Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
filuś
|
Wysłany: 19:22 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
dzis ktoras ubojnia oferowała 2,5net na wieczor albo miala rolki smarowac, na wtorek jak taki dalej bedzie wysyp a podobno sie od niedzieli dopiero ma zaczac to 2,3 zoboczyta giganci europy |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 18:47 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
tu widac szu czy ciu..ze nie masz zielonego pojecia co to jest cedrob  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szu
|
Wysłany: 18:35 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Wy macie jakaś manie z CEDROBEM - i jego włascielem
Cienki bolek to jest kupił działke nie daleko mnie za 5,5 mln ponad rok temu miał budowac mieszalnie pasz a narazie jest scierniko a nie budowa
w tym czasie GOLUB DOBRZEŃ z 50km dalej zbudował 2 razy taka mieszalnie jak Cedrob ma w planach
i juz działą i za działke dali duzo mniej
Pisałem dawno temu albo kupicie zakłady drobiarskie albo będzie jesc chleb razowy
ale jak juz kupicie to KSIEŻE na prezesa takiego zakładu z Ekonomi w GAZ BUDZIE miał 5  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszubek
|
Wysłany: 18:10 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Drastyczny spadek ceny to nie tylko wina Cedrobu ! Oni jadą na maxa na okrągło i też chcą zarobić . Niestety w drugiej polowie Lutego zaczęły się kosmiczne wstawienia włącznie z tymi co mieli zimą trochę przerwy i teraz mamy ogromny wysyp żywca Mamy ogromną nadpodaż żywca i..... taki efekt !
Jak ktoś ma inne zdanie niech zapyta w większej wytwórni pasz ile szło starterów na przełomie lutego i marca !
Mamy powtórkę z ubiegłego roku dokładnie co do dnia !!!
Dodatkowo teraz zapchają na maxa chłodnie bo co z tym towarem zrobić i długo, długo nie będzie dobrej ceny ,a jak już będzie to najwyżej przez tydzien ,a nie jak ostatnio przez pięć tygodni gdy jeszcze część hodowców " spała zimowym snem " Teraz do wczesnej jesieni nikt nie odpuści  |
|
Powrót do góry |
|
 |
imondo
|
Wysłany: 14:19 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
kaszubek napisał: | Dobre jaja z ceną !!!! Jadą z nami jak z .....chłopami [ dosłownie ]
Jak w tej piosence ; to juz jest koniec , nie ma już nic itd
.....jadę po pustaki bo podobno najlepiej jest inwestować w kryzysie .... |
Wyniuchaj ile płacą np Mielewczyki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
imondo
|
Wysłany: 14:14 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
teken napisał: | Z tym 2,60 to zart . |
To nie żart Medox kiedyś napisał, że cedrob to bomba biologiczna. Na potężnej fermie w pierwszym kurniku kurczak pierdnął i wtedy setki tysięcy innych kurczaków pierdzą salmonelami czy innymi bakteriami i jedyne wyjście wszystko ubić i sprzedać za grosze bo jakiś pieniądz zostanie a utylizacja kosztuje. Takie pierdnięcie właśnie nastąpiło. Nigdy jak pamiętam nie było spadku w ciągu tygodnia o złotówkę. Pan Koźlakiewicz i spólka , złodzieje z innymi złodziejami z PO zgotowali nam ten los (nie licząc kretynów w budownictwie nowych hal-a się jeszcze budują) Myślałem, że PIS coś z tym zrobi ale pan prezes ze świtą woli rodzina 500+, zakaz aborcji, spadnięte samoloty, lizanie tyłka ojcu dyrektorowi i innym w czarnych sukienkach.
Nie......2.6 to nie jest żart. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszubek
|
Wysłany: 14:05 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Medox napisz kiedy odbije się cena chociaż na drobny plus ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszubek
|
Wysłany: 14:02 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Dobre jaja z ceną !!!! Jadą z nami jak z .....chłopami [ dosłownie ]
Jak w tej piosence ; to juz jest koniec , nie ma już nic itd
.....jadę po pustaki bo podobno najlepiej jest inwestować w kryzysie .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 13:38 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Z tym 2,60 to zart . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 13:00 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
ksiaze napisał: | sarius napisał: | Wszystkiemu nie jest winny tylko cdrob bo mleko tez ponizej oplacalnosci za zboze tez maks 50 nie mówiac juz o swini!jedyne co wolowina jako tako!niech te k.rwy dalej zajmuja sie samolotem, pomnikami radzieckimi które przeszkadzaja trybunałem czy jakas opona to lepiej nie bedzie! |
poniżają w branży rolniczej każdą gałąź produkcyjną... stopniowo zaciskają pasa, wiedzą doskonale jakie są koszty produkcji...wszyscy w detalu i w hurcie robią miliony zysków tylko nie widzi chłop pieniędzy bez którego dalsze gałęzie nie istnieją! czas na strajki i to z grubej rury, inaczej komornicy rozdrapią sektor a nowobogaccy właściciele chętni przejąc za grosze wasze majątki już stoją w kolejce... |
Tylko po co przejmować coś za grosze, skoro zmiana właściciela nie spowoduje spadku produkcji. To tylko wskakiwanie kogoś nowego "w czyjeś buty" i trwanie w nieopłacalnej farsie. Tylko głupek będzie opowiadał, że kupił za grosze.... Przecież na tym nie zarobi, a i na wartości buda z czasem nie zyska. To jak kupowanie złomu w cenie złomu, w celu sprzedaży złomu. Tego nikt nie dotknie.... a tym bardziej nie kupi.
Wyrębski 3,00. Kilka ubojni na jutro zamyka zakład. Niech Cedrob się wysypie z problemu, który sobie zafundował. Ciekawe jaka plaga tam nastąpiła, że tak panicznie wywalają po dowolnej cenie. Okaże się za kilka dni.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
DROBIARZ150
|
Wysłany: 11:46 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: cena brojlera |
|
|
Mówimy o działaniach w momencie tragicznych cen ale czynów brak , ja myślę że to co robi cedrob podlega pod jakieś prawo niszczenia konkurencji , stosowanie cen dampingowych , czy nawet omijanie jakiś przepisów może skierować do ministerstwa rolnictwa zawiadomienie o nieuczciwych praktykach handlowych lub prokuratury .Jak nie zaczniemy się bronić to nas nie będzie , ja nikogo nie zamierzam kupować ale chcę nadal z
tej pracy godnie żyć bo tak żyję już 20 lat i nikogo nie oszukiwałem , ale swoich praw chcę bronić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 10:44 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
musza sie zaczac masowe strajki a wraz z nimi postulaty ograniczajace budowe nowych obiektów nie blizej jak 10km od zabudowan i po problemie wiatraki załatwili w ciagu jednego głosowania to i to zrobia takze autokary i na warszawe bo sie zrobita niewolnikami własnego podwórka. siedzita w tym interesie po 20 lat a taki nowobogacki stawia nagle 10 kurników po 70tys. co to ma znaczyc wolny rynek wolnym ale zacznijcie w koncu dbac i go kontrolowac aanie pół leszcze zachłanni niszcza wasz dorobek |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 09:20 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
sarius napisał: | Wszystkiemu nie jest winny tylko cdrob bo mleko tez ponizej oplacalnosci za zboze tez maks 50 nie mówiac juz o swini!jedyne co wolowina jako tako!niech te k.rwy dalej zajmuja sie samolotem, pomnikami radzieckimi które przeszkadzaja trybunałem czy jakas opona to lepiej nie bedzie! |
poniżają w branży rolniczej każdą gałąź produkcyjną... stopniowo zaciskają pasa, wiedzą doskonale jakie są koszty produkcji...wszyscy w detalu i w hurcie robią miliony zysków tylko nie widzi chłop pieniędzy bez którego dalsze gałęzie nie istnieją! czas na strajki i to z grubej rury, inaczej komornicy rozdrapią sektor a nowobogaccy właściciele chętni przejąc za grosze wasze majątki już stoją w kolejce... |
|
Powrót do góry |
|
 |
marol
|
Wysłany: 09:10 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Ale żeby w tydzień chcieć (słowo zostało usunięte) cenę o 1 zł
jakim to trzeba być (słowo zostało usunięte) |
|
Powrót do góry |
|
 |
sarius
|
Wysłany: 08:04 Sro 6 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Wszystkiemu nie jest winny tylko cdrob bo mleko tez ponizej oplacalnosci za zboze tez maks 50 nie mówiac juz o swini!jedyne co wolowina jako tako!niech te k.rwy dalej zajmuja sie samolotem, pomnikami radzieckimi które przeszkadzaja trybunałem czy jakas opona to lepiej nie bedzie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
wielkopolanin 2000
|
Wysłany: 20:45 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | ja wam mówił co bedzie po 5tym mozliwe ze 2,6 n w zywcu łapnie dzis w nocy placili 2,9 n zywego i jest masa zapisanego drobiu na dwa kalendarze tak jest az do 20 kwiet |
Jestem podobnego zdania. Ale jak prawie wszyscy jedziemy na tym samym wózku to z kąd weźmiesz many na przejęcie współpasażera ? ciągle mając na uwadze , że to on może Ciebie przejąć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 20:17 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
szu napisał: | ksiaze napisał: | ja tam jestem za ceną 2,6 do końca roku...później co 3 budę się przejmie z głupim właścicielem i lepszego pracownika, który dba się nie znajdzie, będzie tyrał 2,5 brutto... |
i za co Ty przejmiesz kurnik za audi 80?
stary własciel nie bedzie robił w ogóle
znam goscia co miał w 8 mniejszych budy na rzut 20 lat temu kolo 500 tys wstawiał chyba z 20 ukraińców zatrudniał i kilku polaków
potem bank zabrał budy społke join venture załozy z nowo bogackim tamtem miał problem z mieszalnia co mu za zboże nie zapłacila wzioł pasze i tego na menagera i 1 rok hodowali
on tak robił jak by miał 2 lewe nogi
a głowę mu oderwało ale ciekawe bo po tej pracy sprzedał domy w polsce i od 18 lat mieszka w hiszpani na emeryturze ponoć chwali sobie ciepłe powietrze |
nie ważne za co, tylko za pół ceny ekonomisto po 3 klasach... |
|
Powrót do góry |
|
 |
szu
|
Wysłany: 18:22 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
ksiaze napisał: | ja tam jestem za ceną 2,6 do końca roku...później co 3 budę się przejmie z głupim właścicielem i lepszego pracownika, który dba się nie znajdzie, będzie tyrał 2,5 brutto... |
i za co Ty przejmiesz kurnik za audi 80?
stary własciel nie bedzie robił w ogóle
znam goscia co miał w 8 mniejszych budy na rzut 20 lat temu kolo 500 tys wstawiał chyba z 20 ukraińców zatrudniał i kilku polaków
potem bank zabrał budy społke join venture załozy z nowo bogackim tamtem miał problem z mieszalnia co mu za zboże nie zapłacila wzioł pasze i tego na menagera i 1 rok hodowali
on tak robił jak by miał 2 lewe nogi
a głowę mu oderwało ale ciekawe bo po tej pracy sprzedał domy w polsce i od 18 lat mieszka w hiszpani na emeryturze ponoć chwali sobie ciepłe powietrze |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 16:59 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
coz taka cisza na poniedziałek jest szansa 2,4 net wy sie wkoncu opamieyajta przestanta stawiac bo padnieta bo wkoncu bedzie tak ze cena bedzie tylko zima dobra mówie tu o 2,8-2,9 net . i co medi kto pociagnie dłuzej stary hodowca hodujacy sobie od 25lat na jednym kurniczku czy ten zachłanniak z 5 , 8 , 20 odpowiadaj ty tutaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 12:22 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
jakto dzis powiedział jeden z włascicieli ubojni bijacej ok 50 tys dziennie ze od pół roku termin od 3- 17-20 danych miesiecy był fajny dla hodowcy i ubojni to go zepsuli ci hodowcy co chcieli przechytrzyc cała branze lezac zima a na wiosne wejsc w idealny termin i dlatego oni maja za to zamieszanie dostawac jeszcze 20gr mniej i tak do pazdziernika maja byc miazdzace dołki w pewnych okresach ja juz to wiem dzis a medi bedzie wiedział w listopadzie kiedy to było. jutro 2,85-3,1 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marol
|
Wysłany: 11:30 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
za tuszke oczywiscie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
marol
|
Wysłany: 11:29 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
hallo czy hurt juz wie ile przepłaca za żywiec |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 11:16 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
ksiaze napisał: | ja tam jestem za ceną 2,6 do końca roku...później co 3 budę się przejmie z głupim właścicielem i lepszego pracownika, który dba się nie znajdzie, będzie tyrał 2,5 brutto... |
dokładnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
marol
|
Wysłany: 11:13 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
jak to jest ze w ciagu tygodnia cena spada 20% ? niechby jakis doktor ekonomii mi to wytlumaczyl
ale nie typu ze cedrob pusic bąka czy takie tam ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
marol
|
Wysłany: 11:11 Wto 5 Kwi 2016 Temat postu: |
|
|
Ciekawe czy do hurtu też tak obniża |
|