Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 23:05 Pią 5 Lut 2016


Agrolok
Wszystko o Massey Ferguson
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 351, 352, 353  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aderson



Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 7

PostWysłany: 16:54 Pon 3 Lut 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Jestem posiadaczem MF 3085 i mam problem z przednim napędem. Kontrolka się świeci, że przód jest włączony, a on w ogóle nie ciągnie. wiecie jaka może być przyczyna?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 531
Skąd: podlasie

PostWysłany: 10:01 Pią 31 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najprostszy sposób to młotek i śrubokręt
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 531
Skąd: podlasie

PostWysłany: 09:55 Pią 31 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zolwik1990 napisał:
Witam posiada ktoś może katalog części do mf serii 3000 chodzi mi akuret o mf 3085. Jak coś to prosił bym o przesłanie na zolwik1990@onet.pl

taki katalog zajmuje około 4 GB wiec jest problem z przesłaniem są w sieci poszukaj jak sie niemule to zapikaj do Gustlika on miał chyba na chomikuj
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kris01



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 380

PostWysłany: 09:53 Pią 31 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po zmianie paliwa na arctic traktor pali od razu, paliwo do -40, bez dłuższego krecenia rozrusznika
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kris01



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 380

PostWysłany: 09:51 Pią 31 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grzałka


Czy ktoś wyciągał korek z bloku żeby wstawić grzałkę?
Jaki jest najprostszy sposob jego wyciagniecia?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 531
Skąd: podlasie

PostWysłany: 09:49 Pią 31 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proMateusz napisał:
Jak sprawdzić stan tarcz hamulcowych, synchronizatorów i sprzęgła w serii 61xx?
Pytam bo chciałbym sprawdzić u siebie, i myślę że innym też się przyda. I jeszcze kwestia blokady prędkości w tej serii, na czym jest blokada? (czy na komputerze autotronic?) Pozdrawiam

bez rozbierania podzespołów się nie da . a blokada prędkości jeżeli jest to na kompie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gustlik



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 522

PostWysłany: 19:12 Czw 30 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kupiłem polską grzałkę kiedyś za poniżej 100złRazz Potem zrobiłem głowicę - i dopiero wtedy się skończyła męczarnia aku;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
miron



Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 531
Skąd: podlasie

PostWysłany: 13:19 Sro 29 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kris01 napisał:
witam ,bende wstawial grzalke w blok,moze ktos juz wstawiał to cos mi podpowie. wiem zl chyba ma byc z lewej strony w korku,jak prosto go wyjac?jak z wklejeniem?grzalka juz w drodze cos ponad 1000zl,(ale skonczy sie wreszcie meczenie akumulatora)slynna werwa lod w odstojniku

a moze cos takiego lepiej http://allegro.pl/promocja-podgrzewacz-cieczy-silnika-z-pompa-1100w-i3926387821.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
proMateusz



Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 154
Skąd: Pajęczno

PostWysłany: 17:25 Pon 27 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak sprawdzić stan tarcz hamulcowych, synchronizatorów i sprzęgła w serii 61xx?
Pytam bo chciałbym sprawdzić u siebie, i myślę że innym też się przyda. I jeszcze kwestia blokady prędkości w tej serii, na czym jest blokada? (czy na komputerze autotronic?) Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kris01



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 380

PostWysłany: 09:44 Nie 26 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ,bende wstawial grzalke w blok,moze ktos juz wstawiał to cos mi podpowie. wiem zl chyba ma byc z lewej strony w korku,jak prosto go wyjac?jak z wklejeniem?grzalka juz w drodze cos ponad 1000zl,(ale skonczy sie wreszcie meczenie akumulatora)slynna werwa lod w odstojniku
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mały 85



Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 92
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 20:46 Pią 24 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alternator dobierz sobie na szrocie z samochodu, jak masz licznik bez linki to musisz miec alternator z wyjściem sygnału na licznik oznaczenie W,( ładowaniw B+ ) i na kontrolke, takie oznaczenia są na alternatorze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Zolwik1990



Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 42
Skąd: Piotrków

PostWysłany: 14:28 Pią 24 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam posiada ktoś może katalog części do mf serii 3000 chodzi mi akuret o mf 3085. Jak coś to prosił bym o przesłanie na zolwik1990@onet.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marek mf



Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 223
Skąd: LUB

PostWysłany: 23:31 Czw 23 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

john1 po co ci kombinować kup sobie normalny alternator nie są drogie 150 -300zł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kris01



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 380

PostWysłany: 10:20 Pon 20 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobrze nie pamietam ale chyba od forda jakiegos
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
john1



Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 153

PostWysłany: 06:50 Pon 20 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wie moze ktos od czego by pasował alternator bo w tym co mam to jest zwarcie na masie jest prad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Irek999



Dołączył: 18 Sty 2014
Posty: 2

PostWysłany: 20:08 Sob 18 Sty 2014    Temat postu: 3610 Problem Odpowiedz z cytatem

Witam.

Mam MF 3610 89 skrzynia auto-tronic .. Wyskakuje mi rewers tzn wsteczny czy może być przyczyna przez synchronizator ?? rozpołowiłem po sprawdzałem i niby wszystko wygląda na ok i sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jahooo



Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 220
Skąd: Lubelskie - Krasnystaw

PostWysłany: 20:11 Pią 17 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podejrzewam, że twój "komplet" nie jest z jednego kompletu, i dlatego znaki się nie zgrywają
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
zyga12345



Dołączył: 10 Sty 2014
Posty: 18
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 12:44 Pią 17 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niegługo bende miał częsci i bede składał przyspieszacz l sprzęgło mam pytanie do osób które na ten temat mają wiedze .chodzi o złorzenie obudowy satelit z kołem zembatym tym na którym siedzi durza tarcza.Przed rozkręceniem zaznaczyłem to połorzenie ale w instrukcji napraw pisze iż cechy fabryczne mają byc. (morzliwie naprzeciwko siebie) u mnie było to skręcone cechy po przeciwnej stronie i to niecałkiem w osi nawet jak bym te koło obrucił żeby te znaki były obok siebie to itak będą przesunięte o jakies 3 cm bo tak tylko pasują sruby.Niewiem jakie to ma znaczenie czy może chodzi o wywarzenie czemu te znaki nie pasują idealnie czy załorzyc tak jak było niecałkiem naprzeciwko siebie czy niecałkiem blisko siebie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gustlik



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 522

PostWysłany: 08:55 Sro 15 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak odkręcisz odpowietrznik to się leje? :)Jak jest zapalony ciągnik i odkręcisz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
misiek162



Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 1

PostWysłany: 22:52 Wto 14 Sty 2014    Temat postu: hamulce massey 3090 Odpowiedz z cytatem

Witam zniknely mi hamulce w moim maseyu nagle nie pracowal przepalalem go cos jakis czas i znikly probowalem odpowietrzac ale bez skutku moze zle odpowietrzalem prosze o pomoc .

Przed zniknieciem hamulec byl super
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gustlik



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 522

PostWysłany: 17:17 Wto 14 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oringi kupowałem za 12 w sklepie z oringami;) na zamówienie zrobili czy cośWink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Kris01



Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 380

PostWysłany: 16:03 Wto 14 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tylko jak bedziesz skladac juz to pamietaj jak ta podkladka talerzowa ma byc wlozona.ja 4lat temu pierscienie zmienilem jeden 150zl,a oringi zostaly stare,cena ich wtedy byla szokujaca ten najwiekszy to chyba 400zl kosztowal,jezdze bez przyspieszacza. gdybym wiedzial ze te oringi takie drogie to i tych pierscieni bym nie kupywal
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zyga12345



Dołączył: 10 Sty 2014
Posty: 18
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 10:22 Wto 14 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj rozebrałem ciągnik mam do wymiany uszczelnienia w przyspieszaczu szczególnie te dwa pierScienie ma wałku musze też zrobic sprzengło klocki na tarczy sie wykruszają .Gdzie kupie dobrej jakosci sprzęgło w dobrej cenie czy może. dac gdzies do regeneracji tylko w mojej okolicy nieznam takiej firmy która by to regeneroweła.Na co zwrucic uwage przy przyspieszaczu mam zamiar wymienic całe uszczelnienie czy wymienic też te sprenżynki odpychające małe tarcze czy może jeszcze cos tarcze są w dobrym stanie.Jak poskładam to mapisze jaki efekt .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gustlik



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 522

PostWysłany: 13:35 Pon 13 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tarczki wewnątrz przyspieszacza;) Tam są jako tako 2 sprzęgłaSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
zyga12345



Dołączył: 10 Sty 2014
Posty: 18
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 07:53 Nie 12 Sty 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak wyłączysz przyspieszacz jest poprawa.U mnie jak dam reduktor na luz to nawet na przyspieszaczu i w czasie jazdy biegi wchodzą idealnie ale wtedy jest rozłonczony napend z wałkiem sprzęgłowym i wtedy synchronizator wyrówna prendkosc nawet jak on ma opory tylko co go tak blokuje.Ja mam szkrzynie 30 km czli jak włącze przyspieszacz to jest przełorzenie 1*1 szybsze i wtedy jest trudniej wyrównac tą prędkosc synchronizatorom jesli wałek stawia opór niż gdy go wyłącze bo wtedy przełorzenie jest przez przekładnie(wolniejsze) i dlatego wtedy biegi wchodzą mi dużo lepiej
Ustawiłem ciągnik leko z górki na pracującym silniku i wcisniętym sprzęgle przy toczeniu stawia opur jak wyłącze przyspieszacz opur jest mniejszy o połowe jak dam na luz ciągnik toczy się swobodnie co tak chamuje wałek sprzęgłowy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 351, 352, 353  Następny
Strona 7 z 353

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach