Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 23:11 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Mam pytanie ile wychodzi ci średnia cena jaja w skali roku tylko nie licz mi sortownic klatek budynków taśm i śrubek, chodzi mi o kurkę z całą obsługą i żarcie wszystko to co płacisz od wstawienia do ubojni |
Koszt produkcji jajka licząc TYLKO koszt paszy i odchowu, przy uwzględnieniu 80-cio tygodniowego cyklu produkcyjnego, to ok. 21 gr. +- 1 gr. przy kupnej paszy.
Jak ktoś sypie mączkę, to wyrobi się w 16-tu gr. |
Myślę że wyjdzie grosz do dwóch mniej liczę od pierwszej do ostatniej złotówki wydaną na kurkę mówię o legalu, ale to nie ważne, ile tygodni przez ostatni rok było dokładki, więc o jakim bankructwie mowa, podkreślam szału nie ma ale sumując 2017, 2018 i 2019 jest ok
Moim zdaniem największym ryzykiem dzisiaj jest salcia tu można dostać po piździ...... a przy tych cenach nie szybko się odkujesz, no i masz przymusowy przestój |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 22:39 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | jajeczny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
Nie no... Rozbraja mnie słowo "wszystkie". Prawie 500 zakładów pakowania w tym kraju a on pisze wszystkie. Śmiech na sali. To ma być rzetelna informacja. |
On omija pośredników, zakłady pakowania,[...]
L 21-23
M 18-20 |
Jak ma się zarejestrowaną pakownie, omijanie pośredników to najlepszy sposób aby przetrwać. Ceny, które podajesz to droga do bankructwa Twojego dostawcy. W tych cenach NIE da się wyprodukować jajka. |
Przy małej produkcji to jedyny sposób, ale nie przy dużej nie mówiąc o bardzo dużej
|
A jaki sposób jest przy dużej i bardzo dużej produkcji ? Nie karmić kur ? |
Napisałem że własna dystrybucja jest możliwa przy niewielkiej produkcji, przy b.dużej jest raczej niemożliwa o ile istnieją rzeczy niemożliwe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 22:32 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Mam pytanie ile wychodzi ci średnia cena jaja w skali roku tylko nie licz mi sortownic klatek budynków taśm i śrubek, chodzi mi o kurkę z całą obsługą i żarcie wszystko to co płacisz od wstawienia do ubojni |
Koszt produkcji jajka licząc TYLKO koszt paszy i odchowu, przy uwzględnieniu 80-cio tygodniowego cyklu produkcyjnego, to ok. 21 gr. +- 1 gr. przy kupnej paszy.
Jak ktoś sypie mączkę, to wyrobi się w 16-tu gr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 22:28 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | jajeczny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
Nie no... Rozbraja mnie słowo "wszystkie". Prawie 500 zakładów pakowania w tym kraju a on pisze wszystkie. Śmiech na sali. To ma być rzetelna informacja. |
L 21-23
M 18-20 |
Jak ma się zarejestrowaną pakownie, omijanie pośredników to najlepszy sposób aby przetrwać. Ceny, które podajesz to droga do bankructwa Twojego dostawcy. W tych cenach NIE da się wyprodukować jajka. |
Przy małej produkcji to jedyny sposób, ale nie przy dużej nie mówiąc o bardzo dużej
|
A jaki sposób jest przy dużej i bardzo dużej produkcji ? Nie karmić kur ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 22:09 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | jajeczny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
L 21-23
M 18-20 |
To są ceny w których słyszałem ja sprzedaje L22-23, M19-20, szału oczywiście nie ma ale to nie bankructwo
Mam pytanie ile wychodzi ci średnia cena jaja w skali roku tylko nie licz mi sortownic klatek budynków taśm i śrubek, chodzi mi o kurkę z całą obsługą i żarcie wszystko to co płacisz od wstawienia do ubojni |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 21:44 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
JajkujeOd87 napisał: | Jojometr napisał: | Ceny
XL - 30
L - 21
M - 17
S - 14 | Jaki region Polski?
Bardzo dobra cena Mki, natomiast XLke mam taniej. |
Jak się postarasz, to może uda się jeszcze taniej. Wtedy agonia tego, od którego kupujesz będzie krótsza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 20:35 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Jojometr napisał: | Ceny
XL - 30
L - 21
M - 17
S - 14 | Jaki region Polski?
Bardzo dobra cena Mki, natomiast XLke mam taniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 18:36 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | jajeczny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
L 21-23
M 18-20 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 12:52 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
On omija pośredników, zakłady pakowania, sklepy a najlepsze jest to, że omija nawet konsumentów
L 21-23
M 18-20 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 12:45 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jojometr
|
Wysłany: 11:19 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Ceny
XL - 30
L - 21
M - 17
S - 14 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 11:19 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
z dużych pakowni kolego to wyjeżdża m-ka w paczce 2.5 luz 0,22 więc..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 10:53 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
No tak a wszystkie duże pakownie płacą za M 0,20 . |
|
Powrót do góry |
|
 |
czarnej-jaja
|
Wysłany: 10:20 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
w tym tygodniu tak kuipione,
L-20
M-17
s-14 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wszystkodlajaj
|
Wysłany: 06:17 Pią 7 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Leżaki takie drogie 😁 przepłacasz gostek 😁 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 20:30 Czw 6 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
wszystkodlajaj napisał: | Czy są jeszcze po 0,15gr jakieś jaja??? |
s- 0,12 m-0.16-17 L 0,19-21 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wszystkodlajaj
|
Wysłany: 19:33 Czw 6 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Czy są jeszcze po 0,15gr jakieś jaja??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 15:42 Czw 6 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Demiurg napisał: | Co za zwierzaki z was wyłażą... Misiu się zdenerwował bo mu miodu w zakopcu pewnie nie dali
Misiu lepsze źródła powiadasz ? Czyli kogo ? Panią Jadzie co robi obchody na kurniku czy może Oksanę co robi na sortowni ? - Pytanie retoryczne.
Jeśli chcesz wiedzieć to pewne decyzje muszą zostać przez prezesa podjęte "osobiście". A uwierz mi, on aktualnie ma poważny ból głowy - jaki każdy by miał w jego sytuacji.
Co do wielkich co wpadają do Zakopca, widzę że jednak mało ich znasz tylko 3 inicjały nazwisk.
Pozdrawiam |
Miodu nie pije, tylko PORTO
Jest jeszcze dział handlowy
No jak to- podobno nie jeżdżą tam producenci  |
Dobra koledzy i koleżanki. Proszę teraz żeby każdy napisał jakie u niego ceny, żeby forum było w końcu trochę merytoryczne.
U mnie
Xl- 0,32
L-0,24
M-0,20
Oferty
Xl-0,29
L-0,23
M-0,18 |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 11:38 Sro 5 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Co za zwierzaki z was wyłażą... Misiu się zdenerwował bo mu miodu w zakopcu pewnie nie dali
Misiu lepsze źródła powiadasz ? Czyli kogo ? Panią Jadzie co robi obchody na kurniku czy może Oksanę co robi na sortowni ? - Pytanie retoryczne.
Jeśli chcesz wiedzieć to pewne decyzje muszą zostać przez prezesa podjęte "osobiście". A uwierz mi, on aktualnie ma poważny ból głowy - jaki każdy by miał w jego sytuacji.
Co do wielkich co wpadają do Zakopca, widzę że jednak mało ich znasz tylko 3 inicjały nazwisk.
Pozdrawiam |
Miodu nie pije, tylko PORTO
Jest jeszcze dział handlowy
No jak to- podobno nie jeżdżą tam producenci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 21:30 Wto 4 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
U nas również kontrole. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ferma1
|
Wysłany: 21:22 Wto 4 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Demiurg napisał: | Co za zwierzaki z was wyłażą... Misiu się zdenerwował bo mu miodu w zakopcu pewnie nie dali
Pozdrawiam |
Zakopiec, zakopcem. Ale musi być coś na rzeczy skoro zaczęli się czepiać producentów z mojego regionu o badania jaj dot. substancji niepożądanych (tj. antybiotyki, mączki, etc). Był spokój, teraz dostali z tym sraczki (tak jak przed wypływem każdej jednej afery z tego co można zaobserwować). Teraz jest jeszcze cicho, ale jak to wypłynie szerzej to będzie mała masakra i powtórka z rozrywki sprzed 2 lat.... |
Masz rację dostali sraczkę u nas również. Niedawno pobierali nam próby na substancje niedozwolone w jajach i salmonellę na jajach. To wszystko po tych ostatnich akcjach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 21:21 Wto 4 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Ludzie ceny ceny ceny do góry a wy piep.... o Zakopanem |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 20:44 Wto 4 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Co za zwierzaki z was wyłażą... Misiu się zdenerwował bo mu miodu w zakopcu pewnie nie dali
Pozdrawiam |
Zakopiec, zakopcem. Ale musi być coś na rzeczy skoro zaczęli się czepiać producentów z mojego regionu o badania jaj dot. substancji niepożądanych (tj. antybiotyki, mączki, etc). Był spokój, teraz dostali z tym sraczki (tak jak przed wypływem każdej jednej afery z tego co można zaobserwować). Teraz jest jeszcze cicho, ale jak to wypłynie szerzej to będzie mała masakra i powtórka z rozrywki sprzed 2 lat.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 19:54 Wto 4 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Co za zwierzaki z was wyłażą... Misiu się zdenerwował bo mu miodu w zakopcu pewnie nie dali
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 15:04 Wto 4 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Fajne to forum  |
Lepsze niż facebook. Brakuje tylko like'ów i edycji postów. |