Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 20:23 Sro 23 Paź 2019


Internet na wsi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2706
Skąd: wlkp

PostWysłany: 09:43 Sro 12 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie kupuj orange kompletna porażka i to ograniczenie 0,5GB
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
suchodolak



Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 336

PostWysłany: 08:35 Sro 12 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam blue conekt chodzi mi na na tym troszeczke szybszym gprs nie moge powiedziec ze internet mi smiga ale za to chociaz jest bo w tpsa u nas to tragedia ,slaba linia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
gedii



Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 664
Skąd: z nienacka

PostWysłany: 22:42 Wto 11 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

posiadałem orange nie polecam jak masz daleko do nadajnika. a prędkości GPRS to mało kogo zadowolą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1590

PostWysłany: 12:45 Wto 11 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Izydor napisał:
Pampwie mam pytanie.

:
Wpadnij na to forum: bez-kabli.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Izydor



Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 359
Skąd: wielkopolska, Wysoka

PostWysłany: 12:31 Wto 11 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pampwie mam pytanie. Czy poleciliście by mi intenet bezprzewodowy do laptopa z sieci komókowej. Teraz jest tego dosyć sporo na rynku. iplusy, bluconekt itp. Jak to sie sprawuje, strony szybko wchodzą, i jak wglądają rachunki za te cuda ??

Pozdrawiam Marcin Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 16:27 Sob 17 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja miałem trzy modemy która u innych osób chodziły dobrze, potam podłączyłem enthernet trache stabilniejszy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
miccao



Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 945
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 15:16 Sob 17 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris napisał:
potrafiło mnie rozłączać co kilka sekund. Niedawno cos poprzełączali i narazie jest ok.

Nieraz zrywanie połączenia to wina wadliwego modemu - mój sąsiad tak miał. Thomsona wymienili mu na Sagema i gitara.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 15:07 Sob 17 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam neo 1 mb od miesiąca, ok 5 km od centrali. Wczesniej miałem 256 to przez rok rozłączyło mnie moze ze 3 razy. drugi rok nie był taki dobry potrafiło mnie rozłanczać co kilka sekund. Niedawno cos poprzełanczali i narazie jest ok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
miccao



Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 945
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 14:22 Sob 17 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na wsi neo rządzi i nikt nie narzeka. Czasem zrywa połączenie ale tylko tym którzy mają najdalej od centrali. Ja mam jakieś 3,5km i zrywa mi raz na 3 dni... Teraz mam 1mb od marca biorę 2mb i jazda Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
volf6



Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 64

PostWysłany: 01:08 Sob 17 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marcin82 napisał:
neostrada ma jedna wade, przynajmniej u mnie zdaża się czasami że zrywa połączenie na kilka sekund. Ale za to limity na neostradzie to tylko teoria Very Happy

Przecież od marca czy kwietnia nie ma już żadnych limitów dla neo...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
marcin82



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 885
Skąd: warmia

PostWysłany: 10:19 Pią 16 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

neostrada ma jedna wade, przynajmniej u mnie zdaża się czasami że zrywa połączenie na kilka sekund. Ale za to limity na neostradzie to tylko teoria Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
volf6



Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 64

PostWysłany: 22:39 Czw 15 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
prawdopodobnie założe neo 1mb bo nic innego ciekawego nie widzę

Polecam, choć wszyscy wieszają psy na tepsie to trzeba przyznać, że neostrada działa doskonale. Ja mam już prawie rok opcję 512 i jak do tej pory nie było żadnych problemów, choć odległość od centrali po kablu wynosi jakieś 6 kilometrów... Jedyny problem był z zamontowaniem, bo nie było tzw możliwości technicznych i trzeba było "dogadać się" z monterami. Wcześniej myślałem o satelitarnym+GPRS, ale na szczęście zorientowałem się na czas co to warte... Radiówkę też koleś początkowo chciał zakładać, ale okazało się, że za daleko do nadajnika. Ja jestem z neo zadowolony...
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1590

PostWysłany: 18:36 Czw 15 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
prawdopodobnie założe neo 1mb bo nic innego ciekawego nie widzę
Chciałbym mieć taką możliwośc, ale poza netem satelitarnym który mam, a komórkowym który by mnie kosztował tyle samo czyli 120 złotych za 4GB ja akurat nie mam wyboru.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2706
Skąd: wlkp

PostWysłany: 15:23 Czw 15 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prawdopodobnie założe neo 1mb bo nic innego ciekawego nie widzę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1590

PostWysłany: 14:13 Czw 15 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
mój idzie przez gprs więc najwięcej kiedyś to 25kB/s a po przekroczeniu limitu to 1,6 czasami 11,5 kbps/s więc ppr wtedy z minute się otwiera o ile nie zerwie połączenia. miałem okazje zobaczyć iplusa tyle że dla firm niby 7.2mb/sek a w rzeczywistości śmigał ok 36kB/s to i tak mój nigdy tej prędkości nie osiągnął
Przez GPRS nie osiągniesz 25kB/s bo to jest nawet teoretycznie niemożliwe, ale nawet na EDGE to nie jest źle.

36kB/s to jest właśnie bardzo dobry wynik na EDGE, ale też rzadki (wręcz teoretyczny ) więc może to UMTS, a te 7,2mb/sek to już najnowsza technologia, ale dostępna tylko w centrach największych miast ( o czym w reklamach się raczej nie mówi ). Trasfer będzie też zależał od rodzaju modemu, inny transfer będzie na GPRS klasy 8, a inny na GPRS klasy 12 ( analogicznie z EDGE ) i im wyższa klasa modemu tym i cena też większa.

Więcej o tym na http://www.bez-kabli.pl/index.php
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2706
Skąd: wlkp

PostWysłany: 11:56 Czw 15 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój idzie przez gprs więc najwięcej kiedyś to 25kB/s a po przekroczeniu limitu to 1,6 czasami 11,5 kbps/s więc ppr wtedy z minute się otwiera o ile nie zerwie połączenia. miałem okazje zobaczyć iplusa tyle że dla firm niby 7.2mb/sek a w rzeczywistości śmigał ok 36kB/s to i tak mój nigdy tej prędkości nie osiągnął
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1590

PostWysłany: 21:25 Sro 14 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaka jest rzeczywista prędkośc trasferu przez EDGE - jak już piszecie że jesteście użytkownikami - wiem że to co w reklamówkach ma się nijak do rzeczywistości.

sam mam net przez satelitę, ale nie polecam bo jego jedyną zaletą jest to że jest, a no i teoretycznie nie ma limitów bo jest FUP Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stef275



Dołączył: 06 Lip 2007
Posty: 235

PostWysłany: 20:58 Sro 14 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

damian9871 napisał:
a ja mam orange i pochlastać się można ograniczenie 0,5 GB i nic więcej przez miesiąc nie zdziałasz płace 60zł modem kosztował 299zl na szczęście w marcu kończy się umowa nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zanim ktoś z was pójdzie do salonu orange niech pomyśli dwa razy

To znaczy żę po wykorzystaniu 0,5G nie masz dostępu Question
U mnie jest limit 1 G a potem spada prędkość do żółwia ale dostęp jest Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2706
Skąd: wlkp

PostWysłany: 20:37 Sro 14 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja mam orange i pochlastać się można ograniczenie 0,5 GB i nic więcej przez miesiąc nie zdziałasz płace 60zł modem kosztował 299zl na szczęście w marcu kończy się umowa nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zanim ktoś z was pójdzie do salonu orange niech pomyśli dwa razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stef275



Dołączył: 06 Lip 2007
Posty: 235

PostWysłany: 20:05 Sro 14 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam iPlus-a prędkość 250 wiec pliki wideo obejrzeć to trzeba czasu a
płacę 60 zł brutto , a modem za 1 zł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ELżBIETA



Dołączył: 01 Cze 2007
Posty: 42
Skąd: PODLASKIE

PostWysłany: 18:21 Sro 14 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam internet z ery-bezprzewodowy z jego jakością -prędkością jest różnie.Płacę miesięcznie 48zł a modem kosztował około 700zł,było to w styczniu tego roku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Tlen WP Kontakt
Maruś



Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 31
Skąd: Śląskie

PostWysłany: 20:59 Sob 27 Paź 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM. Czy ma ktoś może internet z ERY lub z DIALOGU ?jeśli tak to proszę o opinie .bo zamierzam zmienić neostradę 128 na coś tańszego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kov



Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 12

PostWysłany: 12:20 Wto 23 Paź 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

korsarz napisał:
a można mieć dwa antywirusy?? (...)

nie - bo jeden drugiego będzie traktował jako wirusa lub jako potencjalne zagrożenie.
ja używam Symanteca i ZoneAlarm - i jest naprawdę git choć czasami jeszcze skanuje dyski SpyBotem na wszelki wypadek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 18:59 Pon 22 Paź 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcae możesz sprawdzić skanerem on line np ze http://www.pandasoftware.com/activescan/activescan/ascan_2.asp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1815
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 07:17 Pon 22 Paź 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a można mieć dwa antywirusy?? Ja skanowałem kompa avastem i niewykrył żadnych zarażonych pilków to co to oznacza że są wirusy czy niema??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 2 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach