośc roku dokladać
A gdzie amortyzacja , remonty ,raty kredytów jak tu się nie da na flaszkę zarobić .... |
Nikt niczego nie będzie kończył,każdy będzie jechał do zgonu ,licząc,że następnym razem się już musi odbić.Nie dostanie paszy w jednej wytwórni,pójdzie do innej ,przewłaszczy stado ,wezmie kredyt dla zadłużonych ,możliwości jest dużo.
Więc jedziemy Jeszcze trochę drogi przed nami i sporo łez.To dopiero początek.Myślę,że z rok to potrwa.Ale takie są konsekwencje bezmiernej głupoty.Zawsze.
Potem złapią to wszystko za mordę wielcy ,dostaniecie 2tys zł brutto na chleb i będziecie się ścigać ,kto potrafi obniżyć koszt ,żeby zostało mu trochę więcej.Jak już wszyscy nauczycie się ścinać ten koszt,to cena kosztów wytworzenia zostanie przez wielkich policzona na nowo i znów dostanie 2tys brutto na chleb.I tak do końca.Tak jest w całej zachodniej europie,stanach itp tak będzie i u nas
Dziki będzie zadowolony ,będzie mógł jeszcze bardziej popisać się pomysłami na obniżenie kosztów produkcji  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Honorata
|
Wysłany: 18:57 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Filuś w południe byłeś trzeźwy, a teraz chyba jesteś pijany. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thatcher
|
Wysłany: 18:38 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Filuś już sam się gubisz w zeznaniach |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 16:46 Pon 8 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
i teraz pytanie do zachlannych ceny takie podobno maja obowiazywac napewno do nastepnej wiosny bo cała europa budowała nawet latem na 99% ma taka byc, nawet ubojnie podobno juz nie chca przejmowac hal za pól ceny i hodowakac za fri takze bedzie po was od 4- 6 kurników w zwyz ci z góra dwoma przezyja bo oni kredyta nie musieli brac na vata nie musieli przechodzic w przeciwienstwie do was i dzis co?? jeszcze z przyjemnosci bycia na vacie cza ponosic koszta zachlanni ekonomisci . a kury tamten i ten tydz bardzo mało i to bardzo a ceny na jutro 2,8 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|