Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 08:49 Czw 15 Kwi 2021


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 2598, 2599, 2600  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tesciu



Dołączył: 07 Cze 2016
Posty: 525

PostWysłany: 18:21 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miko napisał:
Filet z kurczaka po 16.00--18.00 zł tak że są braki ciekawe jak długo jeszcze,a kurczak na wolnym w granicy4.30 net jak na razie jest ok.


Chciałbym poznac ubojnie ktora dzisiaj placi 4,30 ale Ty kolego zawsze masz niestety ceny zawyzone, wiem ze to dobre działanie tylko ze wprowadza wielu hodowcow w blad min nawet mnie ktory oglada pozniej ceny,weryfikuje blizej sprzedazy i jest rozczarowany bo albo mnie robia w ch.. albo moich synow albo zwyczajnie Ty klamiesz rzut w rzut by podniesc innym cisnienie Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miko



Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 521

PostWysłany: 18:09 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie 10-20 lat max 5--10 albo szybciej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Demiurg



Dołączył: 01 Kwi 2016
Posty: 1234
Skąd: Kraina Rozkoszy

PostWysłany: 17:51 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Widzicie, nawet ten z buszu z plemienia Waga Dugu wyhoduje kure, dlatego z tego nigdy już nie będzie pieniędzy. Pieniądze dzis są całkowicie gdzie indziej. Biotech (np mięso z próbówki), medycyna, informatyka, robotyka itp itd, ale na pewno nie osr.ane kury, kto zrozumie to zawczasu nie uwiąże sobie kamienia na szyi.


Mówisz o najbliższych 10-20 latach czy w dłuższej perspektywie ? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 117

PostWysłany: 17:02 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzicie, nawet ten z buszu z plemienia Waga Dugu wyhoduje kure, dlatego z tego nigdy już nie będzie pieniędzy. Pieniądze dzis są całkowicie gdzie indziej. Biotech (np mięso z próbówki), medycyna, informatyka, robotyka itp itd, ale na pewno nie osr.ane kury, kto zrozumie to zawczasu nie uwiąże sobie kamienia na szyi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 616

PostWysłany: 15:19 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

R2 napisał:
https://youtu.be/kRpZZU0Lz38

Ma być na Netflixie fabularyzowany serial sezon 2021 o polskich hodowcach drobiu...


w afryce maja ładniejsze kurniki niz te moje stare budy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 616

PostWysłany: 15:17 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

R2 napisał:
https://youtu.be/kRpZZU0Lz38

Ma być na Netflixie fabularyzowany serial sezon 2021 o polskich hodowcach drobiu...


w afryce maja ładniejsze kurniki niz te moje stare budy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 90

PostWysłany: 14:24 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.youtube.com/watch?v=Dcmsp7XKmjY

A to wizja Zielonej Europy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 90

PostWysłany: 14:17 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://youtu.be/kRpZZU0Lz38

Ma być na Netflixie fabularyzowany serial sezon 2021 o polskich hodowcach drobiu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miko



Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 521

PostWysłany: 14:14 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Filet z kurczaka po 16.00--18.00 zł tak że są braki ciekawe jak długo jeszcze,a kurczak na wolnym w granicy4.30 net jak na razie jest ok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agroleń



Dołączył: 29 Lut 2020
Posty: 222

PostWysłany: 13:53 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Wielcy jadą non stop bez żadnej reakcji, tam jest cykl, stada zarodowe, wylęgi itp. Stać ich na dołożenie aż reszta się wykrwawi. Cedrob opuszcza cenę, jak jest na rynku dużo żywca, bo oni muszą umieścić dziennie na rynku określoną ilość towaru, bo następnego dnia czeka już na ubój kolejne kilkaset tysięcy kur, jak jest dużo żywca i im nie schodzi tyle ile musi, to cena w dół i hurt bierze większość od nich, a mniejszym ubojniom mówi, że nie ma ruchu, a one Wam mowią, że nie ma ruchu i spada cena. Proste jak cep. To nie wina rządu ani Tuska tylko najprostsze prawo popytu i podaży

Od Tuska się zaczęło to bagno. Jak weszlo prawo i sprawiedliwość znalazl die nowy pionek

I trwa to bagno do teraz .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agroleń



Dołączył: 29 Lut 2020
Posty: 222

PostWysłany: 13:34 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Re: Salmonella Odpowiedz z cytatem

s69 napisał:
Sugeruję skrócić ważność badania Salci do 3 dni. Będziemy jak psy latali z próbkami do Puław co w tej chwili testuje się na świniarzach. Znam fermy świń co mają samochód i kierowcę wynajętego tylko w tym celu.

A tak na poważnie. W w gompkach ze skrzynek nie ma salci, w podeszwowych nie ma salci, w badaniu na ubojni z szyjki nie ma salci a nagle w chłodni w GB u jakiegoś Hindusa czy Pakistańca się pojawia. To się pytam czy oni tam umieją myć ręce.
[/quote]

Nasze służby mafijne serwują takie newsy .
Jak jest za dobrze i jest szansa na zarobek to gałką trza pokręcić.

Trzeba trzymać fabryki taniego skupu od afromurzynów europy.
Nie wolno dopuścić aby dostali wincy ale tylko tyle zeby im się chcialo tyrać .
Jeszcze nerwowo patrzą na cene paszy i nie wiedzą czy te 3,7 to jest ten próg jaki pozwolą dać niewolnikom .
Filet 17 zl .
W sklepie

Nara
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 117

PostWysłany: 13:18 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wielcy jadą non stop bez żadnej reakcji, tam jest cykl, stada zarodowe, wylęgi itp. Stać ich na dołożenie aż reszta się wykrwawi. Cedrob opuszcza cenę, jak jest na rynku dużo żywca, bo oni muszą umieścić dziennie na rynku określoną ilość towaru, bo następnego dnia czeka już na ubój kolejne kilkaset tysięcy kur, jak jest dużo żywca i im nie schodzi tyle ile musi, to cena w dół i hurt bierze większość od nich, a mniejszym ubojniom mówi, że nie ma ruchu, a one Wam mowią, że nie ma ruchu i spada cena. Proste jak cep. To nie wina rządu ani Tuska tylko najprostsze prawo popytu i podaży
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewa_dorota



Dołączył: 23 Mar 2015
Posty: 31

PostWysłany: 10:30 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

01.03.2021 Aktualne ceny skupu kurczaka i sprzedaży tuszki w Polsce:


https://www.cenyrolnicze.pl/drob/kurczaki-kury


https://www.cenyrolnicze.pl/mieso/drob
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tesciu



Dołączył: 07 Cze 2016
Posty: 525

PostWysłany: 10:26 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DrobiaSz napisał:
A to na pewno z kosztami, bardziej chodzi mi w nawiązaniu do ilości o których pisal medox, czy oni do tych dużych wstawien które idą też dołożą swoje 3 gr czy u nich jednak produkcja nie idzie na całego bo w tym bym upatrywał jakiejkolwiek ceny jeśli wolnorynkowo będzie dużo kurczaka


Ja mysle ze u nich nie ma czegos takiego jak zmniejszone obsady lub wstrzymanie wstawien. Niezaleznie od rynku oni nie musza jechac na 120%, zwyczajnie swoje 100% robia rok w rok i to wszystko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agroleń



Dołączył: 29 Lut 2020
Posty: 222

PostWysłany: 09:51 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Niektórym serio brakuje piatej klepki albo pasali krowy zamiast chodzić do szkoły. Cały czas pisze to samo. Żywca bedzie wiecej od 15marca a najwięcej bedzie w kwietniu. Po prostu ruszyło wszystko co stało, co do maja to tylko moja luźna teoria, jeśli otworzą wszystko w Europie to może być potężne ssanie, bo ludzie wylegną dosłownie wszyscy , choć niby ludzie wszyscy wylegli np w sierpniu a nawaliliscie tyle żywca na sierpień, ze mimo iż bili drugie tyle, bo w żadnej knajpie w Polsce nie było wolnego stolika, to i tak było 2.60. Wiec nie upieram sie, ale tak czy tak na maj jest na pewno dużo mniej żywca niż na kwiecień, jeśli w tym momencie zdejmą ograniczenia, to może się zadziac.Może podkreślam

Czyli powiadasz , że Grażynkom ze dwymi małpkami co wstaeiaja teraz po prostu się poszczęści.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DrobiaSz



Dołączył: 31 Sty 2021
Posty: 22
Skąd: Południe

PostWysłany: 09:07 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to na pewno z kosztami, bardziej chodzi mi w nawiązaniu do ilości o których pisal medox, czy oni do tych dużych wstawien które idą też dołożą swoje 3 gr czy u nich jednak produkcja nie idzie na całego bo w tym bym upatrywał jakiejkolwiek ceny jeśli wolnorynkowo będzie dużo kurczaka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysonzi1



Dołączył: 08 Maj 2020
Posty: 214

PostWysłany: 08:51 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DrobiaSz napisał:
Nie sposób się nie zgodzić z medoxem w kwestii ilości.. ja mam pytanie z innej beczki, zawsze w niskiej cenie ubojnie mówily: "bo Cedrob ma tuszke po 4zl", "Bo Cedrob schodzi z którąś ferma i zawala rynek" czyli co - rzeczony Cedrob nie ma obstawionych swoich ferm wszystkich, czy część z hodowców przestała dla nich produkować? A co ważniejsze czy jak teraz jest tyle wstawien to Cedrob też obsadza wszystko na 100% ? Ma ktoś jakiekolwiek informacje z tym obszarze?


Nie wiem jak oni stoją z żywcem ale wiem że koszty im również podskoczyły. Śruta sojowa, olej, prąd i wiele innych. Nie są w stanie produkować w takich kosztach jak kiedyś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DrobiaSz



Dołączył: 31 Sty 2021
Posty: 22
Skąd: Południe

PostWysłany: 08:25 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie sposób się nie zgodzić z medoxem w kwestii ilości.. ja mam pytanie z innej beczki, zawsze w niskiej cenie ubojnie mówily: "bo Cedrob ma tuszke po 4zl", "Bo Cedrob schodzi z którąś ferma i zawala rynek" czyli co - rzeczony Cedrob nie ma obstawionych swoich ferm wszystkich, czy część z hodowców przestała dla nich produkować? A co ważniejsze czy jak teraz jest tyle wstawien to Cedrob też obsadza wszystko na 100% ? Ma ktoś jakiekolwiek informacje z tym obszarze?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tesciu



Dołączył: 07 Cze 2016
Posty: 525

PostWysłany: 06:30 Pon 1 Mar 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co prawda to prawda ale również mam obawy że rynek nie jest przyzwyczajony do takich cen za kurczaka na dłuższą metę i jeśli wpłynie BR albo UK to dla konkurencyjności będą musiały ceny spaść w dół a przy obecnych kosztach to krwawica.

Dla mnie to najdroższy rzut wyprodukowany w historii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 117

PostWysłany: 22:52 Nie 28 Lut 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba nadal nie kumasz podstawy. Jesli dobra szybko psujacego się jest nawet troszkę więcej niż wynosi zapotrzebowanie na to dobro, NIGDY I W ŻADNYCH WSRUNKACH nie bedzie ono miało ceny. Jak braknie , to sieci zaplacą więcej ubojniom, a ubojnie nam. Jak bedzie wiecej niż potrzeba to tak się nie stanie. Amen i kropka. Choćbyś nie wiem co napisał i nie wiem co zrobił.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pool



Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 327
Skąd: pomorskie

PostWysłany: 21:03 Nie 28 Lut 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Medox ty ubojniom wytłumacz ,żeby drożej sprzedawały towar.Dopóki będziemy podpisywać umowy po 3.1 dopóty będą promocje po7.99 na fileta.Ci którzy mogą sobie pozwolić,powinni się domagać ceny miń.3.8 przy dzisiejszych kosztach.Może pociągnęło by to resztę i przestali byśmy płacić za te promocje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 117

PostWysłany: 19:01 Nie 28 Lut 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli ktoś da radę wytłumaczyć wszystkim sieciom handlowym, że kurczak żywy musi kosztować 4.20 netto przy tych kosztach, a ubity 6.20, to może będzie ok, tylko jak im to wytłumaczyć skoro kur bedzie za dużo co automatycznie wymusi obniżki. No ale może ktoś wytłumaczy, może nie wjedzie Ukraina, może nie wjedzie Brazylia i może jakoś będzie. Wątpie, ale pażyjom, uwidim
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 616

PostWysłany: 18:43 Nie 28 Lut 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tesciu napisał:
medox napisał:
Niektórym serio brakuje piatej klepki albo pasali krowy zamiast chodzić do szkoły. Cały czas pisze to samo. Żywca bedzie wiecej od 15marca a najwięcej bedzie w kwietniu. Po prostu ruszyło wszystko co stało, co do maja to tylko moja luźna teoria, jeśli otworzą wszystko w Europie to może być potężne ssanie, bo ludzie wylegną dosłownie wszyscy , choć niby ludzie wszyscy wylegli np w sierpniu a nawaliliscie tyle żywca na sierpień, ze mimo iż bili drugie tyle, bo w żadnej knajpie w Polsce nie było wolnego stolika, to i tak było 2.60. Wiec nie upieram sie, ale tak czy tak na maj jest na pewno dużo mniej żywca niż na kwiecień, jeśli w tym momencie zdejmą ograniczenia, to może się zadziac.Może podkreślam


Chce tylko po raz kolejny zauważyć że otwieranie wszystkiego będzie już w kwietniu na półmetku więc jestem dobrej myśli że hodowcy w kwietniu nie popłyną. Ja mam sprzedaż w połowie marca i też różne opinie słyszę, jedni twierdzą że będzie w ch.. A inni że. Na tyle jest rynek pusty że delikatnie pojawiający się kurczak będzie wciągany nosem. Ciężko coś wróżyć


Dokładnie Panie Tesciu też sprzedaje w połowie marca i ciężko coś wywnioskować miejmy nadzieję że cena się utrzyma bo koszty grzania były potęrzne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tesciu



Dołączył: 07 Cze 2016
Posty: 525

PostWysłany: 18:17 Nie 28 Lut 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Niektórym serio brakuje piatej klepki albo pasali krowy zamiast chodzić do szkoły. Cały czas pisze to samo. Żywca bedzie wiecej od 15marca a najwięcej bedzie w kwietniu. Po prostu ruszyło wszystko co stało, co do maja to tylko moja luźna teoria, jeśli otworzą wszystko w Europie to może być potężne ssanie, bo ludzie wylegną dosłownie wszyscy , choć niby ludzie wszyscy wylegli np w sierpniu a nawaliliscie tyle żywca na sierpień, ze mimo iż bili drugie tyle, bo w żadnej knajpie w Polsce nie było wolnego stolika, to i tak było 2.60. Wiec nie upieram sie, ale tak czy tak na maj jest na pewno dużo mniej żywca niż na kwiecień, jeśli w tym momencie zdejmą ograniczenia, to może się zadziac.Może podkreślam


Chce tylko po raz kolejny zauważyć że otwieranie wszystkiego będzie już w kwietniu na półmetku więc jestem dobrej myśli że hodowcy w kwietniu nie popłyną. Ja mam sprzedaż w połowie marca i też różne opinie słyszę, jedni twierdzą że będzie w ch.. A inni że. Na tyle jest rynek pusty że delikatnie pojawiający się kurczak będzie wciągany nosem. Ciężko coś wróżyć
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3545
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 17:30 Nie 28 Lut 2021    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Australii potrzeba im trzech takich rekordów zeby odtworzyć swoje puste magazyny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 2598, 2599, 2600  Następny
Strona 26 z 2600

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach