Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
R2
|
Wysłany: 08:17 Czw 11 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Powoli w górę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 03:39 Czw 11 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
ręce i cycki opadają - po czwarte PRIMO to co ty udowodniłeś?
po piate PRIMO to taki dla ciebi aforyzm :
"Nie dyskutuj z deb.ilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem " .
cyctat autorstwa szu -" wez z baśki pociągnij w swoja budę " - buraku ty chyba nawet podstawówki nie skończyłeś kwintesencja hodowcy drobiarstwa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 21:57 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
A może przeciwnie,może Dziki nie jest totalnie głupi ,no bo kto normalny udowadnia swoim dostawcom i przede wszystkim odbiorcom ,którzy czytają to forum( i mają niezłą polewkę,nawiasem mówiąc) jak on to potrafi tanio produkować i jak tanio można u niego kupić ,bo tyra z żoną i dzieciakami 24/dobę w pokrzywach po pas i błocie na placu i nic więcej mu nie potrzeba,a jakby jeszcze używkę Amaroka dorwał paro letnią w dobrej kasie ,może być lekko uszkodzona i z przebiegiem do 250tys ,to już ekstaza
No kto może być tak głupi? No w zasadzie odpowiedz jest prosta - hodowca drobiu
Ale.......może....... Dziki wie co się szykuje ,może też miał wizję jak moja i będzie chciał żeby ,jak stanie pod bramą ubojni i będzie skakał w tym tłumie ,żeby wzięli jego i pozwolili mu produkować za miskę ryżu ,to wtedy będzie chciał być rozpoznany i wezmie tabliczkę z napisem " "TO JA DZIKI JOE" ,właściciel ubojni zobaczy ,pomyśli - o ,to ten z forum, pamiętam,ten się idealnie nadaje na niewolnika,skinie palcem ,Dziki wejdzie za bramę i będzie szczęśliwy,bo nie wszystkich wpuszczą za bramę....
Hmmmm ,kto wie ,może Dziki ma plan.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
DzikiJoe
|
Wysłany: 21:50 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
żeldrob napisał: | w du.pie mam twoje 'stanowcze" nie . ty jesteś jaki niedorozwiniety umysłowo zdecydowana wiekszość nawet tu , na tym forum pisze o kosztach zerowych na poziomie 3,50 , może przy super wynikach 3,40 , a ty swoje inni też nie potrafią liczyć? teŻ mają sekretarki i polbruki ?
jezeli przy cenie paszy jak podałeś 1006 zł. produkcja się nie zamyka to czy moja cena paszy na poziomie 850 zamykajaca koszt produkcyjny "0" jest bzdurą chcesz być taki mundry to może skończ w końcu jakąś szkolę o profilu matematycznym i dopiero wtedy klep w klawiaturę . może w końcu będzie to z jakimś sensem a cenę pszenicy podalem orientacyjnie w odniesieniu do ceny paszy . no , ale trzeba mieć coś w glowie żeby to "załapać" . |
Po pierwsze primo:
nigdzie nie napisałem, że mój koszt to 2,80. Ale też na pewno nie 3,50.
Po drugie primo:
skończyłem szkołę "o profilu matematycznym"
W końcu po trzecie i najważniejsze primo:
Zastanów się, czy Ty sam siebie rozumiesz. W poprzednim poście zasugerowałeś, że cena paszy, przy której koszty wychodzą 2,80 zł/kg to 800-850 zł/tonę. Na podstawie wyliczeń matematycznych pokazałem Ci, że pleciesz bzdury, bo cena przy której wychodzą takie koszty to ok. 1000 zł/tonę. To tyle.
A na deser :
Co to jest cena pszenicy w odniesieniu do ceny paszy? I w dodatku jeszcze podana orientacyjnie. Co to za potworek Cena to cena. To ilość pieniędzy za jednostkę czegoś. Tu nie potrzeba niczego nigdzie odnosić. Słyszałeś kiedyś w sklepie o cenie chleba w odniesieniu do ceny kiełbasy? Tak się tłumaczą dzieci w podstawówce ze swoich głupich wymysłów.
Bzdury, bzdury, bzdury.
Fred 3,20  |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 21:39 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
tam produkcja za ostatni rok wzrosła nie caly 1% w polsce 12% i warto tak bez glowy rozwijac i budowac bez opamietania przeciez wy sami sie wykonczycie i nawet rzad sie wami nie zainteresuje dlaczego padacie bo budujecie bez opamietania i na poniedziedziałek jest mozliwe 2,7 bo nie ma co z tuszka robic a niemcy nawet po 100 euro nie chca dac z dowozem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Czupakabra
|
Wysłany: 21:13 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Średnie ceny tuszki w UE w grudniu 2015 180 euro w Polska 114 euro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Czupakabra
|
Wysłany: 21:10 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
10 lutego 2016
Nr 1 na rynku zbóż
zbiory zbóż z pola
123RF Zdjęcie Seryjne
Gazeta ocenia, że pod koniec 2016 r. Rosja ma szansę zostać największym eksporterem ziarna na świecie z dwóch powodów: wyższych zbiorów i umocnienia dolara. Rosyjskie zboże może stać się bardziej przystępne nawet dla krajów, które do tej pory sprowadzały ziarno z innych kierunków. Już teraz tamtejsi eksporterzy z powodzeniem działają na rynkach, które powszechnie uważane były za strefę amerykańskich dostawców.
Według prognoz departamentu rolnictwa USA Federacja Rosyjska wyśle poza swoje granice ponad 23 mln t samej pszenicy. Jednocześnie Kanada i USA ograniczą eksport do najniższego poziomu od przeszło 40 lat.
Agrobiznes TVP, 10 lutego 2016
Do nas dadzą? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Czupakabra
|
Wysłany: 21:03 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Postawa godna.Fidela Castro.
Dać ruch.ć własny naród (rodzinę) i nie szanować własnej pracy dla nakarmienia swojego chorego ego.
I się tym kur.a publicznie chwalić żenada. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szu
|
Wysłany: 21:03 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
żeldrob napisał: | w du.pie mam twoje 'stanowcze" nie . ty jesteś jaki niedorozwiniety umysłowo zdecydowana wiekszość nawet tu , na tym forum pisze o kosztach zerowych na poziomie 3,50 , może przy super wynikach 3,40 , a ty swoje inni też nie potrafią liczyć? teŻ mają sekretarki i polbruki ?
jezeli przy cenie paszy jak podałeś 1006 zł. produkcja się nie zamyka to czy moja cena paszy na poziomie 850 zamykajaca koszt produkcyjny "0" jest bzdurą chcesz być taki mundry to może skończ w końcu jakąś szkolę o profilu matematycznym i dopiero wtedy klep w klawiaturę . może w końcu będzie to z jakimś sensem a cenę pszenicy podalem orientacyjnie w odniesieniu do ceny paszy . no , ale trzeba mieć coś w glowie żeby to "załapać" . |
kolego ze skończyłeś ośrodek szkolono wychowawczy z wyróżnieniem to wiemy
wez z baśki pociągnij w swoja budę zrobisz wielki krok dla ludzkości |
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 20:58 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
w du.pie mam twoje 'stanowcze" nie . ty jesteś jaki niedorozwiniety umysłowo zdecydowana wiekszość nawet tu , na tym forum pisze o kosztach zerowych na poziomie 3,50 , może przy super wynikach 3,40 , a ty swoje inni też nie potrafią liczyć? teŻ mają sekretarki i polbruki ?
|
Powrót do góry |
|
 |
DzikiJoe
|
Wysłany: 19:53 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
żeldrob napisał: | chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
żeby mieć koszty 2,80 to pasza MUSI maks. kosztować 800-850 PLN Tyle to kosztuje tona / z malym ogonkiem / pszenicy . Na dzisiaj średnia cena paszy z wielu wytwórni wynosi około 1400 PLN brutto . |
Po co to takie bzdury wypisywać, jeszcze ktoś uwierzy.
http://www.agrolok.pl/pl/site/notowania-cen-pszenicy-291.html
Mały ogonek to 20-30 złotych, a nie 200.
Żeby mieć koszty takie jak napisałeś to:
2,80
minus koszt stały - 0,60 (ja mam średnio rocznie 0,53 ale nie mam sekretarki)
2,20
minus pisklak - 1,50zł/2,80
1,66
podzielić na zużycie 1,65
wychodzi 1,006 za 1kg
czyli 1006zł/tona, a nie 800-850.
Nie mówię, że to się zamyka, ale po raz kolejny wypisujesz bzdury, więc tak jak obiecałem, mówię swoje stanowcze NIE.
Fred 3,20  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dark123
|
Wysłany: 16:46 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
żeldrob napisał: | chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
żeby mieć koszty 2,80 to pasza MUSI maks. kosztować 800-850 PLN Tyle to kosztuje tona / z malym ogonkiem / pszenicy . Na dzisiaj średnia cena paszy z wielu wytwórni wynosi około 1400 PLN brutto . |
napisałem to ironicznie, jasne jest to że przy tych cenach się nie da produkować dla mnie takie minimum to jest 3,4 zł. Czekamy na lepsze jutro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thatcher
|
Wysłany: 16:36 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Filuś z postu na post utwierdzam sie w przekonaniu ze nie warto brac Twoich wpisow na powaznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak666
|
Wysłany: 16:33 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: cena brojlera |
|
|
Na śląsku hybro 3,0,Twist 3,05,Algas 2,95,Koko 2,95 .Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 15:02 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
raczej w góre |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 12:31 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
raczej w dół bo podobno wchodzi duzo mega ferm chyba ze putin zezwoli na wjazd |
|
Powrót do góry |
|
 |
Thatcher
|
Wysłany: 10:53 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Zaczynam sprzedaz od niedzieli. Jakieś pozytywne perspektywy czy raczej marazm bez zmian? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszubek
|
Wysłany: 08:51 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Jaka jest cena żywca na Kaszubach ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 08:11 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
|
Powrót do góry |
|
 |
żeldrob
|
Wysłany: 04:36 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
przy 3,20 NIE MA PRZODU jest tylko spory TYŁ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dark123
|
Wysłany: 01:45 Sro 10 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
Przy 3,2 to nie ma sensu, jakie ty masz koszty i ilość. Raz wyjdziesz do przodu raz do tyłu. To takie klepanie biedy chyba ze masz koszty 2,8 zł to pogratulować.
Za 10 gr nikt nie będzie robił ci co mogą to na 100% zrobią sobie dłuższe wakacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:06 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
I o to chodzi Dziki ,właśnie dlatego ,że nie masz polbruku i sekretarki to oni siedzą z cygarem ,a Ty skaczesz pod bramą,żeby Cię wpuścili i dali hodować te Twoje kurki za małą wypłatę
Nie pomyślałeś nigdy o tym?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DzikiJoe
|
Wysłany: 20:34 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Widzę zamkniętą bramę i tłum ludzi i właścicieli zakładów ubojowych stojących na podwyższeniu,palących cygaro i pokazujących palcem ,na tego ,kto może wejść za bramę i dostać 2 tys wypłaty.Bo nie każdy dostąpi tego zaszczytu
Widzę też pod tą bramą najwyżej skaczącego Dzikiego Joe i wołającego -ja, ja, ja ,ja wyprodukuje to 10gr taniej niż ci wszyscy tutaj ,wpuście mnie,mnie,mnie !!!
Tutaj wizja się kończy.....  |
To ja pociągnę dalej:
Wpuszczają mnie oczywiście, bo chcę 10 groszy mniej niż cała reszta Medoxów stojących pod bramą. Oczywiście wpuszczając mnie, czują do mnie litość, bo jestem biedny, a jeszcze dodatkowo pomniejszam swoje dochody, żeby wybić się przed szereg.
Oni zwyczajnie nie wiedzą, że ja dzięki swojemu sprytowi i wyrachowaniu mam 50 groszy więcej niż reszta Medoxów, co stoją przed bramą.
Oni zwyczajnie nie wiedzą, że ja nie mam polbruku i sekretarki.
Fred 3,20  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 20:24 Wto 9 Lut 2016 Temat postu: |
|
|
szukają na jutro głupich w 3,1n i znajdą |
|